BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

10 lata 11 miesiąc temu #819279 przez aska27
Sarenka napisał:

U mnie Mała się wygina i wygina od godz 18, bo wtedy wypiłam kawę i zjadłam pączki i to chyba dlatego, ale nic nie boli...
Wózek zamówiony!!
Nie wiem co się stało z moim suwaczkiem! zacina się! mam dziś już 36tydz i 4 dz, a u niego 2 dni do tyłu. Mam termin na 6 luty.

Sarenko masz ten sam termin co ja.. faktycznie coś nie gra. Moze zmien suwaczek.
Fajny awatar :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #819289 przez Edi28
Asiu mnie też boli, od środka, bo Mała tak się wyciąga, podbrzusze jak na okres też coraz częściej pobolewa, a od wczoraj mam dziwne kłucie, tak jakby od środka w okolicy pępka...
Wola fajne gadżety u was rozdają, u nas niestety nie ma co liczyć :laugh:
Sarenko mój suwaczek też coś fiksuje, ma jakby obsuwę o jeden dzień, a jaki wózek zamówiliście? Pochwal się :)
Ja też myślałam o emolientach na początek, ale uznałam, że nie ma co od początku takich kosmetyków stosować, bo gdyby faktycznie coś się działo ze skórą Małej, to nie będę miała czego stosować, dlatego zdecydowałam się na razie na nievea, mam nadzieję, że nie będę żałowała :)

10 lata 11 miesiąc temu #819302 przez myszka76
Wola no właśnie dlatego pisałam że zgrzeszyłam, po ponad miesiącu diety pozwoliłam sobie dziś na takie smakołyki.... cukier yyyy norma od 90 do 120 a u mnie 159. Trudno wiem, że nie powinnam ale już nie mogłam, to jeden jedyny raz, po prostu nie wytrzymałam. :(
Sarenko super masz awatar. Jaki wózek wybraliście :unsure:
Mnie boli ogromnie podbrzusze, zastanawiałam się co się dzieje ale widzę że to nie tylko ja mam takie problemy.
Idę się kąpać i do spania, trzymajcie się dziewczynki, dobrej nocki Wam życzę :)

10 lata 11 miesiąc temu #819309 przez Sarenka
Wózek Jedo Fyn Classic kolor 254 :) Ciekawe kiedy przyjdzie:) Chociaż nie spieszy mi się, bo na spacer z wózkiem jeszcze się nie wybieram, a w domku brak miejsca na wózek. W ogóle nie wiem gdzie będziemy go trzymać, oby wiosna była jak najszybciej - wtedy pójdzie na balkon.
Ja chyba stawiam na emolienty. Są polecane i nie trzeba potem nawet oliwki. To mnie przekonuje.
Poszukam chyba nowego suwaczka...

10 lata 11 miesiąc temu #819348 przez tweety1992
Czesc dziewczyny :) wielka ssprawa do was. Czy to normalne ze od paru dni boli mnie podbrzusze jak na okres? Dzis przeszlo samo siebie bo i o 1 w nocy i obudziło mnie o 7 rano. Jestem zmeczona i nie wyspana. Zasnąć juz nie umiem :/ a dzis mamyy po resztę rzeczy których przy wyprowadzce nie zabraliśmy.
będę wdzięczna za jakimkolwiek. Pomoc albo informacje bo niee wiem czy sie przejmować i jechac do szpitala czy dać spokój wziąć nospe bo to normalne ?
milego dnia :)

10 lata 11 miesiąc temu #819365 przez Sarenka
Ja tak Tweetyy nie mam,ale z tego co czytasz to dziewczyny tak maja i to z pewnoscia normalne...
Ja dzis poszperalam w necie w roznych kalkularorach terminu porodu, przejrzalam zdjecia usg, przeliczylam pewne rzeczybi wszystko wskazuje na to,ze moj termin to 4 luty a nie 6. Musze podpytac pani dr. Chociaz ludzie mowia,ze termin porodu jest szacunkowo okreslany,zeby cos wpisac do karty ciazy,a potem wupisac odpowiednie zwolnienie do pracy. A reszta wiadomo jak wychodzi,wszystko zalezy od wielu czynnikow-dlugosci i regularnosci cyklu itd...
aska 27 - kiedy mialas ostatnia miesiaczke?

10 lata 11 miesiąc temu #819393 przez Elmirka85
ja słyszałam że emolieny lepiej stosować jak skóra jest sucha czyli jak zaistnieje taka potrzeba a nie na zapas przyzwyczajać skórę. Ja mam płyn do kąpieli taki www.rossnet.pl/Produkt/Johnson-Johnson-B...w1-500-ml,96926,1659 i będę do tego używać mleczko lub oliwkę bo podobno takie dzieciaczki lubą dotyk, masaże bo to jest kontakt z mamą więc mam zamiar po kąpieli ją oliwkować :)

10 lata 11 miesiąc temu #819416 przez wola82
Myszko bylam ciekawa jaki cukier mialas po tych pierogach, bo ja po kebabie mialam po godz. 189 :ohmy: , a po pierogach z wisniami w normie ale tylko 6 szt.

Co do bolow brzucha tez mam, a najgorsze sa wieczorem i w nocy kilka razy sie budze.

Zabieram sie za rozbieranie choinki, bo wrazie czego, to pozniej bedzie stala do Wielkanocy :side:

10 lata 11 miesiąc temu #819421 przez Edi28
Dzień Dobry :)
ja też mam takie zdanie jak Elmirka odnośnie do stosowania emolientów, dodatkowo ostatnio położna w szkole rodzenia też odradzała stosowanie ich, jeżeli nie ma problemów ze skórą i też właśnie wspominała o takich masażach, że bardzo dobrze wpływają na maleństwo :) ale zamierzam stosować do tego balsam z nivea :)
Twetty mnie też pobolewa jak na okres, czasami nawet w nocy się budzę z powodu tego bólu, to chyba są skurcze te przepowiadające, macica się przygotowuje do porodu :)
Sarenko mi też się wydaje, że data porodu jest tak ustalana dosyć szacunkowo :)
Miłego dnia Kobietki :)

10 lata 11 miesiąc temu #819424 przez Lunia
Hej wszystkim :)
Zaraz jedziemy z mężem na mam nadzieję ostatnie zakupy. Jeszcze dziś lub jutro zamówimy z apteki internetowej i będzie wszystko.

Co do kosmetyków to ja też mam zamiar używać Johnsona, to samo co pokazałaś Elmirka. Położna w szkole rodzenia mówiła, że te kosmetyki nie uczulają, jak również nivea, Ziaja, hipp, emolium. Ale generalnie każde dziecko jest inne, więc różnie może być.

Myszka
mi się strasznie ciężko oddycha i moja gin od razu mnie skierowała do kardiologa. Kardiolog ręcznie mi mierzyła i wyszło 110 więc od razu podłączyła mnie pod ekg ale tam wyszło 100. Przepisała mi leki żebym doraźnie brała, jak znów mi tak ciężko będzie się oddychało. Ale powiedziała, że po prostu trzeba to przetrwać taki urok końcówki ciąży. I to niby nie jest takie złe jak ciśnienie przy tym jest dobre. Więc już nie wiem sama.
A co do cukru to u mnie lekarka mówi, żeby nie dać się zwariować i pozwolić sobie czasami na małe co nieco ;) Sama bym zjadła takie pierogi :D

Aska moja też się tak wygina, a wczoraj mi chyba kolanko tak pchała w brzuch, że dosłownie myślałam, że mi zaraz dziure zrobi… Mnie najbardziej na dole brzucha boli. W ogóle coraz więcej takich rzeczy odczuwam.

Tweety
już pisałam, że taki ból oznacza, że dziecko schodzi niżej i pewnie zauważysz niedługo jak Ci się brzuch obniżył. Także spokojnie. Ale zawsze warto wspomnieć swojemu lekarzowi, dla spokoju ducha ;)

10 lata 11 miesiąc temu #819435 przez Aneteczka
Tweety mnie tez boli podbrzusze jak przy okresie, to sa te skurcze przepowiadajace, lekarz powiedzial mi, ze jezeli by mnie to bolalo i zaczal sie stawiac brzuch czesto np co 10 min to pojechac do szpitala na ktg, a tak kazal mi jesc magnez i nospe rano i wieczorem po jednej tabletce, ale to dlatego ze bede miec cc i akcja porodowa nie jest mi do szczescia potrzebna, wiem ze od 37 tygodnia lekarze zalecaja odstawic wszelkie leki rozkurczowe, bo malenstwo juz jest gotowe na przyjscie na swiat.

10 lata 11 miesiąc temu #819443 przez Magda28
Witam :)
hmm tak czytam o tych Waszych bólach jak przy okresie....ja takich nie mam,moze z dwa razy miałam w nocy, ale poszłam do wc i dalej spać więc mi to nawet nie przeszkadzało.....hmmm czy moja dzidzia nie szykuje się do wyjścia ;) a może będę miala bezbolesny poród :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #819460 przez tweety1992
no ja zastanawiam sie czy nie pojechac na IP bo wzielam nospe ale bol znowu wrocil. boje sie ze jednak maly bedzie chcial wyjsc juz ;/ jeszcze do 16 poczekam jak nic sie nie zmieni to biore Adama i lece. trzymajcie kciuki zeby jednak to nie bylo co mysle ;(

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #819519 przez w.monia
Witam Mamusie :)

To na dobry początek chciałam przeprosić, że tak dłuuuuggggooooo się nie odzywałam.
Kochane na zwolnienie poszłam 26 listopada i chyba przez to, że chciałam jak najwięcej zrobić to tak jakoś nie było kiedy pisać. Czytać czytałam i starałam się nadążyć, za szaleńczą ilością wpisów, którą produkowałyście :D a wcale to łatwe nie było :)
Przez pierwszych kilka dni nie mogłam się jakoś odnaleźć w domowych realiach :) Jakoś tak dziwnie gdy nie trzeba wstać o 6:00 - normalnie człowiek nie przyzwyczajony :) ale z każdym dniem było coraz lepiej :) chociaż wcale nie żałuję tego, że chodziłam do pracy tak długo :)

Kasi bardzo serdecznie gratuluję i dla Ciebie i Igorka mnóstwo buziaków :) 3majcie się :)

Filipek w brzuchu rośnie jak szalony, wierci się, kręci i przewraca. Czasem nawet w chowanego możemy się pobawić :laugh: On wypycha piętę a ja gościa łaskocze :) i tak przez jakiś czas :)

Na dzień dzisiejszy czyli 37 tydzień na wadze jestem do przodu 13 kg :) a Filipek po wczorajszej wizycie waży 3200 :) jednak ja również pewno będę zaliczona do mam styczniowych gdyż Pan doktor wczoraj powiedział, że łożysko jest dojrzałe, mały ułożony główką do porodu i jest bardzo nisko w związku z czym nikłe szanse na poród w lutym :) ale mimo wszystko to on tu rządzi i on sam zadecyduje kiedy na świat zechce przyjść :)

Co do wyprawki to wszystko chyba mamy przygotowane, ubranka poprane i wyprasowane. Kosmetyki kupione, komoda i łóżeczko czekają :) dorzucę kilka fotek :)

A póki co bardzo się cieszę, że u Was wszystko w porządku, że rośniecie zdrowo i czekamy w takim razie, która z nas będzie następna po Kasi :)

Tak wyglądaliśmy 3 stycznia:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Garderoba Filipa: --- wiem wiem babcia oczekująca wnuka to istne szaleństwo :lol:

A oto jest łóżeczko i komoda:

10 lata 11 miesiąc temu #819550 przez tweety1992
Monia ale cudne zdjecia :) A Ty wyglądasz pięknie. Brzuszek okrąglutki i śliczna koszulka :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka