BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

10 lata 11 miesiąc temu #819835 przez Aneteczka
Maksiu juz na swiecie, w inkubwtorku jest malenstwo, wczesniaczek.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #819846 przez Magda28
Aneteczka gratulacje dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa :) wow w szoku jestem.....to się zaczyna :ohmy:

10 lata 11 miesiąc temu #819851 przez Sarenka
Czyli już od godz 2 Aneteczka coś czułaś, że się dzieje. Gratulujemy. Czekamy na wiecej informacji. Poród naturalny czy cięcie? Ile ważył? O której się urodził? A może jakieś zdjęcie?
No to mamy drugą Mamusię...

10 lata 11 miesiąc temu #819854 przez anjaa18
Ale niespodzianka! Gratulacje Aneteczka, czekamy na więcej informacji, trzymajcie się :)

10 lata 11 miesiąc temu #819859 przez Lunia
Jeju moje gratulację. Dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka! Aneteczka jak dojdziesz do siebie to daj znać co się działo. Szybkiego powrotu do formy :*

Ciekawe, która następna :D

10 lata 11 miesiąc temu #819862 przez Elmirka85
Gratuluję Aneteczka.z suwaczka widzę że już skończyłaś 36 tydzień więc nie jest aż taki wcześniaczek. Ile ważył? życzę szybkiego powrotu di formy i żeby jak najszybciej opuścił inkubatorek i leżał z Tobą

Kasia to co piszesz o karmieniu to jak bym o sobie czytała. Miałam wklesłe brodawki i nie było za co chwycić. Aleks wcześniak i ssAĆ nie umiał. w szpitalu był głównie na mleku sztucznym. po wyjściu do domku kupiliśmy też mleczko ale przykładałam często do piersi i się nauczył. piersi się zmieniły i już nie były wklęsłe. i przez 8 miesięcy był na cycku, bez mleka modyfikowanego :laugh:

10 lata 11 miesiąc temu #819869 przez nati.olsztyn
Aneteczka A jednak! GRATULACJE!!! Trzymajcie się cieplutko!:-*

10 lata 11 miesiąc temu #819882 przez Edi28
Wow Aneteczka gratulacje :) Dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa :) trzymajcie się :)
Kobietki no to się zaczęło, ciekawe, kiedy kolejna :)

10 lata 11 miesiąc temu #819884 przez tweety1992
Aneteczka wielkie Gratulacje dla Was :* Szybko wracaj do formy i daj znać co i jak u Ciebie i synka :)

Zobaczycie że jutro będzie kolejna szczęśliwa mamusia. Tylko ciekawe która :)

10 lata 11 miesiąc temu #819916 przez Lysy
Aneteczka, serdecznie gratuluję!!!!

Kasia, szybkiego powrotu do domu!

U nas przygotowania, wprawdzie to 34 tc ale już się boję, że zaraz się położę. Mój M odmalował częściowo mieszkanie, zrobiliśmy przemeblowanie w pokoju Agnieszki (ma już biurko i szafkę na książki), no i najważniejsze zrobiliśmy kącik dla Malutkiej. Miałam taką ogromną nadzieję, że uda się zmienić mieszkanie przed porodem na coś większego no ale nie wyszło i trzeba sobie radzić.

Wprawdzie mamy piękne łóżeczko dla dziecka po starszej córci ale postanowiliśmy na razie radzić sobie z kołyską na kółkach. Mąż ma bliską rodzinę w USA i oni postanowili sprezentować nam właśnie taką kołyskę. Niestety płynie do nas i płynie i dopłynąć nie może. Zaczynam się martwić. W piątek przywiozłam od rodziców wózek i fotelik samochodowy - muszę to jakoś wyprać, bo przez 4,5 roku trochę się zakurzyło. Ponadto moja siostra w piątek przywiozła mi dwa kartony ubranek (rozmiary do 62 cm). Myślałam że już wszystko mam poprane a tu taka niespodzianka. Dziś w nocy zaczynam kolejną akcję pranie+prasowanie. :-) Jak tak się przygotowuję, to już nie mogę się doczekać. Martwię się tylko trochę jaka będzie reakcja mojej starszej córki (trochę ją rozpieściliśmy).

10 lata 11 miesiąc temu #819929 przez myszka76
Witajcie mamuśki :)
No normalnie widzę, że nie można odpuścić ani dnia teraz na forum, bo same nowości :)
Aneteczka, serdecznie gratuluję!!!! Wracaj do zdrowia i daj znać co tam u Was :)
Ja mam leniwą niedzielę i mam wszystko w pupie, po prostu leżę i odpoczywam. Pozdrawiam Was wszystkie, które mogą to niech jeszcze ściskają nóżki ;)

10 lata 11 miesiąc temu #819942 przez Aneteczka
O.szostej zebralam sie do szpitala, bo dostawalam boli jak przy okresie tylko silniejszych co 10 min. Ktg nic nie wykazalo, ale po badaniu gin wyszlo ze rozwwrcie na 3 cm. Nie przypuszczalam, ze dzis urodze. Przed 12 bylam juz po wszytkim. Maksiu wwzy 2700, jest w inkubatorze.widzialam go tylko kilka sekund tuz po. Znieczulenie juz nie dziala wszystko boli. Pierwsze kroki mam za soba. Bol przy wstawaniu okropny. Wwzyscy z rodzinki widzieli malenstwo tylko nie ja.

10 lata 11 miesiąc temu #819945 przez issska1986
Hej,

Aneteczka 3maj się cieplutko no i gratulacje maleństwa :lol: :lol:

Edi28 wcześniak bo donoszona ciąża to skończony 37 tydzień, czyli 38 i dalej można rodzić :)
Mojej koleżanki córka przez dwa tyg przybrała 500 g wiec to sporo dla dziecka, a urodziła w 38 tygodniu...

10 lata 11 miesiąc temu #819949 przez Lunia
Aneteczka życzę Ci żebyście mogli być jak najszybciej razem! Najważniejsze zdrowie synka! Dobrze, że pojechałaś do szpitala.

Nie no dziewczyny musimy poczekać chociaż do tego 20.01 żeby nasze maleństwa troszkę podrosły ;)
Tweety a Ty z Twoim terminem to już w ogóle zaciskaj nogi! :D

10 lata 11 miesiąc temu #819955 przez tweety1992
Zaciskam kochana zaciskam :) Pobolewa mnie brzuch ale liczę że dotrwam do czwartku bo mam wizyte u ginelekoga także wszytsko skonsultuję z Nim. Ale modlę się żeby dotrzymał do terminu

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka