BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

10 lata 11 miesiąc temu #820435 przez w.monia
Witam kochane Mamusie :)

My po wizycie u lekarza iiii... iii mamy antybiotyk :( bo są zmiany osłuchowe i jeszcze dwa dni a zapalenie oskrzeli aż miło... :( lekarka powiedziała, że tylko w ten sposób jest wstanie postawić mnie na nogi przed porodem :D ... ale jak to za zwykle miewam pełna konsultacja z ginekologiem i potwierdził jej słowa.... kazał brać antybiotyk, dużo pić i spadać do łóżka... no chyba, żeby Filip stwierdził, że chce się z nami witać to przyjeżdżać do szpital i jakoś wtedy będziemy sobie radzić.

Kochane ładniutkie macie te wózki a co do sprzedawców do dużżooo cierpliwości życzę. Co prawda z wózkiem problemów nie miałam, bo był bardzo szybko po zamówieniu i póki co jest wyzieziony do moich rodziców, i bardzo twardo weranduje go jak tylko może żeby go wywietrzyć.

Przeboje miałam z łóżeczkiem bo zamówiłam je w sklepie stacjonarnym w ostatnim tygodniu listopada wraz z komodą. 14 grudnia pojechaliśmy z mężem odebrać zamówienie, zapłaciliśmy pieniążki i po przyjeździe do domu okazało się, że komoda jest fajna ale łóżeczko owszem kolor ten który chciałam tylko, że to wersja bez szuflady a ja zamówiłam z szufladą.
Zwrot do sklepu dokonany 16 grudnia, nowe łóżeczko przyjechało 9 stycznia. :angry: myślałam, że mnie krew zaleje bo producent miał przestuj od Wigilii do 6 stycznia. No ale cóż najważniejsze, że dotarło, stoi już złożone i czeka :)

Kasiu Ty nam tu tysiąc słotych rad będziesz sypać jako pierwsza doświadczona szczęściem :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #820452 przez issska1986
A ja byłam po łóżeczko, wzięliśmy białe :)
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #820494 przez Sarenka
Andziaaa - ładny ten wasz wózek, tylko u Nas też chodziło, żeby nie był jasny, a tu właśnie okazje się, że ten z nowego roku jest jaśniejszy. Pieniędzy nadal nie ma na koncie :( Zwariuję... T już nawet nie chodzi o to, że się nie wyrobimy z następnym, bo jeszcze ściskam nogi a też wiadomo, że na drgi dzień na spacer nie pójdę, ale chodzi o pewność, ze zwrócą kasę, bo to nie jest mała kwota.
Poza tym głosuję za imieniem Oliwka. Nikola nie, Oliwka tak:)
Tweetyy - chcę taki allegro.pl/2w1-fyn-4ds-jedo-225-classic-...awa-i3878406581.html
Tylko teraz taki z ubiegłego roku jest droższy jak z obecnego. No gdzie logika?
Tweetyy - czad jest bezwonny, nie da się go niestety wyczuć. Ale plus jest taki, że na pewno nie ma czadu w Twoim domu od sąsiadów.

10 lata 11 miesiąc temu #820507 przez Adziaaa
Sarenka ładny wózek :) spokojnie pewnie jutro będą pieniążki nie przejmuj się :) tak właśnie Oliwia zostanie :)

issska1986 ładne łóżeczko widziałam takie albo podobne na allegro :) ja mam takie lóżeczko :) Nie widać dokładnie ale są tam 2 misie ;)
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #820521 przez tweety1992
Sarenka może to nie czad ale ten taki smród z pieca co sie ulatnia. Czymś sie chyba też zatrułam bo rano wymioty a teraz biegunka.

Wózek ładny i cena nie za wysoka :)

Łóżeczka prześlicne :)

10 lata 11 miesiąc temu #820615 przez Marudka
ja dzis bylam na wizycie i moja mała wg usg 2770g:)

10 lata 11 miesiąc temu #820655 przez Adziaaa
Marudka już nie taka mała :) sporo waży :) super duża dziewczynka :)

10 lata 11 miesiąc temu #820682 przez Sarenka
Dobranoc Brzuchatki...

10 lata 11 miesiąc temu #820734 przez w.monia
Dzień dobry Mamusie :)

Marudka no to super, że córcia taką wagę ma :) gratulujemy :)

My witamy się z lekko minusowego Rzeszowa, ale tak jakoś fajnie za oknem, szkoda tylko, że wyjść nie mogę i leżę w łóżku :(

Wczoraj wieczorem spakowałam torbę, więc teściowa odetchnęła, że gdyby się w nocy zaczęło to nie będzie musiała mnie pakować :D mąż też stwierdził, że no może czas najwyższy :D

No to teraz tylko czekać :)

Miłego i spokojnego dzionka życzymy :)

10 lata 11 miesiąc temu #820794 przez Magda28
Dzień dobry brzuchatki :)

Marudka duża dziewczynka :) moja 1,5 tyg temu ważyła 2800 teraz pewnie z 3 kg ma!!! :laugh:

w.monia ja właśnie dziś spakowałam torbę do szpitala...w końcu,bo zabierałam się do tego od tygodnia :silly: Teraz to mogę już w sumie rodzić....

Kaska ślicznego masz synusia,nic tylko całować :lol:

Dziewczyny ja podejrzewam,że podczas porodu dopadną mnie bóle krzyżowe (przy okresie zawsze je miałam)dziś w nocy chyba miałam taki skurcz lekko podbrzusze bolało no ten krzyż wrrrr

10 lata 11 miesiąc temu #820829 przez Lunia
Hej witam się i ja :)
Bardzo fajny wózek :D

Ja już też jestem spakowana od a do z, tak przynajmniej mi się wydaje.
Leci wam już siara? Kurde dla mnie to nie przyjemne, bo poprzedzone bólem piersi, trochę wyleci i przestaje boleć... W szkole rodzenia mówiła, że to są oznaki zbliżającego się porodu, no ale sama wiem, że jeszcze trochę to niech nie leci! :P

W ogóle zaczęły się teksty, że jak się zacznie akcja to mam informować. Już mnie to wkurza. No co ja pierwsze mam do wszystkich wydzwaniać, że zaczęło się?!
Tak myślę, że nikomu nie powiemy. Przynajmniej po porodzie będziemy mieli 2 godziny tylko dla siebie i małej, a nie żeby wydzwaniać po wszystkich... Tak przynajmniej mi się wydaje teraz.
Jeszcze denerwują mnie rozważania na temat wyglądu mojej małej. No będzie jaka będzie byle zdrowa była, co mi z tego czy będzie miała "włoski kręcone po mamie czy proste po tacie".
Albo dziewczyny zwróciłyście uwagę, że ludzie mają większą odwagę komentować wasz wygląd? Cera Ci się poprawiła/ pogorszyła, brzuch Ci urósł od kiedy Cię ostatnio widziałam itp? Przecież my nie mamy wpływu na to kto jak wygląda w ciąży. Jeszcze słyszę to od osób z którymi nie jestem blisko. Jak mi mama powie czy siostra to ok, ale inni...

Nie wiem coś mam dziś nerwowy dzień :/

10 lata 11 miesiąc temu #820857 przez nati.olsztyn
Lunia My poinformowaliśmy wszystkich już na spokojnie po wszystkim, jak Mały był ze mną na sali. Myślę że tak jest najlepiej:-)ten czas zaraz po porodzie jest najpiękniejszy i fajnie jest się tym cieszyć tylko we troje...

10 lata 11 miesiąc temu #820873 przez Marudka
a ja dzis po wizycie u diabetologa i znów wyzsza dawka insuliny :( za tydzien do kontroli i zrobi ktg i beda decydowac czy kłasc i wywoływac poród czy poczekac, w ogole chyba beda rodzic w innym szpitalu niz chciałam:( ( Lunia na chałubińskiego) Lekarka mówi ze insulinówki raczej rodza przed terminem i moze byc tak ze łozysko nie wydolne a skurczy brak dlatego beda musieli mnie juz połozyc :(

troche się zmartwiłam tym wszystkim ale jakos to bedzie byle szybko poszło

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #820881 przez nati.olsztyn
Marudka U nas mamy z cukrzyca standardowo kładą do szpitala przed terminem - te z miasta 2 tygodnie, a te z rejonu 3 tygodnie przed. Więc robią to napewno dla bezpieczeństwa!:-)także spokojnie:-)

10 lata 11 miesiąc temu #820888 przez Edi28
Marudka Mała rośnie, dobrze, że wszystko w porządku po wizycie :) nie martw się na pewno diabetolog wie, co robi, najważniejsze że jesteś cały czas pod kontrolą z tą insuliną :) Może się okaże, że będziesz naszą kolejną mamusią :)
Lunia mi nie leci siara, z tego co czytałam, to wcale nie musi być objaw zbliżającego się porodu, ale wszystko zależy od kobiety :) Mi coraz częściej pojawiają się te bóle jak na okres, chyba organizm ćwiczy :) o widzę, że u Ciebie też zaczął się szał z pytaniami, moja mama przy każdej rozmowie pyta, czy przypadkiem coś się nie zaczyna...
Kurczę ale mam dziś smętny humor :( sama nawet nie wiem czemu, najgorzej mieć doła bez powodu :angry:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka