BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

10 lata 11 miesiąc temu #821129 przez wola82
Lunia napisał:

Hej witam się i ja :)

W ogóle zaczęły się teksty, że jak się zacznie akcja to mam informować. Już mnie to wkurza. No co ja pierwsze mam do wszystkich wydzwaniać, że zaczęło się?!
Tak myślę, że nikomu nie powiemy. Przynajmniej po porodzie będziemy mieli 2 godziny tylko dla siebie i małej, a nie żeby wydzwaniać po wszystkich... Tak przynajmniej mi się wydaje teraz.
/

Przy pierwszym porodzie nikomu nic nie powiedzielismy, a tez kazdy nam mowil ze jak sie zacznie to dzwonce, to przyjedziemy do szpitala, tesciowa nawet chciala byc przy porodzie i zadzwonil moj maz do wszystkich jak bylo po, a ja tel nie mialam ze soba i tym razem tez moj maz zajmie sie moim telefonem, ale zawsze mozna byc beszczelnym i wylaczyc :evil: a co.
A tym razem to niestety do tesciowej trzeba bedzie zadzwonic zeby do Lukasa przyjechala,ale mysle ze nie bedzie wydzwaniac (marzenie moje :P )

A co do siary to mi nie wyplywa, chyba ze mocniej nacisne.

Lysy dasz rade dziewczyno wydaje mi sie ze powinni troche Ci pojsc na reke. Trzymam kciuki.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #821176 przez tweety1992
Heh hej Nie dawno wróciłam do domu z podbojów Bytomia. Zmęczona jestem straszliwie. Polatałam po sklepach i zakupiłąm parę rzeczy Jak Adam pojedzie do pracy zrobię fotki i wrzucę razem z moim 34 tygodniowym brzuszkiem

10 lata 11 miesiąc temu #821184 przez Adziaaa
tweety1992 jak ten czas leci ty już masz taki brzuszek :) z ostatniego usg tez mi wyszło ,że jestem w tym tyg.. Mam takie przeczucie że urodzę w marcu :( ostatnia :(

Wy już tak blisko rozwiązania jesteście, aż Wam zazdroszczę w pozytywnym znaczeniu :) bo ja już nie wyrabiam boli mnie wszystko, nie mam sił na nic w nocy spać nie mogę w dzień muszę się położyć na 2-3h ale wtedy mi się super śpi nie wiem czemu tak jest :( mam już dość tego stanu a tyle jeszcze przede mną! :( załamana jestem nawet torby do szpitala nie mam ochoty pakować bo czuję, że nie ma po co jeszcze :(

10 lata 11 miesiąc temu #821203 przez tweety1992
Adziaaa spokojnie kochana :) Ja mam ost tez ciężko strasznie, Co chwilę ubikacja,zgaga coraz częściej i coraz mocniej(mleko już nie działa),nogi bolą brzuch też,na dodatek chyba złapałam hemoroidy i budzę się 2 razy w nocy.
Ja coś czuję że połowa lutego to ja już się rozpakuję.

10 lata 11 miesiąc temu #821218 przez Adziaaa
tweety1992 mam tak samo tylko zero bóli przepowiadających :( byłam u mojej lekarki to mała ważył w piątek 2300 i nic się nie zapowiada że urodzę 14 lutego(termin z miesiączki) wręcz przeciwnie pod koniec lutego albo w marcu :( a Ty masz już bóle przepowiadające?

10 lata 11 miesiąc temu #821229 przez Adziaaa
ja nie wiem dziewczyny może Wy mi to powiecie jak to jest możliwe że ostatnią miesiączkę miałam 10 maja a test zrobiłam 12 czerwca wykrył mi ciążę.. od pierwszego usg termin mi wychodził później o 2 tyg.. ale w takim wypadku musiałam zajść w ciąże od4 -10 czerwca. tak szybko by test zwykły wykrył ciążę w ciągu 2 dni?

10 lata 11 miesiąc temu #821238 przez tweety1992
Adziaa ja mam bóle ale czy to te przepowiadające to nie wiem. Boję sie ich a szczególnie tych co w sobotę miałam.

Ja Ci powiem że ja miałam ost miesiączkę 25 maja a 6 czerwca już mi wykrył ciążę. Termin na 28 luty,

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #821244 przez Adziaaa
co ile miałaś miesiączki? szybko strasznie

hehe pomyślałam sobie teraz że Ty pewnie urodzisz 14 a ja 28 :D

10 lata 11 miesiąc temu #821257 przez tweety1992
standardowo 28 dni ;) a ty?

10 lata 11 miesiąc temu #821263 przez Adziaaa
też niby ale chyba jakby tak było to by nie było aż takiej rozbieżności w terminach

10 lata 11 miesiąc temu #821278 przez tweety1992
To nie wiem Adziaa ... w czwartek mam wizytę także dowiem się co i jak :D Może coś się zmieniło czy coś

10 lata 11 miesiąc temu #821283 przez tweety1992
Kochane mamusie a oto moje dzisiejsze zakupy :)

Koszulka nr 1 Minnie :
w590.wrzuta.pl/obraz/4Wl0oqIcgUD/dscn0916

Koszulka nr 2 Garfield :
w590.wrzuta.pl/obraz/630dsHCmYXd/dscn0918

2 koszulki z sweetnymi napisami,czapeczka,spodenki i komplecik Safari :
w590.wrzuta.pl/obraz/70B4JocmNsX/dscn0910

No i mój brzucholek 34 tygodni :
w590.wrzuta.pl/obraz/7RUYgeeMpcH/dscn0912

10 lata 11 miesiąc temu #821297 przez Elmirka85
Adzia ja mam podobnie do Ciebie. ostatnią miesiączkę miałam 9 maja, ale miałam długie cykle. na usg dzidzia była od tygodnia do dwóch mniejsza niż wynika z daty miesiączki.
wg miesiączki miałam termin na 16 luty ale zmienił mi lekarz na 26 luty wedle wielkości dzidzi. Ale ja się obawiam w drugą stronę że za wcześnie urodzę . Chciałabym choć do lutego dotrwać

Tweety zakupy się udały. brzuszek ładny, zgrabniutki :)

10 lata 11 miesiąc temu #821310 przez Adziaaa
tweety1992 śliczne ubranka :) a brzuszek piłeczka :)

Elmirka85 nie przejmuj się dasz rade! na pewno będzie wszystko ok nawet jak troszkę wcześniej urodzisz :)

dziewczyny a co myślicie o pasie wyszczuplającym po ciąży? może któraś z Was używała?

10 lata 11 miesiąc temu #821313 przez tweety1992
Hmm ... ja nie używałam i raczej przy moim brzuchu nie będę używać bo wrócę do formy z przed ciąży.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka