BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

10 lata 11 miesiąc temu #822620 przez tweety1992
No myślę nad USG prywatnie za tydzień na wizycie jak będę odbierała wyniki z paciorkowca. Myślicie ze to dobry pomysł?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #822631 przez Miliaa
Asia, ale Ci zazdroszczę. Jeszcze chwila i maleństwo będzie z Tobą.

Tweety ciężko coś doradzić, bo nie masz pewności, że Twoj mały wstydzioszek tym razem się ujawni. Wiem, że chciałabyś mieć pewność, ale może być tak, że tylko pieniądze wydasz.

10 lata 11 miesiąc temu #822634 przez tweety1992
No właśnie ryzyko jakieś jest także muszę się z tym liczyć. Jeszcze z Adamem porozmawiam na ten temat jak wróci z nocki rano.
Może bym tak się nie przejmowała gdyby nie to że jestem osobą w gorącej wodzie kąpaną :p I mnie rozsadza od środka z te niepewności :p Wiecie o co chodzi pewnie nie? :D

10 lata 11 miesiąc temu #822640 przez Sarenka
Tweetyy - ja też myślę, że to już niewiele zmieni czy dowiesz się teraz jaka jest płeć czy po porodzie. Tak naprawdę niewiele to zmieni, a już chyba nie ma co wydawać kasy... Ubranek masz dużo, więc na pewno znajdziesz odpowiednie zarówno dla chłopca jak i dziewczynki.
Ja bardzo lubię prasować i muszę przyznać, że prasowanie tych drobinek to była dla mnie sama przyjemność:)
Ja jutro będę orientować się co zrobić by mieć KTG. U Nas w szpitalu KTG jest robione, gdy coś niepokoi, ale wtedy na dobę zostawiają w szpitalu...
Dziewczyny Wy też tak macie, że ciągle chce Wam się pić? Ja piję jak smoczyca, jak wielbłąd!! :)

10 lata 11 miesiąc temu #822643 przez tweety1992
Sarenko ja piję non stop wszytsko co tylko się da :P ALe taż mam wieczne parcie na słodkie :P

Laski miałyście to na paciorkowca? Czy u którejś wykryto? Ja dziś mówiłam o tym z lekarzem i pytałam czy będę musiała kroplówki brać czy jak to będzie jak coś by wyszło. On mi powiedział że nie ... tylko antybiotyk i to na tyle :)

10 lata 11 miesiąc temu #822653 przez Miliaa
Tweety mąż najlepiej Ci doradzi. Moją koleżanke zapewniali, że będzie dziewczynka, a urodził się chłopczyk ;) Ja byłm zaskoczona, że w tych czasch może dojść do takiej pomyłki.

Sarenka mam dokładnie tak samo jak Ty. Cały czas mam ogromne pragnienie. Nie rozstaje się z wodą.

10 lata 11 miesiąc temu #822654 przez tweety1992
No Adam mi doradzi :) My jesteśmy przygotowani na dziewczynkę jakby coś bo ciuszki po siostrze Adama możemy wziąć :p A imię też jest wybrane :) Nikola Wiktoria a chłopiec jak było mówione Adrian Dominik :)

RATUJCIE!! Zgaga mnie zabija a mleko już nie pomaga :/

I czy któraś miała przepisany może Asmag forte? Wiecie ile kosztuje?

10 lata 11 miesiąc temu #822755 przez Magda28
Witam z rana :lol:
Twetty nie przejmuj się ważne,że dzidzia zdrowa :) Przecież do końca też nie wiadomo płci lekarz może się pomylić....Ja mówię cały czas do brzucha malutka albo Martuś a tak naprawdę po porodzie się okaże kto tam mieszkał 9 miesięcy :P

Wczoraj odebrałam wyniki na paciorkowca,na szczęście nie wykryto :)

Oj Sarenka ja jak rano wstaję to czuję jakbym całą noc nie spała....a śpię tylko z 4 razy muszę wc odwiedzić w nocy :angry:

Dziewczyny mam takie pytanie....przed wczoraj i dziś wyleciał jakiś śluz galaretkowaty żółtawy...sporo tego myślałam,że popuściłam :blush: a tu takie coś i nie wiem co to czy to może być ten czop???

10 lata 11 miesiąc temu #822776 przez Lunia
witam mamuśki :)
Moja mała mało ruchliwa, już się martwię :/

Magda
właśnie też się zastanawiam jak to wygląda... Ze mnie dużo leci, raz w takiej konsystencji dziwnej :/
Nam tak pipulkę pokazała, że chyba pomyłka nie wchodzi w grę (mam nadzieję).

Tweety wyobrażam sobie co czujesz. Mnie by też nosiło.

Sarenka i Milia
ja też bardzo dużo pije. Rano od razu dwie szklanki wody muszę wypić. Ale to ponoć dobrze.

Aska
to trzymam kciuki żeby mała Sara dotrwała do planowanego terminu, żeby się obyło bez niespodzianek :)

10 lata 11 miesiąc temu #822787 przez Elmirka85
tweety1992 napisał:

No Adam mi doradzi :) My jesteśmy przygotowani na dziewczynkę jakby coś bo ciuszki po siostrze Adama możemy wziąć :p A imię też jest wybrane :) Nikola Wiktoria a chłopiec jak było mówione Adrian Dominik :)

RATUJCIE!! Zgaga mnie zabija a mleko już nie pomaga :/

I czy któraś miała przepisany może Asmag forte? Wiecie ile kosztuje?

Tweety ja mam brać cały czas asmag forte 3 x dnia po 2 tabletki. Kosztuje 8 zł w opakowaniu jest 50 tabletek.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #822789 przez zubi
Witamy się i my z zaśnieżonego Torunia.

Sarenka i edi super że wózeczki doszły, oczywiście poprosimy i zdjęcia. :)

twetty z tym USG to jest tak że nigdy nie masz 100% pewności, niby lekarz pewien, ale nie raz słyszało się że potem była niespodzianka przy porodzie :) wiec się nie martw i poczekaj na rozwiązanie.

Ja nie odczuwam nadmiernego pragnienia, a tym bardziej apetyt mam słaby, ale mała to duża "buba" jest i lekarka mówiła że może nawet wagę do porodu 4 kg osiągnąć ( dziewczyny jak ja ją z siebie wypchnę ? !!!!) teraz ma ok 2600 a to 35 tydzień dopiero, wczoraj robiono mi wymaz i dostałam skierowania na badania, bo moje płytki spadły poniżej 100 tys.- i robi się nieciekawie. Następne KTG 30.01.2013.

Jutro mam zamiar męża zaciągnąć do fotografa, chciałam zrobić na pamiątkę z dwa zdjęcia portretowe z brzuszkiem.

10 lata 11 miesiąc temu #822795 przez tweety1992
Witajcie :) U mnie noc przespana od 1-6 spokojnie potem mąż mnie o 6 obudził godzinka przerwy i do 10 znowu sen. Czuję się co prawda zmęczona ale nie zasnę już. U mnie pogoda piękna świeci słońce i ciepło żadnego śniegu.
U mnie mały się rusza momentami intensywnie ale leniwy jest faktycznie.
Co do humoru. Z reguły jestem spokojna i wiecznie się ciesze z nie wiadomo czego ale chciałabym żeby juz się skończyła ciąża bo zgaga mnie wykańcza psychicznie i fizycznie :/ W innym wypadku mogę byc drugie tyle.

Elmirka bardzo Ci dziękuję za odpowiedz. Mnie wczoraj przepisał i kazał brać 3 x 1 tabletkę oraz do końca ciąży Dopegyt. Znowu z 50 zł zostawię w aptece.

Zubi Martuś No najważniejsze że zdrowe ale jak mówi Lunia nosi mnie :P Ale zdecydowaliśmy że poczekamy i zobaczymy co się wykluje :)

10 lata 11 miesiąc temu #822825 przez andzia90
Witajcie :) ah ale miałam piękna noc przespana cała i usnęłam nawet nie wiem kiedy :) Dziś pogoda za oknem ładna wiec na jakiś spacerek trzeba iść :)
Tweety ja tez biorę asmag forte i to już kilka ładnych miesięcy - 2x 3 po tabletki, ale jeśli chodzi o cenę to w każdej aptece kosztuje inaczej najtaniej kupiłam za 6 zł a najdrożej za 10 ;p wiec dużo zależy od apteki.

Miłego Dnia :)

10 lata 11 miesiąc temu #822828 przez Adziaaa
tweety1992 ja też myślę, że kolejne usg sensu nie ma.. szkoda kasy :0 a wiadomo że się przyda :) nawet jeśli sprawdzicie to i tak pewności nie ma w 100% ;) ja miałam usg robione co wizytę i z każdym razem dziewczynka :) byłam na tym specjalistycznym badaniu Echo serca to też niby było usg ale bardzo dokładnie :) wszystko babka sprawdziła i jest nawet wpisane na papierze, że płeć żeńska :) zobaczymy jak to będzie :)

zubi dzidziuś duży nie przejmuj się dasz radę :) pomogą Ci :)a możliwe że twój maluszek szybciej wyjdzie na świat :) moja mała ważyła tydzień temu 2300 teraz pewnie już 100g przytyła :) a ja i tak nie wiem w którym tyg jestem tak mi namieszali :) na pewno na 36 tydzień jest o dużo za mała :)

Magda28 nie wiem czy to czop :( powinien być różowy albo brunatny :) możliwe że już coś się zaczyna dziać :)

W nocy nie mogę spać.. znaczy śpię ale koszmary mi się śnią.. to się przewracam z boku na bok i nie mogę się ułożyć i zasnąć, zgaga meczy.. do toalety co chwile chodzę :( nogi czasami bolą podobno od ucisku.. i tak całą noc :/ nie wyspana jestem strasznie, a w dzień chodzę cała połamana ;/ mam nadzieję, że to się skończy niebawem bo oszaleje! ;/

10 lata 11 miesiąc temu #822832 przez Edi28
Dzień Dobry, my już byłyśmy na spacerku, trzeba było wysłać kartki do dziadków, wczoraj Pani w papierniczym podpytywała, czy to od Dzidziolka :) w tym roku jeszcze nie, no chyba że Mała zrobi prezent i się wcześniej urodzi :) w sumie chyba mogę powiedzieć, że jesteśmy przygotowani, ubranka poprane i poprasowane, ułożone w komodzie, wózek jest, fotelik jest, inne akcesoria też :) termometr zamówiony, choć mam jakieś uczucie, że o czymś zapomniałam, no nic okaże się :P
Lunia, może zjedz coś słodkiego, połóż się na lewym boku, może Mała się porusza, a jeżeli nie to może przejedź się na IP, mój lekarz wczoraj na wizycie z 3 razy mi powtarzał, że jeżeli tylko mnie coś zaniepokoi to od razu na IP jechać, przynajmniej się uspokoisz :)
Tweety zawsze jest pewien procent niepewności, więc może warto poczekać :)
Choć mam nadzieję, że nam się taki psikus nie zdarzy, bo właśnie okleiłam ścianę nad łóżeczkiem Hani motylkami :P
Magda może to ten czop?
Zubi nie ma co się martwić wagą Małej, pamiętaj, że ta waga jest tylko szacunkowa i może się okazać mniejsza :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka