BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

10 lata 11 miesiąc temu #822836 przez tweety1992
ja dobrze ze sie powstrzymalam z zakupem literek bo teraz mialabym problem... sciane dokoncze po porodzie w takim razie albo zrobie unisex ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #822849 przez Magda28
Zubi nie ma się co martwić....moja w 35tyg wazyła 2800 i ginka mówi że idealnie :lol:

No nie wiem czuje się jakoś rozdrażniona,wypróżniam się 3 razy dziennie :dry: a humor mam taki że do nikogo się nie odzywam... :angry:

10 lata 11 miesiąc temu #822861 przez Adziaaa
to u mnie chyba jest coś nie tak :( jak u mnie waży mała góra 2400 w 36 tyg

10 lata 11 miesiąc temu #822884 przez Lunia
Andzia a to różnie jest też z wagą, moja koleżanka urodziła dzidzie tydzień po terminie i ważyła niecałe 2800. Moja mała w 37 tyg miała 2800. Więc widzisz jak to różnie.

Edi ona się rusza co jakiś czas ale tak jakby ospale, delikatnie na Maksa. Czasem mi wypchnie mocno kolanko to jestem spokojniejsza. Ale jak zawsze przed moim zaśnięciem szalała, tak teraz praktycznie muśnięcie tylko czuję.

Ja mam ubranka typowo dla dziewczynki, przy łóżeczku też przykleiłam takiego misia (w castoramie kupiłam za 15zł)a obok ptaszki, motylki typowo dla dziewczynki. Nie chcę pomyłki :P

Ja mimo wszystko życzę wszystkim żeby obyło się bez niespodzianek :D
Jeju mam już 38 tydzień. Ciekawe kiedy się zacznie :D

10 lata 11 miesiąc temu #822885 przez Edi28
Adziaa nie przejmuj się wagą, każde Maleństwo w brzuszku waży inaczej, moja w 33 miała 1900, a w 4 tygodnie przybrała ponad kilogram, a wagi są naprawdę szacunkowe, nie ma co się przejmować :)
Ze spaniem narzekać nie mogę, tylko te wizyty w toalecie, 4 razy to minimum, ale robię to na autopilocie, a potem bez problemu zasypiam :)

10 lata 11 miesiąc temu #822887 przez Edi28
Lunia myślałam, że w ogóle nie czujesz, a tak to chyba nie ma co się denerwować, miejsca za dużo nie ma, to i ciężko jej :)
No ciekawe, która pierwsza :P

10 lata 11 miesiąc temu #822902 przez issska1986
Hej,

Asia jeszcze prasowanie jak prasowanie, ale to stanie przy desce wykańcza :S
No tez jestem ciekawa... w 31 tc ważyła 1700g.

Właśnie Adziaa, lekarz wagę szacuje po wielkości główki, nie raz jest tak,ze usg pomyli się o kilogram bo dziecko np ma stosunkowo dużą główkę... nie martw się :silly:

Magda28 myślę,ze to może być czop, nie zawsze jest brunatny, moja koleżanka np miała przezroczysty jak kurze białko... jeszcze ta biegunka... jak by się organizm przed porodem oczyszczał...hmmmm :unsure:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #822905 przez Adziaaa
dzięki dziewczyny :) pewnie macie rację

Lunia jak mała się rusza to nie ma co panikować.. :) na pewno ma już bardzo mało miejsca :) a po drugie sama wiem po sobie, że są dni kiedy dziecko jest mniej aktywne :)

hehe ja tylko czekam która się teraz rozpakuje :) myślę, że za niedługo poleci i jedna z a drugą będzie rodziła :)ja na szarym końcu :) mam takie przeczucie :)

10 lata 11 miesiąc temu #822919 przez tweety1992
Ja się też zastanawiam kiedy moja niespodzianka kochana zechce się wykluć ze swojej skorupki :D
Jak na razie Adam obstawia połowę przyszłego miesiąca moja siostra podobnie a babcia że po terminie będzie

10 lata 11 miesiąc temu #822920 przez Sarenka
Cześć :D
Magda - ja też myślę, że to czop... Już ostatnia prosta przed Toba.
Lunia - ja też się wczoraj martwiłam słabymi ruchami, ale dziś już jest lepiej. A może kawa? Moja ożywia się po kawie...
Natalka w 34 tyg ważyła 2300 i wychodziło, że jest o tydz za mała. Mimo wszystko chyba lepiej rodzić mniejsze Szkraby, a najważniejsze, żeby dobrze się rozwijały w czasie ciąży. Jedne dzieci są duże inne drobne. Jedne mają mniejszą główkę, a są grubaskami, albo są po prostu długie. A wielkość wyliczona w USG jest tylko średnią różnych pomiarów.
Ja czekam na godz 18:40 - ciekawe czy dr zmierzy Małą i co w ogóle słychać. Poza tym mam wymaz na paciorkowce.
Na poniedziałek udało mi się załatwić KTG...

10 lata 11 miesiąc temu #822925 przez tweety1992
Kurcze ale się moja babcia rozkręciła :) Poszła na zakupy i kupiła mi szlafrok do szpitala ręcznik dla małego 2 prześcieradełka i mówi że jeszcze wejdzie pooglądać coś ale to niespodzianka :) Co pół godziny mi dzwoni i się pyta czy to czy tamto chcę :)

10 lata 11 miesiąc temu #822937 przez Magda28
Twetty jaka kochana Babcia... :) ja nie miałam takiej :(

Sarenka no mam nadzieję że jeszcze trochę i mała wyjdzie :lol: Daj znać jak po wizycie!!!

10 lata 11 miesiąc temu #822942 przez tweety1992
Wiesz ja się nie spodziewałam że tak się zaangażuje w prawnusia. A ona co chwilę dzwoni pyta co i jak. MArtwi się o Adama. Dokupuje pomaga. Bardzo kocham moją babcię i bym chyba umarła jakby cos jej się stało A wczoraj mi powiedziała ze ma złe wyniki i musi do szpitala iść. Boję się żeby jej nie uśmiercili jak mojego dziadka

10 lata 11 miesiąc temu #823011 przez Magda28
Dziewczyny nasza Zosia chyba urodziła :) Bo nasza Zosia to Sylwia tak??? czy coś pokręciłam??? a urodziła Zosie :) tak na FB ogłosiła :laugh:

10 lata 11 miesiąc temu #823026 przez aska27
Magda28 napisał:

Dziewczyny nasza Zosia chyba urodziła :) Bo nasza Zosia to Sylwia tak??? czy coś pokręciłam??? a urodziła Zosie :) tak na FB ogłosiła :laugh:

Tak :) Malutka Zosia jest przesłodka! :kiss: :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka