- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
sporo do nadrobienia
Lece zaraz po ciuszki do koleżanki ale miałam fatalną noc od 1 nie śpię, przysnęłam koło 6 z przerwami i o 10 wstać musiałam, oczy szczypią jak złe
Co do lewatywy-słyszałam,że właśnie organizm sam się oczyszcza, ale mimo wszystko dla pewności chyba poproszę o lewatywkę
Co do położnej, to nie wykupuję bo szkoda mi 1500 zł, jeszcze jak bym była niezadowolona to podwójnie szkoda, a poza tym, jak bym wykupiła a skończyło by się cc to tylko zmarnowana kasa...Chyba,że bym miała znajomą położną to co innego...
Miłego dnia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Lunia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Zgaga znów wróciła :/ Jeszcze mnie noga strasznie bolała i nie wiedziałam jak się ułożyć. Męczarnia...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Co do położnej to u nas bierze 650zł a płaci się dopiero po porodzie. Także jeśli nas w szpitalu nie przyjmą z braku miejsc czy wyjdzie cc to jest to dobra opcja. My się zdecydowaliśmy, tylko czekam aż mi ze szpitala oddzwonią z dalszymi informacjami co i jak.
- Adziaaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja też się zaliczam do tych które źle śpią w nocy i bardzo współczuje innym wiem co to znaczy.. To był jakiś koszmar jak nie zgaga to do kibelka później miała się tak prężyła że myślałam że zaraz wyjdzie.. taki straszny ból myślałam że ta głową rozerwie mi wszystko..już myślałam że naprawdę sprawi że ujście się otworzy.. nawet nie wiedziałam że tyle siły ma.. straszny ucisk ;/ rano to samo ;/
Kasiu super że sobie tak dobrze radzisz i nawet spacerować zaczęliście
u mnie w szpitalu z tego co wiem położna bierze chyba 700zł
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Właśnie dostałam sms, że szkoła rodzenia dziś odwołana, ehhhh... A miał być temat z pierwszej pomocy. Jutro mam wizytę na godz 18:40
Ja nadal śpię bardzo dobrze, ale miałam już dwie takie noce, w których raz musiałam wstać na siusiu.
Moja Natalka coś dziś chyba śpiąca. Jest tak spokojna, że zaczynam się martwić Wczoraj szalała, że myślałam, że mi skórę rozciągnie i była raz tu a raz tu a dziś muszę się mocno skupiać by wyczuć pojedyncze delikatne muskanie:( W ogóle powiem Wam, że jak już będzie po wszystkim - to bardzo będzie mi brakować tych ruchów. To takie przyjemne uczucie... Trzeba będzie na nowo przyzwyczaić się do nieruszającego się brzucha:P
Położnej nie wykupuję, u Nas nawet nie jest to popularne.
Wiecie co? Przyszedł dziś wózek - Maż nawet szybciutko złożył go w całość. Spacerówkę wywieziemy do teściów. Suma sumarum - wkurzyłam się na obrót sprawy i wczoraj zamówiłam u innego gościa ten wózek, o który mi chodziło. Kontakt z gościem - rewelacja, a dziś wózek już jest. Natomiast nadal czekam na wyjaśnienia poprzedniego zakupu. Obecnie trwa weryfikacja moich danych z bankiem, by można było przelać pieniądze...
Kasiek - super masz, że Ci wszyscy pomagają i masz Aniołka. Ja się boję płaczu, gdy będę sama i sprawy karmienia...
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja właśnie wróciłam z KTG. Skurczy brak, ale serduszko pięknie bije a taki ruchliwy był ze babka była pod wrażeniem kolejne KTG we wtorek a w piątek wizyta u pani ginekolog. Może do czasu wizyty mały będzie chciał wyjść , no nic zostaje już tylko czekanie
Co do spania w nocy o dziwo dobrze mi się śpi i raz się budzę na siku, i nawet problemy z zaśnięciem minęły pewnie dlatego ze kawy nie pije
Miłego dnia Kobitki
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
a co do tego że sobie nie poradzisz albo coś, nawet tak nie mysl, to wszystko przychodzi jakoś tak naturalnie, zobaczysz.
ja to czasem nawet chciałabym żeby to moje dziecię zapłakało
Andzia
ciesz sie kochana ze tak dobrze spisz bo jak sie malenstwo urodzic to chcac nie chcac i tak bedziesz w nocy wstawała a wiec szkoda ze nie mozna wyspać się na zapas
super ze KTG jest dobrze no i ze na chwile obecna skurczy brak niech se dziecie jeszcze przez chwile w brzuszku u mamy posiedzi
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
andzia tylko pozazdrościć tych spokojnych nocy fajnie też ,ze KTG ok niech maluszek zdrowo sobie jeszcze w brzuszku rośnie.
Kasiu też się nie mogłam nadziwić,jak juz urodziłam Mikołajka,ze takie maleństwo było w moim brzuszku Mały CUD!
Śliczny suwaczek!
Sarenka oby sprawa z wózkiem szybko się rozwiązała!
Co do ruchów dziecka to ja jakos po pierwszej ciazy nie zwróciłam na to uwagi,chyba tak byłam zafascynowana dzidziusiem a fakt,ze mozna leżeć jak się chce pocieszał mnie, wtedy miałam naprawdę duuuuzy brzuch
Adziaa moja Sara też się rak rozpycha, szok!!!
Lunia a co się dzieje z Twoją nogą??? Oby ból szybko minął.
Zgagi współczuję
a co do przytulania to nie mam najmniejszej ochoty, dziwne
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
- Lunia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Powiedz jak się czujesz w ogóle? Jakoś częściej masz chodzić do lekarza? Czy po prostu czekać do terminu cc?
Andzia jak dobrze, że wszystko dobrze. Ja się trochę martwię, że nie mam robione KTG :/
Kasiek zazdroszczę, że masz już go przy sobie i wiesz, że wszystko jest dobrze.
Jeju on już ma tydzień
Tweety no coś Ty! To ale byście mieli niespodziankę! A na ilu usg Ci mówili, że chłopiec?
Sarenka ja też tak mam. CZasem się rozpycha i myślę, że zrobi mi zaraz dziurę w brzuchu. A tu znów przez większość dnia spokojnie...Dziś też się martwię, no ale może faktycznie już coraz mniej miejsca mają dzieciaczki?
Perspektywa spania na brzuchu po porodzie cudowna
Ciekawe jak to jest jak już maleństwo się urodzi, chodzi mi o sam brzuch, tak dziwnie pewnie, taki pusty...
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziewczyny mam takie pytanie, ostatnio strasznie mnie kłuje w pipie... tam w środku... nie wiem to od czego jest czy wy tez tak macie może ??
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
my po wizycie u lekarza Nasza Panna waży już 3100 więc już nie jest taka Mała, z Dzidziolem wszystko dobrze, badaliśmy przepływy żył i pępowiny i wszystko bardzo ładnie po badaniu lekarz stwierdził, że wygląda na to, że wszystko się tam przygotowuje do porodu Dostałam skierowanie na KTG dwa razy w tygodniu, na pierwsze mam się zgłosić w sobotę, kolejna wizyta jak doczekamy za dwa tygodnie
Milla wpadaj częściej i informuj na bieżąco co u Was
Sarenko mam nadzieję, że sprawa z kasą szybko się wyjaśni, fajnie, że wózek dotarł nasz też nawet już złożyliśmy, jutro zrobię zdjęcie to wam wrzucę
Tweety no to faktycznie, może będziecie mieli niespodziankę, a będziesz miała jeszcze robione USG? Może na kolejnym bardziej zaprezentuje Maleństwo swoje wdzięki
Moja Mała też się tak rozpycha, że jestem w szoku, jak to momentami potrafi zaboleć
Nie pamiętam,co miałam jeszcze napisać, więc na razie zmykam
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
robię pranie, tyle fajnych ciuszków dostałam,że szok-ale chyba mamę zatrudnię do prasowania, bo już wymiotuję tym
a i ap ropo pasa to ja już takowy zakupiłam i mam zamiar się ściskać tylko trzeba swoje odczekać,za wcześnie nie można ...
- Lunia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mnie też kłuje niestety coraz częściej.
Edi no to super!
Issska ja już zapowiedziałam, że nie chcę żadnych ubranek bo mam dość prasowania. Także wiem co czujesz
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
Ja mam takie kłócia. Lekarz mówi że to normalne.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
andzia też tak mam, dziwnie i niefajnie!
Tweety Ty to masz z tymi lekarzami... nie denerwuj się jednak Pewnie będzie Dominiś,ale w sumie rodzina się cieszy, będzie dobrze!
Edi no to już kruszynka trochę wazy Skoro juz się maleństwo szykuje to KTG na pewno coś pokarze, napisz jak będziesz po
issska rzeczywiście ogarnać i wyprasować ciuszki to jest coś... ja zaczęłam prasować jka się źle poczułam w ta sobotę,wczoraj dokończyłam resztę. W sumie bardzo to lubię,ale nie w pośpiechu
Ciekawe ile Twoja Marcelinka juz wazy