- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
Od razu pytanie zadam ... bo do Becikowego polozna musi wypisac zaswiadczenie o opiece medycznej nie ? i czy mam zabrac ta kartke ze soba do szpitala czy po porodzie isc mam do mojego ginekologa i on mi wypisze? Bo w tej kwestii zielona jestem. Dodam od razu zezmienilam lekarza ginekologa w 21 tygodniu a pod opieka lekarza pozostaje od 6 tygodnia ciazy.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Lysy
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja w piątek pojechałam na izbę przyjęć. Nie byłam w stanie wypić nawet łyka herbaty, biegunka strasznie mnie męczyła i Oleńka bardzo mało się ruszała. Mąż nie mógł wyjść z pracy więc pojechałam do przedszkola, odebrałam córkę i zawiozłam pod Warszawę do pracy mojej mamy. Potem sama z powrotem do Warszawy do szpitala. Tam pięć godzin na izbie. Przebadali mnie dokładnie, ta biegunka to najprawdopodobniej przygotowanie organizmu,szyjka bardzo się skróciła, jest miękka, krótka i gotowa. Wód (jak już określili wcześniej) mam mało i łożysko III stopnia. Ogólnie powiedzieli, że mam wracać do domu i czekać, że akcja może się szybko rozkręcić i niebawem zacznę rodzić ale równie dobrze mogę jeszcze poczekać. Trudno określić. W sobotę musiałam znowu jechać na badania - akcja się nie rozkręciła. Kazali mi bardzo uważać, liczyć ruchy i reagować jeśli Mała będzie się słabo ruszała. Jutro jadę na ktg i badania. Bardzo mnie to przestraszyło ale uspokoili mnie, że jak na razie wszystko jest dobrze, Mała ma się dobrze ale warunki są na granicy więc trzeba uważać (jak to określił mój lekarz - warunki nie są rewelacyjne ale nie są na tyle złe aby położyć mnie w szpitalu albo wywoływać poród). Lekarz polecił mi aktywność fizyczną (w granicach zdrowego rozsądku) więc dużo spaceruję, oraz doradził abym wieczorami brała ciepły prysznic podczas którego mam masować brzuch "ostrą" stroną gąbki. Taki masaż wywołuje skurcze.
Tak więc sporo spacerujemy i grzecznie czekamy
- anjaa18
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Co do becikowego to ja zielona jestem wiec Ci tweety nie pomoge ;/
Rano o 7 ide na porodowke na wywołanie,mam stracha...
Pozdawiam wszystkie mamusie
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Avo_cado
- Wylogowany
- gaworzenie
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
a ja Tweety słyszałam od koleżanki, która załatwia sobie właśnie,ze trzeba iść do lekarza lub do przychodni i poprosić o wypisanie, pewnie do tego pierwszego musisz iść, bo on zaczął prowadzić ciąże... jak wypiszą w szpitalu to lepiej dla Ciebie, oszczędzisz sobie załatwiania po porodzie... tylko zobacz czy gmina nie ma swoich druczków...
- Elmirka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja miałam przeboje- masakra z tym zębem. bolał mnie od piątku byłam w sobote u dentysty, nie przeszło więc wczoraj znowu byłam i się okazało że w zębie już nic mnie nie może boleć i że pewnie gdzieś w środku nad zębem mam ropę i stąd ten ból. i super dentystka mi poradziła żebym czekać w bólu do porodu i przyjść po porodzie bo że na to tylko antybiotyk a ona nie wie czy w ciąży można. dobrze że wpadłam na pomysł aby zadzwonić do mojego ginekologa. i powiedział że przy ropie i stanie zapalnym antybiotyk jest konieczny i byłam u niego wczoraj wieczorem w domu po recepte. jeszcze coś tam czuję ale już troszkę lżej. a nie wyobrażam sobie porodu i pobytu w szpitalu z takim mocnym bólem jak wcześniej. Jutro mam ktg. Ciekawe kiedy przyjdzie na mnie pora, bo 2 tyg. temu gin twierdził że to kwestia dni a już 2 tygodnie zleciały
wszystkie dzieciaczki są śliczne, rozkoszne i zazdroszczę Wam że macie je już przy sobie.
A wie może ktoś co u Marudki? bo myslę o niej czasem
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- myszka76
- Wylogowany
- pierwsze słowa
tweety twoje sny to nawet mnie przerażają, przestań może oglądać te horrory to się uspokoisz przejdź na jakieś komedie
Mi lekarz powiedział, że po porodzie dostanę u niego zaświadczenie.
Ja po ktg, skurcze regularne, wszystko w porządku, ponowne ktg w piątek.
Pozdrawiam Was gorąco
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Mi się często ostatnio śni mała,że widzę jej rączkę albo buźkę przez skórę na brzuchu...Ciekawe czy ma taką słodką buźkę jak we śnie
Idę odgrzeje sobie spaghetti bo już po 13 i biorę się za prasowanie reszty młodej ciuszków...
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
anja ściskam kciuki!!!
issska jeszcze chwilka i mała będzie z Toba i naprawdę będziesz ją tulić całowac
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Rano byłam oddać krew i mocz- ostatnie badanie przed porodem, jutro wybieramy się na USG zobaczyć jak tam stan łożyska, wód itp. A w czwartek na KTG.
Dziś w nocy pierwszy raz dostałam skurczy, brzuch mi cały stwardniał i bolał ( ból zaczynał się pod żebrami i promieniował w dół) przeszło mi przez myśl że się zaczęło więc co zrobiłam?
Poszłam spać, stwierdzając że jeśli nawet już to dopiero początek, więc lepiej się teraz wyspać bo potem może nie być kiedy Rano obudziłam się bardzo zmęczona, ale dolegliwości minęły. Może jednak mała zrobi nam niespodziankę przed terminem?
Asiu- chciałam zauważyć że w tabelce nie uzupełnione są min trzy porody: magdy, carloski i andzi - które już urodziły. W tej tabelce już coraz więcej wypełnień.
Lunia się nie odzywa więc tez pewnie już została mamą i aisod dawno po terminie a tu zero wieści.
Coraz ciszej na tym naszym forum- mamusie zajęte, pozdrawiam
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
Witamy się i my
Jeszcze chwilka i już wszystkie będę tulić swoje Maluszki Dziś mnie naszła refleksja, że Hania ma dopiero 6 dni, a ja nie wiem, jak my wcześniej żyliśmy, po prostu ciężko mi sobie wyobrazić życie bez niej
Dziewczyny w jakiej pozycji układacie Dzieciaczki do snu? Na pleckach czy na boczku? Karmicie na żądanie czy według jakiegoś planu godzinowego?
Aż się pochwalę, na początku miałam problemy z pokarmem, było go za mało, a teraz aż nadto w nocy zanim mogłam dać Hani pierś musiałam laktatorem odciągać, bo nie dało rady, tyle tego było
A mam jeszcze pytanie, czy któraś z was wypełniała już wniosek o urlop macierzyński? Macie jakiś formularz, czy jak chce się wziąć roczny urlop, to trzeb go jakoś rozpisać?
Zubi może Mała się pospieszy i powitacie ją przed terminem
Myszko najważniejsze, że z Maleństwem wszystko dobrze
Isska już niedługo nie będziesz musiała śnić o Małej
Trzymam kciukasy za wszystkie dziewczyny w szpitalach, oczekujących na maleństwa
- Elmirka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie strasznie dużo w pęcherzu się zbiera nawet jak zrobie dwa łyki wody