- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- Deta1987
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Lysy
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Wszystkim nowym Mamusiom serdecznie gratuluję!!!
Ja jeszcze w dwupaku. Po tej grypie i problemami ze zdrowiem przyszła niesamowita energia - mogłabym góry przenosić
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Twetty, myszka, lysy i elmirka ja też jeszcze jak wy 2 w 1 ( trzeba było zapisać się do marcówek byłybyśmy pierwsze ) a i milaa oraz avo-cado jeszcze ?
U nas intensywny tydzień ciążowy:
Poniedziałek - badania krew i mocz - wszystko ok, nawet płytki krwi wzrosły do 103
Środa- zwiedzanie porodówki ( wybraliśmy salę w której chcemy rodzić i mam nadzieję że będzie wolna jak przyjdzie nasz czas)
- USG wszystko ok, łożysko dobre, pępowina gruba, nawet zdjęcie 3D lekarz nam zrobił i mała taka pyzulka słodka na buźce- na 100% dziewczynka, powiedział że będzie mały grubasek, waga obecna 3300-3500
- dziś po KTG - wynik średni, w weekend mamy liczyć ruchy zwłaszcza wieczorem jakby osłabły to kierunek szpital, a tak to kolejne KTG w poniedziałek.
Lunia, isaka gratulacje - no to kto następny
Pozdrawiam, wszystkie przed i po
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Lunia, Isskaa- Gratulacje dziewczyny teraz szybkiego powrotu do domku
Nie mam nawet czasu żeby do was zajrzeć bo jak nie Maciuś to sprzątam albo jeszcze coś innego. Nasza pierwsza noc była okropna mały od 22 do 3 w nocy płakał i ani cyc ani czysta pielucha nic nie dawały, ale w końcu usnął i tak spaliśmy w trójkę w łóżku hehe
Budzi się co 2 godziny ale czasami jest tak ze co godzinę go karmie bo chce a nie odmowie mu przecież
Dziś była u nas położna małego zobaczyć i wywiad przeprowadzić a w poniedziałek idziemy do niej się zważyć itp będzie to nasz pierwszy spacer
- Adziaaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
cała noc mnie ząb bolał :/ byłam rano u dentysty to się śmiały ze mnie Panie, że poród mnie pogonił bo sama bym od siebie nie przyszła byłam w szpitalu na KTG dziewczyny z 2 razy większymi brzuszkami ode mnie chodziły po korytarzu jeden skurcz się ujawnił dalej na jeden palec rozwarcie.. szyjka skrócona bardzo główkę czuć bardzo nisko miękka szyjka małej się na świat pomimo tego nie spieszy.. jak do wtorku się nic nie będzie działo to kolejna wizyty na KTG teraz mam okropny ból miednicy.. ;/ boli mnie jakby miała zaraz pęknąć
Gratulacje dla Mamuś
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Ja tez 2 w 1 zapominacie o mnie
hehe a ja już mamę z ciebie zrobiłam, wydawało mi się że miałaś mieć zaplanowaną cesarkę na wtorek 11.02- musiałam z którąś z dziewczyn pomylić.
Nie zmienia to faktu że już nas malutko zostało mniej przed niż po- teraz to codziennie oglądam tabelkę uzupełnianą przez Aśkę i sprawdzam kto z najbliższym terminem
- Adziaaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
W szpitalu mieli jedną szybką, niezaplanowaną cesarkę jak byłam na bloku porodowym podpięta do KTG słyszałam pierwsze płacze maluszków aczkolwiek jedno dziecko urodziło się nie żywe jedna z położnych skomentowała- "tak to jest jak dzieci rodzą dzieci"
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Nie psikaj bezposrednio na pepek bo to bardzo wysusza skórę wokół , a tak na prawdę nic nie daje. Ja za rada poloznej( bo w szpitalu oczywiscie tylko psikali) psikalam do koreczka, moczylam w tym patyczek i czyscilam dokładnie w srodku . Tak rób jedną i druga stroną patyczka. będzie się ładnie goic i szybko odpadnie;)
- Lunia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
W pon jak pisalam mialam skurcze, ktore rano ustaly calkiem. Potem caly dzien tak mnie brzuch bolal ze.nie moglam ani siedziec ani lezec ewentualnie chodzic. No to chodzilam do 2 w nocy i w koncu sie poplakalam zeby podali mi cos przeciwbolowego. No ale zbadali mnie i byly 2 cm rozwarcia. Byla to god 3. Kolo 4 bylismy juz na porodowce. Polozna i lekarz jak mnie zobaczyli to stwierdzili ze.nie dam rady urodzic normalnie bo bylam tak blada i ledwo co stalam. Ale podali kroplowke wzmacniajaca i mi pomogla. Po jakins czasie mialam rozwarcie 4, po pol godz 8/9. No i zaczely sie bole parte. W ciagu 35 min malutka byla juz na swiecie. Bardzo peklam mimo naciecia. Ale nie jest zle. Ewentualnir cuje teraz nawal.
Za pozno podali mi ten antybiotyk na Gbs i przez to ciagle ja kluja. Ale jest dobrze.
Jutro moze wyjdziemy. Jupi trzymajcie kciuki.
Serdecznie gratuluje mamusia.
A pozostalym cirpliwosci w dojsciu do ten chwili
- Deta1987
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Andzia90 na to wychodzi ze co polozna to inmy zwyczaj z octaniseptem mi kazali pzemywac dwa razy dziennie woda z mudlem pepuszek potem wytrzec do sucha i popsikac octaniseptem poczekac az sie wchlonie oczywiscie odginac pepowinke i w te szczelinki tez zeby na lecialo
- carloska30
- Wylogowany
- gaworzenie
Jeśli chodzi o pępuszek w szpitalu psikali po całości i kazali zostawić do wyschnięcia. Położna popsikała i patyczkiem do sucha w koło pępowiny wycierała. Kazała sie nie martwić brązową wydzielina czy nawet delikatna krewką. Już bym chciała żeby odpadł.
Mój synalek ładnie śpi w nocy,jak na razie mam bardzo grzeczne dziecko
Mamuśki w dwupaku życzę dużo cierpliwości już niedługo będziecie mieli maluszki przy sobie a tymczasem relaksujcie się i śpijcie ile się da;-)
Miłego dnia
ps. u nas dzisiaj pada deszcz ale ma być +10