- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
Moja Lenka ma wysypke ciagle na buzi, juz chyba odstawilam wszystko co moze uczulac, i ciagle jest.
I jak dlugo spacerujecie ze swoimi malenstwami, bo mysmy wczoraj ponad 2 godz byli, ale jaka mala pozniej spokojna jest bo przewietrzeniu
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
mamuski ucichły zajete maluchami:)
ja z mała chodze mniej wiecej 1-2h a pozniej trzymam na tarasie dzis siedzi na tarasie juz ponad 3h
mam do was pytanko mamy na cycu ile tak mniej wiecej wasze maluchy ssa piers?
czy dajecie od razu 2 czy jedną i skad wiecie ze juz sie najadło?
ja od kiedy mam mała na cycu wydaje mi sie ze ona sie nie najada, wypluwa piers ale zaczyna płakac próbuje jej dac niby chce łapac ale nie do końca i płacze musze ja lulac przyśnie odłoze do lozeczka budzi sie i zaczyna sie od nowa
- Asia09
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Marudka - ja Olusie karmie ok 4-5 minut, bo po tym czasie Ola po prostu puszcza cyca. Wtedy czekam aż jej sie odbije i czasem przystawiam ja ponownie, ale jeśli o ile w ogole jest zainteresowana jedzeniem to tak pociąga od czasu do czasu. I dlatego jedna piers nam wystarcza.
Ale jak miala problemy z brzuszkiem i była marudna to tak wlasnie jadla, wypluwała, puszczała i od razu plakala szukajac piersi i od nowa.
- Deta1987
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
u nas ciezki weekend byl bo maly z soboty na niedziele zle sie czul brzuszek go bolal plakal i mnie i M. Na nogi postawil wszystko wkolo niego robilismy i w koncu suszarka na brzuszek mu pomogla przysnal a po godz od nowa to samo w niedziele do kapieli caly czas placz nawet spacer nie poskutkowal:-(
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Deta oby z brzuszkiem szybko się uspokoiło!!!
Wola spacerki trwają najdłużej 2h, na wyjazdach jest róznie, w razie W miedzy zasie karmienie, przewijanie i dalej.
Dzisiaj byliśmy na szczepieniu no cóż... fatalnie 2h czekania!!!! i jeszcze jakąś bebka wepchnęła mi się w kolejkę, ręce opadają.
poza tym Sara wazy juz 5180g
- myszka76
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Witam się wieczorową porą chociaż na sekundkę,długo się nie odzywałam ale cały czas myślami byłam z Wami.
Chciałam Wam przedstawić mojego malucha, ale nie wiem czy dam radę wstawić fotkę... spróbuje.
Szymon jest kochany, od pierwszych chwil na tym świecie przeszedł już dużo: był okręcony wokół szyi pępowiną, kolor buźki był całkiem siny. Na drugi dzień okazało się, że dziecko ma rumień,dostawał antybiotyk, mnóstwo leków i smarowany był różnymi maściami. Po badaniu słuchu okazało się, że dziecko ma niedosłuch- myślałam że oszaleję, a tu okazało się po prostu że w uszkach miał maź płodową, wystarczył masaż wokół uszu i zaprzyjaźniona pielęgniarka. Teraz jesteśmy w domu i czekamy na położną. Cieszę się,że u Was wszystko w miarę się układa. Pozdrawiam Was gorąco
- myszka76
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Deta1987
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Deta1987
- Wylogowany
- pierwsze słowa
SarA ladnie przybiera ja z moim szkrabem ide za tydzien na szczepienie i wtedy zobacze ile juz wazy:-)
Myszka faktycznie maly musial troche przejsci miejmy nadzieje ze teraz bedzie tylko lepiej :-*
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
faktycznie cisza na naszym forum, wszystkie zajęte Maluszkami ja czytam na bieżąco podczas nocnych karmień, ale z napisanie ciężko, gdyż cały czas walczymy z bólami brzuszkowymi
od wczoraj podajemy nowe kropelki, mam nadzieję, że pomogą, niestety infacol u nas nie zdał sprawdzianu, nic Małej nie pomagał, pediatra nam powiedziała, że niestety trzeba przepróbować różne specyfiki, bo na jedno dziecko podziało to, a na drugie co innego...
Wola Hania też ma krostki na buzi, ale mi się wydaje, że to trądzik niemowlęcy, bo ciągle jem to samo więc to raczej nie od jedzenia, a spacerujemy tak 1,5h dłużej się boję, bo martwię się, że się wybudzi i będzie głodna
Marudka moja tak różnie, wcześniej potrafiła nawet 20 minut ssać, a teraz w maksie 10, często po 6-7 już kończy, ale czasami po chwili znowu mlaska i szuka i wtedy daję jej drugą pierś
Deta jak czytam o Twoim weekendzie, to normalnie jakbym znów przeżywała swój tyle że u nas pomógł spacer i to były jedyne 2 godziny spokoju w ciągu dnia moja w kupce też ma grudki, ale one są raczej takie białawe, ale nie zawsze, położna oglądała i mówiła, że wszystko z nimi w porządku
Asia co za bezczelny babsztyl, no ale szkoda nerwów na taką i tak jej do rozumu nie przemówi a Sara jak Ci ładnie na wadze przybiera
Myszko witaj z powrotem :)dobrze że z Małym wszystko już dobrze biedny musiał się troszkę namęczyć, ale ważne, że już wszystko w jak najlepszym porządku no i że jest już w domku
Miłego dnia Kobietki
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
A te bialawe kulki w kupce to ponoc niestrawione mleko, u nas na poczatku takie byly, a teraz wszystko normalnie wyglada U nas na szczescie nie mamy brzuszkowych problemow (odpukac) i oby tak dalej A co do ssania piersi to roznie ale srednio to przy jednej schodzi jakies 10 min, a pozniej zmieniamy na druga jak chce.
Myszko Jakiego Ty masz slicznego synusia, normalnie anioleczek Ale dzielny chlopak, przeszedl swoje i oby juz wszystko bylo dobrze.
Asia Czasami niektorym ludziom wydaje sie ze wszystko im wolno eh...
- Aneteczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nasza Corcia ma dzisiaj miesiac. I piekny to dzien dzis wlasnie w koncu odpadl pepek! Wlasciwie jakos Maz go wyciagnal, ja nie patrzylam na to i bylismy dzis zwazyc Mala i...rosnie!!! Wazy 3480g!! W dwa tygodnie urosla pol kilo!! Wiec jest w porzadku...
My spacerujemy po ok 1-2godz, a dzis wyjatkowo, prawie 4,bo mielisny troche spraw do zaltwienia, ale po dwoch godz bylismy w domu na jedzonko.
Pozdrawiam Was i Malenstwa
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
waży 5250 :-D a więc kawał chłopa...
eh no i zaś kupy dziś nie było...
no nic idę spać bo padam na twarz... dobranoc.