BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 6 miesiąc temu #755419 przez darmag21
Dziewczynki u mnie wszytsko dobrze, nie zamartwiajcie sie... czuje sie dobrze, z dzidzia tez chyba dobrze bo czasem da znac o sobie. Podejzewam ze zalaczyla mi sie jakas chandra, ale od wtorku obecuje poprawe i prosze o rozgrzeszenie.
:silly:

Jutro mam pobotke przed 7ma bo Kacper idzie na rano do szkoly i jutro ma pierwszy sprawdzian, mam nadzieje ze poradzi sobie, ja chyba bardziej sie stresuje niz on.

Spijcie dobrze, do rana :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #755565 przez Porto1987
O dzisiaj ja pierwsza :D
Witam Was moje Drogie!

Kurcze dopadł mnie dziś ból głowy, ale mam nadzieję, że szybko przejdzie, chociaż czuję, że to migrena :angry:

Jak tam Wy się dziś czujecie??

Darmag trzymam kciuki za Kacpra :)

11 lata 6 miesiąc temu #755576 przez darmag21
Ja dzis czuje sieoki, nawet chandra przechodzi, chyba po dzisiejszej nocy, ale nie nie... to nie zasluga meza, hehehe.... nie wiem jak wy ale ja jak sie poloze na wznak i poloze reke na brzuchu to czuje takie jakby lekkie wybrzuszenia, jakby maluszek sie oceral oscianki. Fajne uczucie. Juz coraz blizej do 20 tyg...wiec te ruchy z tygodna na tydz beda bardziej wyczowanlne.

U mnie slonko dzis pieknie swieci i nawet widze ze liscie juz sie kolorowe robia, a poranki sa bardzo zimne. Juz z lozka nie chce sie wyjsc.

11 lata 6 miesiąc temu #755590 przez agnesss
Hej Mamusie :kiss:
Powiedzcie mi ,mierzyłyście się już w obwodzie brzuszka? Weszłam sobie teraz na różne forum poczytać ile tak mniej więcej kobiety mają w 15 tc... Teraz nie wiem ,czy ze mną coś jest nie tak. Ja się mierzyłam dziś rano i mam 92cm... a na forum jak czytam ,to piszą ,że np. w 33tc miały 99cm, lub 39tc i 93 cm, 22tc 85 cm....
No i teraz siedzę i się zastanawiam czy ja mam za duży? Przed ciążą miałam płaski brzuszek, nie byłam gruba ani nic....
Pomyślałam ,że zapytam jak to jest u Was? Ile przytyłyście już?
Buziaczki :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #755598 przez Porto1987
Agnes, ja to nawet nie patrzę na takie rzeczy, bo każda z nas jest inna i ma inną budowę ciała. Myślę, że takie pomiary o niczym nie świadczą, a na pewno porównywanie ich z innymi nie ma sensu. I na pewno masz dobry rozmiar brzuszka skoro jest taki a nie inny, ważne żeby małemu lokatorowi było wygodnie :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #755603 przez pala813
Agness no ja sie mierzylam i pod koniec 18 tygodnia mam 88 cm czyli 20 dodatkowych i przytylam ok 3 kg, faktycznie duzy masz brzuszek ale to raczej nie ma znaczenia :) Moze Twoje malenstwo taki potrzebuje :)

11 lata 6 miesiąc temu #755606 przez kojka-waw
Ją się nie mierze żeby dola nie złapać.
Nie zamartwiaj się takimi rzeczami.
Brzuszki rosną w różnym tempie.
Ja np. brzuch mam spory a na wadze może 1kg do przodu.

11 lata 6 miesiąc temu #755617 przez darmag21
agnesss, nie sugeruj sie tym co pisza inni na forum, uwazam ze to kazdej z nas bedzie miala inaczej, jedne mnie, inne zas wiecej, ja tez mam spory brzuszek, ale bardzo sie ciesze z kazdego dnia, bo to znak ze malenstwo rosnie.

11 lata 6 miesiąc temu #755632 przez roma4
Cześć dziewczęta :laugh:
Jak tam dzisiaj się czujecie? jak zdrówko? :laugh:

AGNESS co do twoic wymiarów to ja mam 97cm i przytyłam 4kg i wiem ,że też duzo, ale niektóre osoby tak mają poprostu mają większy brzuszek najwidoczniej ma tak być ,każdy ma uwarunkowania genetyczne i inaczej przybiera ja mam dość duży brzuc i trudno nic nie zmienie ale nie powiem też bym ciała mieć taki malutki :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #755640 przez pala813
Dziewczyny ja dopiero jem śniadanie bo byłam na badanich krwi, ile ludzi było matko chyba w 15-sto osobowej kolejce stałam, dopiero po paru munitach otworzyli drugi gabinet i szybciej poszło :) Potem zrobiłam sobie spacerek ok 3 kilometrowy do domu i wiecie co ?:> zrobiłam sobie pierwsza od 5 miesięcy kawe z mlekiem :) wczesniej nie mogłam na nia patrzec a dzisiaj dostałam smaka :laugh:

Przez ten spacer teraz noga mi sztywnieje cos czytałam ze to może być rwa kulszowa bo dokładnie tak mnie boli jak tam pisze czyli od lędzwi przez pośladek i cała noge, potem ta noga mi drętwieje a na końcu czuje w niej takie mrowienie, mowiłam o tym lekarzowi to mnie pocieszył powiedział cyt "bedzie jeszcze gorzej" :) tak że czad :) niestety w ciąży nie można tego leczyć ani nawet dokladnie stwierdzic bo musiałoby być prześwietlenie co tez odpada w naszym stanie.

Wracajac do mierzenia ja chciałam zmierzyć sie z ciekawości :) nawet kilka postów wcześniej pisałam o tym, chyba wczoraj, mówie do męża mierz :)
obstawiałam 80 cm tak w ciemno bo nie czytałam nic na ten temat a on mi mówi 88 lol mało mi oczy nie wyszły :laugh: :blink:

11 lata 6 miesiąc temu #755653 przez kojka-waw
Żeby Wam poprawić humor a sobie popsuć
Zmierzył się w brzuchu na wysokości pepka
fakt że nie centymetrem ale taką metalową miarka
WYSZŁO 97CM!!!!!!!

ZADOWOLONE

11 lata 6 miesiąc temu #755661 przez darmag21
Pala, gdybys cofla sie kilkanascie stron wczesnie to przeczytala bys o moich dolegliwosciach zwanych rwa kulszowa, ktora pojawila sie w pierwszej ciazy, leczylam ale to nic nie daje,mialam wyladowac na stole operacyjnymale lekarz zdecydowal sie na "blokade" pierwsza trzymala 3lata, w tamtym roku mialam kolejna. No i teraz fizjologicznie zmienia sie kregoslup z znowu odczowam bol, dlatego teraz mam wizyte u mojego ortopedy czy w ogole jest mozliwy porod naturalny, bo to jest ogromny ucisk na nerw ktory uniemozliwia parcie, nie stety w pierwszej ciazy rozdzilam naturalnie bo jeszcze nie wiedzialam o tym,no i Kacper urodzil sie za pomoca kleszczy, 3 punkty abgar i zabierali go natychmiast do tlenu bo oddech zanikal, wiec gin powiedzial ze musze miec teraz opinie od lekarza ortopedy.

Mam nadzieje ze moze ci to przejdzie bo to bol koszmarny.

11 lata 6 miesiąc temu #755662 przez darmag21
Pala a przeswietlenie kregoslupa mozesz zrobic przez USG nie rendgen.

11 lata 6 miesiąc temu #755666 przez pala813
Darmag dziękuję ze opisałaś to jeszcze raz, bardzo bym chciala żeby mi przeszlo bo bol faktycznie jest niesamowity, nie ma porównania do zwykłego bólu krzyża chociażby, czasem całkowicie uniemożliwia chodzenie a teraz nawet jak siedze to czuje. Ból pojawia się coraz częściej chyba się zapisze do lekarza. Ja nawet nie brałam pod uwagę porodu naturalnego i myślalam ze w ciąży lekarz nic mi nie pomoże, jednak dałaś mi troche nadziei że jednak można coś z tym zrobić a nie się tak męczyć.
Od razu do ortopedy chyba pójde.

11 lata 6 miesiąc temu #755674 przez kojka-waw
Darmag ją w pierwszej ciąży w 17 tc. dostałam takich boli kręgosłupa że myślałam, że rodze.
Okazało się że to też rwa kulszowa. Po ciąży łapało mnie kilka razy. Za każdym razem trzy tygodnie wyjęte z życiorysu.
Nikt mi teraz nie mówił że poród naturalny może być nie wskazany.
Za tydzień mam wizytę to się zapytam.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka