BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #757025 przez faza56
Dzień Dobry Nocne Marki i Ranne Ptaszki :)

Oj z tym spaniem to tak jest, że jak nie na siku to inne rzeczy w głowie siedzą. Ja akurat na brak snu nie mogę narzekać. przed ciążą miałam straszne kłopoty ze snem. Budziłam się o 2-3 i do rana kukałam. A teraz zasypiam o 9, wstaje na siku też zaraz zasypiam i budzę się koło 7 :)

Mamusie. Mój mąż był wczoraj u naszych znajomych, którzy mają małe dziecko. Tak mu nagadali o wyprawce, że dlaczego jeszcze nie kompletujemy podstawowych rzeczy dla malucha, że wczoraj przyleciał z 3 paczkami Pampersów, chusteczkami nawilżonymi, pieluchami tetrowymi i majtkami poporodowymi i mówił, że on już wszystko będzie kompletował powoli ;)

Ehhhhh ci faceci. Z nimi źle bez nich jeszcze gorzej :). Aaa w tym szale zakupów nie zapomniał o mnie. Oprócz wspomnianych wyżej majtek poporodowych kupił mi też majtki ciążowe w La Vantie. Bardzo Polecam. Są super wygodne, nie uciskają i w brzuszek ciepło :)

Pozdrawiam i zdrówka życzę dla Was wszystkich i pociech :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #757038 przez kojka-waw
No to mąż się spisał:-)

Mój sam raczej nic nie kupi.będzie wolał żebym to ja wybrała. On zaraz powie że się nie zna.
Moja koleżanka ma termin na końcowke kwietnia i jak wpadła wczoraj do sklepu
To prawie wyszła z wózkiem , lozeczkiem turystycznym i pieluchami.

11 lata 2 miesiąc temu #757050 przez darmag21
Witam z rana ...

No no faza, to mąż zaszalał, ja jestem zdania, że faktycznie lepiej po troszku wcześnie coś skupywać niż wszystko na raz, ja na razie tylko kompletuje jakie spioszki, bodziki, pajacyki ... w grudniu chciałabym kupić łóżeczko, tym razem mam na oku białe, dla Kacpra miałam w kolorze ciemnego orzecha... no i mam dylemat czy z szufladą czy bez. Ogólnie podobają mi się bez szuflady, z Kacprem miałam szufladę, alepotem jakoś się zapadała, kurz się tylko zbierał i sie wściekałam bo musiałam się przemieszczać jak wąż między szczebelkami, żeby płytę wyczyścić. Co prawda jest wygoda, żeby coś pochować, no ale zobaczę.

Kacper się rozchorował, w nocy kichał, budził się bo nosek zapchany i zostawiłam go dziś w domu, myślę, że czwartek i piatek nie katastrofa, materiał nadrobimy a zdrówko ważniejsze.

11 lata 2 miesiąc temu #757088 przez faza56
Darmag zdrówka życzę dla Kacperka, niech szybko wraca do zdrowia. A jak mu poszła pierwsza klasówka? Tak mi się przypomniało, że pisałaś, że miał już jakąś pracę pisemną. Dobrze pamiętam? Pewnie zadowolony z szósteczką z uśmiechem wrócił do domu? :)

11 lata 2 miesiąc temu #757104 przez kojka-waw
Darmag zdrowka dla synka. Ja swojego też przetrzymalam tydzień temu i mu przeszło.
Pofatygowalam się z rana do lidla bo miały być bluzki 2 szt. po 22zł dla dzieci i buty na zimę
Po 55zł. Niestety za późno. Nie została ani jedna para butów a na bluzki zalapalam się na ostAtnią paczkę.

11 lata 2 miesiąc temu #757134 przez Porto1987
Witam Was Kochane!

Faza, ale fajnie, że mąż się przejął. A znalazłabyś te majtki ciążowe gdzieś na necie, bo jadę na małe zakupki do mojej hurtowni w sobotę, to sobie zerknę. Muszę sobie kupić rajstopy ciążowe, bo zwykle mnie już uwierają :D Mój mąż chyba by sam z siebie o tak nie pojechał i nie pokupował różnych akcesoriów :(

Darmag, dobrze, że Kacper w domku został. Miejmy nadzieję, że nie rozłoży go bardziej i szybko wróci do zdrówka :kiss: Tylko Ty uważaj żebyś nie załapała choróbska paskudnego!!

Kojka, często tak jest, że jak coś rzucają fajnego do sklepu, to zaraz tego nie ma :( zupełnie jak kiedyś. Ale wiesz może jeszcze dołożą, a jak nie to w innym Lidlu spróbuj. powiem Ci, że byłam na stronce Tchibo ostatnio i tam mają fajne rzeczy dla dzieci. Co prawda nie są jakieś super tanie, ale wyglądają fajnie. I są bodziaki dla maluszków i kompleciki: spodenki, bluzeczka i bluza :) no ale dla ciężarnych nic nie ma :dry: Dostałam ostatnio spodenki dresowe dla ciężarnych właśnie z Tchibo. Są bardzo fajne. I dlatego patrzyłam, czy może teraz coś będzie, no ale za jakiś czas może znowu zerknę na ich stronkę.

A Darmag, mi się wydaje, że łóżeczko z szufladą to fajna sprawa. Zawsze to jedno miejsce więcej gdzie można coś schować ;)

11 lata 2 miesiąc temu #757201 przez darmag21
Tak tak Faza, mial prace pisemna, dobrze pamietasz...wczoraj Pani oddawala, bylo mozna zdobyc 13 punktów, Kacperek zdobył 12p. Szóstek Pani nie stawiała tylko najwyższa ocena byla 5, a Kacper dostał 5-, bardzo sie cieszyłam bo jak sie okazalo to wcale nie taki latwy, zadanie na myslenie, liczenie itd...

Teraz leży w lozku i rysuje, jak zwykle syropow nie chce pic bo on strasznie nie lubi lekarstw, ale jak trzeba to nawet z placzem musi wypic.

11 lata 2 miesiąc temu #757236 przez faza56
Porto na stronie la vantil nie znalazłam tych majtek ale znalazłam je na allegro z gatty. Chciałam żebyś zobaczyła sobie pudełeczko jak wygląda. Ogólnie to jest kolekcja bikini mamma. Z boku po lewej stronie będą miały naszytą kokardkę z małych "diamencików" :)

allegro.pl/majtki-ciazowe-figi-bikini-ma...m-s-i3571285590.html

Darmag pogratuluj Kacprowi 5 :) Mały geniusz Ci rośnie :)

11 lata 2 miesiąc temu #757281 przez Ani-ta
witam,

faza mąż jak widać bardzo się przejął :lol: mój w pierwszej ciąży jak się dowiedział że jestem w ciąży to od razu kupił mi witaminy :silly:

darmag gratulacje dla Kacpra 5 :laugh: no i szybkiego powrotu do zdrowia mu życzę :)
moja koleżanka urodziła w poniedziałek Kacpra właśnie :) już nie mogę się doczekać jak pojadę ją odwiedzić :laugh:

AgnieszkaC dziękuje za życzenia w imieniu Bartusia :lol: nie wiem kiedy ten czas tak szybko zleciał dopiero był moim małym synkiem a zaraz będzie starszym bratem :blush:

Ja powoli się szykuje bo na 16.40 mam wizytę mam nadzieje że wszystko jest dobrze u mojego maleństwa :) bo ja mam za dużo bakterii w moczu już trochę mniej niż poprzednio ale i tak dużo :(

miłego popołudnia

11 lata 2 miesiąc temu #757310 przez kojka-waw
Pół dnia nie mogłam na forum wejść.

Niestety u nas w lidlu nie dorzucają towaru. Mój syn miał bardzo dużo rzecZy do ubrania z lidla i były super.

Mój Wiki jest jak Melman z Madagaskaru jeśli chodzi o leki.

Powodzenia na wizycie.

Ja później idę odebrać swoje wyniki badań i zobaczymy co i jak.

11 lata 2 miesiąc temu #757341 przez Porto1987
Faza, fajne majteczki, ale ja wolę z bawełny. Znalazłam gdzieś dziś na necie 95% bawełny i 5% elastanu :) boję się, że w tych sztucznych nie będzie przewiewu i skóra nie będzie oddychała :dry: a później to już wiadomo, jak to się kończy :(

Darmag, gratulacje dla Kacperka :) no i dużo zdrówka :kiss:

Anita, daj znać po wizycie koniecznie!

Kojka, ja też dziś miałam problem z forum :(

11 lata 2 miesiąc temu #757355 przez pala813
Czesc dziewczyny:) u mnie dzisiaj przeboje od rana, w sumie to juz od wczoraj. We wtorek wzielam witamine dla wyciszenia sumienia po tych kiepskich wynikach i momentalnie zadzialaly, wczoraj caly dzien wymiotowalam :( Dzisiaj od rana nie ma wody dopiero zaczyna leciec, wczoraj nie dalam rady wysprzatac i dzisiaj caly dzien te naczynia mnie denerwowaly , dopiero bede je myla i zrobie jakis obiad :)
Bylam dzisiaj w sh i nawet niezle lupy dorwalam :laugh: oczywiscie dla malucha bo dla siebie tylko koszule, niezla swoja droga :) w jednym byla cena przez pol i za buciki,koszulke ogrodniczki, 3 pajace i body zaplacilam 3,50 :) wiec zakupy uwazam za oficjalnie rozpoczete :)
Dzisiaj o 19 mam wizyte i juz nie moge sie doczekac kiedy zobaczymy malenstwo, w nocy byla strasznie ruchliwa, ja za to kompletnie nie moglam spac, do 4 z boku na bok sie przewracalam az nad ranem zasnelam :)
Dobra tyle tak na szybko :) ogarne mieszkanie i wpadne do was na spokojnie :)

11 lata 2 miesiąc temu #757385 przez darmag21
My wlasnie nadrabiamy pierwszy dzien zaleglosci, tyle zadane ze masakra a do tego trzeba zrobic to co bylo w klasie.

Dziekuje za gratulacje dla Kacperka, cieszymy sie i oby tak dalej bo nawet byly 3- z testu a to troche takie stresujace i malo zachecajace te dzieciaczki do pracy, ale coz kazdy ma tyle na ile zapracowal.

Ale wam dziewczyny zazdroszcze tych wizyt,zobaczycie maluszka ja musze czekac do 24ego, to juz bedzie 20 tydz... nim sie obejzymy bedzie niedlugo Boze Narodzenie i nowy rok... a potem to juz z goreczki, luty którki i bedzie mieli dziedzie.

11 lata 2 miesiąc temu #757426 przez faza56
Porto wiem, że bawełniane na pewno lepsze i komfort większy :) Sama też bym z bawełny wybrała. Ale wiesz jak to facet... :blink: i tak dobrze, że pomyślał o ciężarnej żonie i coś kupił :P

Pala daj znać jak tam wizyta i czy z maleństwem ok wszystko :)

11 lata 2 miesiąc temu #757432 przez pala813
Darmag nawet nie wiem kiedy te 4 tygodnie minely, strasznie mi to ucieklo :) ale ciesze sie chce juz zobaczyc mala :) Ty tez nawet sie nie obejrzysz jak juz bedzie polowa i kolejna wizyta :)
robie sobie pysznego pstraga z piekarnika, dzisiaj oprocz sniadania to nic nie jadlam i nie moge sie doczekac zeby sie dziad upiekl :)
Faza oczywiscie odezwe sie pozniej :)
I nadrobie zaleglosci :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka