- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Ja mam 24ego wizyte, tez juz bedzie polowa. Czas leci nieublagalnie.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
Niestety nikt nie jest w stanie ściągnąć alimentów od byłego męża.
Młodego nie widział 3,5roku.
Nie jest nigdzie zameldowany i zarejestrowany. Ukrywa się przed zobowiązaniami finansowymi.
Wiem że prowadzi firmę. Dobrze mu idzie ale nic nie jest na niego.
Pisałam do komornika o tym ale nic nie mogą zrobić bo nie figuruje na papierach
I oficjalnie nie ma dochodów.
Szkoda gadać.
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
Kojka, kurcze sytuacja rzeczywiscie nie za ciekawa.. Ci faceci to czasem sa naprawde beznadziejni. Nawet nie wiem co ci poradzic, bo niestety system zamiast chrinic mobiete i dziecko to chroni faceta...takie luki prawne nie moga miec miejsca. Niech nasla na niego kontrole, niech poobserwuja..no ale to oczywiscie jakis urzedas musialby sie laskawie ruszyc i cos zrobic a to juz dla nich za duzo. Trzymaj sie jakos i sie nie poddawaj. Ja tez w tym roku mam duzo mniej kasy niz mialam dlatego zakupow zadnych nie robie. Wiadomo ze nie mam starszego dziecka takze wyrzeczenie dotykaja tylko mnie. Az tez jakis kokosow nie zarabia bo wlasny biznes to zawsze duzo roboty a malo zyskow. Trzymaj sie jakos.
Porto a jak wy tego serduszka sluchacie? Bo mnie lekarka jeszcze nie robila takiego badania na serducho, tylko przez usg. Ah, i nie przejmuj sie moj maluch tez sie jeszcze nie ujawnia. Tzn. Czasem czuje ze cos tam sie mietoli ale nie umiem powiedziec ze to ruchy, ja tez jak patrze na te sukieneczki to sie rozplywam, so cudne. Dla chlopca tez mnie nie ruszaja, ale jedno jest pewne, dla chlopaka nie wydalabym tyle kasy..mniejsza roznorodnosc. Dla dziewczynki to do kazdej sukieneczki rajstopki, leginsy, buciki, opaski...ciezko bedzie sie powstrzymac.
Darmag super ze istnieje mozliwosc zeby meza przeniesli. To bardzo wazne miec wsparcie w szczegolnosci w ostatnich miesiacach.
Reszta dziewczyn..widze ze szalecie z zakupami i dobrze, rozpieszczajcie sie. Tak ma byc, a mezowie maja glaskac po brzuszku i sie martwic o nas. Wiem ze nie zawsze to tak dziala ale powinno. Juz niedlugo nasze usg polowkowe, zobaczymy czy potwierdza sie przypuszczenie do plci maluchow i oczywiscie czy wszytsko jest ok. Mam nadzieje ze juz jestesmy na takim etapie ciazy ze nie musimy juz myslec ze cos sie stanie, nie?
Ja dzis mam jeszcze taki se humor. Ciagle nad praca sie martwie. Nigdy w zyciu nie zrezygnowalam z pracy i zle sie z tym czuje. Wyjasnilam im jaka jest sytuacja ale kto wie co to bedzie w pryszlym roku. Poki co musze jakos zrelaksowac.
- claudii09853
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
ChciAłam pojechać do miasta gdzie prowadzi firmę i coś z tym zrobić
Ale moja mama stwierdziła żeby nie ruszać gowna bo śmierdzi.
I odpuscilam. Splacilam sporo długów po nim żeby żyć spokojnie.
Rozumiem że dorośli mogą się rozstać ale dlaczego dziecko ma na tym cierpieć.
Mały już go nie pamięta. Sam go wyparł z pamięci.
Siedzę i teraz myślę jak dorobić. Jeden pomysł już mam
Ale to raczej jednorazowe drobne strzały co jakiś czas.
Lepsze to niż nic. Wydatków będzie coraz więcej.
Ja się nie poddam. Zła jestem na cały system.
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- faza56
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pewności nie mam co do tego bo prawnikiem nie jestem ale pamiętam coś ze studiów o takiej możliwości alimentacyjnej. Poczytaj o tym.
Ja dziś jestem w super humorze Kupiłam jeansy ciążowe za całe 30 zł!!! Bałam się że za taką cenę będą bardzo zniszczone a tu taka miła niespodzianka Udało mi się trafić na prawie nowe spodenki Oczywiście widać ślady użytkowania ale są w bardzo dobrym stanie
Ja w poniedziałek mam USG połówkowe i też mam cichą nadzieję, że dowiem się kto we mnie zamieszkuję . A dowiedziałam się, że u mnie w mieście w niedzielę można skorzystać z wykonania nieodpłatnych badań w poradni ginekologiczno – położniczej i zrobić USG 4D Jak się dopcham bo kolejka na pewno będzie gigantyczna to będę super szczęśliwa. Trochę koliduje mi to ze zjazdem na studiach ale trudno! Czego się nie robi żeby podejrzeć fasole!
Porto na pewno maluch niedługo da o sobie znać Mój tak wariuje, że czasem aż brzuch mi się w górę unosi
Darmag Pisałaś coś, że budujecie domek? Jak tam Wam idzie? Już przebrnęliście przez "papierologie"? My przez te durne formalności straciliśmy cały sierpień, wszystko nam się opóźniło i w sumie nie zrobiliśmy tego co zamierzaliśmy w tym roku. Jakaś paranoja z tym łażeniem po urzędach, za byle świstek papieru musisz od razu płacić. Tylko kłody pod nogi rzucają cały czas.
Dobra, lecę coś pichcić Miłego dnia Mamusie
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- faza56
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Domi głowa do góry, będzie wszystko dobrze. Wiem, że łatwo jest napisać żeby się nie przejmować pracą, tym bardziej, że bardzo chcesz pracować ale pomyśl o maluszku. Jak byś się czuła jakby nie daj Boże coś by się z nim albo Tobą stało?
Dbaj o siebie i nie zamartwiaj się na zapas. Jesteśmy wszystkie z Tobą
- faza56
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Ja juz wyraznie czuje kopniaczki maluszka, uczucie super i taka radosc, u mnie najbradziej czuc kiedy poloze sie na chwile na plecki, ale tez jak usiade.
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Darmag wiem coś o urzędach i uzgadnianiu dokumentacji Straszne rzeczy. Ale jak już Twój mąż będzie bliżej na co dzień, to będzie mógł się zająć na wiosnę budową
- claudii09853
- Wylogowany
- budujemy zdania
faza56 uczucie rewelacja....nie do opisania tak jak bym miała kosmitę w środku...hehe jeszcze takich konkretnych kopniaków nie czuję ale jestem pewna że to właśnie to
Pisałam wcześniej ale się nie wyświetliło coś mi net nawala...