- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
Dajcie koniecznie znac co tam po wizytach. I jakies zdjatka naszych marcowych maluchow wrzuccie.
Ja wlasnie zjadlam reszte racuchow z wczoraj, dobre byly.
Buziaki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
niestety bakterie sa i jutro musze dac mocz na posiew i wymaz z pochwy ciekawe co za paskudztwo sie przyczepilo
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Malenstwo ma prawie 12 cm lekarz mowi ze nogi moga miec drugie tyle czyli nawet 20 cm moze juz miec i wazy 260 g
na nastepnej wizycie bede miala polowkowe badanie bo lekarz dzisiaj patrzyl ale nie do konca bylo wszystko widac dobrze a wtedy bedzie juz 23 tydzien i powiedzial ze ladnie juz bedzie widac.
Nastepna wizyte mam 31 pazdziernika znowu nie moge sie doczekac
Co do moich wynikow lekarz powiedzial ze narazie nie dostane lekow, kazal brac witaminy i jesc duzo czerwonego miesa, z tym ciezko bedzie bo juz od dobrego miesiaca miesa w ustach nie mialam odrzucilo mnie calkowicie.
Od ostatniej wizyty nic nie przytylam wiec od poczatku ciazy jestem 2 kg na plusie
Dostalam tez skierowanie na ta glukoze na sama mysl mi niedobrze
Dobra dziewczyny ide ucinac ceny od ubranek i cieszyc sie moimi lupami
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Super, ze nam te dzieciaczki rosna
Pala, na glukoze pamietaj o cytrynie z cytryna i tak jest paskudne, ale da sie to wytrzymac
A mnie dzisiaj chorobsko rozlozylo, zapowiada sie solidny katar, a juz teraz podniebienie mnie boli, a to zwiastuje prawdziwy kran z nosa. Ratuje sie herbata z sokiem malinowym od mamy i miodem od dziadkowych pszczol, do tego duzo cytryny, inhalacje i apap na noc, licze na to ze jakos dam rade.
Powiedzcie mi jeszcze, czy wy tez musicie isc do lekarza rodzinnego? Ja na ostatniej wizycie dostalam takie polecenie od mojej gin. I chyba pojde przy okazji tego przeziebienia, moze na ten katar przepisze mi cos dla kobiet w ciazy.
- AgnieszkaC
- Wylogowany
- gaworzenie
dziękuję za gratulacje, po burzliwych dyskusjach synek będzie miał na imię Tymon. Mam nadzieję, że nam się nie odmieni.
Darmag gratulacje dla synka! mały zdolniacha a placki ziemniaczane też za mną chodzą od tygodnia, może jutro w końcu uda się je zjeść.
Claudii gratulacje córeczki, a zdjęcie USG - padłam jak je zobaczyłam
Faza mój mąż też mnie ostatnio zaskoczył, wparował do domu jak oparzony i z powagą odwalił przemówienie na temat diety kobiety ciężarnej. Kiedy skończył swój wywód na temat m.in. bakali, jogurtów i ryb morskich i zobaczył moją minę, machnął rękom i powiedział "a rób co chcesz" i poszedł...
Loca kuruj się, mi zawsze pomaga ciepłe mleko z czosnkiem i miodem.. wiem, okropne ale działa.
mieliśmy dziś zwariowany dzień, pojechaliśmy odwiedzić znajomą z Wrocławia i z powrotem staliśmy w 40 minutowym korku na autostradzie
Spokojnej nocki!
- majeczka22
- Wylogowany
- budujemy zdania
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
Tak wogóle to część. Wreszcie piątek. Słońce za oknem ale mrozno.
Idę młodego do szkoły szykować.
- faza56
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ale dziś pięknie na dworze! Słoneczko od samego rana a przymrozek dodaje uroku Zaliczyłam dziś bardzo wczesny spacerek z psami po lesie i wyglądał jakby pierwszy śnieg spadł, coś niesamowitego
AgnieszkaC mi też się to imię bardzo podoba ( o dziwo wspólnie z mężem jesteśmy zgodni co do tego) i jak się okaże, że będzie chłopczyk to też będziemy myśleć nad tym imieniem
Mnie wczoraj straszny ból w okolicach macicy złapał jak kładłam się spać. Chyba za szybko siadłam na łóżko, które jest bardzo niskie. Oj trzeba Nam coraz bardziej na siebie uważać. Nawet przy głupim wstawaniu czy siadaniu trzeba się chwilkę zastanowić i robić wszystko wolniej.
Miłego Dnia Mamusie
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja dzis w dobrym humorku...
Mąż wraca po dwóch tygodniach juz sie troszke stesknilam...
Kacprowi przechodzi przeziebienie, juz przespal cala noc bez budzenia sie i marudzenia
na zatkany nos, a znalazalam super syrop dla dzieci tych ktore nie lubia zadnych psikadelek do nosa itd...
Dziewczynki gratuluje wam Tymonka i Lenki...
Loca bron sie i nie daj sie, ja juz mam nadzieje ze chorubsko mam za soba, ale nigdy nic nie wiadomo, ta pogoda jest okropna.
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
Mimo że to nie było wieki temu jakoś takie nie z tej epoki mi się wydają.
Szerokie nogawki za długie z pół metra. Masakra. Ciekawe ile przerobienie by kosztowało.
Znalazłam też takie body ciazowe pod bluzki żeby nereczki nie marzly. Może się przyda.
Miałam wczoraj odebrać badania i nie poszłam do przychodni. Skończę przebierać ubrania to się pofatyguje do przychodni.
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
Odebrałam wyniki badań. Mocz ogólny ok. Krew- leukocyty, neutrofile lekko powyzej normy limfocytów lekko poniżej normy.
No i wyszło mi jakie zapalenie i pewnie będą globulki zapisane.
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pojechalam po zakupy, kupilam Kacprowi kurtke zimowa...
Sprzatam i robie place drożdzowy.
Pranie czeka, ehhh... jak tak to nie ma co robic, a jak sie rzuci wszystko na jeden dzien to potem nie mozna sie wyrobic.
- AgnieszkaC
- Wylogowany
- gaworzenie
Dziś pogoda chyba wszędzie piękna. Od rana byłam na spacerku, zrobiłam pranie i upiekłam dwa chleby dyniowe i jeszcze bym coś porobiła
miłego dnia!
- faza56
- Wylogowany
- pierwsze słowa
To chyba te słoneczko tak na nas działa