- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- claudii09853
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agnesss
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wpadłam tylko na chwilkę się przywitać i uciekam.
Ostatnio jakoś mnie deprecha trzyma i nie chce puścić...
Odliczam dni do następnej wizyty, która jest dopiero za TYDZIEŃ w poniedziałek!!!!
Chyba oszaleję.
Porto- genialne leginsy! No i cena też bardzo fajne, gratuluję udanego zakupu
Kojka- bardzo Ci współczuję wypuszczonych pawi... nie jedz więcej ciasta na śniadanie
Ja ostatnio musiałam zrezygnować z jabłek, bo co zjem to wymioty.
Pala- ja też biorę Prenatal- swoją drogą mega duże są jak dla mnie i mam problem z ich łykaniem:/, do tego piję sok zrobiony z buraczków - może w smaku nie najlepsze,ale na pewno zdrowa bomba witaminowa na krew,polecam:)
Miłęgo dnia :*
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
Ciekawe co mi na tego gronkowca przepisze.
Strasznie się martwię tymi wynikami.
Poczytalam w necie trochę to doła złapałam.
Staram się myśleć pozytywnie.
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Ale sie rozpisalyscie widze, ze nie tylko mnie posta dzisiaj wcielo
Kojka, wspolczuje tych wymiotow, niestety sama tez jeszcze przez to przechodze, badz dobrej mysli i nie stresuj sie, warto poczekac na opinie lekarza, jesli chodzi o kwestie gronkowca, internet to czasem glupi wynalazek i chyba nie warto czytac, co ram ludzie wypisuja.
Porto, super wynajdujesz te ciuszki w necie ja juz sobie zamowilam 2 tuniki, w spodnie sie jeszcze mieszcze, brzuszek jakby wiekszy, ale guzik musze miec rozpiety tylko jak siedze, bo kiedy chodze to mnie nic nie cisnie
Ja wczoraj meza do ikei wyciagnelam, ah masakra tlum ludzi i wydane 200 zl na pierdoly, ale wanienka dla maluszka jest !
Swoja droga u mnie w Gliwicach mogliby otworzyc ten sklep, bo go uwielbiam, a do Katowic nie dosc ze autem trzeba sie tarabanic, w korkach, to jeszcze kolejki przy kasach sa takie ze stoi sie po 30 min, ja za nerwowa jestem na taka duza ilosc ludzi.
Co do mojego przeziebiebia, to jest o niebo lepiej, w sobote juz goraczki nie mialam, katar zlagodnial bol gardla minal, tylko kaszel czasem sie pojawia. Chyba warto do lekarza sie wybrac i sie nie meczyc, bo sa lekarstwa, ktore nam moga pomoc i nie zaszkodzic malenstwu
A dzisiaj cos mnie brzuch pobolewa, 22 pazdziernika na wizyte do ginekolegi ide, a dzis juz 7, szybko ten czas leci.
- faza56
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja miałam dziś straszną ochotę na pierogi ruskie. Muszę napisać, że nawet mi wyszły
Jestem już tydzień na zwolnieniu, a czas leci jak szalony. Myślałam, że mnie nudy zjedzą, a tu taka miła niespodzianka
Ja wczoraj kupiłam pierwszą paczkę Pampersów Były w dobrej cenie więc skorzystałam. Przeterminować się nie przeterminują do marca, a na pewno się przydadzą.
Kojka widziałam wątek czerwcówek- ależ czas leci. Pomyśleć sobie, że w czerwcu nasze maluch będą już miały 3 miesiące
Dziewuszki mam pytanie o Waszą aktywność fizyczną Robicie coś? Ćwiczycie? Ja naściągałam sobie tyle ćwiczeń dla kobiet w ciąży, kupiłam piłkę fitness i nic! Nie chce mi się ćwiczyć cholernie a mam straszne wyrzuty sumienia, że nic ze sobą nie robię
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
wypogodziło sie więc zrobilam porzadek na balkonie, przygotowałam go juz na zime poucinalam kwiatki które bedą zimować, reszte wywaliliłam
Uwielbiam prace "ogrodowe" kiedy pogoda jest taka cudna jak dzisiaj
Zrobiłam pranie, ogarnełam mieszkanie i teraz wcinam marchewke popijając ją sokiem pomarańczowym w oczekiwaniu na obiadek
Porto nie potrafie pomóc, niestety nie mieliśmy tego wózka w ofercie
Trochę go pooglądałam i zauważyłam że on ma nieskrętne przednie koła, będzie Ci wygodnie?
Wózek sam w sobie bardzo ładny
Faza u mnie tylko basen od czasu do czasu, myślalam zeby cos poćwiczyc ale jak rozmawiałam o tym z meżem i zobaczyłam jego mine to dałam sobie spokój
Strasznie tęsknie za jazdą konna dostałam bezwzględny zakaz siadania na konia, często jeżdziłam przed ciąża, teraz tylko odwiedzam moich końskich przyjaciół a jak mąż nie widzi to nawet szczotka któregoś poczyszcze
Myśle że jak tylko rana po porodzie mi pozwoli od razu wróce do stadniny, mąz mi to obiecał
Narazie sie nie martwie bo to tylko 2 kg do przodu potem będe o tym myśleć
A tapeta wygląda tak
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
Ja was podczytywalam przez weekend ale nawet mi sie nie chcialo pisac zeby was na negatywnie na nastrajac. Jest mi smutno, bo jestem na zwolnieniu. Nie moge zaakceptowac nowego kontraktu. Nie fair ze tak sie to potoczylo, boje sie ze w przyszlym roku nie bede miala pracy o w t ym roku wypadne z obiegu i nie bede miala kolokacji w szkolach. Smutny ten system ale dziecko najwazniejsze. To sobie wmawiam, ale i tak przeryczalam caly weekend. Teraz to lepiej zebymi to zwolnienie sie utrzymalo przez cala ciaze, bojak mi za miesiac powie ze placenta sie podwyzszyla to zostane bez pracy i bez kasy. Szkoda gadac. Co prawda gin juz mi napisala zaswiadczenie do 22 marca ale lekarz rodzinny wypisuje co miesiac.
Poza tym nuda. Fajnie wam dziewczyny ze jestescie aktywne. Mi lekarka nie pozwolila zadnej aktywnosci fizycznej i mnie trafia bo fizycznie czuje sie dobrze i molabym cos porobic. Mi tez jest niedobrze, wczoraj zwymiotowalam pierwszy raz od 2 miesiecy. Takze ze to przechodzi w drugim trymestrze to nie jestem pewna juz. Ja teraz mam poranne mdlosci, budze sie i jak czegos suchego nie zjem to od razu do kibla lece.
Tez mnie czasem brzuszek pobolewa ale o podobno normalne. Mm wrazenie ze zaczynaja sie gilgotki czyli male kopniaki tez, ostanio az sie zasmialam. Ale jeszcze nie jestem pewna. 23 wizyta u gin, zobaczymy co tam i malej/ malego..mam nadzieje ze jest ok bo jakby sie teraz jeszcze cos stalo po tylu wyrzeczeniach zawodowych i prywatnych to bym chyba juz w totalna depresje wpadla.
Buziaki na mily poniedzialek
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
U mnie weekend minął rodzinnie bo wczoraj było przyjęcie Bartusia który wzbogacił się o kolejne zabawki a przede wszystkim o ciuchcie Tomka i jest nią zachwycony
Kojka maleństwo cię upomina abyś jadła zdrowsze śniadania a co do gronkowca to rozmawiałam wczoraj z moją bratową i ona mówił że w drugiej ciąży to często się go ma bo zarażają w szpitalu w czasie porodu
Pala tapeta super na pewno mała będzie zachwycona szkoda że ze względu na ciąże musiałaś zrezygnować z koni
faza co do aktywności fizycznej to ja tak ćwicze moje ćwiczenia nazywają się Bartuś: bieganie podskakiwanie unoszenie prawie 15 kg itp.
domi nie popadaj nam tu w depresje maleństwo jest najważniejsze a praca jak nie ta to inna będzie dobrze
to tyle ile pamiętam zaraz wraca mąż z pracy i musimy jechać do miasta za nową lodówką bo ta nam coś szwankuje
pozdrawiam
p.s. piszcie dużo bo fajnie tak nadrabiać bo w weekend było bardzo spokojnie
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Pala, ladna tapeta... ja teraz listopadzie chce odswirzyc sciany troszke rozjasnic, bo nie stety nie zdazymy wybudowac sie do narodzin maluszka, bo te popierd.... formalnosci sa "najwazniejsze" i tyle czasu zabieraja, a potem zima i jak przyjda mrozy to dupa.
Porto, pamietasz jak pisalam ze marze o kursie dla meze i o to zeby przeniusl sie do Poznania??? ... takze od 21ego paź, zaczyna kurs ktory byl mu potrzebny i dwa miesiace bedzie w Poznaniu a pozniej tylko zalatwic przeniesienie i zaczelam wierzyc ze moze sie uda.
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
darmag to super ze jest nadzieja ze maz bedzie pracowal blizej
my kupilismy lodowke mam nadzieje ze bedzie sie dobrze sprawowala.
A tak w ogole to w Biedronce sa fajne ksiazki o dzieciach takie poradniki ja osobiscie polecam jezyk niemowlat tracy Hogg czytalam ja jak Bartus byl malutki
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
Ja wczoraj odpadłam z powodu masakrycznego bólu głowy.
W nocy zaś koszmary mnie męczyły. Jestem niewyspana i znowu mnie głowa boli.
Wczoraj złapałam kolejnego dola. Nie dość że mniej kasy bo na zwolnieniu siedzę
To mój mały się nie zalapie na pieniążki z funduszu alimentacyjnego (jego biologiczny ojciec nie płaci)
Bo mój dochód na jedną osobę zostanie przekroczony o 15zł.
I jak teraz wytłumaczyć dziecku że chyba trzeba będzie zrezygnować z jego
Ulubionych zajęć dodatkowych bo nam kasy nie starczy.
Muszę coś wymyślić. Całe popołudnie przeplakalam.
Dzisiaj przywitałam Was pesymistycznie. Sorki ale musiałam się wyzalic.
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anita, widzialam teporadniki,sa super, mam zamiar dzis wlasnie kupic, ozna tak tez notowac rozne rzeczy, kazdy miesciac ciazy pieknie opisany, mam nadzieje ze jeszcze beda, bo ostatnionie bylam przygotowana. Bartus pewnie po urodzinach bardzo zadowolony, moj zawsze odlicza juz do kolejnych hehe...
Milego dnia dziewczyny, piszcie piszcie co u was.
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
Wczoraj już nie dałam rady do Was napisać, ale mam nadzieję, że dziś nadrobię
Claudii, ale zaszalałaś na zakupach, fajnie, że się udały. Kobiety uwielbiają to Dobrze, że mąż się zajął brzuszkiem, a czas Ci szybko minie i w następnym tygodniu znowu przyjedzie A rzeczy dla maluszka są cudowne. Ja wczoraj byłam chyba w Coccordillo. Kurcze ciuszki dla dziewczynki były przepiękne, jak dla małej księżniczki. No ubranka dla chłopców nie wpadły mi w oko może to jakiś znak Kurcze Wy już czujecie ruchy, a moje małe nie chce się ujawnić
Agness, musisz sobie jakoś humor poprawić, żeby maluszek się nie smucił razem z Tobą Wyjdź na spacer i zajdź do sklepu z ciuszkami, to na pewno humor Ci polepszy A do wizyty został już mniej niż tydzień
Kojka nie czytaj na necie żadnych takich rzeczy. Z neta można sobie bardzo dużo chorób dopasować. Już to gdzieś pisałam, że mi na pierwszej wizycie pani dr powiedziała, żeby nie czytać na necie o dolegliwościach w ciąży.
Loca i Kojka jak dziś mdłości?
Loca, fajnie, że jeszcze spodenki sobie nosisz z przed ciąży. Mi w tych legginsach jest bardzo wygodnie. Nic nie gniecie i w dodatku nie krępuje mi ruchów Ja za Ikeą to tak średnio przepadam. Jakieś fajne gadżety można wynaleźć, ale za meblami od nich to nie przepadam poza tym zawsze tam się nie zła sumka uzbiera Tam nie można jeździć w weekendy!! Kiedyś byłam w jakąś sobotę, to całe rodziny tam siedzą
Faza, pierogi ruskie to jest coś ja miałam w sobotę Chciałam gdzieś chodzić na jakieś zajęcia dla kobiet w ciąży, ale póki co, nic z tego nie wyszło Co prawda bym chciała, no ale nie wiem w którym mieście
Pala właśnie wiem, że są nie skrętne. Myślę, że z głęboka wersją nie będzie tak bardzo źle jak nie będą skrętne, bo spacerówkę będę chciała inną już. Teraz zależy mi tylko na głębokim. A tego koła są w miarę chyba duże, no i stelaż jest taki, że można maluszka pobujać w razie czego, bo chyba w tych stelażach w kształcie Y, to nie można prawda? Ale z Ciebie pracuś jest pewnie dziś odpoczywasz bo wszystko już zrobione Tapetka bardzo fajna, pewnie będą się malutkiej podobały obrazki
Domi, nie martw się, wszystko się ułoży na pewno. Będzie dobrze. Nie zamartwiaj maluszka Ja się cieszę jak mnie brzucho po bokach ciągnie. Wtedy wiem, że maluszek rośnie zdrowo i ani razu na to nie brałam no spy ale jak bóle są uprzykrzające, to warto wziąć.
Anita, to super, że Bartuś jest zadowolony. Dzieciaki uwielbiają nowe zabawki, no ale nie za często dobrze, że urodziny są raz w roku, bo po drodze gdzieś jakieś święta jeszcze dochodzą.
Darmag, to super, że Twój mąż pójdzie na ten kurs. W końcu jest szansa, że będziecie cały czas razem. I będziesz miała na co dzień wsparcie w mężu
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kojka, przecież my jesteśmy od tego, żeby też się i wyżalić. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży po Twojej myśli.
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
Ale się dziś rozpisałam sorki Laski
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiecie co , nie mam powera zeby wstac i isc ogarnac troche.