- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
Widze, ze kregoslupy sie odzywaja z tym to nie ma zartow, najlepiej to chyba o wszystkim mowic lekarzowi, najwyzej beda mowic ze przesadzamy, ale musimy pamietac o tym, ze zeby malenstwami sie dobrze opiekowac po porodzie musimy byc zdrowe
Czytalam jeszcze o wyprawkach dla maluchow, moja uwage zwrocily reczniki z kapturem dla dzieci. Teraz kieruje pytanie do doswiadczonych mam czy jest sens kupowac te reczniki? mnie sie wydaje ze chyba lepiej kupic dwa duze biale kapielowe reczniki dla malucha, po pierwsze z takiego recznika dziecko nie wyrosnie, a po drugie bialy mozna wrzucic na 90st do pralki, co o tym myslicie? Poczatkowo napalilam sie na te z kapturem, ale po czasie naszly mnie takie mysli
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
- Otrzymane podziękowania: 0
Mi osobiscie masakrze nie pomagaly ale moze to zalezy odstadium choroby, trzeba duzo lezec, miec wyprostowane plecy itd....
Loca jesli chodzio te reczniki z Kacpturkiem, to ja dla Kacpra zakupilam jeden dosc dlugo sluzyl,mialam kolor seledynu, pralam go w wysokich temp i mam do teraz.
- faza56
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ależ mnie tu dawno nie było, a ile wątków nowych się pojawiło! Ja od dziś jestem na L4 więc chciałam całą pracę "wypchnąć" żeby mieć spokój i udało się choć nie wiem kiedy weekend mi minął. Z jednej strony się bardzo cieszę bo w końcu będę mogła skupić się na sobie ale na odchodne kadrowa mi powiedziała, że nie wie czy ZUS nie podważy mojego zwolnienia bo jestem dość krótko zatrudniona i może w ogóle nie będę dostawała pensji :/ Mam nadzieję, że tak się nie stanie a ta zołza tylko tak powiedziała żeby mnie zdenerwować.
To do rozmiarów, przed chwilą mierzyłam brzuszek. Wyszło, że mam 85. Ogólnie to staram się nie sugerować wymiarami z netu. jakiś czas temu sprawdzałam sobie ile powinnam przytyć w danym tyg. ciąży i wyszło, że mam nadwagę ciążową! Potem siedziałam i wymyślałam sobie w głowie, że za dużo jem i jestem gruba. Aż mąż musiał mnie do porządku doprowadzić A przytyłam raptem 3 kg więc myślę, że nie jest tak tragicznie.
Wczoraj byłam u lekarza, maluszek zrobił mi psikusa. Ginka mierzyła tętno płodu a fasol tak się schował, że przez dłuuuugi czas nic nie było słychać. Wystraszyłam się okrutnie, a w głowie najgorsze myśli, że pewnie serduszko przestało bić .
Na szczęście gince udało się "zagonić" malucha na przód brzuszka i wszystko było ok
Ogólnie maluch bardzo daje o sobie znać, szczególnie po owocach z jogurtem Chyba bardzo mu smak odpowiada bo wariuje jak szalone
Bardzo Wam współczuje dziewczyny tych bóli kręgosłupa. Mogę sobie tylko wyobrazić jak bardzo może boleć. Nawet nie wiem co Wam poradzić bo nigdy nie miałam takich dolegliwości.
Ja też słyszałam od znajomych, że te ręczniczki z kapturem są bardzo dobre. Jak maluszka z kąpieli się wyjmuje to można go osłonić żeby miał cieplutko w główkę
Pozdrawiam Was gorąco i idę cieszyć się wolnym dniem
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziewczyny współczuje tych bóli kręgosłupa
ja swojego brzucha jeszcze nie mierzyłam ale to nie ma co się sugerować czyimiś wymiarami bo każde dziecko może być ułożone inaczej i wtedy też mamy inny kształt brzucha
Co do ręczników z kapturkiem to ja byłam i jestem z nich bardzo zadowolona bo ten największy służy mi do dziś możesz dziecko całe okryć i tak jak ja muszę chodzić z wykąpanym dzieckiem na piętro to wiem że jest mu ciepło i go nigdzie nie zawieje
coś mi szwankuje i drugi raz pisałam tego samego posta
- claudii09853
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mnie też czasami kręgosłup boli ale jak za dużo się pochylam albo źle usiądę..
Jutro mam wizytę u gin trochę mam stresa czy wszystko jest ok...ale z drugiej strony już nie umiem się doczekać kiedy zobaczę maleństwo... i czy potwierdzi się czy to rzeczywiście dziewczynka czy czasem coś nie wyrosło między nóżkami ale to obojętne oby było zdrowe i rosło...
Jutro też mój mąż z Niemiec przyjeżdża już się go doczekać nie umie...ciekawe co powie na mój brzuszek... bo już mnie prawie 3 tyg nie wiedział
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
- faza56
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A jak Twoje zdrówko? Nadal musisz leżeć czy możesz zażywać troszkę aktywności?
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
- AgnieszkaC
- Wylogowany
- gaworzenie
strasznie współczuję bóli kręgosłupa!
ręczniki z kapturkiem polecam, ja mam 3 i nadal z nich korzystamy.
dziś byłam z mężem na wizycie i widzieliśmy naszego malucha! Strasznie ruchliwy. Oboje nastawialiśmy się na kolejną córeczkę a tu psikus. Będzie chłopak Mina męża była bezcenna. Z maluchem wszystko ok, zdrowo rośnie i fika koziołki.
Jeszcze co do wielkości brzuszka to nie ma się co porównywać bo każda z nas jest inna, ma inną budowę może mieć więcej wód płodowych itd. Ale w sumie to chyba dobrze, że brzuszki są już widoczne - jest z czym paradować
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
Łażę po domu. Trochę leże.
Jak jest ładnie to wkoło bloku pochodzę z psem.
Dzisiaj przyszły mi buty co wczoraj zamówiłam bo w balerinkach zimno mi już było.
Reszta butów to same szpilki. Teraz w ciepłych butach będę smigac jak wściekła.
Agnieszka gratuluję synka
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Jak tam Wam mija wieczór?
ja dzisiaj oglądałam w sklepie śliczne pluszowe kombinezonki ,mówię Wam aż ciężko było się zdecydować na jakiś
ja wprawdzie mam dziewczynkę ale myślałam ,że drugie to też będzie dziewczynka , a tu jak na razie synek zobaczymy czy się potwierdzi
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
Mi dZien minal spokojnie..ciagle nie moge sie nadziwic e tak tu cicho..jakos tak. Mam nadzieje ze to chwilowy zastoj.
Robie wlasnie kolacje, gulasz z ryzem..nie mialam weny na nic. Moze mi podrzucicie jakies przepisy bo co otwieram lodowke to sie na nia gapie i nie wiem co mam zrobic.
Buziaki na mily srodowy wieczor:) juo juz sroda a za chwile piatek,nstrasznie ten czas leci ale do wizyty i tak jeszcze trzy tygodnie.
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
faktycznie cisza tu ostatnio ale tak jak domi piszesz to raczej chwilowy brak weny
Agnieszka gratuluje synka
ja mam wizyte w czwartek juz nie moge sie doczekac chociaz nie wiem czy bede miala usg
a tak juz bym chciala wiedziec co tam sie kryje
chociaz czuje ze bedzie corka poprzednio udalo mi sie wyczuc ze bedzie synek
zobaczymy czy przeczucie mnie nie myli
zycze spokojnej nocy
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)