BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #754849 przez roma4
DOMI jak jak mieszkałam na cyprze to muszę ci powiedzieć ,że za zimą nie tęskniłam wolę osobiście cieplo ,dopiero jak tu wróciłam to byla zima i moja córka była w szoku jak zobaczyła śnieg :laugh: a co do wózków to masz rację sa nie które stasznie drogi , ja pamietam jak kupowalam dla corki i wcale nie 3 w1 to placilam 4 lata temu 120e

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #754859 przez Porto1987
Domi, a kiedy idziesz na kontrolę żeby zobaczyć jak wygląda sytuacja z trofoblastem?

11 lata 2 miesiąc temu #754869 przez domi2907
Dopiero 23 pazdziernika. Lekarka powiedziala ze jesli nie bede miala zadnych krwawien to wystarczy raz na miesiac w szczegolnosci ze siedze na zwolnieniu i odpoczywam.

Potem 31 pazdziernika mam usg morfologiczne czy jak to sie tam nazywa..to drugiego trymestru. I modle sie zeby sie wszytsko podnioslo, bo jak sie nie podniesie to czeka mnie lezenie. Teraz przynajmniej sie przemieszczam.

11 lata 2 miesiąc temu #754879 przez agnesss
Witam poniedziałkowo :)

Słoneczko u mnie świeci, humor jako tako dopisuje, tylko żałuję ,że czas mi nie leci tak szybko jak Wam :) wręcz mi się to wszystko dłuży i dłuży!
Jeszcze dwa tygodnie do kolejnej wizyty u ginekologa... aż dwa tygodnie! nie wiem jak to wytrzymam :P
Wczoraj byliśmy z mężem na obiedzie na mieście. Gdy wyszliśmy z lokalu, nagle poczułam w brzuchu ,troszkę po prawej stronie, jakby szczypanie. Nie łaskotanie, gilgotanie, bardziej nazwałabym to szczypaniem... ciekawe, czy dzieje się coś złego, czy mam się nie martwić?
Wariuję :) Jak już człowiek straci dwie ciąże, to ciężko potem uwierzyć, że wszystko będzie dobrze i cieszyć się w pełni. Ale staram się....
Pozdrawiam Was cieplutko drogie mamusie :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #754902 przez roma4
DOMI nie mka co sie martwić na zapas napewno bedzie wszystko ok :laugh:
AGESS może poprostu poczułaś dzidziusia, wydaje mi się ,że najgorsze tygodnie niepewności masz juz za sobą nie martw się :laugh:
pozdrawiam

11 lata 2 miesiąc temu #754907 przez pala813
Agness napewno to nic groznego nie zamartwiaj sie :) moze wiezadla sie rozciagaja, moze to kolka od chodzenia itp

U nas wczoraj mala z rana byla taka ruchliwa ze nawet maz zalapal sie na kopniaka :) dziewczyny jaka mial mine mowie wam i taki wyraz twarzy troche z niedowierzaniem, szokiem i wielkim szczesciem :) 100 emocji naraz :)
Mialam isc dzisiaj na badanie krwi ale jakos nie moglam sie zebrac o i pojde jutro, wstapie moze do sh popatrze czy cos dla malej bedzie, moze sobie jakis sweter upoluje :) w sobote na zakupach przelamalam sie i kupilam niuni spodnie ocieplane na wyprzedazy w hm, powoli powoli cos staram sie znosic do domu chociaz jeszcze tak bezpiecznie bardzo :)

11 lata 2 miesiąc temu #754923 przez agnesss
Dzięki dziewczyny, za ciepłe słowa :)

Ja wczoraj nie mogłam się powstrzymać i wpakowałam w sklepie do koszyka smoczuś... :P
Śliczny ,różowy ... no po prostu musiałam go kupić :)

Sama przyjemność ,jakbym go dla siebie kupiła :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #754959 przez Loca
Co do ruchow maluszka, to ja mam czasem wrazenie jakby cos tam pukalo mi w brzuchu i durnieje, bo wydaje mi sie ze na ruchy jeszcze za wczesnie :dry:

Agness, rozmawialam z lekarka na temat klujacego bolu i ona powiedziala, ze wszystko tam sie rozciaga i moze to tak bolec, ale nie nalezy tego bagatelizowac i dobrze wspomniec o takiej przypadlosci na wizycie :)

11 lata 2 miesiąc temu #754962 przez claudii09853
hej dziewczyny u mnie pogoda prześliczna słonko świeci tylko wiaterek jest.... :)

dzisiaj mi przyszła moja bluzka ciążowa i do karmienia jest śliczna... :lol: na allegro zamówiłam :laugh:

aaaa...i mam do was pytanko od wczoraj czuję takie drżenie w środku trzepotanie już sama nie wiem co to jest czy ruchy czy jelita....???jak myślicie pytam się mam które już ruchy odczuwają... :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #754964 przez kojka-waw
Pierwsze ruchy dziecka mogą być odczuwane jako trzepotanie, gilanie, laskotanie, przemieszczanie się.

11 lata 2 miesiąc temu #754968 przez claudii09853
to ja już sama nie wiem...:) muszę poczekać na konkretne kopniaki...ale myślę że to już to..:)

11 lata 2 miesiąc temu #754969 przez Loca
To ja musialam cos zjesc co mi puka tam :P
Claudii, podrzucisz linka do tej tuniki? Ja pomalu ogladam ciazowe ubranka... :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #754974 przez pala813
Claudii ja czułam takie jakby pukanie od środka najpierw delikatnie i raz na jakiś czas a teraz to już coraz wyraźniej, mocniej i cześciej :)
Żadnych motylków w brzuchu, nic się nie przelewało od razu wiedziałam że to maleństwo tak samo jak czułam że będe mieć córeczke nie wiem jak to wytłumaczyć :)
Tak całkiem wyraźnie to czuje od tego kopniaka co pisałam wam zaraz na forum czyli od ja wiem może 3-4 dni :)
Kojka dokładnie zanim poczuje kopniaka to czuje coś jakby ruch w środku jakby mała się przekręcała :) Własnie w niedziele jak czułam ze coś tam sie rusza wziełam męża ręke i zaraz było puknięcie :)

Ale pięknie słoneczko zagląda do okien az chce sie coś robić :)
Wziełam sie za przycinanie mojego jednego uschnietego storczyka któremu opadły kwiaty, reszte podlałam i poprzycinałam pousychane korzenie :) Dwa pozostałe kwitną mi juz od urodzin czyli od kwietnia i dalej mają piękne gęste kwiaty :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #754977 przez pala813
sama sie zacytowałam lol :) juz sie skasowałam :)

11 lata 2 miesiąc temu #754979 przez claudii09853

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka