BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 3 tygodni temu #800892 przez pietruszka
Dziewczyny, a macie może coś takiego jak uczucie "kluchy w gardle"? Czyli tak jakby was przytkało i ścisk w klatce? Bo ja wczoraj wieczorem miałam, teraz znowu. To nie zgaga, bo nie piecze/pali.

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu #800899 przez kachna_28
Pietruszka ja tak mam, szczególnie w nocy. Muszę na chwilę usiąść bo mnie zatyka. Wydaje mi się że to dziecina może mnie na przeponę naciskać. Ale jutro idę na wizytę kontrolną to zapytam co to może być. Oby nic poważnego.

11 lata 3 tygodni temu #800908 przez pietruszka
Kachna, to na pewno nic poważnego, ot kolejna ciążowa przypadłość. Byłam ciekawa czy któraś z Was też się z tym zmaga. I czy macie na to jakieś sposoby.
Ja siedzę i piję herbatę, może przejdzie.

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

11 lata 3 tygodni temu #800990 przez domi2907
Co unas tak cicho ostatnio??

Wiekszosc dziewczyn sie nie odzywa....

11 lata 3 tygodni temu #800993 przez darmag21
Domi oze nastroju brak, tak jak dzisiaj mi... mam nadzieje ze dzis sie wyspie bo jak nie to zejde normalnie.

Ide sie zaraz wykapac, zrobic lozko, kolacja i lezanko.

11 lata 3 tygodni temu #800998 przez moni91
Taka pogoda że wszyscy zamulają i nie mają na nic ochoty:):) i tematy się wyczerpują pomału:):) bo coraz bliżej rozwiązania:):)

11 lata 3 tygodni temu #801015 przez darmag21
Moni a mnie sie wydaje ze tematy to dopiero sie zaczna, potem bedzie temat czopu sluzowego przed samym porodem, potem bedziemy pisac o naszych maluszkach o laktacji o kolkach kupkach ...ech...zawsze sie znajdzie temat do gawozenia.

11 lata 3 tygodni temu #801023 przez Porto1987
Bry wieczór!

A ja jestem i cały czas Was czytam. Co prawda nie było mnie od piątku :( no ale jestem z Wami na bieżąco.

Dziś miałam piękne słońce :) a jakie brudne okna przy tym :P ale mam dziś jakiś twardawy brzuszek i Malutka mało aktywna. Jak się położyłam na pleckach i poczekałam chwilkę, to moja kochana się odezwała i od razu byłam spokojniejsza.

Słuchajcie, dzwoniłam dziś żeby męża zapisać do okulisty, to w jednej przychodni pani powiedziała, że od połowy grudnia będą zapisywać na lipiec :P Masakra :( Prywatnie mi się udało na jutro.

a co do libido. To czasami mam ochotę, ale nie ma męża, a jak już jest mąż, to mi się już nie chce. Ale obawy mam. Cały czas wtedy myślę, żeby się coś nie stało, żeby nie było za mocno, za głęboko i żadnej przyjemności z tego (przynajmniej dla mnie :P ).

A i kupiłam sobie nowe legginsy :S Fajne, bo mają misiaka od strony ciała i są cieplejsze niż poprzednie :S :D

11 lata 3 tygodni temu #801042 przez Loca
A ja juz wykapana :) maluch dokazuje :)

Porto, ja ostatnio mylam okna od slonecznej strony wiec nie mialam tragedii, ale mimo wszystko...na super czyste nie wygladaja :silly: ja nie wiem co one tak szybko mi sie wybrudzily.
W sypialni musze okna jeszcze ogarnac przed swietami, z mezem musimy sie za to zabrac bo sama nie dam rady :blink:

Zimno u mnie w tym domu jest strasznie, grzejniki na 5 odkrecone a cieplej sie nie robi. Nic tylko zagrzebac sie pod koldre i nie wychodzic spod niej :silly:

11 lata 3 tygodni temu #801065 przez moni91
Mamusie dajcie mi jakiś fajny przepis na Kolacje z makaronem:):) bo mam parcie na makaron a nie mam pomysłu:P:P:PP

11 lata 3 tygodni temu #801070 przez domi2907
Moni, ja ma dosc fajny na kurczaka z makaronem.

Kupujesz kurczaka i tniesz na czesci ( albo kup juz pocietego) na udka, piers itp. Wrzucasz na oliwe i posmazasz. Ddajesz pokrojona marchewke, cebule i czosnek. Przygotuj bulion z kostki osobno i jak se kurczak pryrumieni to lewasz triche. Zosawiasz tak na pol godzinki do podduszenia ( dopraw tez do smaku soa pipeprzem, chilii). Jak kurczak jst jest mieki, dolewasz wody i wrzucasz makron( wsystko sue dogotowuje juz razem). Przed caza zamiast bulionu wkewalam piwo, teraz nie..chociaz moze ygotowane to juz nie ma alkoholu.

11 lata 3 tygodni temu #801087 przez Porto1987
Loca, ja męża zagonię do mycia okien. Już się go pytałam dziś czy mu został płyn do spryskiwaczy, bo nim się dobrze myje w zimie :) sprawdziłam w tamtym roku :P
U mnie jest ciepło :) bez ogrzewania mam 22,5 st :P u rodziców mam chłodniej :dry:

Domi, wydaje mi się, że z tego piwa, to zostaje sam posmak ewentualnie, a alkoholu, to nie ma bo wyparowuje. Ja dziś jadłam kapustkę na winie i tylko było czuć smak wina, a alkohol się wygotował za pewne :)

11 lata 3 tygodni temu #801145 przez kojka-waw
Hej ją byłam dzisiaj u mojej lekarki co na nfz chodzę. Zbadała mi szyjke i stwierdziła że nawet długa. Rozdarcie dalej na palec.
Lezenie sprzyja mojej szyjce i powiedziała że pozycja horyzontalna jej sprzyja.
Posiew moczu idealny. Wyniki glukozy w normie.
Dała skierowanie na usg ale w tym roku nie dam rady bo lekarz jest do 13.12.2013 a później ma urlop.
A usg ma być między 28-32 tc. Ciekawe jak będą wyglądały zapisy na styczeń ?????????

11 lata 3 tygodni temu #801241 przez moni91
Dobranoc dziękuje Domi:*:)

11 lata 3 tygodni temu #801260 przez moni91
Witam z rana mamusie:)my idziemy jeszcze spac ale tatus juz ogarnięty do pracy:):)córcia na przywitanie dala tacie kuksańca:)do puźniej:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka