- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- ulisia84
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Loca tak dzisiaj obie idziemy ja mam dopiero przed 18 więc jeszcze troche poczekam, a Ty? oczywiście koniecznie po relacja dla nas eh tych wizyt to chyba żadna z nas nie może sie doczekac:)
Roma też bym poszła ale mi sie nie chce
Dzieki temu, że kurier przybył dość szybko, koldra i poducha juz wyprane ale ten dzidzius faktycznie super pachnie! zaraz kolejne wlaczylam:)
Zakupy dla małej oficjalnie uznaje za zakończone Oczywiście może sie okazać, ze po maleńkie ciuszki będziemy musieli pojechać jeżeli mala nie będzie chciała nadrabiać wagowo ale tak to wszystko z listy mam już w domu Teraz tylko takie rzeczy do pokoju zostało kupić jakieś koszyczki na podręczne rzeczy, kosmetyki i pieluchy ale to jak sie z praniem, prasowaniem i ukladaniem uwine
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
Śliczny ogródek ja tez mam ale dużo większy z racji tego ze mieszkam w domku jedno rodzinnym:) więc Wiosną i Latem jest pięknie mamy pełno kwiatów owoców i nawet truskawki rosną Aj Robicie smaki tymi Arbuzami u nas jest ale strasznie drogi za połówkę prawie 20 zł
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
Zaraz wpadnie do mnie koleżanka z pizamami do szpitala.
Jak mi się uda to wstawie foty z przemeblowania.
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
Moni przeszły Ci już te bóle podbrzusza? Mam nadzieję, że lepiej sie czujesz
Kojka czekamy na zdjęcia
Ulisia u nas mamusie mogą książki pisać o bezsenności i tak jak mówi Monia nawet nie piszemy o koszmarach już bo to takie głupoty były że tylko sie śmiać, więc nie przejmuj sie
Eh u mnie znowu od rana nie ma ciepłej wody, jak to mnie wkurza żadnej informacji ani nic, przecież bym chociaż głowę umyla wieczorem a tak to tylko sie niepotrzebnie denerwuje!
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
Widzę że przygotowania idą pełną parą u mnie w sumie też jeszcze muszę poprasować pieluchy tetrowe
Widziałam że rozmawiałyście o poduszkach dla maleństwa ja przy Bartku na początku miałam poduszkę bo stwierdziłam że ona taka cienka to tak jakby jej nie było ale później gdy zaczął się przewracać na brzuch to razem z tą poduszką i w ogóle kombinował z nią więc mu ją zabrałam no i tak zostało do dziś że śpi płasko na materacu
Witam nowe mamusie oby nam nie znikły
A w ogóle mam wrażenie że mały w końcu się obrócił i przyjął odpowiednią pozycję do porodu
Buziaki
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
Loca ja już kolkę w ciąży przeszłam, choć fakt faktem, ostatnio pobolewa mnie nerka, ale nie na tyle żeby brać cokolwiek, więc może faktycznie tym razem gdzieś mi promieniuje do przodu a nie do tyłu, ale na szczęśćcie przeszło ! I nie tylko Tobie narobiłam smaku, bo jakbym mogła to bym wyśliniła monitor! Ha więc nie tylko ja lubię wszystko co zielone i twarde, bo mąż się ze mnie śmieję, że jakaś dziwna jestem, a tu jednak nie! Oj kapuśniak nie jest zły! Daj znać co tam na wizycie ?
Roma – 15 brr ja to słońcolubna jestem A u mnie znów marznący deszcz pada :/
Claudi do 9:40 zleci, ja to za to mam zazwyczaj wizyty wieczorne, to dopiero się dzień dłuży….no i oczywiście czekamy na wieści!
Domi super, ze mama Was odwiedzi i pewnie trochę z Wami pobędzie co?
Fakt teściów się nie wybiera, ja powiem lepiej i na szczęście nie trzeba z nimi żyć, tylko tolerować i szanować, bo to w końcu jakby nie było rodzice męża! Po mału wszystko poprasujesz, na pewno, albo zostaw jak mama przyleci
Witaj Ulisia ! Napisz coś o sobie i w ogóle. Fajnie, ze do Nas wpadłaś, mamy nadzieję, ze zostaniesz na dłużej Mi już też śniło się malutkie dziecko, ale nie wiedziałam czy to moje było, ale było nie fajnie, bo nie wiedziałam co mam z tym maluszkiem we śnie zrobić, nie potrafiłam a ostatnio to śnił mi się mój oddział, na którym pracuję (hematologia=nowotwory krwi), ze trafiłam tam jako pacjentka czego nawet w najgorszym koszmarze bym nie chciała doświadczyć. Więc z tymi snami to różnie bywa, ale potrafią wymęczyć człowieka, w szczególności jak ma się problemy ze snem.
Pala trawa na balkonie, ale w doniczkach czy na ziemi, rozsypanej na balkonie ? KOSMOS! Daj znać co tam na wizycie, też „uwielbiam” te wieczorne wizyty Ciekawe czy płatki mydlane DZIDZIUŚ też tak ładnie pachną, choć nie udało mi się jeszcze ich w żadnym markecie, czy sklepie spotkać Gratuluję zakończenia ZAKUPÓW Reszta to już tylko formalność! Pala fakt jak nie ma wody jest ciężko. Dobrze, że brak wody nie złapał Cię jak byłaś z szamponem na głowie i cała w mydle, ja kiedyś miałam taką akcję i myślałam że mnie trafi, ale chcąc czy nie chcąc musiałam taka zawinąć się w ręcznik i czekać kilka godzin…nawet śmiesznie było z czasem
Moni jak się czujesz? Lepiej? A ten mój ogródek warzywny to taki mały, bo to było na próbę, ale nie mam zamiaru go powiększać Na reszcie 120m wybiegu ogródkowego znajdują się drzewka owocowe (jabłka, brzoskwinie, orzech, kasztan jadalny, i boróweczki – mniam mniam) Więc dla zaopatrzenia podstawowych potrzeb starczy! Cena za arbuza faktycznie mało zachęcająca
Kojka Wy tez macie wizytę, ale będzie sprawozdań powodzenia jutro! Czekam na foty z przemeblowania, ale jak się nie wyrobisz, to nic się nie stanie!
A JUTRO NA TVN O 20:00 P.S. KOCHAM CIĘ fajny filmik o miłości, w klimacie Tylko mnie kochaj itp. Itd. jak ktoś lubi polecam!
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
U mnie tez jest letni ogrodek, swoje ogorki, maliny, jezyny, borwki i brzoskwienie... niema jak to lato, owoce sa wtedy tanie.
WROCILAM Z MIASTA Z ZAKUPOW, JUTRO DZIEN BABCI I DZIADKA....
Chyba sie poloze... Kacper dopiero o 16ej wychodzi ze szkoly wiec mam jeszcze 2 godz.
aaaaa...wszytskim zycze udanej wizyty.
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
Darmag, mam podobne odczucia, jakby maluch był wygięty w pałąk z jednej strony pupa a z drugiej głowa... No niedługo też będziemy świętować Dzień Dziadków Odpocznij póki masz okazję!
- annlu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Piszę z pamięci, więc przepraszam jak którąś pominę...
Pala
Powodzenia na wizycie ! Trzymam kciuki, abyś uzyskała odp. na wszystkie pytania
Super, że kurier doszedł
I super, że zamknęłaś już sprawę zakupów dla maleństwa
Ete
Oj ja mam tak, że jak ktoś mi mówi, że zabierze małego tam i tam to jestem taaaaka zaborcza... Od razu w głowie pojawiają mi się myśli " ja nikomu go nie dam, wszystko ze mną będzie robić... Tyle czasu go noszę pod sercem i ma mnie zostawić chociaż na chwilę?? " Potem sama się z siebie śmieje
Co do "teściów" to mam podobnie. Nie było pytania czy czegoś potrzebuje, co mają kupić itp. Ja od początku kupowałam wszystko sama + rodzice i znajomi mi dużo dawali. A oni nic.... I teraz kiedy ja już mam praktycznie wszystko to oni " co mamy kupić ? chyba czas na zakupy ?" TERAZ ?? Mogli tak powiedzieć parę miesięcy temu... ;/
Super ogródek !
Domi
Powodzenia jutro w szkole rodzenia i na wizycie. Trzymam kciuki !
Kojka
Powodzenia na wizycie !
Czekam na zdjęcie !
Moni
Super, że Ci przeszło
Ani-ta
Ja też miałam jednego dnia "przeczucie" nawet pisałam na forum i okazała się trafna !
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Witam Ulisia tak jak dziewczyny Tobie pisały też mamy różne obawy i lęki ale nie ma co się zle nastawiać trzeba być optymistką zobaczysz wszystko będzie dobrze
Anita witam może masz rację że mały się przekręcił oby , a jaki poród byś wolała ? oczywiście gdyby można było wybierać
Domi super że mama przyjeżdża a na dłużej zostaję do porodu czu tylko na odwiedziny , widzisz nie raz biedniejszy bardziej szczerze coś kupi i da niż ten który może sobie na to pozwolić
Pala czyli zakupy zakończone super , ja jeszcze trochę mam do kupienia ale na szczęście drobnostek
Ete to ciężki odział masz współczuje , dobrze że sny się nie sprawdzają
No idę po małą do przedszkola razem z mężem ma wolne a ona tak sie cieszy jak ona idzie po nią i idziemy wypożyczyć jej strój na bal karnawałowy jej pierwszy w życiu sama jestem podekscytowana
NO I UDANYCH WIZYT ŻYCZĘ
Moni chyba dzisiaj rano cię nie było ? albo coś przegapiłam no nie wiem
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- annlu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Zawsze mojego faceta rodzice, siostra co chwilę mi mówili, że to robię źle, to, to i tak w kółko... A w piątek JEGO SIOSTRA napisała DO MNIE co ma zrobić ze swoją córeczką bo ciągle płacze itp... to niech się zdecydują....
W sobotę mój humor się trochę zepsuł...Była studniówka mojej szkoły na którą nie poszłam... Myślałam, że mój facet weźmie to pod uwagę i jakoś poprawi mi humor... Nawet wprost mu powiedziałam.... Skończyło się na tym, że włączył film, wypił 2 piwa, po 20 min filmu zasnął i tyle z tego było... Potem zaczął się rzucać po łóżku ( po alkoholu czasem tak ma ) to się bałam, że mnie kopnie w brzuch to wzięłam poduszkę i poszłam do drugiego pokoju i o...
W nocy jak się przebudziłam to napisałam mu na karteczce, że myślałam, że jakoś miło spędzimy czas itd. i przykleiłam na papierosy. To jak on się przebudził to zobaczył, przeczytał i podszedł do mnie, przytulił, pocałował i "przepraszam, nie smuć się. uśmiechnij się do mnie. przepraszam, znowu zjebałem " ....
A no i znowu nasłuchałam się od jego mamy, że ŹLE WYGLĄDAM i , że JESTEM ZA CHUDA...
A jak mówię, że wyniki są idealne to ona " niemożliwe " a ja mówię " to mogę pani pokazać " a ona " nie no dobrze, wierzę Ci " :/
Wczoraj przyjechaliśmy do mnie i był u mnie do rana. Poprzytulaliśmy się i w ogóle, było miło, ale jakoś cały czas pamiętam sobotę, niedzielny dzień.... Nie wiem
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna