BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #826479 przez roma4
Domi to maluszek ma dobrą wagę , najważniejsze że nic nie znalezli podejrzanego :)

No Pietruszka ja też dupa i uda nie małe :) a co do prezentu jak dostanę kwitka to będzie mi miło bardzo lubię kwiaty
Pala jeszcze trochę iminą wszystkie obawy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #826489 przez Porto1987
Roma niby wiem, że nie powinnam mieć wyrzutów sumienia. Dopiero teraz troszkę finansowo będziemy mieli lepiej i przez te "kilka" miesięcy odmawiałam sobie wszystkiego :( a przecież telefon jest potrzebny w razie co i dla maluszka ;) Ja chyba pod koniec lutego kosmetyki kupię. Fajnie, że mogłaś sobie wszystko rozłożyć na raty :)

Domi dobrze, że u Was wszystko w porządku :) powiem Ci, że w takim razie przeraża mnie waga mojej córeczki :P a ja bym chciała, żeby była rozsądnych rozmiarów :P

Pala o tak! Nie można sobie cały czas odmawiać :P ja dziś miałam piękne słońce i bezchmurne niebo, a jaki mróz! Rano -13*C :( :( brrrr

Pietruszka mój mąż jakiś czas temu mówił, że następny pierścionek po zaręczynowym jaki mi kupi, to po urodzeniu dziecka :) więc po cichu liczę na jakiś mały prezent :D :D

10 lata 11 miesiąc temu #826492 przez domi2907
Porto a ile mala wazyla?

10 lata 11 miesiąc temu #826502 przez ete21
Witajcie!

Kojka ja myślę, ze to już macica ćwiczy do porodu….co z pewnością wpłynęło w jakiś tam sposób na Twój dzisiejszy sen!

Roma to faktycznie zimno i mi starczy w zupełności te -12 co było w nocy

Darmag, tylko te nasze wskażniczko suwaczki cos tu ściemniają, z tym odliczaniem! Tak pamiątka będzie super, aczkolwiek na reszta zdjęć jeszcze musimy trochę poczekać!Ale dziękuję! I pewnie cos w tym jest jeśli chodzi o obserwację czy to czop czy nie? Tyle, ze nawet może odejść w dniu porodu, albo na porodówce, więc różnie to może być. Ja chyba tego faktu nie przegapię, bo mam „suchoty”

Moni ja myslę, ze tych docelowych skurczy raczej nie da się przegapić, bo podobno nie można ich z niczym innym pomylić! A do szpitala, zdążysz!

Domi mały na pewno ładnie rośnie! A USG to tylko potwierdzi! Domi wiesz, kobiety w ciąży mogą czekac w kolejkach, w końcu dzieci im w domu nie płaczą. A tak na poważnie to skandal, żeby takie akcje były. Ja w ogóle nie rozumiem, jak lekarz może się spóźnić do gabinetu,bo jakby pacjent się spóźnił, to byłby problem! Skoro pacjent może odpowiednio wcześniej stawić się na wizytę, to dlaczego lekarz tego zrobić nie może? Jak mały ma wagę w normie, to nie ma się czym martwić, w razie w nadrobi później! ;)

A Pala jak zawsze wszystko dokładnie zaplanowane, to mam nadzieję, ze łóżeczkiem się uda i z prasowaniem również.

A pisałam Wam, ze jak zabraliśmy się z m za składanie łóżeczka, to okazało się, ze gdzieś nam wcięło wszystkie śrubki i kółeczka do szuflady….ale na szczęśćie udało się kupić zestaw do montażu od tego samego sprzedawcy, bo byłą by masakra…Dobrze, ze przed porodem nie składaliśmy łóżeczka, bo byłby zonk, a śrubki na 100% były w zestawie!

Porto, ale co my mamy Tobie wybaczać? I Loca Przecież w ciąży jednego dnia rozpiera Cię energia, a drugiego na nic nie masz ochoty! Norma! Więc się nie przejmuj! Porto ale dobrze, ze kupiłaś telefon, bo jeszcze tego by brakowało, ze zaczął by się poród a ty byś nawet nie mogła zadzwonić po pomoc czy w ogóle! Myślę, że po prostu jesteś już tym wszystkim zmęczona i dlatego takie samopoczucie. Pewnie niedługo i nas zacznie łąpać dołek i będziemy już się modlić, żeby już urodzić….

Marlena zobaczysz jak czas zleci….mój m za bardzo nie lubi takich pozowanych akcji, ale w koncu kobiecie w ciąży się nie odmawia, a zabawa była przednia! Więc warto!

Roma samopoczucie w kratkę….gdyby nie te akcję z wątróbką to byłoby całkiem spoko, dziś to nawet nie pamiętam, kiedy zasnęłam, znaczy się w końcu się nie męczyłam i nie ważne, ze krótko spałam. U mnie aktualnie jest -8st, biało i słonko po mału zachodzi….
Roma co do wagi, to dużo zależy od tego jaką miałaś wagę wyjściową i czy należysz do osób, „pulchniejszych”. Od wczoraj oglądam na tvn player program K. bosackiej pt. „O matko” to jest ta babka co prowadziłą program Wiem, co jem! I akurat oglądałam odcinek o jedzeniu i tyciu w ciąży. Jakis prof. się wypowiadał, że w ciąży można wcale nie przytyć, a urodzić zdrowe i całkiem spore dziecko i ze osoby otyłe mogą przytyć tylko 5 kg przez całą ciąże a te które są szczupłe 20kg nawet i wcale nie powiedziane, ze dzidzia będzie odżywiona i z odpowiednią masą! W III trymestrze można nawet zacząć tracić na wadze, a kg to tak optymalnie, bo inne źródła mówią, ze średnio na tydzień 250g się w ostatnich tygodniach tyje. Więc moim zdaniem jest ok., ale to tylko moje zdanie!

Pietruszka, jak już nasze maluchy będą na świecie, to coś mi się zdaje, ze zamiast sobie kupić nowe ubranko, to będziemy wolały wydać na dziecko i chodzic w „podartych spodniach”, więc póki co drobne wydatki dla siebie samych można sobie pozwolić! Ja postawiłąm m przed faktem dokonanym raz wspomniałam, że chcę profesjonalne foty, dowiedziałam się co i jak, a potem oznajmiłam że idziemy wtedy i wtedy i kropka!

No to chyba wszystkie Was z grubsza ogarnęłam to idę oglądać „O MATKO”

10 lata 11 miesiąc temu #826511 przez Porto1987
Domi, malutka miała tydzień temu ok. 1800 g :) spory klocek.

Ete też myślę, że pod koniec, to już będziemy chciały rodzić, bo będziemy już miały dosyć. Ciąża to jest duży wysiłek organizmu :) A tak tak telefon potrzebny jest w razie jakby coś się działo :) i tak będę sobie to tłumaczyła :) A w ddtvn są reportaże z Dorotą Gardias o macierzyństwie. Dziś było o karmieniu i niekarmieniu piersią :) była też pani z akcji Rodzić po ludzku, a wczoraj albo przed wczoraj była położna z reklamy Lactacydu :)
Ete a Ty Poznań masz od siebie w którą stroną :unsure:

10 lata 11 miesiąc temu #826516 przez ete21
PORTO moja wieś :-) od poznania to na południowy wschód między Kornikiem (gdzie ten słynny zamek, podobno słynny)a Śremem :-)

10 lata 11 miesiąc temu #826517 przez baska007 2
Witam:)

Pietruszka fajne takie zajęcia:) Szkoda że u mnie nic takiego nie ma:/ Pisz na bierząco co tam się dowiadujesz:P Poduczymy się od Ciebie ;)

Darmag pokaże się:) Dodam może jeszcze jutro fotke brzuszka jaki jest już ogromny, bo dawno nie dodawałam :D no i ze ślubu coś na dniach pokaże:)

Ete śliczne zdjęcie:) Ale jak tak patrze to naprawdę przeraża mnie ten mój brzuszek :D Bo Ty jesteś w sporo starszej ciąży a mój jest o wiele większy :D Aż się boję jak ja go urodzę jak tak będzie rósł, chociaż może to po prostu tyle wód mam albo coś..
Postaram się jutro fotke zrobić i dodać to same zobaczycie jaki mi się olbrzymek zrobił :D Sama nie wiem kiedy :D

No niestety Roma:/ Ale mam nadzieję że szybko zleci mi czas do jego przyjazdu :) I później kolejny raz jak pojedzie zanim nas weźmie ze sobą że też szybko zleci:)

Moni to odpoczywaj i się nie przemęczaj za duzo.

Domi współczuję tego czekania, ja dziś u mojego lekarza 1,5 h się naczekałam:/ I jeszcze te twarde niewygodne łąweczki w poczekalni:/

Marlena ja do nie dawna też myślałam że jeszcze tyle czasu i traktowałam poród jak coś baaardzo odległego, ale po ostatnich przebojach zdałam sobie sprawę że ta chwila zbliża się nieubłaganie :D

Roma to ja od poprzedniej wizyty przytyłam kilogram!!!! A poprzednią wizytę miałam tydzień temu dokładnie :ohmy:
Co do bólu kręgosłupa to niestety też to znam :/

Porto uważam tak jak Roma, a zresztą nawet co do zakupów to ja też nie dawałam rady już za wiela chodzić to przez internet większośc tego co zostało jeszcze do kupienia zamówiliśmy :)

Domi to dobrze że wszystko ok:) I małą wagą się nie martw, bo mój ma sporo i też się martwię że będzie olbrzymek i nie dam rady urodzić :P dobrze że waga jest w normie:)

Pala ja już na szczeście skończyłam prasowanie:) Aż się dziwię jak przez to przebrnełam :D

OO Porto to nie tylko ja mam takiego klocka:)

No a co do mojej dzisiejszej wizyty to skurcze już nie są tak częste od kiedy biorę nospę, magnez i luteine, ale szyjka miękka i lekarz mówił że musimy ją kontrolować częśto także kolejna wizyta już za tydzien w czwartek..:/

10 lata 11 miesiąc temu #826524 przez darmag21
Porto ogladam ddtvn, warto bylo dowiedziec sie o tych prawach, ale jak one sie maja do praktyki. Kobieta stacila dwojke dzieci i gdzie jej prawa byly, teraz juz jej dzieci nie wroca. Mam nadzieje ze nas godnie potraktuja i zadna nie bedzie miala zlych wspomnien.

Ete. O Matko tez ogladam.

Roma ja mam 13 na plusie i moze jeszcze ze dwa dojda... 15 kg to chyba norma +-.

Domi, super ze maluszek zdrowo rosnie. Tez jestem ciekawa ile moj wazy ale z ta waga z usg to roznie. Mi przy Kacprze w dniu porodu mowili ze 4 kg a mial 3300 wiec spora roznica. U Kolezanki bylo na odwrot, mala miala ich zdaniem 2900 nir mogla sie ur, w koncu trafila na stol a mala miala 4100 wiec i tak te wagi z usg nie sa tak szczegolowe. Ja tam mysle ze wazne ze zdrowy maluszek.

Baska dobrze ze na wizycie oki. Jakos dotrwamy do tego porodu.

10 lata 11 miesiąc temu #826553 przez moni91
Hej mamusie ciesze się że Wizyty wyszły Pozytywnie i maluszki zdrowo rosną ja tak rzadko na forum bo mi net szwankuje::( a co do bóli to na razie jest dobrze moje kochanie przed chwilą zrobił Spaghetti mniam mniam :):) mam nadzieje że u reszty tez dobrze bo nie mogę wszystkiego doczytać:(:( buziaki ja już raczej dziś nie wejdę na neta więc życzę wam Dobrej i spokojnej Nocy:):) Dobranoc Kochane;):) :laugh:

10 lata 11 miesiąc temu #826579 przez Porto1987
Ete byłam w Kórniku w tamtym roku :P To ja trochę nie w tą stronę :)

Baska dobrze, że jesteście pod kontrolą :) :)

No właśnie tą wagę, to podają na podstawie jakiś tam logarytmów, co nie jest dokładne. U mnie na wydruku z usg było +/- 250g :)

10 lata 11 miesiąc temu #826582 przez claudii09853
Domi gratuluję wizyty:)

Ete a ja mam rodzinę we Śremie;)

A ja leże i wcinam piernika;) a mała się wypina:)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #826605 przez annlu
Heeeeej dziewczyny :) !

Ete
CUDOWNE ZDJĘCIE ! :) Taka piękna pamiątka po oczekiwaniu Waszej dwójki na maleństwo...Ah.... ^^
No to mieliście niespodziankę przy składaniu łóżeczka hehe :D

Kojka
Współczuje bezsenności... Oj. Może przyjdą lepsze noce już niedługo ! :)

Darmag
Oj ja się już strasznie niecierpliwie.... Ale niech mały posiedzi w brzuchu aż będzie silny ^^
Ja też słyszałam, że wagą z usg nie ma co się tak bardzo kierować, bo różnie bywa.... Zobaczymy jakie nasze maleństwa będą jak się już urodzą :)

Moni
Ja słyszałam, że nie da się przegapić skurczy... że podobno kobieta prędzej czy później uświadamia sobie, że to TEN CZAS. Ile prawdy nie wiem... Ale chyba coś w tym jest ^^

Porto
Odpoczywaj ile chcesz póki możesz kochana ! :)
Co do telefonu nie miej wyrzutów ! W końcu Tobie jako matce też się coś należy :)

marl3na
Ja za to też tak mam odczucie... Jeny 46 dni to jeszcze ponad miesiąc.... ! :D
Mój facet też nie jest przekonany do zdjęć... Czasem nawet się dziwi – po co ja sobie robię...

Roma
Super, że zabawa się udała ! :) Nie przejmuj się wagą... !

Domi
Super, że z małym wszystko w porządku ! :)

Pietruszka
No ja też tak mam, że każde pieniądze zainwestowałabym w małego... :)

Baska
No czekamy na zdjęcia z niecierpliwością ! :)
Dobrze, że wszystko w porządku i najważniejsze, że jesteś pod stałą opieką. Będzie dobrze. Trzymaj się ! :)

U mnie prócz nacisku na żebra to wszystko jak najbardziej w porządku :) Mały często kopie. W szkole też się układa.... :)
Ale wiecie co... niby mówi się, że powoli możemy „odetchnąć” , że teraz już jesteśmy na prostej drodze, ale jakoś ja nie umiem tak wyluzować...Cały czas zastanawiam się czy z małym wszystko w porządku, czy nie robię czegoś co mu zaszkodzi ( nieumyślnie ) Ah... Te myśli...

A no i mój facet nadal milczy.... A mnie już korci, aby się do niego odezwać... ;<

A no i obiecane słodkie zdjęcie :)
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #826635 przez ete21
Bu!
Oj widzę, ze dyskusja na temat ciążowej wago nie milknie... Po porodzie co najmniej 10 kg od razu zniknie, reszta będzie najwyżej do zrzucenia :)

Porto, Darmag u mnie również lekarz podczas usg podaję wagę w tzw marginesie. W 31tyg+5 dni było nie mniej niż 1920g a nie więcej niż 2100g czyli te 10% - 20% zawsze jest błędu.

Claudi, to jak będziesz kiedyś śmigać do rodzinki to zapraszam na herbatkę :)

Baska rozmiary naszych brzuszków nie mają znaczenia, grunt żeby zawartość w nich była zdrowa i szczęśliwa! CZekamy na foty i relację ze ślubu!

Annlu dziękujemy! Doskonale cię rozumiem, wcześniej martwiłyśmy się czy z maluszkami wszystko ok, czy nic im nie grozi, czy będą zdrowe, a teraz gdy teoretycznie możemy odetchnąć to zaczynamy sie martwić, czy podczas porodu nic sie nie stanie...dmuchałyśmy, chuchałyśmy całą ciążę i jakby coś się miało stać podczas akcji wyjścia....to mnie trzęsie....eh

10 lata 11 miesiąc temu #826700 przez domi2907
krystyno-nie-denerwuj-matki.blog.pl/2014...a-oblicze-prawdziwe/

Dziewczyny poryczalam sie ze smiechu. Na lutowkach znalazlam.. :)

10 lata 11 miesiąc temu #826708 przez Porto1987
Domi ja też się zanosiłam od śmiechu :D :D :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka