BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 3 miesiąc temu #750005 przez Porto1987
No właśnie takie coś bym chciała. Na necie już widziałam. A co do rozmiaru, to na necie widziałam, że są w miarę dobrze poopisywane i podane wszystkie długości. Najlepiej byłoby kupić takie co rosną z brzuszkiem :) i jeszcze mi pani w gatcie powiedziała jak kupowałam geterki, że rozmiar ciążowych ciuszków jest taki sam jak wcześniej, tylko tyle, że jest powiększony o brzuszek. Sprawdzę czy mówiła prawdę :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #750070 przez kojka-waw
Ja mam gdzieś jeszcze spodnie z poprzedniej ciąży.
Cześć rzeczy pozyczylam. Generalnie nie będę chyba kupować.
Są strasznie drogie. Mam póki co dresy i leginsy.
Kurtkę pozyczylam od mamy. Jest troszkę ode mnie tezsza
Więc się mieszcze z moim brzuszkiem. A jest już spory.
Zawsze mi tak szybko wywala. U mnie nie da się ukryć że w ciąży jestem.

11 lata 3 miesiąc temu #750110 przez Ani-ta
ja w domu chodzę w dresach i leginsach(takich zwykłych nie ciążowych), a spodnie ciążowe pożyczyła mi bratowa więc coś do ubrania będę miała bo z poprzedniej ciąży niestety się nie przydadzą - inna pora roku :laugh: najbardziej martwię się zimą co wtedy na siebie ubrać ;)

A brzuch też już mam spory :P

11 lata 3 miesiąc temu #750114 przez darmag21
Ja typowo ciazowych rzeczy nie chce kupowac, ale spodnie jak nie da sie w stare wejsc to sila wyzsza... u mnie te leginsy z kieszeniami w jednym ze sklepow zaplacilam 33zl, wiec nie katastrofa, a sa z dobrego materialu grubsze i na pewno jeszcze pozniej do wynoszenia po ciazy.

Teraz juz jest ten etap, ze brzucholki widac u mnie to juz konkretnie, ponoc w drugiej ciazy tez szybciej widac.

U mnie juz po sloneczku, chyba Porto od ciebie przyszedl ten deszcz, bo leje jak nie wiem.

11 lata 3 miesiąc temu #750122 przez Ani-ta
u mnie też pogoda się popsuła jeszcze nie pada ale skoro u ciebie darmag pada to u mnie to tylko kwestia czasu :P a jak byłam z małym na dworze to na podwórzu było ciepło ale jak wyszliśmy na bardziej otwarty teren to wiało i było strasznie zimno ;)

11 lata 3 miesiąc temu #750132 przez darmag21
Chyba juz nie doczekamy sie pieknej jesieni :dry:

Lada chwila pazdziernik, jejku i juz zima :angry:

aleee po zimie, kochane juz bedziemy wozeczki pchac, czy to nie piekna pora na narodziny? :lol: :lol: :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #750148 przez Ani-ta
darmag i tak jak mówiłam i u mnie zaczęło lać ;)
niech już będzie wiosna :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #750176 przez Loca
Ah wiosna :) jeszcze jaki bedziemy mialy piekny poczatek wiosny, akurat kiedy wszystko powraca do zycia :D

Nie chwalilam sie, wczoraj mialam pierwszy dzien bez wymiotow! Od dwoch miesiecy, poraz pierwszy, jakiez to bylo wspaniale uczucie :) niestety dzisiaj wrocilo wszystko do normy, ale zaczynam wierzyc ze teraz bedzie coraz lepiej, bo juz zmeczona jestem.

A tak swoja droga to ja juz powoli o swietach zaczynam myslec, a dokladnie temat rzeka prezenty...w sumie ja bardzo lubie grudzien, kojarzy mi sie z choinka, zapachem pomaranczy, ogniem w kominku ahhh :laugh:

Zreszta ja jestem dziwnym przypadkiem czlowieka, ktory widzi zalety nawet w deszczowy jesienny dzien :P a jak przychodzi prawdziwa zlota jesien, pierwsze przymrozki oszronione zlote liscie na ziemi i niesmialo swiecace sloneczko, idealna pora na spacer po parku i zbieranie kasztanow :D takie tam wspomnienia z dziecimstwa, jak tata zabieral mnie na spacery :) ajaja sie rozmarzylam, w przyszlym roku o tej porze to moj maz i ja bedziemy nasze dzieciatko zabierac na spacer :)

11 lata 3 miesiąc temu #750202 przez Ani-ta
Loca piękne wspomnienia :)
Ja w sumie każdą porę roku lubię, ale wolę gdy świeci słońce a nie gdy pada deszcz to już śnieg jest lepszy, o ile akurat mnie nie zasypie a muszę gdzieś jechać :P

11 lata 3 miesiąc temu #750209 przez darmag21
Grudzien lubie ze wzgledu na swieta, ale sniegu nie znosze, bo mieszkamy w domu jednorodzinnym i odgarnianie sniegu nie stety nalezy do Nas, czasem jak duzo napada to czlowiek sporo sie napracuje, potem chory albo krzyze bola... w tym roku mnie to zadanie ominie na pewno.

Palenie w piecu od samego rana, buuuuu, ja tam nie widze zadnych plusow zimie ale dobrze ze sa osoby ktorym to nie przeszkadza.

Zbieram sie po Kacpra a potem zad dom, trzeba jeszcze mu asystowac zeby wszytsko mialo rece i nogi :woohoo:

Oby w marcu szybko wiosna zawitala, bo pamietam w tamtym roku caly marzec snieg byl po pas.

11 lata 3 miesiąc temu #750244 przez kojka-waw
U mnie też już po słońcu.
Była u mnie kolezanka, termin porodu ma na 11.11.2013
I jak popatrzylam na nasze brzuchy to albo mój taki duży
Albo jej taki mały. Kurde to jaki brzuch będę miała w 8 miesiącu ???

Ona chodzi właśnie do szkoły rodzenia
Do sZpitala i to za free .
Jest zadowolona.

Idę trochę mojego podraznić
A potem idziemy razem po małego.

Do później.

11 lata 3 miesiąc temu #750314 przez AgnieszkaC
witajcie mamuśki! ale się rozpisałyście! Przeczytałam wszystko ale już nie wiem co i komu... także będzie ogólnie :)

witam nowe mamusie, wszystkie zasmarkane niech się grzeją pod kołderkami a te na L4 niech się cieszą totalnym nic nie robieniem, zjadaniem śniadań w porze porannej a nie popołudniowej, przesypianiem całej nocki i leżeniem brzuchem do góry bo od marca wszystko się zmieni :) ale będzie to wspaniały czas, na który warto czekać.

cudownie, że część z Was widziała swoje maluszki na "świeżo", i że wszystko u Was dobrze, ja już nie mogę się doczekać kolejnej wizyty i usg.

Jak Wy to robicie, że znajdujecie tyle czasu na pisanie? Albo Mania jest tak absorbującym dzieckiem albo ja jestem jakaś niezorganizowana ;)

11 lata 3 miesiąc temu #750340 przez pala813
Witam wszystkie przyszłe mamusie:)
Mam nadzieje że przyjmiecie mnie do swojego szanownego grona:) początkowy termin mam a raczej miałam na 1 marca jednak na ostatniej wizycie zmienił sie na 26 luty ciekawe od czego to zależy?
Wiem już że będe miała córeczke zreszta ja to czułam od samego poczatku,zreszta mąż też chociaz na wizycie nie mógł sie powstrzymać i zapytał lekarza czy jest jeszcze "szansa" pomyłki lol myślałam że padne:) Mimo to wiem że strasznie się cieszy ze bedzie miał córeczke i już czyta jej wieczorem bajki:)
Konczymy 17 tydzień dokladnie to został nam jeszcze jeden dzień a następnym wizyte u lekarza mam 3 października. To moja pierwsza dzidzia więc jeszcze chyba nie czuje ruchów znaczy cos czuje co jakiś czas takie jakby pukanie od środka ale nie wiem czy to jest to i czego dokladnie się spodziewać.
Pierwsze miesiące ciąży przechodziłam koszmarnie dwa razy wylądowałam w szpitalu tak strasznie wymiotowałam, raz trzymali mnie 3 a drugim razem 4 dni. Okropnie bola mnie plecy i drętwieje mi lewa noga a dodatkowo doskwiera kolka z prawej strony:(.
Ale powiem wam nic nie jest tak piekne jak pierwsze dni bez nudności i pilnowania toalety i mimo tych dolegliwości które mam teraz coraz bardziej mogę cieszyć się ciąża.

Matko ale sie spisałam dziewczyny wybaczcie ale rozpiera mnie radość i to samo się ze mnie wylewa:)
Uciekam przeglądać wątek od samego poczatku:)

11 lata 3 miesiąc temu #750365 przez majeczka22
NOWA TABELKA Z NOWĄ MAMUSIĄ MARCOWĄ :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #750379 przez darmag21
Pala jak to milo ze do Nasz dolaczylas, tak narzekalysmy ze malo nas a teraz codziennie mamuska przybywa, bardzo dobrze ze sie rozpisalas, juz na wstepie wiemy cos o sobie przynajmniej. Pisz jak najwiecej. No i pierwsza dziewczynka w tabelce :woohoo:

AgnieszkaC dbaj o ten kregoslup bo ja mam powazne klopoty, wygrzewaj w miare watpliwosc i lez jak najwiecej i niech ktos ci masuje. Bo zadnych przeciwbolowych nie stety brac nie morzna na te dolegliwosc. U mnie jest komputer w sumie wlaczony o rana do wieczora, nie koniecznie ja jest na nim caly czas, bo wiadomo ze sa obowiazki ale z doskoku zagladam tu dosc czesto.

Majeczka z tabeleczka jak zawsze spisujesz sie kochana na medal w dodatku bezinetesownie :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka