BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 3 miesiąc temu #751014 przez Ani-ta
faza naprawdę wspaniałe uczucie czuć maleństwo w sobie :lol: teraz już dziecko będzie o sobie dawało znać to i ty będziesz spokojniejsza że z nim wszystko w porządku :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #751015 przez darmag21
Faza to na pewno ruchy maluszka juz czujesz, u mnie ostatnio przez dwa dni maluch jakos sie nie wykazywal gimnastycznie bo nie czulam nic, ale dzis do poludnia czytalam ksiazke na pol lezaco, podgryzalam Twixa i oto malec dzis dal o sobie znac, jeszcze polozylam reke na brzuszku, dosc nisko i normalnie takie delikatne kopniaczki czulam, pewnie jeszcze z dwa tygodnie i nie trzeba bedzie sie w nie az tak wczowac bo bedziemy czuc je nawet przy my myciu naczyn :woohoo: :woohoo: :woohoo:

faza nie przemeczaj za bardzo sie w tej pracy, jak mozesz to wrzuc troche na luz.

Co do wagi, polozna sie wczoraj smiala ze ide z waga bardzo ksiazkowo, od pocztku ciazy przybralam 3,5 kg, rosnie tylko brzuszek (poki co)

11 lata 3 miesiąc temu #751031 przez faza56
Darmag oj żebyś wiedziała, że jak się czuje ruchy to już człowiek spokojniejszy, że z dzidzią wszystko ok no i w końcu mam pewność, że coś tam siedzi i się rusza. Daje o sobie znać, szczególnie po słodkim :)

A prace rzucam w cholerę! Od października idę na L4 :) U mnie też ja na razie tylko brzuszek rośnie. Reszta bez zmian.

11 lata 3 miesiąc temu #751038 przez agnesss
Witam mamusie :)
Nie było mnie parę dni, mieliśmy tutaj małe zamieszanie, ale już jestem z powrotem :)

Muszę Wam napisać ,że wczoraj byliśmy na badaniach prenatalnych ( ponieważ wcześniej dwa razy straciłam ciąże) i okazało się ,że jednak będzie córeczka :)))
Dzieciątko jak na razie zdrowiutkie a mamusia prze szczęśliwa :laugh:

Bardzo Wam zazdroszczę dziewczyny, że już poczułyście ruchy maleństwa. Nie mogę się doczekać ,kiedy moja dzidzia do o sobie znać.

Pozdrawiam :)

11 lata 3 miesiąc temu #751044 przez Ani-ta
agness no super że mała zdrowa :kiss: no i mamy kolejną dziewczynkę :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #751047 przez Porto1987
Agnes super, że wszystko ok :)

Kurcze ja też już chcę czuć moją małą wiercipiętkę :P

11 lata 3 miesiąc temu #751049 przez faza56
Agness super, ze dzidzia zdrowa, ma się dobrze i że Ty szczęśliwa jesteś :) No i witamy koleją małą dziewuszkę :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #751055 przez majeczka22
POPRAWIONA TABELKA :

DZIĘKUJE ROMA4 za przesłanie danych :)

11 lata 3 miesiąc temu #751062 przez agnesss
Dziękuję :) Imię dla córeczki mieliśmy już dawno wybrane, więc malutka będzie miała na imię Milenka :)
Badania były bardzo stresujące. Serce waliło mi jak oszalałe, ale na szczęście wszystko ok.
Widzę ,że marzec nam się pięknie zapełnia :laugh:

domi2907 - Ty masz termina na 26go? ja na 28go :)

11 lata 3 miesiąc temu #751066 przez pala813
Loca pamiętaj żeby dużo pic jak Cie tak cały czas męczy, wiem banał ale ja jestem na to wyczulona po dwóch pobytach w szpitalu.

Jej dziewczyny jak ja wam zazdroszcze że juz tak wyraźnie czujecie maleństwa :) , mi sie wydaje że co jakiś czas coś czuje i nie są to zadne sprawy jelitowe bo to coś całkiem innego tylko rzadko do tej pory, chociaż dzisiaj od rana jakoś wyjatkowo czesto coś się dzieje :laugh:

U mnie wagowo narazie tez +/- 2,5 kg, nawet mąż nakazuje mi jeść bo mowi ze nic nie przytyłam a ja ostatnio na zakupach sie załamałalm i dopadł mnie kryzys jak mi bluze XL wciskał bo, że to juz na zapas jak mi brzuch urośnie. Stałam w tej przymierzalni patrzyłam na ten bezkształtny worek i az sie popłakałam w samochodzie. Oczywiście nic nie kupiliśmy bo stwierdziłam że nie bede chodzic w namiocie i mamy kupic cos co ładnie podkreśli brzuszek, który uwielbiam a nie zrobi ze mnie namiot. Mąż biedny sie przejął zaczał pocieszac ze on o tym czytał ze jak kobieta nigdy nie nosiła wiekszych rozmiarów i nagle musi takie kupić tak właśnie reaguje i postrzega sie za gruba.
Jak to u was jest? Macie z tym problem? Co myślicie jak nic ze starych ubrań na was nie pasuje czy może nie zwracacie na to uwagi i poprostu przyjmujecie to bez wiekszych emocji?

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #751081 przez Loca
Ja nie mam zamiaru kupowac workowatych ubran, chce wygladac jak kobieta w ciazy, ladnie :) a podkerslony brzuszek to nic zlego, wazne zeby nie uciskac :) zreszta, uwazam ze ciaza to czas, w ktorym chcac nie chcac sie przytyje.

Ja mam 14 tydzien i dalej jestem -6 kg , przestalam chudnac i od tygodnia trzymam wage, wiec w przysylym tyg moze zaczne przybierac na wadze.
A co do brzuszka, dziecko to mi chyba do kregoslupa sie przytulilo, bo oprocz tego ze wkurzaja mnie czasem spodnie jak sidze i musze je rozpiac, jestem plaska jak decha...zstanawiam sie kiedy cos tam sie pojawi ;)

Pala, staram sie duzo pic :) lekarka chciala mnie do szpitala wyslac na kroplowki, ale ja jej powiedzialam ze jak mi sie pogorszy to sama sie zglosze, moze glupio zrobilam, ale ja nigdy w szpitalu nie bylam i jakos tak wole tam nie przebywac jak nie musze.

11 lata 3 miesiąc temu #751088 przez agnesss
Również uważam ,że ciąża to piękny czas dla kobiety i warto ją podkreślać a nie chować pod ubraniami :) Ja na razie wyglądam jakbym się tak poooorządnie najadła a nie spodziewała się dzidziusia. Spodnie faktycznie robią się już bardzo upierdliwe gdy je zakładam,ale to tylko tyle na razie. Chociaż babcia i mama ostatnio stwierdziły ,że ''już bardzo po mnie widać''.... ja tam tego tak nie widzę a babcia jak to babcia- dla niej zawsze się jest ''za szczupłym'' hehe :)

11 lata 3 miesiąc temu #751098 przez pala813
Loca zależy jak czujesz jeżeli pijesz to myśle że nie powinno być zle :)
mnie za drugim razem prosto z wizyty ginekolog skierował ale wtedy dwa dni wymiotowałam i nie przyjmowałam zadnych płynów bo je tez zwracałam. Wtedy myślałam tylko o tym zeby dali mi te kroplówki i zebym jakoś mogła funkcjonować. Od razu 3 dostałam i zastrzyk (na sama myśl mnie boli). W szpitalu powiedzieli mi ze mam niepowściągliwe wymioty ciężarnych.
Teraz to juz z górki rano mnie pomęczy a pozniej spoko:) potwierdzam tylko regułe ze drugim trymestrze nadal można się męczyć :)

Ide zjeśc coś słodkiego bo mała się cukru domaga:)

11 lata 3 miesiąc temu #751111 przez darmag21
Agnesss bardzo fajnie ze sie odezwalas i super ze wszytsko jest oki, gratulacje coreczki, moze zrobi sie rownowaga ...pieknie nam sie ten marzec rozrasta.

Co do ubran na gore to mam i takie i takie, mam luzniejsze swetry i mam obcisle bluzeczki, zdecydowane teraz zaklam te obcislejsze bo fajnie w nich brzuszek wyglada. To juz nie te czasu kiedy faktycznie kobiety chodzily w "workach" i chowały wystajace pepki, teraz sie to pokazuje, eksponuje i uwazam ze wtedy kobieta lepiej sie czuje.

Dziewczyny ja wam wsplczuje tych codziennych wymiotow, ja tylko dzis raz i po prostu wyszlam z lazienki jak zbity pies a gdzie tu codziennie, oby wam jak najszybciej przeszlo.

Lockalada chwila brzuszek zacznie byc widoczny, teraz w szybkim tepie maluch rosna wiec to kwestia moze dwoch tyg jak juz bedziesz okraglutka.

11 lata 3 miesiąc temu #751119 przez Loca
Darmag, ja niedziele mialam piekna, pierwszy raz od dwoch miesiecy bez wymiotow, az do meza mowie ze tak dziwnie sie czuje, jakbym czegos nie zrobila, w pewnym momencie to byl rytual, wstac z lozka, wizytya w toalecie i mozna bylo funkcjonowac. Fakt jest jeden, wymioty sa bardzo obciazajace i czlowiek marzy o tym zeby to wszystko sie juz skonczylo.

Ostatnio moj maz powiedzial mi ze go przerazam, siadlam na kanapie lapnelam kawal kielbasy i zaczelam to jesc jak stary chop, a na pytanie czy mam ochote na cos slodkiego powiedzialam, ze nie chce...co u mnie jest dziwne, zlapalam sie na tym ze chyba w ciazy bede miala smaki na meskie zarcie :P fasolka po bretonsku i duzo miesa....a przed ciaza rzadko tak jadalam. Warzywka i slodycze to byla moja dieta, mieso moglo nie istniec. :laugh:
A u was jak ze smakami? Smakuje wam cos bardziej niz zwykle?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka