- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
faza nie przemeczaj za bardzo sie w tej pracy, jak mozesz to wrzuc troche na luz.
Co do wagi, polozna sie wczoraj smiala ze ide z waga bardzo ksiazkowo, od pocztku ciazy przybralam 3,5 kg, rosnie tylko brzuszek (poki co)
- faza56
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A prace rzucam w cholerę! Od października idę na L4 U mnie też ja na razie tylko brzuszek rośnie. Reszta bez zmian.
- agnesss
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Nie było mnie parę dni, mieliśmy tutaj małe zamieszanie, ale już jestem z powrotem
Muszę Wam napisać ,że wczoraj byliśmy na badaniach prenatalnych ( ponieważ wcześniej dwa razy straciłam ciąże) i okazało się ,że jednak będzie córeczka ))
Dzieciątko jak na razie zdrowiutkie a mamusia prze szczęśliwa
Bardzo Wam zazdroszczę dziewczyny, że już poczułyście ruchy maleństwa. Nie mogę się doczekać ,kiedy moja dzidzia do o sobie znać.
Pozdrawiam
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
- faza56
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- majeczka22
- Wylogowany
- budujemy zdania
- agnesss
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Badania były bardzo stresujące. Serce waliło mi jak oszalałe, ale na szczęście wszystko ok.
Widzę ,że marzec nam się pięknie zapełnia
domi2907 - Ty masz termina na 26go? ja na 28go
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Jej dziewczyny jak ja wam zazdroszcze że juz tak wyraźnie czujecie maleństwa , mi sie wydaje że co jakiś czas coś czuje i nie są to zadne sprawy jelitowe bo to coś całkiem innego tylko rzadko do tej pory, chociaż dzisiaj od rana jakoś wyjatkowo czesto coś się dzieje
U mnie wagowo narazie tez +/- 2,5 kg, nawet mąż nakazuje mi jeść bo mowi ze nic nie przytyłam a ja ostatnio na zakupach sie załamałalm i dopadł mnie kryzys jak mi bluze XL wciskał bo, że to juz na zapas jak mi brzuch urośnie. Stałam w tej przymierzalni patrzyłam na ten bezkształtny worek i az sie popłakałam w samochodzie. Oczywiście nic nie kupiliśmy bo stwierdziłam że nie bede chodzic w namiocie i mamy kupic cos co ładnie podkreśli brzuszek, który uwielbiam a nie zrobi ze mnie namiot. Mąż biedny sie przejął zaczał pocieszac ze on o tym czytał ze jak kobieta nigdy nie nosiła wiekszych rozmiarów i nagle musi takie kupić tak właśnie reaguje i postrzega sie za gruba.
Jak to u was jest? Macie z tym problem? Co myślicie jak nic ze starych ubrań na was nie pasuje czy może nie zwracacie na to uwagi i poprostu przyjmujecie to bez wiekszych emocji?
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja mam 14 tydzien i dalej jestem -6 kg , przestalam chudnac i od tygodnia trzymam wage, wiec w przysylym tyg moze zaczne przybierac na wadze.
A co do brzuszka, dziecko to mi chyba do kregoslupa sie przytulilo, bo oprocz tego ze wkurzaja mnie czasem spodnie jak sidze i musze je rozpiac, jestem plaska jak decha...zstanawiam sie kiedy cos tam sie pojawi
Pala, staram sie duzo pic lekarka chciala mnie do szpitala wyslac na kroplowki, ale ja jej powiedzialam ze jak mi sie pogorszy to sama sie zglosze, moze glupio zrobilam, ale ja nigdy w szpitalu nie bylam i jakos tak wole tam nie przebywac jak nie musze.
- agnesss
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
mnie za drugim razem prosto z wizyty ginekolog skierował ale wtedy dwa dni wymiotowałam i nie przyjmowałam zadnych płynów bo je tez zwracałam. Wtedy myślałam tylko o tym zeby dali mi te kroplówki i zebym jakoś mogła funkcjonować. Od razu 3 dostałam i zastrzyk (na sama myśl mnie boli). W szpitalu powiedzieli mi ze mam niepowściągliwe wymioty ciężarnych.
Teraz to juz z górki rano mnie pomęczy a pozniej spoko:) potwierdzam tylko regułe ze drugim trymestrze nadal można się męczyć
Ide zjeśc coś słodkiego bo mała się cukru domaga:)
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Co do ubran na gore to mam i takie i takie, mam luzniejsze swetry i mam obcisle bluzeczki, zdecydowane teraz zaklam te obcislejsze bo fajnie w nich brzuszek wyglada. To juz nie te czasu kiedy faktycznie kobiety chodzily w "workach" i chowały wystajace pepki, teraz sie to pokazuje, eksponuje i uwazam ze wtedy kobieta lepiej sie czuje.
Dziewczyny ja wam wsplczuje tych codziennych wymiotow, ja tylko dzis raz i po prostu wyszlam z lazienki jak zbity pies a gdzie tu codziennie, oby wam jak najszybciej przeszlo.
Lockalada chwila brzuszek zacznie byc widoczny, teraz w szybkim tepie maluch rosna wiec to kwestia moze dwoch tyg jak juz bedziesz okraglutka.
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Ostatnio moj maz powiedzial mi ze go przerazam, siadlam na kanapie lapnelam kawal kielbasy i zaczelam to jesc jak stary chop, a na pytanie czy mam ochote na cos slodkiego powiedzialam, ze nie chce...co u mnie jest dziwne, zlapalam sie na tym ze chyba w ciazy bede miala smaki na meskie zarcie fasolka po bretonsku i duzo miesa....a przed ciaza rzadko tak jadalam. Warzywka i slodycze to byla moja dieta, mieso moglo nie istniec.
A u was jak ze smakami? Smakuje wam cos bardziej niz zwykle?