BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 6 miesiąc temu #750386 przez pala813
Porto1987 napisał:

Loca ja na allegro rozglądałam się za dresikiem, żeby mieć po domu. Mój już mnie gniecie w brzucho. Ale ja chciałam taki już cieplejszy żeby był na zimę. A tam sama cienizna. Znalazłam tylko jakiś welurkowy, ale nie wiem :( Chciałam jeszcze do mojej hurtowni pojechać, tam są tylko nie wiem czy dla kobiet w ciąży :unsure: Ja najchętniej to bym przymierzyła ... Chyba nie jestem standardowych rozmiarów :(

Ja właśnie wczoraj zakupilam sobie dresy zeby mieć takie wygodne po domu i znalazłam bardzo fajne w new yorkerze takie cieplejsze z polarkiem od srodka i regulowanym pasem, ze sznurkiem więc można ścisnąć albo popuścic:) Siedze na l4 więc chciałam coś innego niż wygodne spodnie od pizamy bo nawet listonoszowi wstyd drzwi otworzyć:P a bluze ostatnio w C&A kupiłam taka polarkową za 34 zł tylko suwak mnie uwiera czasem jak skóra ma gorszy dzień i będę szukac czegoś przez głowe zakładanego.
Teraz będę sie rozglądać jeszcze za leginsami takimi grubymi na zime bo ja zmarzluch jestem i kurtka ale juz widze ze będzie ciężko coś znależć a na all to sie troche boje cos kupic...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #750509 przez Ani-ta
pala813 witaj na naszym marcowym wątku rozgość się :laugh: dobrze że do nas dołączyłaś bo w ten oto sposób mamy pierwszą dziewczynkę :lol: a mąż dobry chciał mieć pewność :blink:

pomyłki z określeniem płci się zdarzają ;) ja znam kilka przypadków gdzie na początku miał być chłopiec a później okazało się że jest dziewczynka :P
choć ostatnio słyszałam o przypadku że miała być dziewczynka a urodził się chłopiec :P :cheer:

ja w ciągu dnia czytam z tel czasem też coś z niego napisze a jak młody idzie spać na południe to mogę usiąść przed laptopem i coś napisać no i teraz wieczorem :)

życzę spokojnej nocy

11 lata 6 miesiąc temu #750591 przez domi2907
Ale nas przybywa super:):):) witam nowa mamusie, bierzcie dziewczyny udzial w zyciu naszego forum. Zawsze jestescie mile widziane.

Ja musze sie na jakies pizamowo- dresowe zakuoy tez wybrac. Teraz wiecej siedzenia w domu sie szykuje to lepiej zeby bylo wygodnie

Poza tym pozalatwialam dzis reszte spraw z moim zwolnieniem. Uff...wiec teraz odpoczynek. Dowiedzialam sie dzis ze maz odzyskal niedziele wolne bo zatrudnil kogos do swojego sklepu w part time i bedzie wiecej w domku.super, pomocy teraz potrzeba.

Milej nocki wam zycze
Buziaki

11 lata 6 miesiąc temu #750634 przez kojka-waw
Hej sloneczka .

Witam kolejną nową mamusię.

Nie zabrali jeszcze ode mnie roboty i dalej połowa pokoju zawalone dokumentami.
Mój młody mnie tak z rana wyprowadził z równowagi, że myślałam że nie wiem co mu zrobię.
Za to starszy wyprowadził mnie wczoraj: przez pomyłkę wyrzucił torbę że schowka z moimi butami....
Normalnie paranoja z tymi chłopami. Takie ładne skórzane botki tam były.
Wyć mi się chce.

I tyle z nowości na początek dnia.

11 lata 6 miesiąc temu #750635 przez roma4
cześć jestem w 15 t.c i mimo zaskoczenia teraz bardzo się cieszę .To druga ciąża więc przynajmniej wiem czego się spodziewać ,termin mam na 25.03.2014 ,długo nie.... ale w końcu nastąpi, pozdrawiam przyszłe mamusie....

11 lata 6 miesiąc temu #750649 przez darmag21
Roma gratulacje, nie opuszczaj Nas tylko, pisz do nas... bardzo cieszymy sie ze Nas przybywa.

Kojka, ja dzis tez z rana mialam niespodzianke... ale o tym zaraz.

Domi, teraz bedziesz miala duzo czasu, bardzo fajnie, odpoczniesz, odprezysz sie, tyle w tym pozytywow.

Jesli chodzi o plec, to wiadoo ze jak ma sie chlopca chcialoby sie coreczke, mi lekarz oznajmil ze bedzie na 80% chlopiec, no i zaczelam w to wierzyc juz, przyzwyczailam sie do tego ze zagosci u nas drugi chlopczyk, aczokoliek pomylki sa... zobaczymy.

No a jesli chodzi o ta moja przygode z rana to nie byla mila...
Wstalam rano wczesniej zeby zerwac mlodemu maliny do szkoly bo dzis jest misja owoce, poszlam siusiu, nagle czuje ze bede wymiotowac i takowy sie stalo, dlaczego tak to przezywam... niby normalne, ale zdazyzlo mi sie to pierwszy raz od kiedy jestem w ciazy, no i nie spodziewalam sie juz tego w drugim trymestrze.

Wlasnie zabieram sie do sniadanka.

Milego dnia mamcie.

:kiss:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #750707 przez Porto1987
Cześć Dziewczyny :)

Witam też nowe marcowe mamusie :kiss: fajnie, że do nas dołączacie :)

Kurcze powiem Wam, że fajne spodnie na allegro można znaleźć ;) tak wczoraj popatrzyłam, to może warto zaryzykować :unsure: bo byłam wczoraj w tym h&m, to masakra tam jest. Chociaż w sumie były takie jedne portki za 80 zł, które może by się nadały jeszcze ;) ale stwierdziłam, że zajdę do Calzedonii, bo oni mają fajne legginsy i kurde ciążowych nie mają :dry: i wróciłam do domu i zaczęłam szukać na necie. Ale były takie fajne grubasy 290g chyba :P także ciepło by było w dupkę :P :P bo do hurtowni moja mama nie dała się wyciągnąć.
Mam wesele w sobotę i jutro robię podejście po mierzenia sukienki. Jak jutro się zmieszczę, to i w sobotę też. Ale coś czuje, że będzie z tego d..pa B)

aaa słuchajcie mam słonce dziś :) :) :) ale zimno jak diabli :dry:

i coś jeszcze chciałam napisać Wam... kurcze nie wiem, piszę dalej może sobie przypomnę :)

Kojka, Ty się nic nie denerwuj! Teraz to nie można Tobie!! Chociaż wiem, jak później trudno się opanować w tej złości. Na sobie przerabiałam :dry: Ale myśl o maluszku w brzuszku, że on się też nie powinien złościć :) Kurcze to teraz Twój facio musi zainwestować w nowe butki :P :P i nie wykrętów, bo przecież musi Wam być ciepło :P

Pala, powiem Ci, że ja chyba będę miała problem z kurtką na zimę, bo mogę nie dać rady się zapiąć :( ale tak bardzo nie chcę kupować :(

Darmag, kurcze może to był jednorazowy wypadek i więcej się nie powtórzy :kiss:

Domi, fajne, że mąż będzie więcej z Tobą w domku, ale o Tobie pomyślał, kochany :) i teraz możesz spokojnie planować zakupki :P :P

Anita, dobrze, że znajdujesz na nas czas :kiss: bez nas na pewno byłoby Ci nudno :P

Byłam za to wczoraj z mamą na małych zakupach (nie wiedziałam, jak to w sumie nazwać, bo wróciłyśmy z pieczarkami i orzechami, a poszłyśmy za butami :P ) i fajne butki znalazłam dla siebie na jesień i później na wiosnę. I szlag by to trafił, mają zawyżona rozmiarówkę :( i moje 36 za duże, a 35 nie ma. A to były jedyne butki jakie mi podeszły.

Kurcze, rozpisałam się i mam wrażenie, że jeszcze nie wszystko napisałam co chciałam :P

11 lata 6 miesiąc temu #750713 przez roma4
Witam , no rozumiem Ciebie doskonale ja cały czas nie miałam wymiotów ,a tu 2 dni temu wymiotowałam cały dzień też byłam w szoku bo prędzej nic na to nie wskazywało .W pierwszej ciąży też nie wymiotowałam ,dlatego to było dla mnie takie dziwne :laugh: A moja córeczka zamiast w przedszkolu jest drugi tydzień w domu przeziębiona i strasznie jej się nudzi :(

11 lata 6 miesiąc temu #750750 przez kojka-waw
Witam kolejną nową mamę.

Ja też na początku ciąży nie wymiotowalam tylko zaczęłam od 13 tc.

Ja kurtkę zimową odkupie chyba od koleżanki.
Dzisiaj może umowię się z nią na przymiarkę.
I też muszę kupić cieplejsze leginsy na zimę.

Kurde młody mi bardziej kaszle .
Muszę mu jakąś terapię uderzeniową zapadać.
Jakieś propozycje?

11 lata 6 miesiąc temu #750757 przez darmag21
Mam nadzieje ze to tylko taka jednorazowa "przygoda" z kibelkiem, myslalam ze umre przez ta chwile, ktora wydawala sie wieczoscia.

Ja najbardziej zamartwiam sie kurtka na zime, wlasciwie musze zajzec w szafe i zobaczyc na jakim etapie juz jestem czy w ogole zapne sie czy juz nie ma szans... choc do zimowej jeszcze troche czasu (oby) wiec dzis bedzie dobra a za miesiac juz nie, ehhh.

Słuszalam tez ze w gatta sa spodnie leginowe ciazowe. Mozna tam zobaczcie jeszcze.

Porto, to bedziesz bawila sie na weselu ?
Nasluchasz sie, ze bedzie chlopiec albo dziewczynka, hehe... jak ja tego nie lubie, wczoraj znajoma mi wciskala dziewczynke.

Roma ja sie teraz borykalam z przeziebieniem, zarazilam meza, balam sie ze zaraze syna, ale odpukac odemnie chyba nie zalapal, choc czasem moze cos sie pojawic po tygodniu.

11 lata 6 miesiąc temu #750764 przez Ani-ta
witam w ten sloneczny dzien:-)

jest nas coraz wiecej super :laugh:

ja od rana bylam na pobraniu krwi o dziwo znalazla mi zyle bez problemu i zabrala az dwie fiolki krwi :P

Porto ja na nude nie narzekam zobaczysz zreszta juz w marcu :lol:

zmienili uklad strony w tel lepiej sie pisze choc nadal bez polskich znakow

11 lata 6 miesiąc temu #750768 przez darmag21
Anita, ja tez czesto pisze bez PL znakow...ale mam nadzieje ze Wam to nie przeszkadza?

11 lata 6 miesiąc temu #750794 przez kojka-waw
Ja piszę z telefonu i czasami wychodzą mi dziwne rzeczy :-)

11 lata 6 miesiąc temu #750808 przez Porto1987
Kojka, ja się na leczeniu dzieci nie znam, ale myślę, że jakiś syropek na kaszel to by się przydał i czosnek :)
Darmag no mam zamiar coś spokojnie potańcować :) już ostatnie (piąte!!) wesele w tym roku :P Tylko kurde pojawia się zasadniczy problem z sukienką :dry:

11 lata 6 miesiąc temu #750830 przez darmag21
Przymiezalas juz ? ja ostanio chcialam zalozyc taka w sumie "codzienna" tylko zapinana z tylu na plecach, wciagam ja i zamek zatrzymal sie w polowie pleców.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka