BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 3 miesiąc temu #750837 przez pala813
Witam mamusie w ten słoneczny ale zimny dzień i dziękuje za miłe przyjęcie :) :laugh:

Darmag ty "szcześciaro" też chciałabym nie wymiotować ale dzisiaj z rana oczywiście odwiedziłam łazienke :( , mimo tego ze przeszły mi te okropne całodzienne wymioty to co jakiś czas jeszcze rano mnie pomęczy, mała nie daje spokoju a to już ten tydzien gdzie ponoć po tych nieprzyjemnościach zostaja tylko wspomnienia, jak widać nie zawsze :blink:

Porto ja chciałam cos poszukać w hm ale u nas chyba nie ma działu mama, musze zapytać sprzedawczyni następnym razem bo byłam juz w dwóch sklepach i w zadnym nie znalazłam tych ciążowych spodni. Widzialam w C&A ale bez rewelacji a ceny z kosmosu. Kupiłam uzywane na all za 3 dychy gdzieś w drugim miesiącu i juz nosiłam mimo tego ze gumka jeszcze była za szeroka ale przez te mdłości i wieczne wymioty nie mogłam mieć nic nawet minimalnie uciskającego brzuch... Więc mam jedne spodnie i tak jak pisałam za jakimiś grubymi leginsami będę patrzec bo mam dość chodenia prawie cały czas w tych samych spodniach które dodatkowo jeszcze są troche za szerokie.

Co do wesela to ja też mam ale za miesiąc dopiero wiec z sukienka jeszcze poczekam bo brzuch napewno urośnie do tego czasu. Mama mnie chciała poratowac kilkoma sukienkami, nosi większy rozmiar i miałyśmy nadzieję ze uda sie cos wybrać i od niej pozyczyc, niestety, w ramionach sukienki wisza a w brzuchu juz w tamtym tyg nie mogłam sie dopiąć, porazka...

Kolejny problem myśle ze najwiekszy z tego co sie rozgladałam, naprawde bedzie ciezko cos sensownego wyszukac to ta nieszczesna kurtka :( Moja juz prawie nie ma zapasu na brzuch wiec bede zmuszona cos popatrzec.

Wstałam dzisiaj z lekkim bólem gardła mam nadzieję że nic sie nie przypląta bo dopiero w tamtym tygodniu wykurowałam sie herbata z miodem i cytyna, leżeniem w łózku i innymi domowymi sposobami. Nie pamietam roku w którym od tej pory gdzies do marca nie chorowałam na angine, zatoki albo wezły ale w tym roku nie chce dopuscic do takiego stanu ze bede musiała brac antybiotyk.

Znowu sie rozpisałam :woohoo: musicie sie przyzwyczaic bo ja normalnie strsznie dużo gadam i jak nie wypowiem określonej liczby słów na dzień to jest mi żle :silly:

Miłego dnia życze :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #750842 przez Porto1987
Jeszcze nie, ale będzie problem :( ja też w klatce się powiększyłam :dry: nie tylko w biuście, ale ogólnie ciałka przybyło. W sobotę już wyjmowałam wkładki z biustonosza, a przy zapięciu poszła nitka :pinch:

11 lata 3 miesiąc temu #750850 przez Porto1987
Pala, w h&m ciążowe ubrania są na dziele z ubrankami dla maluszków - przynajmniej u mnie. Jak odkopię te legginsy grubaśne co znalazłam wczoraj na allegro, to Ci podeślę, bo moim zdaniem nie są takie złe, a na pewno będą ciepłe. Jedz czosnek, ratuj się zawczasu, żeby nie było gorzej :)

Któraś z Was mówiła jeszcze o Gatcie :unsure: Byłam wczoraj mają tylko legginsy rajstopowe, które można założyć pod spodnie, bo dla mnie one się nie nadają do spódnicy na jesień bo część majtkową i brzuchową mają bardzo cienką. Wiem, bo mam na sobie :P

Dziewczynki zdrówka!!!

11 lata 3 miesiąc temu #750851 przez darmag21
Pala my lubimy duzo czyta, wiec pisz Nam referaty.

Porto, ja tez juz musze kolejny stanik wymienic, w ogole wszytsko przydalo by sie do wymiany... ale jakby niepatrzec, fajny okres nastal, bo widac ze zieniamy sie, ze ciaza sie rozwija :lol:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #750877 przez majeczka22
APEL DO NOWYCH MAM KTÓRE NIE PODAŁY JESZCZE DANYCH DO TABELKI - PROSZĘ TO ZROBIĆ JAK NAJSZYBCIEJ - JEST WAS JUŻ CORAZ WIĘCEJ I LEPIEJ AKTUALIZOWAĆ TABELKĘ ZA JEDNYM ZAMACHEM W JEDNYM POŚCIE A NIE ZAŚMIECAĆ WĄTEK CO POST EDYTOWANĄ TABELKĄ.

BARDZO PROSZĘ O UZUPEŁNIENIE DANYCH TAKICH MAMUSI JAK: R0MA4, CZARNA2412, IWONKA_WWA .

DZIĘKUJE ZA UWAGĘ :)

dane najlepiej przesłać na priv

11 lata 3 miesiąc temu #750883 przez Ani-ta
dziewczyny ja w pierwszej ciazy bylam na 2 weselach w 8 m-cu ciazy to bylo dopiero wyzwanie znalezienie sukienki z takim brzuchem :P

porto podeslij nam wszystkim link do tych leginsow

11 lata 3 miesiąc temu #750899 przez Porto1987
Kurcze Majeczka, szkoda ze nie ma możliwości kliknięcia Lubię to! :P

Anita, jak tylko wezmę się znowu za szukanie tych legginsów, to podeślę. Teraz buszuję w butach :P a te legginsy, to mogą uszyć różnej długości :D także dla takich niskich jak ja to dobre rozwiązanie :)

11 lata 3 miesiąc temu #750901 przez pala813
Dziewczyny mam pytanie o suwaczek, jak juz jest gotowy to tam do wyboru jest 4 ktory mam zaznaczyc zeby pojawial sie przy wiadomosciach?

11 lata 3 miesiąc temu #750903 przez kojka-waw
U mnie naszczescie wesele się póki co nie szykuje i bardzo dobrze
Bo ją to na milion % nie zmieszczè się w swoje sukienki.

Głodek mnie łapie.
Chyba czas coś przekasic.

11 lata 3 miesiąc temu #750913 przez kojka-waw
pala813 napisał:

Dziewczyny mam pytanie o suwaczek, jak juz jest gotowy to tam do wyboru jest 4 ktory mam zaznaczyc zeby pojawial sie przy wiadomosciach?

Ja zaznaczylam chyba pierwszy link

11 lata 3 miesiąc temu #750915 przez Porto1987
Pala ten do url :)

11 lata 3 miesiąc temu #750931 przez darmag21
Ja pierwy link kopiowalam i wklejalam

11 lata 3 miesiąc temu #750954 przez Loca
Witam :)

Pala, dla pocieszenia ja tez borykalam sie z calodniowymi wymiotami, teraz wymiotuje zazwyczaj rano, czasem mnie scisnie wieczorem, ale to rzadkosc :) jest coraz lepiej.

A ja juz po wizycie u lekarza, w pt ide na usg maluszka zobaczyc :) wg mojej pani dr mam pelen 14 tydz. Ciazy wiec zaczynamy 2 trymestr :laugh: badania wszystkie wyszly prawidlowo i dostalam pozwolenie na chodzenie na basen :laugh: dostalam l4 wiec chyba do pracy juz nie wroce :angry: no ale najwazniejsze jest zdrowie :)

U mnie wesele szykuje sie w czerwcu i zastanawiam sie czy do tego czasu wroce do swojej wagi, bo szkoda mi kasy na kolejna sukienke, ktora pozniej bedzie lezec.

11 lata 3 miesiąc temu #750997 przez Ani-ta
loca to super że lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń :laugh:
a co do wracania do formy czy wagi po ciąży to jest indywidualna sprawa każdej z nas, jeśli będziesz karmiła piersią to na pewno szybciej wrócisz do formy :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #750998 przez faza56
Hej dziewuszki :) Ile postów :) Ale fajnie się rozpisałyście :) No i nowe mamusie powoli się uaktywniają! Bardzo mnie to cieszy.

Darmag co do Twoich dzisiejszych wymiotów-mi ostatnio też się to przydarzyło. Wielkie było moje zdziwienie bo przez całą ciążę nic, zero nudności. Ale to chyba takie incydentalne wybryki ;)

Muszę Wam napisać, że wczoraj wróciłam późno z pracy, styrana do granic możliwości. Ledwo się rozebrałam, wbiłam w piżamę i położyłam do łóżka. I co się stało? Moja dzidzia dała o sobie znać :D Już teraz jestem prawie pewna, że to nie jelita :P tylko maluszek :P Aż mi się spodnie delikatnie w górę unosiły od kopów :laugh: wirowało jak szalone :) coś niesamowitego!! Już parę dni wcześniej podejrzewałam, ze to ruchy ale dopiero wczoraj nabrałam pewności.

Mimo tego, że u mnie dopiero 17 tydz. i to moja pierwsza ciąża to jestem prawie pewna, że to szkrab :blush: Może dał tak wcześnie znać o sobie bo jestem dość szczupła, moja ginka mówiła, że jest duże prawdopodobieństwo, że może uda mi się wcześniej poczuć ruchy i stało się :D Musiałam się Wam wygadać bo to niesamowite uczucie :D

Czekam na Wasze wrażenia z pierwszych ruchów bo uczucie jest nie do opisania :)

Co do ubiorów na wesele to jakaś masakra.... Ja idę na wesele 19 października ostatnio chciałam poprzymierzać sobie moje sukienki i już w większość się nie mieszczę, mąż musiał pomagać mi się zapinać ale nic z tego! Ciasno i niewygodnie. Najchętniej poszłabym w dresie :P
Muszę też za jakąś bielizną się rozejrzeć bo jak na razie to cały czas chodzę w stanikach sportowych bo najwygodniej :)

Zaczęłam też oglądać legginsy ciążowe na allegro. Te ocieplane o których pisałyście to super sprawa, chyba się skuszę na jakieś bo i tak wcześniej czy później trzeba będzie jakieś kupić :)

Pozdrawiam Was mamusie :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka