BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 3 miesiąc temu #749889 przez faza56
Acha, mam jeszcze jedno pytanie a propos L4. Nie wiem jak to jest, czy zwolnienie dostaje się od razu na całą ciąże czy na miesiąc? Wiem, że na pewno o długości zwolnienia decydują dolegliwości jakie wystepują ale jeśli możecie to napiszcie jak Wy macie.

Z góry dziękuję :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #749891 przez darmag21
Faza ja mam przedłużane.

11 lata 3 miesiąc temu #749893 przez Porto1987
Witam Was po weekendzie :)

Ja też Was czytałam na bieżąco, ale nie miałam weny żeby odpisywać :P

Ja coś kicham, ale nie czuję, żeby to było przeziębienie. Zobaczymy. Chciałam dziś pojechać kupić kilka ciążowych rzeczy typu rajstopy i majciory, bo już mnie moje zaczynają gnieść w brzucho. A mamy w Lublinie fajna hurtownię, ale wejście tylko z kartą, której posiadaczką jest moja mama. Tylko kurde deszcz tak napitala, że pies mój nawet nie chce iść na siku B)

Właśnie właśnie... witam nowe koleżanki - marcóweczki :kiss: :kiss: rozgośćcie się dziewczynki i nie zapominajcie do nas wpadać :)

Darmag dobrze, że już lepiej. Moje małe cudo też nie chciało fikać, dopiero pan dr je po naciskał, to coś tam się poprzeciągało i powyginało :p Ja szlam na usg na piechotę, to pewnie szkraba ululałam :D a gdzieś coś czytałam, żeby pół godzinki przed badaniem zjeść coś słodkiego, to wtedy może się rozochocić :) ja zapomniałam z tego wszystkiego zjeść czekoladkę :/

Domi, ja też nie czuję robaczka mojego i już nie mogę się doczekać, aż zacznie tak fikać, że go poczuję :D

Nie wiem co tam chciałam jeszcze Wam napisać :unsure:

11 lata 3 miesiąc temu #749895 przez domi2907
U nas jeszcze upaly, ktore strasznie mnie mecza, takze nie wiem co lepsze...ja sie modle juz o deszcz i jesien.

Ja mialam usg 3 razy do tej pory robione, pierwsze tylko na potwierdzenie ciazy. Mialam robione teraz prenatalne na poczatku 13 tygodnia i nastepne dopiero kolo 19 tygodnia 31 pazdziernika. Jak sie nic nie dzieje to nie ma potrzeby malucha meczyc:):) nasze mamy cala ciaze nie mialy usg a rodzilysmy sie zdrowe. Ciezko bedzie wytrzymac do 31 ale dam rade. Wtedy maluch bedzie juz duzy i ladnie sie wszytsko zobaczy, moze nawet poprosze o nagranie plytki :) to potem bede sobie ogladac:)

Buziaki dziewczyny i milego tygodnia.

11 lata 3 miesiąc temu #749899 przez Ani-ta
Witam poniedzialkowo !
u mnie zaczyna swiecic slonko a powietrze czuc takie cieplejsze wiec zaraz ide z malym na podworko

wszystkim chorym zycze zdrowka ja bylam w sierpniu chora wiec moze jesien bedzie laskawsza i mnie nie zlapie.

11 lata 3 miesiąc temu #749900 przez faza56
Porto a co to za hurtownia w Lublinie? Ja oprócz H&M-u nie wiem gdzie mogą być jakieś fajnie ciuszki dla brzuchatek. Może coś podpowiesz? Słyszałaś o jakiś sklepach??

11 lata 3 miesiąc temu #749908 przez claudii09853
ja miałam jak do tej pory 3 usg w 5 tyg w 8 tyg i w 12 tyg teraz idę na wizytę 2.10 więc będzie to 4 usg :laugh: i może poznam już na 100% płeć naszego smyka :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #749910 przez Ani-ta
Ja mialam dopiero 2 wizyty i dwa razy robione USG a nastepna wizyta dopiero 3.10 i tez mam wrazenie ze inne dziewczyny maja czesciej wizyte.
a co do l4 to ja tez dostaje na m-c

11 lata 3 miesiąc temu #749933 przez claudii09853
ja jak na razie mam wizytę co 4 tyg :) :) już doczekać się nie umiem jeszcze tydzień :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #749940 przez Porto1987
Faza, ja w bieliznę zawsze zaopatruję się w J&S na Smoluchowskiego, oni mają sieć sklepów La Vantil, a w hurtowni ceny duuuuużo niższe i to samo :) więc namawiam mamcię moja bo cosik przestało padać B) ale zobaczymy jak wyjdzie. W H&M chciałam luknąć spodnie dresowe, ale straszna nędza była. W ogóle to chciałabym sobie kupić legginsy robione na spodnie. Wydaje mi się, że byłby wygodne i akurat do dłuższych swetrów, których na jesień i zimę mam kilka. A póki co to oglądałam ubranka ciążowe na necie, a w Lublinie o tak o w sklepach, to jeszcze nie patrzyłam, gdzie są :( ale na necie sa fajne na stronce Piękna Mama. No ale tanio nie jest :(

A co do usg, to ja też miałam tylko dwa razy, trzecie będzie dopiero połówkowe. Wtedy już będzie na co popatrzeć :D Kawał dzieciaczka już będzie :) :) :)

11 lata 3 miesiąc temu #749946 przez Loca
Ja mam l4 wypisywame co miesiac :) jutro ide na wizyte bo do dzisiaj mam zwolnienie.
W ogole cos mnie plecy bola, tak jakby ciagnelo mnie od nerek albo jakies korzonki, slyszalam ze plecy w ciazy bola....ale zeby juz?

Co do ubran ciazowych, to ja tez juz zaczynam sie rozgladac, poki co powyciagalam jakies stare biodrowki, tylko one mi brzucha nie uciskaja, ale bardzo bardzo nie lubie miec plecow odslonietych. Niestety wiem co to jest zapalenie nerek i nie zycze tego nikomu. Po wyplacie meza naciane na jakies cieple leginsy ciazowe i 2 tuniki zeby juz cos miec, pozniej obudze sie z reka w nocnku ze nie mam co ubrac :P
Fajne ciuszki na allegro sa, nie drogie i wiekszosc polskich producentow, a nie tania plastikowa chinszczyzna :)

11 lata 3 miesiąc temu #749957 przez Porto1987
Loca ja na allegro rozglądałam się za dresikiem, żeby mieć po domu. Mój już mnie gniecie w brzucho. Ale ja chciałam taki już cieplejszy żeby był na zimę. A tam sama cienizna. Znalazłam tylko jakiś welurkowy, ale nie wiem :( Chciałam jeszcze do mojej hurtowni pojechać, tam są tylko nie wiem czy dla kobiet w ciąży :unsure: Ja najchętniej to bym przymierzyła ... Chyba nie jestem standardowych rozmiarów :(

11 lata 3 miesiąc temu #749979 przez kojka-waw
Ja mam zwolnienie przedłużane co wizytę.
A jeśli chodzi o u s g to miałam już 6
Ale było spowodowane to plamieniami
I wizytami w szpitalach.

U mnie wyszło słoneczko jest o wiele ładniej niż rano.
Biorę się za resztę prasowania
I później pójdę na jakiś spacerek.

11 lata 3 miesiąc temu #749980 przez darmag21
Loca przypomnialas mi o tych korzonkach jak pisalas.

Pamietacie jak pisalam wczesniej o tym moim kregoslupie?

Dzis rozmawialam z gin.... i musze isc do mojego ortopedy co mnie leczyl i musi mi wypisac takie zaswiadczenie stwierdzajac ze np: porod naturalny jest nie mozliwy albo mozliwy, no i wtedy lekarz ma szukac innej drogi rozwiazania jakby okazalo sie ze nie oge rodzic naturalnie...

Porto, ja kupilam wlasnie leginsy takie grubsze juz na teraz, z kieszeniami "ala" spodnie... sa materialowe wiec pasuja fajnie, sa wygodne nie cisna. To jakby co takie ci polecam.
Ja tez nie jestem zwolenniczka kupowania ubran przez neta, tym bardziej teraz kiedy nasz rozmiary sa nie standardowe.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #749998 przez Loca
Ja zaryzykuje :laugh: bede krolikiem doswiadczalnym, bo ceny w sklepach z ubraniami ciazowymi sa porazajace...
Widzialam, ze tu ktos z Rybnika jest :) moze wlasne w Rybniku jest jakis sklep z ciuchami ciazowymi, bo w Gliwicach z tego co wiem jest jeden, a do h&m jak weszlam i zobaczylam ceny i jakosc tych ubran to zrezygnowalam.

Darmag, no ja wlasnie slyszlalam ze jak sa problemy z kregoslupem, to tylko cesarka, znajoma tak niestety miala.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka