- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Ete no właśnie mój nie znosi lewego boku a miało to wpływać na niego pozytywnie , najwyrazniej nasze dzieciaki i MamyMikołaja nie lubią tej strony i już mimo ,że tak się zaleca w mądrych książkach
Darmag no to miłego leniuchowania nie musisz nie wstawaj masz fajnie bo mama blisko , a powodzenia na jutrzejszych badaniach żeby siniaków nie było
Loca też czytałam o tym zespole hellpa ale objawy są ciężkie do diagnozowania i nie zawsze są od razu wykryte dobrze ,ze u Twojej znajomej sie to dobrze skończyło
Marlena no widzisz i koniec kompletowania wyprawki , fajnie ,ze zakupy ci sie udały
Domi dobrze,ze maluszek ok rośnie , a z tym,i półkulami się nie martw tak bardzo może poprostu każą Tobie zrobić dodatkowe badania żeby wszystkie ewentualności wykluczyć , poprostu dmuchają na zimne
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Nerwy na nic sie zdadza.
Roma to masz przeboje, paczki napewno dojda, ale co sie nawkurzasz to juz nikt nerwow nue wroci.
- marl3na
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Domi nie martw się. Może faktycznie jakiś błąd w usg. Dobrze, że dzidzia rośnie.
Mamo Mikołaja kupiłam kosmetyki z Nivea, akurat trafiłam na promocję. Kupiłam krem na spacery, na odparzenia, puder, mydełko, płyn do kąpieli i chusteczki nawilżane. Oliwkę mam Bambino. Czyli jeszcze brakuje jakiegoś sudokremu czy linomagu. Zobaczymy czy Mała je zaakceptuje
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Z drugiej strony dla twojego spokoju zrob kolejnr badania.
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Roma, racja, u mnie był to ucisk, u znajomej hellp, a u kogoś innego takie objawy może dawać zatrucie ciążowe... eh a mówią "ciąża to nie choroba" ale szczyt zdrowia to to też nie jest.
Trzeba dbać o siebie ja wolę być przewrażliwiona jednak trochę w tym stanie, po tym przez co przeszła moja znajoma.
MamaMikołaja, ja robię szpinak na głębokiej patelni, wiadomo najpierw cebulka zeszklona później dorzucam zamrożony szpinak, jak się rozmrozi to leci czosnek, kukurydza, pieczarki,kurczak, kto co lubi :)pod koniec mieszam z ugotowanym makaronem (rurki), wrzucam do brytfanki, zalewam "sosem pomidorowym" (przecier, keczup, czosnek), zasypuję to serem żółtym albo mozzarelą i do piekarnika na 15 min
- ulisia84
- Wylogowany
- gaworzenie
domi ja wiem że każda tak wiadomość wyprowadzi człowieka z równowagi ale trzeba być dobrej myśli wiem że to mało pocieszające ale głowa do góry
roma tak to już bywa z tymi firmami kurierskimi szkoda słów i nerwów
ja mam kosmetyki z bambino i krem z ziaji nie kupuje ani nivea ani jonsona bo mojego Dawida uczulało niby każde dzieciątko jest inne ale te mam sprawdzone jeśli chodzi o cumelka to ja zabieram do szpital przy pierwszym dzieciaczku to sami w szpitalu wołali o cumelka mój brzuszek też się obniżył bo zgaga mi przeszła i lepiej mi się oddycha i mały przestał mnie kopać po piersiach od wczoraj mam skurcze tak i jak na razie to po cztery dziennie i trwają po 30 sekund i do tego mam biegunkę mam nadziej że mi przejdzie
- ulisia84
- Wylogowany
- gaworzenie
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja dzisiaj miałam zabiegany dzień. Byłam 2 razy na budowie, w obi i w pracy. W tym obi masakra jakaś, 2 kasy czynne, a w kolejce same stare dziadki. Kurde, oni to jednak mają siłę. A żeby cię ktoś przepuścił, zapomnij.
Domi, nie bardzo wiem o co chodzi z tymi komorami. Powiedzieli ci coś więcej? Może to jakiś błąd pomiaru? Widzisz, z wagą jest ok, z główką też pewnie będzie,
U mnie na usg chyba w 12 tyg. lekarz zwrócił uwagę na główkę, że niby jakaś plamka jest - mówił że to może być jakieś pęknięte naczynko i mini krwiak czy coś takiego. I że powinno się wchłonąć. I na następnym usg już nic nie było widać.
Ulisia, też słyszałam o tych bocianach. Pomyślałam, że zaraz do nas przylecą
Loca, narobiłaś mi smaka na ten szpinak. Może jutro pokuszę się o taką zapiekankę...
Co do kosmetyków, ja chyba kupię te rossmennowskie babydream. Mam tę serię dla kobiet w ciąży i dobrze się sprawdza. I co fajne, ich cena jest bardzo przystępna.
A jutro wieczorem mój mężul przyjeżdża na weekend Bardzo się cieszę.
W sobotę chyba skoczymy po materacyk, wanienkę, przewijak itp
Annlu, to rzeczywiście niewiele przytyłaś. Ja mam jakieś 10kg do przodu. Co do kłucia w kroczu, też nieraz mam.
- marl3na
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pietruszka zapomnij żeby jakaś starsza osoba przepuściła. Oni zawsze muszą być pierwsi bo tyle mają roboty na emeryturach widzę że brakuje Ci tego co mi do kompletnej wyprawki...
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Ulisia, a Tobie to już niewiele zostało do rozwiązania jeszcze się okaże, że Pale wyprzedzisz
Pietruszka, ja nie miałam pomysłu na dzisiejszy obiad, więc totalnie improwizowałam, zapiekanki to dobra sprawa
Starsi ludzie to faktycznie, mają siłę żeby stać w kolejkach, ja to już rzadko po sklepach chodzę, zwłaszcza w godzinach południowych, bo wtedy tych starszych ludzi jest najwięcej i przepychają się między sobą nawet przepraszam nie mówiąc. Któregoś razu mnie popchnęła taka kobieta ok 65 może z 70 lat miała, a brzuszek widać mi już było, udała że nic się nie stało i poleciała do kasy bo musi być pierwsza ehh...
Ja ciągle wychodzę z założenia, że to tylko usg i to tylko maszyna, może się mylić.
O a o bocianach to ja pojęcia nie miałam...
Ja już o kosmetykach mówiłam, póki co ziajka siostra męża pokupowała mi jakieś penateny z Niemiec przywiezie, no zobaczymy, ale pewnie i tak ziajki będę używać
Marlena, a Ty już masz poniżej 50 dni No to chyba wszystkie przekroczyłyśmy tę magiczną liczbę.
aaaa...właśnie, miałam zapytać, czy wam też strzela jakby miednica? bo ja po nocy jak wstaję, to mam wrażenie jakby kości mi się rozchodziły i tak strzela mi jakby w środku, raz może dwa, później mam spokój.
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
Domi ciekawe ile się lekarka spóźniła, mam nadzieję, ze mimo wszystko długo nie czekałaś! Twój maluszek to już kawał ciała do kochania! Kochana, ze spokojem, ja bym na Twoim miejscu umówiła się na konsultację do innego lekarza, jedna opinia to nie wszystko i nie może przesądzać, a co do rezonansu, to na tym etapie ciąży, nie zaszkodzi, np. i nie są to w końcu promienie rtg tylko fale magnetyczne:) tylko czy oby konieczna jest jego celowość? Głowa do góry!
Darmag, to zahartuj żyłkę do jutrzejszego pobrania! Sprawy urzędowe, to chyba najgorsze z możliwych, które trzeba załatwić….I co świat lepiej przez czyste szybki wygląda
Loca, mało wyrzeczeń kulinarnych z tytułu ciąży, więc nie miej wyrzutów sumienia, ze akurat czasem zjesz mięsko w piątek! Niestety szpinak choć zdrowy, ma w sobie kwasy, które mogą powodować zgagę….
Moni widzę, że od paru dni masz kiepski czas, ale miejmy nadzieję, ze boleści i te Twoje niepokoje miną….
Pala to cieszy, co piszesz, że nie było jakiś mega bóli, a brzuszek miał prawo się już opuścić. W końcu już bliżej niż dalej! Mój już jakiś czas temu zmienił lokalizację, a dziś stwierdziłam że wygląda jakbym sobie balonik spłaszczony włożyła w podbrzusze….i faktycznie przeszkadza, mi w szczególności jak leżę na pół siedząco i mam zgięte nogi w kolanach, to mały protestuje…
Roma Ci kurierzy niestety mają takie wymogi, ze odpowiednio zapakowanej paczki nie wezmą! Też tego nie cierpię tych wysyłek i całego załatwiana eh…Mądre książki swoją drogą, a życie i tak wszystko weryfikuje!
Ulisia też już dziś słyszałam o tych bocianach:) może to już wiosna idzie:)
ale mnie żołądek boli, ajć a zjadłam raptem kisiel....zaraz pewnie przejdzie:)
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Loca faktycznie nikt z tych starszych nie przepuści ja widze jak jestem w sklepach a dzisiaj byłam i rozpiełam kurtkę bo ciepło było to tak mi się przyglądali ale nikt nie zaproponował może panią przepuścimy
Pietruszka fajnie ,że mąż wraca na weekend mój też jutro wraca
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- marl3na
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Moja mama zaczyna mi gadać, żebym mniej chodziła na spacery, bo już teraz wszystko się może zdarzyć. A mi się tak nie chce siedzieć w domu... Jutro też idę na wyniki. Ciekawe co tam w moim nieszczęsnym moczu będzie...
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja juz po kompieli, ide lozka poscielic i sie polozyc.
Jutro odezwe sie do was jak wroce, czyli pewnie gdzies na spokojnie w poludnie.
Przepraszam za bledy ale pisze z tel.
Spijcie dobrze sloneczka.
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
A i nadal mam skurcze i bule krocza