BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #835288 przez Ani-ta
Domi bedzie dobrze, musi byc :kiss: trzymam kciukiza kolejne usg.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #835292 przez marl3na
Hej mamusie :)

Taki mam dzisiaj dzień straszny... jakoś mi słabo. Brzuch co chwilkę mi twardnieje. Najgorzej jak chodzę po schodach. I do tego wszystkiego znowu mam bakterie w moczu :( Chyba się z nich nie wyleczę. Tyle mojego marudzenia.

Roma no w końcu dotarła Twoja paczka :) A ciąża uczy cierpliwości. Wszędzie trzeba sobie poczekać.

Loca ja też od razu pojechałam do piekarni i kupiłam bułkę i pączka. Miałam jeszcze ochotę na chałkę, ale się powstrzymałam :) Ale w przyszłym tygodniu sobie nie odmówię. Ale i tak jest lepiej niż na początku ciąży, bo wtedy miałam mdłości i te wyniki to był nie lada wyczyn.

Pietruszka ja też niestety mam, ale jeszcze będę miała robiony wymaz. Wynik już znam ze szpitala jak w nim leżałam, ale teraz na wizycie pewnie mi pobierze drugi raz. Teraz się tylko będę martwić, żeby poród się szybko nie rozwijał, żeby ten antybiotyk zaczął działać. Ale ponoć nie jest to aż tak niebezpieczne.

Pala dobrze mówić "spokojne" czekanie... Już to u siebie widzę. Póki co mam mydło glicerynowe z jelenia, ale jeszcze żelik kupię i myślę że to wystarczy. Przetestuję wcześniej w domu. Ojj ja tez się niecierpliwie i chciałabym już mieć wszystko ubrane. Ale chyba warto dać się mężom wykazać :D Tylko najlepiej wcześniej wszystko naszykować.

Darmag dzisiaj chyba taki dzień. Też się źle czuje.

Domi nie martw się. Na pewno będzie dobrze. Dobrze, że trafiłaś na fajną lekarkę.

Idę sobie powoli do łóżka. Oby noc była przespana. Wam też życzę lepszej nocy niż miniona :)

10 lata 11 miesiąc temu #835340 przez ete21
Widzę, że forum nieźle szwankuje....
a ja musze nadrobić 12 godzin nieobecności.
Oj dzisiaj mamusie w nocy to miały jakiś siusiający czas...oby dzisiaj było lepiej:)

MamoMikołaja nie słyszałam o tym fakcie, ze najwięcej porodów przypada w czasie pełni:) W sumie nie miałabym nic przeciw jakbym urodziła 15 - idealny prezent na imieniny:)

Anita, maluszki już potrafią dac czasem w kość, ale co zrobić, trzeba być dzielną mamą:)

Super Roma że paczka dotarła:) To mąż będzie miał jutro zajęcie!

Loca stres nie jest dobrym doradcą...wiesz o tym! Będzie dobrze zobaczysz!

Moni widzę, że lubujesz się w ciężkostrawnym jedzonku, mam nadzieję, ze Ci posłużyło:)

Pietruszka, dostaniesz antybiotyk i będzie ok!

Darmag, zaraz tam jakies niespodzianki na koniec, chciałabyś ;p. No i czasem faktycznie najgorzej sie obudzić, iść do wc, a potem meksyk. ja czasem sie oszukuję, że wcale nie muszę skorzystać z toalety, ale wtedy mnie gniecie i tez nie śpie.... No ja póki co sie nie kołyszę....Mój mąż ma ze mnie ubaw i jakby tego było mało wszystkie jakies moje śmieszne bochomazy dziś wstawił w antyramę i powiesił w pokoju Igora....

Pala super, ze w końcu dotarł materać! Uwielbiam kisiel, tylko coś ostatnio żołądek mnie po każdej porcji boli...może to kwestia smaku bo wykańczam cytrynowy:)

Domi 1 mm poza normą, przecież to tak jak norma, albo nawet błąd pomiaru, mam nadzieję, ze wsyzstko na korzyść się wyjaśni:)

No to jakoś udało mi się zaległości ogarnąć:)
Spokojnej nocy!

10 lata 11 miesiąc temu #835372 przez moni91
Hej mamusie u mnie ok chodz od śmiania sie z komedii dostalam skurczy ale zyjemy:):) domi nie denerwuj sie bendzie dobrze :):)Ete gdzie ty ten konkurs wygrałaś??? Super wieczorek spędziłam z moim to teraz czas spać:):):)Słodkich snów kochane:-*:-*:-*Dobranocki :-*:-*

10 lata 11 miesiąc temu #835387 przez moni91
Witam sie z rana :)mój sie ogarnia do pracy a nasza córcia ma znowu czkawke:D hehehe ciekawe czy po porodzie tez tak bendzie czesto jej sie czkało:):):) ooo ja juz mam 37tc:D:Ddo potem:):)

10 lata 11 miesiąc temu #835393 przez roma4
Dzień Dobry wszystkim :)

No fakt łóżeczko w końcu stoi troch odetchnęłam , wiecie ja jestem taka ,że muszę mieć wszystko przygotowane do przodu taki charakter no i muszę nadzorować wtedy sie dobrze czuję, na razie zdjęć mie robię bo jest puste nie ubrane nie ma co fotografować jak już ubiorę to zrobię jest zwykłe drewniane żaden szał .

odziwo jakoś dzisiaj lepiej spałam ale brzuch mam tak twardy jak kamień myślę .

Domi nie martw sie będzie dobrze najważniejsze ,ze załatwiłaś te badania i w razie potrzeby wykonają ci ten rezonans ale myślę ,ze wszystko jest ok :)

Ete ja też nie wiem gdzie był konkurs? domyślam sie ,że na portalu napisz to obejrzymy Twój rysunek'

No Moni 37 tydz gratuluje jeszcze 3 i koniec ale czas leci :)

Marlena i jak noc lepsza była od dnia? my już teraz na tej końcówce to co raz gorzej sie czujemy :)

10 lata 11 miesiąc temu #835402 przez Porto1987
Witam się porannie :)

Roma fajnie, że już łóżeczko stoi :)

Ete gratki :) będziecie mieli z Igorem fajne nagrody :)

Nie pamiętam co której jeszcze chciałam napisać :dry: skleroza nie boli :dry:

Moni jak tam u Ciebie z ruchami malutkiej?

10 lata 11 miesiąc temu #835405 przez ete21
Hej! Ja już też nie śpię... Dzisiejsza noc była lepsza choć koło 3 miałam akcje krwawienie z nosa ( u mnie to życiowy standard) ale dałam radę!
MONI to małą od twojego śmiechu będzie miała banana na twarzy.
ROMA ja też lubię b wszystko mieć wcześniej ogarnięte żeby potem się nie stresować!

KONKURS był na naszym forum konkurs nr 35 na najlepsza walentynkę i ja dodałam jako pierwsza swoją więc może szybkość też miała znaczenie

10 lata 11 miesiąc temu #835406 przez pala813
Witam sie i ja mamusie:)
Noc calkiem znosnie minela, tylko 4 razy wstawalam do lazienki :) i nawet moglam dobrze pod brzuch poduszke ulozyc ale za to teraz boli mnie glowa i gardlo :( jakos nie za specjalnie sie czuje i pogoda taka o:( w ogole to myslalam, ze pada bo tak nieprzyjemnie jest:( chyba humor mnie jakos opuscil :( jeszcze wczoraj sprawdzalismy to na becikowe mozemy sie nie zalapac, mysimy tam podejsc :( ide bo i tak z tel pisze nie bede wam tu smecic.
Ete gratuluje :)

10 lata 11 miesiąc temu #835420 przez moni91
Hej mamusie ja wcinam śniadanko a brzuch mnie strasznie boli:(:(:( Porto ruchy malutkiej na razie ok :) ale jej tam naprawdę ciasno bo jak siedze to mnie wnętrzności wszystkie bola:(:( jest taka długa ze jej szkity czuje pod splotem słonecznym:D ostatnio dostałam z piety w żebro:( ale jest ok :) chciała bym juz urodzić:(

10 lata 11 miesiąc temu #835429 przez darmag21
Hej mamusie, ja tak ogolnie dzis, bo szykuje sie na uczelnie i malo czasu mam.
Noc mialam ciezka, maz chrapal i w ogole jakos tak sztywno bylo, czulam ze nie ciesze sie ze przyjechal i to samo odczowalam z jego strony...po czym wygnalam go z lozka bo mnie to traktorowanie z rownowagi wyprowadzalo a na zakonczenie o 4 rano sie poplakalam. A wiecie czemu ??? Bo wstalam do wc po czy wracam, klade sie a podemna lozko skrzypi :dry: pewnie od wagi. Chyba z 16 mam na +.
Tez naleze do osob ktore lubia nadzorowac, miec wszystko ogarniete. Czuje ze wtedy bedzie zrobione po mojemu.
Odczowam coraz wiecej skurczy ale nadal nie sa jakies mega bolesne, takie dziwne uczucie.
Jestem juz mega wymeczona, chyba z Kacprem bylo mi latwiej i nie pamietam zeby mi na koncu tak ciaza dokuczala.
Dobra, lece... nie chce was moim smutkiem zarazuc bo smece.

Milego dnia mamusie.

10 lata 11 miesiąc temu #835446 przez marl3na
Witam się z rana :)

Moni moja też z rana dzisiaj miała czkawkę.

Roma w końcu pospałam :D Usnęłam koło północy i spałam do 9:30 z jednym wstaniem do toalety :) Od razu lepiej się czuję :) Teraz tylko dzidzi brakuje do tego łóżeczka. Ale już niedługo.

Ete czyli noc z przebojami miałaś. Gratuluję wygranej :) Super misie :)

Pala to u mnie świeci słońce i ma być dzisiaj 10 stopni... Czyli dzisiaj u Ciebie gorszy dzień. Odpoczywaj, może się polepszy ;)

Moni może już tydzień albo dwa i będziesz mamusią :) Wytrzymasz. Zobacz ile już za Tobą. :)

Darmag ach te hormony. Dobrze, żeby wszystko było do końca w porządku. Nie ma co się wagą przejmować!! :)

Miłego dnia :)

10 lata 11 miesiąc temu #835453 przez moni91
Darmag to teraz cie pociesze ja mam 20 na plusie :Di sie tym nie przejmuj bendzie dobrze:-*:-*:-*

10 lata 11 miesiąc temu #835454 przez annlu
Cześć mamusie ! :)

MamaMikołaja
Oj ja też już czekam na spacery z wózkiem... :) W domu już wariuję, bo nie wiem co ze sobą zrobić :D
Na lewym boku też mi się niewygodnie leży... :/ Najlepiej mi się zasypia na PRAWYM !
Ja mam termin na 11 marca czyli między jedną a drugą pełnią... Ciekawe którą :D

Pala
Ja też jakoś dziwnie czuje brzuch „na nogach” jak siedzę, ale jeszcze nikt mi nie powiedział, że brzuch się opuścił... Dodatkowo mam duuuży nacisk na pęcherz i krocze a to podobno też skutek opuszczenia się brzucha... Hm...

Domi
Jeny pierwszy raz słyszę o komorach bocznych itp... :O 1 mm to wcale nie tak dużo – to tyle co nic. Nie przejmuj się ( wiem – łatwo mówić ). Trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze !
Ooo to Twój maluszek ma 2300 a mój 2200 :) I widzisz druga lekarka Cie trochę uspokoiła. Wszystko będzie dobrze ! Wierzę w to ! Nie zadręczaj się tym... :(

Roma
Oj to miałaś przeboje z tym przewożeniem.... ;/ Ale przyszło łóżeczko do Ciebie to już odetchniesz :) Czekam na zdjęcie jak już je złożysz :)

Marl3na
Ooo ja też wczoraj kupiłam puder z Nivea :) I też mam oliwkę Bambino :)

ulisia
Oooo może faktycznie bociany przyleciały do nas :D
Super, że mały zdrowy :)

Pietruszka
O ja też mam balsam Babydream dla kobiet w ciąży i faktycznie uważam, że cena w porządku i bardzo mi sprzyjają :) Od samego początku stosuje ten balsam i mój brzuszek wygląda bardzo dobrze i jak na razie ( odpukać ) żadnych rozstępów nie widać... Oby tak zostało...
Szkoda, że wynik dodatni... Ale dostaniesz antybiotyk i będzie dobrze. Spokojnie !

Darmag
Ojjj taaaak. Też uważam, że „baby” są gorsze niż faceci w kolejkach.. Chociaż ja na szczęście jeszcze takiej sytuacji nie miałam.. U mnie w okolicach akurat wszyscy mnie wszędzie przepuszczają :) Nawet jak chodzę na pobranie krwi to siedzący tam ludzie mówią „o niech pani pójdzie przede mną mi się nie spieszy a pani się męczyć nie będzie musiała” :)
Trzymam kciuki, aby wyniki były jak najbardziej w porządku ! :)
Wagą się nie przejmuj ! Wyglądasz pięknie :) Chociaż ja też mam chwilami dni, że myślę, że wyglądam strasznie źle.... :/

Moni
Oj to Ty już dosyć często masz te skurcze... Trzymaj się kochana ! Już bliżej niż dalej :)

Loca
Ja na razie tylko jednej nocy miałam takie bolesne skurcze, że ojojoj... Potem takie w miarę do zniesienia...

Ete
Gratuluje wygranej ! Super ! :) Piękny rysunek ! :)

U mnie w sumie dobrze :) Wczoraj kupiłam ostatni kosmetyk dla małego - puder w Rossmanie z Nivea i spotkała mnie ciekawa niespodzianka, bo dostałam kupon za zakupy z rabatem 10% na następne... Niby tylko 10% , ale miło :)
A i kupiłam taką małą buteleczkę z dozownikiem ( 50 albo 100 ml ) do której przeleję sobie mój balsam pod prysznic, aby nie brać całego 500 ml do szpitala... :)

Skurcze mnie raz po raz dopadają, ale za to mam wrażenie, że mały strasznie się pcha na dół... Nie wiem czy któraś wie o czym mówię, ale często mam uczucie jak pcha się główką ( no bo ją ma dole ) w krocze... Dziwne uczucie... Wrrrr...

Śnieg się u nas topi, cieplutko się robi, słońce świeci... Ah chce już wiosnę ! :)

10 lata 11 miesiąc temu #835493 przez marl3na
Annlu rabat się zawsze wykorzysta. Lepszy ten niż 3% z kartą rossnę :-) też już mi się marzy spacer z wózkiem i wiosna, ale coś mówili że zima ma wrócić. Te butelki też planuję zabrać do szpitala.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka