BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #834166 przez darmag21
Witam porankiem jeszcze z lozka. Jakos wstac sie nie chce, ale trzeba sniadanie zjesc i zrobic pierworodnemu. Ja tez nie spalam dzis najlepiej, walalam sie z boku na bok a teraz odczowam juz obolale biodra od tego spania raz na lewym raz na prawym boku. Domi, powodzenia na wizycie, trzymam kciuki, zobaczysz ze wszystko jest dobrze. Pala to jak leniwy dzien cie czeka to herbaka, kocyk i ksiazka. Moni u mnie tez jak siedze to najwiecej czuje i jak poloze sie na prawym boku... moj tez nie nalezy do tych fikajacych wciaz ale cieszy mnie to ze w ogole sie rusza. Juz coraz blizej wiec damy rade. MamaMikolaja nie raz sie slyszalo zeby na smutki lody zjesc ale czy to dziala ???

Wstaje cos zrobisc jesc i ogarnac sie.

Do potem. Milego dnia.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #834197 przez moni91
Dziewczynki mojej córce chyba było potrzebna kofeina bo wypiłam słaba kawkę na śniadanko i jak się położyłam to mała zaczęła kopać nie mocno ale zaczęła pukać mnie w rękę:) więc się super ucieszyłam:):) Mój się śmiał że faszeruje dziecko kawą :):) ale nic jej się nie stanie od słabej kawki rozpuszczalnej z mlekiem:D teraz pewnie dalej poszła spać ale jestem spokojniejsza:):) Tylko zaniepokoił mnie ból podbrzusza jak leże na prawym boku :( ale to pewnie skurcz:):) Buziaki kochane :D:D:D

10 lata 11 miesiąc temu #834203 przez annlu
Cześć mamusie :) !

Loca
Mi właśnie dzisiaj licznik pokazuje 33 DNI ! :)

marl3na
Oj zaraz Ty będziesz miała 36 tydzień nawet nie zauważysz kiedy :)

Moni
Jak zakupy ? Udane ? :)
Nie denerwuj się ruchami małej. Może ma spokojniejsze dni. Spokojnie !

Porto
Oj ja już nie mogę się doczekać kiedy wezmę małego na ręce i przytule... Ah :)
Współczuje opuchlizny... :(

MamaMikolaja
Ja powiem Ci, że też mam parę rzeczy do zrobienia i jakoś tak brak mi motywacji i chęci... :D Zwyczajnie mi się nie chce :D – ciągle myślę, że mam jeszcze czas...

Pala
Oj zgodzę się z Tobą. Papierologia strasznie wygląda u nas w kraju... ;/
Super, że mąż Ciebie pilnuje, abyś za dużo nie robiła. Kochany :)
No faktycznie Twoje maleństwo szaleje :) Mój też czasem tak się wygina, że mój brzuch w ogóle nie przypomina brzucha :D

Claudii

Domi
Super informacje odnośnie karmienia... I ja tak samo jak Ty mam zamiar karmić piersią przez jakieś 0,5 roku...
No zobaczymy kiedy małemu zachce się wyjść... Chociaż tak jak prędzej miałam przeczucie, że wyjdzie szybciej tak jakoś teraz ogarnęło mnie uczucie, że jeszcze urodzę po terminie...

Ete
Hehe, to musisz pięknie wyglądać z tą brodą :)
Jakie piękne zdjęcie !! :) I przede wszystkim widać Waszą radość z oczekiwania :) Supeerrrr !

Pietruszka
A do ciekawe z tym upodobaniem jednej piersi ! Cwane ! :D

Darmag
Egzamin na pewno pójdzie Ci śpiewająco ! Trzymam kciuki. Super, że praca napisana :)

A ja Wam powiem, że jakoś tak od paru dni mam dziwne noce.. Nagle w środku nocy otwieram oczy i się budzę.. I równocześnie mały daje znać kopniakiem... Może to będą jego pory... :O

A i coraz bardziej odczuwam jak mały naciska mi głową „tam na dole” czasem to nawet mnie taki dziwny dreszcz przejdzie w dolnych okolicach... Któraś też tak ma ?

I obliczyłam, że od początku ciąży przytyłam 8,300 kg ... To chyba nie jest dużo co ? :)

A tu takie zdjęcie na jakie wpadłam : niedługo my będziemy na tym ostatnim zdjęciu :) Ahh
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #834238 przez ete21
Witam z rana!
A ja wczoraj wieczorkiem, do Was pisałam, ale forum zdechło...i już wymiekłam.

Roma, ja tez planuje powiesić nowa fieranke w salonie, ale jeszcze sie nad tym zastanawiam, tak czy owak, ta co wisi mnie denerwuje! Foto było z 33 tygodnia, ale rozmiarowo dzisiaj wielkość brzuszka bez zmian.Roma mój mały też dostaje agresora, jak leżę na lewym boku, dziwne te nasze maluchy:)

MamoMikołaja, dlatego ja jestem pożeraczem lodów, w szczególności z naturalnych produktów - samo zdrowie! I nie tylko lody wydzielaja serotoninę, bo każda ulubiona przez nas potrawa, dla niektórych może być to nawetr pizza:)

Moni moim zdaniem jak siedzisz własnie po turecku to mała ma mniej miejsca i ją pewnie gdzie niegdzie ugniatasz, a jak sie położysz to ma luz:) Dobra kawa nie jest zła! I na pewno małej nie zaszkodzisz, prędzej sobie jak faktycznie jej potrzebujesz a nie wypijesz. Często mamy popełniaja błąd bo przed ciążą np piją 5 kaw dziennie, a jak zachodzą w ciążę to nie piją żadnej, a w tym przypadku to nawet kardiolodzy odradzają takie odstawienie i że bezpieczniej wypić 1 czy 2 niż w ogóle!

Pala, zaraz tam samotny dzień, zobacz kto lepiej dotrzymuje Ci towarzystwa jak Twoje maleństwo w brzuszku:) Odpoczywaj!

Porto, to teraz pozostaje czekac na wyniki:)

Darmag, nie zauważyłaś, ze jak ci smutno to sięgasz po cos słodkiego albo ulubionego? Mam nadzieję, że tylko dzis miałas gorsza noc i że będzie lepiej!

Domi to Ty dzisiaj nam piszesz relacje z wizyty? Super!

Annlu mówia, ze jak maluszek w brzuszku, to juz tam ustala sobie pewien rytm spania i czuwania. Więc wszytsko mozliwe, że budzisz sie akurat, wtedy jak mały by miał jeść:) I chyba wiem o jakim dreszczu mówisz, ja to odczuwam jakby mnie prąd poraził czy coś koło tego...Nie za dużo tych kg. ja się w 12 kg zamknę...chyba z resztą jakie to ma znaczenie? Focia jak zwykle wymiata:)

o joj ale mi sie cofnęło...wypiłam chyba z 350ml mleka z kawą inką i chyba na raz było za dużo...dobrze ze nosem na monitor mi nie wyleciało:)

10 lata 11 miesiąc temu #834284 przez MamaMikołaja
Witajcie kobietki,

Pala, ja też dziś większość dnia spędzam sama, tzn z Mikołajem w brzuchu  mój ostatnio dużo pracuje, a ja tylko siedzę i wymyślam, co by tu porobić, żeby nie oszaleć  Też mi się już marzą spacery z wózkiem

Roma, mi też jakoś źle na lewy boku leżeć. A już o zaśnięciu nie ma mowy!

Moni, może Twoja córeczka miała wczoraj gorsze dzień i dlatego była mniej aktywna. Wiesz, jak to jest z kobietami, czasem miewają humorki ;) Dobrze, że dziś już jesteś spokojniejsza

Darmag, ja wczoraj miałam dzień pt „nic mi się nie chce”. Dziś już jest super, także jak nie minie, to jutro będzie lepiej :)

Annlu, to normalne, że czujesz ucisk małego na dole. Ja też tak mam, szczególnie jak chodzę. A przytyłaś malutko. Ale ważne, ze maluch zdrowy.

Ete, może nie szalej tak z tą firanką ;) a jak już nie wytrzymasz, to uważaj. Ja tam nie włażę na żadne wysokości, bo mi się zaraz w głowie kręci i mam wizje upadku ;)

A ja od rana tylko bym jadła. Musze się czyms zając, bo tylko wymyślam, co zjeść :) mam ochotę na wszystko, więc jak się nie opamiętam to do wieczora zjem zawartość lodówki, z lodówką włącznie ;) pójdę chyba na powietrze, to może mi minie :)

10 lata 11 miesiąc temu #834301 przez domi2907
Witam was mamusie...z poczekalni..

Nerwy mnie troszke zrzeraja..mam nadzieje ze nic mi tam na sile nie wynjadzie. Wogole to od rana latam..bylam juz w centrum zdrowia, zusie zalatwic pare papierow zeby potem nie trzeba bylo ...poporstu juz jestem padnieta..

Taz jeszcze to usg..ciekawe ile sie spozni. Ja obstawiam 30 min.,zobaczymy :)

Potem wam napisze co i jak.

10 lata 11 miesiąc temu #834302 przez darmag21
Hej mamuski, ale pogoda super, ja jak zwykle musialam cos na miescie zalatwic i nie obylo sie bez wyjscia.

Jutro jade na badania, krew, mocz... juz chyba ostatnie.
Musze jechac do geodezji, nie lubie takich spraw zalatwiac.
Przynajmniej jutro mezus przyjedzie to bedzie lepiej ale co z tego jak znowu bede musiala siedziec na uczelni, chociaz juz nie tak dlugo jak ostatnio.

Ja dwa tygodnie temu, mylam okno, ale ja mam takie napoddaszu, wiec wspinac sie nie trzeba i zawiesilam firanke bo tez mnie juz denerwowala taco wisiala. A pozniej maz niech odswierza jak ja bede w szpitalu, zeby sie nie nudzil.

10 lata 11 miesiąc temu #834340 przez Loca
Witam :)

Ja już się oporządziłam, kurczak mi się marynuje w jajku, a na obiad dzisiaj zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, wychodzi na to, że będzie obiad na dwa dni :) coś ostatnio nie trzymam się tradycji "mówimy mięsu nie w piątek".

Dziewczyny, co do hellpa, to moja bardzo dobra znajoma przeszła przez to w październiku, pierwsze objawy były takie jak u mnie ostatnio, czyli ból żołądka i wątroby, początkowo zdarzały się raz może dwa razy, ale z biegiem czasu objawy jej się nasilały, dziewczyna przez kilka dni nie była wstanie jeść ani pić, poszła do szpitala i lekarze pojęcia nie mięli o tym co się z nią dzieje, ale podjęli decyzje o cesarce. Dzisiaj jest już wszystko ok, faktycznie kilka tyg wcześniej, przed całym zdarzeniem, była opuchnięta na twarzy, ale ja osobiście myślałam, że tak jej się przytyło. Jest to rzadki zespół, ale jak widzicie zdarza się, dlatego też kiedy ja miałam podwyższony aspat i alat, to ze znajomą zbladłyśmy bo wiemy przez co ona przeszła.

To tyle :)

Domi, czekamy na wieści :)

Ete, ja widzę że Ty masz tak samo ogromny brzuch jak ja :P bardzo ładne zdjęcie.

Darmag, to skorzystałaś ze słońca :) ja od wczoraj na spacer chce iść, ale dzisiaj czekam na kuriera znowu...mąż robi interesy i sprzedaje części z laptopa, a teraz codziennie coś wysyłać muszę :silly: no i zakupy mają do mnie przyjechać między 14 a 16, więc czekam też aż przywiozą je (jak ja uwielbiam 21 wiek :D )

Annlu, może tak być, że maluszek będzie miał takie pory, wielokrotnie słyszałam że to się sprawdza.

Kurcze, chyba będzie trzeba iść do biedronki po lody....

MamaMikołaja, my też z moim Mikołajkiem, całe dnie sami spędzamy, czekam tego wieczora aż mąż wróci z pracy jakby to jakieś zbawienie miało być...

Jeszcze dużo zjeść nie zdążyłam, a już zgaga mnie łapie :dry:

10 lata 11 miesiąc temu #834428 przez moni91
Jak tam mamusie ja leze i odpoczywam bo mam skurcze:( bolesne :(

10 lata 11 miesiąc temu #834446 przez darmag21
Moni u mnie bardzo leniwy dzien. Nie chce mi sie z lozka wstac... mama obiad mi przyniosla wiec gdyby nie on to chyba bym sie nie podniosla. Len jak nic.

Moni ty to nie dlugo urodzisz wiec pewnie sie natura przygotowuje.

10 lata 11 miesiąc temu #834449 przez pala813
Witam mamulki :)
U nas dzisiaj calkiem dobrze jest, nie boli mnie brzuszek, tylko troche twardy jest i kregoslup daje o sobie znac. Wczoraj na wieczor lekki bol byl ale do wytrzymania :) Mam wrazenie, ze brzuch sie opuscil bo jak siedze to bardziej mi przeszkadza, wrez czuje go na nogach :) i gumka od dresow mnie uwiera bardziej niz normalnie.

Darmag odpoczywam sobie ale oczywiscie z rana przetarlam kurze i zrobilam pranie :) musze jeszcze wyprasowac posciel :) okna tez za mna chodza :p narazie wygrywa rozsadek i zostawiam je w spokoju:)
Moni slaba kawa nie jest zla :) ja czasem tez jak mam smak zrobie sobie taka mleczna lure :) normalnie na inke sie przerzucilam :) dobrze, ze z mala juz lepiej i ze Ty jestes spokojniejsza :) Co do skurczy to beda coraz czesciej sie pojawiac, nic na to nie poradzimy :) trzymaj sie :)
Annlu moze faktycznie te godziny o ktorych teraz sie budzisz pozniej bede ulubionymi porami Twojego maluszka :) Bardzo malo przytylas ale najwazniejsze, ze z dzieckiem wszystko w porzadku :) co do ucisku to ja czasem tez cos takiego czuje.
Ete forum niestety zawodzi coraz czesciej, zalezy ktora jak trafi :)
MamaMikolaja chyba kazda z nas tych spacerow nie moze sie doczekac :) jeszcze trafilysmy w taki cudny czas, wiosna, slonce i wszystko bedzie budzic sie do zycia :):D tez czasem mam takie dni ze mam gloda i moglabym rzucic sie na wszystko co zobacze :)
Domu trzymam kciuki zeby wszystko bylo w porzadku:)

10 lata 11 miesiąc temu #834453 przez domi2907
Hej,,m

Ja mam dola... I to takiego stad do nie wiem kad. Na usg wyszlo ze maly ladnie rosnie. Ma juz 2300 gram. W sumie to wszytsko ogolem ok ale te komory boczne mozgu sie powiekszyly...i jestem przerazona. Bo w sumie nie wiem o co chodzi. Wszytsko inne ma niby ok. Ona zasugerowala zeby zrobic rezonans magnetyczny w przyszlym tygodniu. Nie wiem czy to nie bedzie szkodliwe dla malego..

Sprobuje sie dzis umowic do innego lekarza. Zeby powtorzyl to usg..zobaczymy czy mi sie uda.

10 lata 11 miesiąc temu #834457 przez marl3na
Hej dziewczyny :)

Właśnie wróciłam z zakupów. Moja wyprawka zbliża się do końca :) Mała dziś dość spokojna.

Domi ja podobnie chciałabym karmić... Max 6 miesięcy, ale ciekawe jak to wyjdzie. Też mamy mieć na szkole ten temat. Czekam na wieści co tam w brzuszku :)

Pala zapytaj. Ja wiem, że u mnie w szpitalu mają 2 laktatory, ale jak jest dużo porodów to też ciężko się na nie załapać. Ja rexone bezzapachową w kulce mam od początku ciąży, bo ta wcześniejsza strasznie mi przeszkadzała. Mdliło mnie od tego zapachu. A biały jeleń jak dla mnie też jest fajny :) A dzidzia wygląda jakby chciała wyjść :D
Samotne spacery to już chyba nie wskazane. Jakby się miało zacząć to lepiej mieć kogoś obok.

Ete właśnie nie wiem czy to stawiający brzuch czy nie... Ale skoro taki twardy to inaczej być nie może. Super ta Wasza sesja :)

Pietruszka kolejne ciekawe informacje. Dzięki ;) Ale smoczek biorę do szpitala w razie czego. Może uda się go nie użyć.

Darmag
czyli już możesz rodzić bezpiecznie. Mi te 2 tyg jeszcze brakuje.

Roma lepiej nie skacz tak wysoko.

Annlu nie mogę się doczekać kiedy :) A takie zestawienie też sobie zrobię. Tylko, że mąż mi robi foty odkąd brzuszek zaczął się zaokrąglać :) Mało przytyłaś. Pewnie po porodzie nie będzie widać, że byłaś w ciąży :)

Mamo Mikołaja to pewnie po powrocie jeszcze większy będziesz miała apetyt :)

10 lata 11 miesiąc temu #834463 przez MamaMikołaja
Darmag, ja też się lenie cały dzień. z obiadem masz fajnie, ale ja podobnie poszłam na łatwiznę i wyjęłam zamrożone pierogi od mamusi. ach te nasze kochane mamy :)

Pala, wiesz po czym ja poznaje, że brzuch mi sie opuszcza? Ty go czujesz na nogach, a ja nie czuję cycków na brzuchu ;)

Marlena i na jakie kosmetyki się zdecydowałaś?

Domi, super, że maluch rośnie zdrowo. co do tych komór mózgu, to nie wiem, co Ci napisac, bo pierwsze słyszę. nawet nie wiedziałam, że coś takiego się mierzy :(Ale może rezonans nie będzie groźny, bo to prześwietlenie, nie wiem, czy mozna to porównac do jak usg? Dobrze, że chcesz skonsultowac to z innym lekarzem.

Moni, coś czuje, że możesz najszybciej zostać mamusią. trzymaj się i bądź dzielna

Mi już zachcianki minęły. najadłam się z rana i teraz już mogę nie jesc do wieczora. a pierogi zjem może na kolację, jak mój mąż wróci z pracy :)

10 lata 11 miesiąc temu #834465 przez MamaMikołaja
aaa i pytanie do Loci- jak robisz zapiekankę ze szpinakiem? myślę o jutrzejszym obiedzie, a mam akurat zamrożony szpinak :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka