- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Darmag no u mnie tez wiosennie co do bolu to w niedziele bolalo i wczoraj, zobaczymy jak dzisiaj bedzie. Paczka to ja wczoraj tez zjadlam ale mi smakowal jak nigdy juz tak dlugo za mna chodzil az wreszcie nie wytzymalam
Roma i Monia wspolczuje zgagi, ja raz mialam ale nie chce nawet myslec jak to jest kiedy tam meczy i meczy i nic nie mozna zjesc. Juz niedlugo i tak jak Ete pisze jak brzuszek sie opusci to powinno przejsc
Maz mi napisal co mam dzisiaj zrobic na kartce i ze jak zrobie cos wiecej to zagrozil, ze sie dwa dni do mnie nie odezwie a na tej kartce np zobacz czy torba do szpitala cala spakowana, przygotuj rzeczy na wyjazd do szpitala zajmie mi to 10 minut i nic wiecej nie moge robic eh nic nierobienie jest okropnie meczace :D
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
to i ja dolaczam do mam z bólami. U mnie od 3 w nocy takie na przemian- tępy ból jak na okres i rwanie. Bralam w nocy nospe. Teraz zjem śniadanie i znowu wezmę. Będę później. A, moja mała aktywna.
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Pala, Ty to już skurcze przepowiadające masz jestem tego wręcz pewna, jak tak Cię chwyci weź ciepłą kąpiel żeby brzuszek rozluźnić, a później się połóż
Dzisiaj dzień pełen emocji masz i obowiązków
Ete, jesteś mistrzynią musisz pięknie wyglądać z tym bąblem na brodzie, mam nadzieję że się szybko zagoi, oparzenia to fatalna sprawa.
JA to chyba wczoraj wieczorem i rano skurcze miałam, ale nie wiem nie znam się, nie bolało jak na okres ale czułam spięcie brzucha i delikatny ból promieniujący na plecy.
Mój maluch tak piętami wierci się pod żebrami że mam wrażenie jakby ktoś w wątrobie mi mieszał. Wczoraj siostrze męża chciałam pokazać jak mały się rusza, nie pochwalił się tylko subtelnie się przekręcał tak, że dał małe widowisko
- marl3na
- Wylogowany
- pierwsze słowa
W końcu się wyspałam. Ale coś zaczyna mi się brzuch stawiać. Chyba za dużo chodzę. Mała od rana aktywna.
Ete ja też się ostatnio poparzyłam marmoladą z pączków. Tak to już jest z tymi zachciankami. Ciężko się powstrzymać i czekać do wystygnięcia
Moni przecież Mała ma już mało miejsca. Może się rusza jak Ty śpisz. Ale dla spokoju idź na to ktg. Ja zgagi całe szczęście nie mam.
Pala to dzisiaj się nie przepracujesz. Odpoczywaj jak mąż każe
Loca ja też jak chce komuś pokazać jak Mała szaleje, to ona nagle się uspokaja.
Bolące mamusie - odpoczywajcie!
Miłego dnia.
- annlu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Już nadrabiam moją nieobecność ( za dużo spraw na głowie ) i mówię co u mnie :
Pietruszka
Super waga maluszka ! Super, że rozwija się prawidłowo.
Loca
Maluszek na pewno jeszcze utyje i będzie wszystko dobrze ! Nie stresuj się kochana !
Ja też jeszcze nie wiem do końca jak będę ubierać małego, ale wydaje mi się, że wszystko przyjdzie z czasem. W końcu jesteśmy mamami i będziemy wiedziały co jest najlepsze dla naszych pociech ! W końcu taka natura
Pala
O to super, że wszystko w porządku. Ooo no to 18 lutego już będziesz miała małą obok siebie !
Ete
Oj ja też od jakiegoś czasu mam chwilami takie napady gorąca... :O
Super, że u Ciebie wszystko dobrze ! I mam nadzieję, że ten bąbel szybko się zagoi...
marl3na
O super, że na zajęciach Ci się podoba
Ja mam oliwkę Bambino + mydełko Bambino I skupiłam się na pudrze z Nivea... Jeszcze mam kremik do twarzy z Babydream.... Skupiłam się tylko na tych paru, bo nie chce używać zbyt wielu kosmetyków dla małego na początku....
MamaMikołaja
Mi siara pojawiła się jakoś na początku grudnia o ile dobrze pamiętam i do tej pory się utrzymuje. Ja nie mam strupków, bo ona sama mi wypływa a przy dotyku nawet najmniejszym to już w ogóle...
Ani-ta
Trzymaj się z katarem !
Moni
Jakie piękne zdjęcia !!
Twoje maleństwo jest leniwe a moje wręcz przeciwne ! Jest baaaaaardzo aktywny
Domi
Super te informacje odnośnie porodu Dzięki wielkie !
Sesja zdjęciowa ? Super sprawa kochana !
A ja wczoraj byłam na wizycie
Mały nadal ułożony główką w dół tak jak był Waży już 2,200 kg Posłuchałam serduszka i pobrano mi wymaz. Z maluszkiem wszystko idealnie
Za tydzień mam odebrać te wyniki wymazu, dostałam skierowanie na ostatnią morfologię - tą którą już mam wziąć ze sobą do szpitala
A no i usłyszałam " no skończone 35 tygodni no to niech przez tydzień jeszcze mały posiedzi a potem może wychodzić "
No i następna wizyta za 2 tygodnie - będę miała wtedy KTG
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Annlu, może mój maluch w 35 tyg skończonym też już przekroczy 2 kg mam nadzieję, super że jest wszystko w idealnym porządku, niech maluszek nabiera ciałka
no dziewczyny, już nie długo
Porto, 49 dni panikować zacznę jak zostanie poniżej 30
- marl3na
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Też zastanawiam się nad mydełkiem Bambino. Ono tak fajnie pachnie Idę zaraz do rossmana przejrzeć te wszystkie kosmetyki
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
Loca zaczynamy kolejny tydzień jeee już tak blisko A powiem Ci, że ja też się zastanawiałam nad ubieraniem. i wymyśliłam, że np. jak będę ubierała bobaska w jakiegoś pajaca, czy bluzeczkę, to pod spód będę nakładała bodziaka z krótkim rękawkiem albo bez rękawków, bo to inaczej jest jak ubranko przylega troszkę do ciała. Wydaje mi się, że nie dość, że jest cieplej, to i przyjemniej
Współczuję Wam moje drogie dolegliwości ja wczoraj byłam tak zmęczona bo pół dnia na nogach, to mnie w jednym miejscu wzgórek łonowy bolał a nogi miałam tak popuchnięte, że mi się bańki zrobiły
Moni dobrze, że malutka już zaczyna brykać. Ja zauważyłam, że moja mała mało się rusza jak ja jestem zmęczona. Wtedy odpoczywa razem z mamusią
Ja to będę malutką też tak tulić, żeby czuła się bezpiecznie i kochana i tatuś też będzie musiał, a ja będę patrzyła na ten piękny widok
Darmag może zrób sobie dzień przerwy tak w środku tygodnia współczuję Ci tych obowiązków
Jak sobie przypomnę, co miałam jeszcze napisać, to napiszę
- MamaMikołaja
- Wylogowany
- pierwsze słowa
współczuje Wam zgagi. ja mialam może kilka razy. teraz chyba juz mi sie brzuch opuścił i dlatego mnie nie męczy...
odezwę się później.
- MamaMikołaja
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
- majeczka22
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja już po sobocie wróciłam do świata żywych. Czuje się dobrze, nic mnie nie boli- jedynie guz na głowie pozostał po uderzeniu w ścianę głową. Staram się teraz więcej pić - tak ok 7 kubków herbaty na dzień oraz zajadać jakieś warzywka i owoce
A poza tym pogoda u mnie ja na wiosnę - na termometrze jest +12 stopni, słoneczko świeci tylko trochę wiatru jest.
Zmykam pisać dalej pracę bo zostało mi tak jeszcze ok. 20 stron a termin oddania mam do 14 lutego - ale sądzę że będzie w niej jeszcze mnóstwo błędów do poprawienia i termin obrony przesunie się z marca na maj niestety.
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Spakowałam też do nosidełka pare kompletów body, pajaców i spiochy jedne bo tak jak Loca mam problem z tym jak ją ubierać więc wziełam pare zestawów. Dodatkowo misiowy pajac, kombinezon, kocyk, rękawiczki i grubsza czapka Przygotowałam dokumenty do szpitala, dzisiaj mąz jeszcze hbs nowy wybierze i przeciwciała ostatnie najbardziej aktualne.
Mam tylko problem z grupą krwi. Z racji tego, że jestem w trakcie zmiany nazwiska z podwójnego na nazwisko męża to bylam wczoraj w laboratorium i dali mi odpis na nazwisko męża (nie mam jeszcze dowodu, posługuję się decyzja z klauzulą natychmiastowej wykonalności którą dostałam w USC). Niby musze mieć oryginał ale gość w laboratorium powiedział, że to wystarczy i musze iść się zapytać do szpitala jak to jest żeby niespodzianek nie było. Oryginał grupy krwi i krewkarta jest na nazwisko podwójne. Eh ta głupia papierologia oszaleć można przecież wiadomo, że ja to ja i pesel jest ten sam i poręczone jest przez tą samą osobe ktora podpisywała oryginał.
ps: Mąż dzwonił sprawdzić co robie:P LoL i pierwsze pytanie co robiłaś czego nie ma na liście :D
Pietruszka widzę, że u większości z nas już sie coś zaczyna, niestety coraz bliżej do rozwiązania więc boleć będzie coraz częściej . Mi takie pojedyńcze też koło 34 tc się zaczeły, dodatkowo wczoraj zauważyłam, że mam popuchnięte kostki i ręce. Moje uczucie wielorybowatośći przybrało więc na sile ale dam rade Wszystkie damy, odwrotu nie ma :)
Darmag dobrze, że mi przypomnialaś wode musze kupić i wrzucić do torby bo znowu o niej zapomne wezme dwie małe z tym dziubkiem żeby łatwiej było pić o takich pisałyście Zdrowia dla mamy oby zdążyła wyzdrowieć zanim wnuk sie na świecie pojawi
Loca no w sumie skończony 37 tc swoje robi Łącze się z Tobą w niewiedzy też nie odróżniam czy to skurcze czy jaka cholera, boli różnie czasem sama nie wiem czy to mała mi się tak boląco rozpycha tam po dole czy faktycznie coś jest nie tak i lepiej sie pakować na IP. Wczoraj mąż się dopytywał czy mam skurcze to mu mówie, że nie wiem nigdy nie byłam w ciąży :D Raz boli jak na okres, raz kłująco a nieraz jeszcze inaczej i bądz tu człowieku mądry Loca zobaczysz jaka panika będzie ja Ci mniej niż dwa tygodnie zostanie :D
Marlena to może rób sobie krótkie przerwy w ciągu dnia żeby brzuszek odpoczął
Annlu jeżeli nie zechce się pannicy wyjść wcześniej to tak Super, że wszystko dobrze na wizycie Ponad 2 kg to już bardzo dobra waga ostatnia prosta przed Tobą U mnie w szpitalu jeszcze w dniu przyjęcia robią morfologie żeby mieć na świeżo wszystko, ja musiałam zrobić hbs i nowe przeciwciała O miałam się zapytac o to ktg na wizycie ale zapomniałam i juz pewnie nie zdążę
Moni uważaj na siebie, może dlatego mała się nie rusza tak bardzo bo Ty za dużo się forsujesz? Ja nie kusze losu i narazie grzecznie siedze w domu
MamaMikołaja właśnie pisałam, że ostatnio zauważyłam opuchlizne na kostkach i dłoniach. Na twarzy niby nie ale za to mam wrażenie, że ramiona mam grube Ja już mam raczej wszystko zrobione zostalo jeszcze tylko powyparzać i umyć butelki, smoczki, pojemniki na pokarm itp. I ubrać łóżeczko ale to przed samym 18 zrobię