- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Ete wczoraj tak brzuch mnie bolal ze nie moglam sie wyprostowac i zrobic kroku:( maz musial mnie prowadzic bo jakby mi ktos igle wbijal, nawet ubrac sie sama w pizame nie dalam rady. Ja caly czas na magnezie i nospie jestem. Dodatkowo ta luteina codziennie, boje sie ze jak ja odstawie to nawet do 15 nie dotrwam. Wiem wpadam w paranoje.
Zauwazylam, ze okropnie poca mi sie rece i stopy a w nocy to taka mokra sie budze ze czasem patrze czy wody mi nie odeszly a kaloryfer skrecony calkiem.
Zajrze do was przed wizyta jeszcze odpisze wszystkim:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja wstałam nie dawno bo praktycznie w nocy nie spalam miałam straszną zgage no i ta bezsenność nie wiem skąd poprostu się przebudziłam o 2 i do 5 oglądałam telewizor bo nie miałam z sobą co zrobić, jeszcze mam 6 tyg dużo i nie dużo najgorzej z tym spaniem jak już jest dzien to jestem szczęśliwa przynajmniej mam co robić
Pala myślę podobnie jak dziewczyny że to może być rwa ,ale Ty masz dzisiaj wizytę u lekarza to może coś zaradzi , dobrze ,ze ten ból trochę się zmniejszył ale mimo wszystko współczuje no jeszcze Pala 2 tyg
Majeczka to straszne że zemdlałaś ale wiesz przynajmniej od czego? byłas u lekarza ?
Darmag fajnie nie jak nie trzeba szykować się do szkoły , a przepis zapisany dzięki
Ete a jak ty spałaś? bo nic nie ma to chyba dobrze co?
Moni dobrze że bóle ustały no w Twoim tygodniu to mają prawo być , też myślę,że bedzie ciekawy luty dzięki Wam
Pietruszka no można nabrać tłuszczu w każdym miejscu mi przytyły nogi całe co przy pierwszej ciąży nie było w dodatku jak rozmawiamy z rodziną z zagaricy na skype to mąż wkółko mnie pokazuje na kamerze już mu mówiłam ,ze to mnie wkurza bo wyglądam jak wilka piłka
POWODZENIA WSZYSTKIM NA WIZYTACH
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
ROMA ja o moim spaniu nic nie pisze, bo jak tylko pomyśle, że jest za dobrze to się wszystko chrzani. Od kilku dni nie mecze się godzinami żeby usnąć dziś poszłam spać po 24 a obudziłam się o 7, w nocy też ale to w ramach zmiany pozycji ale wszystko to dzięki melisie, no chyba że spadła mi ilość hormonów odpowiedzialnych za bezsenność....
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja się trochę przespałam i uspokoiłam po wczorajszym.
Pala, dobrze że masz dzisiaj wizytę, jeszcze troszkę i maluszek będzie z wami więc jakoś trzeba się przemęczyć te parę tyg.
Ja rwę kulszową miałam tylko raz i mam nadzieję, że się nie powtórzy.
Swoją drogą od wczoraj czuję się jakbym miała okres dostać, niby brzuch mnie nie boli, ale dół pleców, nogi i podbrzusze mam takie....zmęczone, jakby bolało, ale nie boli...Jeszcze śniło mi się, że czop mi odszedł... dobrze, że tak jak Pala mam dzisiaj wizytę.
czas coś dziabnąć bo to już 9:30 za pasem.
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
Przybywam po weekendowej nieobecności Mam info o Agness z piątku. U niej wszystko ok. Jest nawet już w domu, ale nie ma dostępu do neta, więc nie może do nas wejść
Ja się obudziłam dziś z bólem gardła, ale coś mi się wydaje, że to po zgadze mam ten ból, bo nic więcej mi nie dolega. Także raczę się dziś czosnkiem i cytryną z miodem. Muszę tylko pójść do sklepu a tak mi się nie chce, bo chlapa i ciapa na całego.
Łączę się z Wami w ciążowych dolegliwościach już niewiele nam zostało
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Porto, super ze Agnesss juz w domu, czyli sytuacja unormowana chyba. I kuruj sie zawczasu.
Ete, ja tez w szpitalu ladowalam na rwekulszowa, nic nie pomagalo,dopiero blokady, ale to oszukiwanie bolu, tylko co zrobic jak to ostatnia deska ratunku.
Roma, super bylo rano nie wstawac, ale musze sie ogarnac i pojechac do miasta.
- majeczka22
- Wylogowany
- budujemy zdania
jedynie po tym uderzeniu pozostał mi guz i trochę przeciętej skóry
- MamaMikołaja
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
Widze, ze im bliżej rozwiązania, tym mamy coraz to ciekawsze sny....a swoja drogą zastanawiam się czy któras z nas doświadczy we śnie swojego porodu....
Darmag z tym czopem śluzowym to może byc dośc skomplikowana sprawa - tak mi się wydaje przynajmniej. Z tego co piszesz to faktycznie taki glucik to mogło być to, no ale niewątpliwie musisz teraz obserwować swój organizm.
Ja praktycznie jak wam pisałam mam mega suchoty, choć od 3 dni to na bieliźnie odnajduje taki śluz jak przy jajeczkowaniu, nie żadne gluciki, ale taki biały śluz, i czasem to mi się mokro robi i zastanawiam się czy popuściłam siusiu czy podciekam wodami.... Więc to w moim przypadku może być oznaką jakis zmian nie wiem...
Tak czy owak zostało nam bacznie sie obserwować.
Pala, Loca powodzenia na wizytcach, koniecnzie zdajcie nam relację, jak juz będziecie po!!!!!
A ja po mału sie zbieram na wycieczkę do Poznania (całe 70 km w obie strony):
1. musze odwiedzić kadry w pracy przeprowadzić wywiad odnośnie macierzyńskiego i takie tam, cz nie trzeba jakiś dokumentów złożyć!
2. odebrać wynik na GBS - mam nadzieję, ze nie mam tego świństwa
3. Dostarczyć zwolnienie męża do pracy
4. Umówić się do fryzjera (nie wierzę, w to że obcina się dziecku rozum;p)
5. Może zaliczyć najlepsze lody pod słońcem (z naturalnych produktów, wieloletnia receptura mmmmm) po prostu pychota:)
To do później!
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Majeczka, wracaj do zdrowka,moze trzeba jakies badania neurologiczne zrobic ?
Dziewczyny powodzenia na wizytach, czekamy z niecierpliwoscia na relacje.
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
a Co do Majeczki to te objawy co napisała i z ta niepamięcią, to mi pod wstrząśnienie mózgu podlatuje....więc teraz tylko leżeć!!!!i zero stresu !!!!
To pa
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Darmag, no to nic tylko trzeba teraz obserwować siebie, ja czasem mam takie wrażenie jak Ete, czyli jakbym się posikała, tak mokro mi się robi, więc non stop we wkładkach higienicznych śmigam, ale mi czasem luteina po prostu wypływa...
Porto, dzięki za info o Agness, ciekawa byłam co u niej, dobrze że już jest w domku a Ty masz jakieś plany na dzisiaj? W ogóle w tym tyg. obie zaczynamy 34 tydzień czasem się zastanawiam, która z nas pierwsza urodzi
MamaMikołaja, ja budzę się tak koło 4:30 na siku, później mój synuś ma gimnastykę i zasnąć nie mogę a o 5 mąż wstaje do pracy, więc krząta się po mieszkaniu przez kolejne 30 min, wychodzi o 5:30 a ja zasypiam o 6 dopiero i tak codziennie niestety. Dobrze, że o 6/7 rano jest jeszcze ciemno, więc spokojnie mogę spać latem myślę, że z zaśnięciem byłoby gorzej.
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
plus.google.com/photos/11129310705737865...bums?partnerid=gplp0
Pozdrowienia, spokojnej końcówki ciąży
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Loca mnie też drażni jak wszyscy kładą ręce na moim brzuchu, najgorzej jak ide do pracy z L4 wtedy tylko słysze mogę, mogę i nawet sie nie obejrze a już jestem obłożona rękami Co do śniadań to ja ostatnio jem ser biały ze szczypiorkiem albo jakiś serek wiejski a na wieczór obowiązkowo kakao nabiał u mnie przoduje nawet jogurty zaczeły sie pojawiać od czasu do czasu:) Czekamy na relacje po wizycie mamy na tą samą godzine o ile się nie myle Co do bólu podbrzusza to właśnie też mam takie uczucie, że zaraz dostane okres
Majeczka uważaj na siebie i dużo odpozywaj
Darmag ja już wpisałam ogóra na liste zakupów i zrobie tą sałate o której mowiłaś bo nie wytrzymam
Claudii w takim razie czekamy na zdjęcie też bym chciała już wszystko przygotować no ale materaca dalej brak. Ciotka dzwoniła chyba koło czwartku, że zamawia i pytała jaki chcialam, opadłam gdybym wiedziała, że nie zamówiła wtedy co mówiła ze zamawia czyli jakiś miesiąc temu to przecież sami byśmy kupili a nie czekałabym aż od niej z łaska dostane.
Pietruszka rozbawił mnie Twój tekst z cyckami na plecach Napewno nie jest aż tak źle Myślę, że oswajanie dziecka w ogole ze zwierzętami to bardzo dobry pomysł Mój mąz ostatnio siedzi, patrzy na mnie i stwierdził "Nasza mała to chyba będzie lubiła zwierzęta" ja mówie no pewnie a on "Nie będzie miała wyjścia :) hehe u mnie od zawsze zwierzęta odgrywały ważną role więc napewno ja tym zaraże Powodzenia na wizycie Z tego co pamiętam też dzisiaj masz
Roma przynajmniej mogę sie wyprostować to już coś Współczuje tej bezsenności człowiek chciałby spać a się nie da i co zrobić. Co do tycia to u mnie poszło w uda trochę zresztą pierwsze gdzie zawsze tyje to uda właśnie jak zaczynają mi się łączyć w najwyższym miejscu wiem, że trzeba się za siebie zabrać Eh ale bym już poćwiczyła
Porto dzięki za informacje od Agness, dobrze, że jest już w domu
Ete pracowity dzień dzisiaj przed Toba:) uważaj na siebie tylko Ja ostatnio byłam w pracy zapytać wlaśnie o papiery i dostałam całą górę do wypełnienia :D
Dziewczyny dziękuje za rady. Ja tylko dojdę do siebie po porodzie postaram się zrobić porządek z tym moim kręgosłupem. Chociaż wczoraj bolało mnie inaczej niż jeszcze wcześniej jak przypuszczałam, że to rwa właśnie. Wtedy bolały plecy i promieniowało na pośladki natomiast wczoraj to jakby brzuch mi nie pozwolił się wyprostować. Co do czopa to ostatnio właśnie miałam was się pytać czy myślałyście o tym kiedy powinien odejść, ja ostatnio coraz częściej się nad tym zastanawiam bo nieraz miałam taką sytuacje jak Ete i też nie wiem czy to wody czy faktycznie się posikałam. O widzę, że Loca ma to samo Luteina to tak bardziej na biało widać, że to tabletka a czasem to normalnie taka woda poleci. Bez wkładek sie nie obejdzie
Miłego dnia mamusie ja zjem jakiś lekki obiad, wykąpie się bo na wizytę trzeba sie doprowadzić do jakiegos stanu :D i odezwe się wieczorkiem co i jak u mnie nowego Trzymam kciuki żeby były same dobre wiadomośći:)