BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #835825 przez ete21
Oj to się dzieje, pójdzie hurtowo...
LOCA jak się niepokoisz to śmigaj do lekarza albo chociaż na ktg pokaże przynajmniej czy są skurcze....
ANNLU widzę ze zaczynamy lubić wc :-)
ULISIA mam nadzieje ze w ciągu dnia nie będzie cie kręgosłup bolał....odpoczywaj
DARNAG powodzenia na egzaminie, z podpowiadaczem w brzuszku pójdzie jak po maśle-trzymam kciuki!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #835827 przez MamaMikołaja
hej Mamusie, witam po 1-dniowej przerwie.
wczoraj mi internet nie działał :(
Czytam, co u Was i widzę, że panika. ale u mnie też coś się dzieje. wczoraj pobolewał mnie brzuch, z tym, że to był ciągły ból, nie były to napewno skurcze. nie miałam na nic siły i też mi gorąco (ale grzeje mnie całą ciążę,wcześniej byłam zmarzlakiem).a dziś rano wyleciało ze mnie sporo śluzu! i myślę, że może to czop. a od kiedy nie biorę luteiny, to miałam sucho. ale nie panikuję, co ma byc, to będzie. jedyne, co mnie martwi,to nie złożone łóżeczko, dziś muszę mojego pogonić, bo to nie ma żartów :woohoo:

10 lata 11 miesiąc temu #835829 przez roma4
Witam rankiem niedzielnym :)

Widzę ,że coraz częściej piszecie o bólach różnych pewnie to chodzi o zbliżający sie poród
Anula fajne zdjęcie brzuszka może i trochę nisko ale na zdjęciu to tak nie widać
Majeczka Twoja kompozycja pieska z dzidziusiem urocza
Marlena no widzisz wpadłabyś do mnie albo do Ete na sernika tak cóż musisz zrobić :)
Pala myślę,że zbliża sie Twój poród ja niestety nie miałam przy Victrori nic wstępnego no może jeden skurcz bo rodziłam na wywołaniu po terminie wiec ciężko mi opisac jak jest prz porodzie fizjologicznym ale może poleż i odpoczywaj jak będzie zle do jedz do szpitala przynajmniej Cię uspokoją :)
Darmag powodzenia na egzaminie trzymam kciuki :)
Ulisia bóle to normalka ja mam bóle bioder już dłuższy czas i śpię na poduchach każda zmiana pozycji to ból no cóż nie da sie uniknąć
Miłego Dnia idę na kawkę :)

10 lata 11 miesiąc temu #835832 przez MamaMikołaja
Pala, u Ciebie dzieje się chyba najwięcej. Odpoczywaj i nie martw się (wiem, łatwo powiedziec), ale napewno stres nie pomoże. Przecież jakby zaczeło się coś dziac wcześniej (tfu tfu), to jedziesz na porodówkę i robią Ci cc, mimo, że to nie Twój termin. Skoro masz przeciwskazania to nie mogą Ci odmówić. Moja koleżanka tak miała. Urodziła miesiąc przed terminem cc, nie była nawet spakowana, bo stwierdziła, ze ma jeszcze dużo czasu :) I cesarkę miała bez problemu zrobioną. Także uszki do góry, będzie dobrze :blink:

10 lata 11 miesiąc temu #835842 przez moni91
Hej piękne widzę ze wszystkie mamy te same objawy :D Ulisia nie strasz mnie bo ja tak mam ze idę na kibelek z checia zrobienia kupy i nic :( i te objawy czyli potliwość bule i ucisk tam na dole tez mam wiec teraz mnie niepokój ogarną:( aj chyba większość z nas do końca lutego bendzie sie rozpakowywać (oby nie niech małe skarby jeszcze siedza w brzuszkach )Ja dziś jadę do szpitala ogarnąć co trzeba i moze poprosze o ktg i zobacze czy mam skurcze:D Do potem kochane:)trzymajcie sie:-*

10 lata 11 miesiąc temu #835895 przez marl3na
Loca mój chociaż pomógł wczoraj w odkurzaniu. Nie narzekam :) Ale w kuchni wole być ja :D

Darmag trzymam kciuki :)

Pala myślę, że skurcze i tak będą mocniejsze... leki działają na te delikatne. Tak mi się wydaje :)

Roma też możne zagonie mojego, żeby pomiksował mi tego serniczka :D

Ja lecę do szwagierki na urodziny i obiadek do teściów. Będę wieczorem :) Odpoczywajcie :D

10 lata 11 miesiąc temu #835944 przez pala813
Mamusie ale tu cisza dzisiaj. Jak wam mija niedziela?:) u nas narazie nie jest tak zle, co jakis czas brzuch zaboli ale mam dosc siedzenia w domu, idziemy z mezem na spacer :) mam nadzieje, ze gorzej nie bedzie.

Mamusie zauwazylyscie jak malo nas pisze od jakiegos czasu? Sporo dziewczyn gdzies zaginelo...

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #835946 przez ete21
Pala zazdroszczę spacerku:) Ja to mogę sobie pomarzyć, bo jak tylko 3 minuty postoje w miejscu to mnie ciśnie do dołu brzuszek i słabo mi się robi, a z kolei jak chodzę to brzuch tewardnieje, więc moje wycieczki ograniczają sie do wyjścia z domu do auta, zakupy i z powrotem:/
udanego popołudnia!

10 lata 11 miesiąc temu #835965 przez domi2907
Hej mamusie,

J was podczytuje ale jakos nie pisze bo mam nastroj podly..
Do wtorku czekam na usg a potem jak bedzie potrzeba to na ten rezonans...i mimo ze lakarka kazala sie nie martwic to i tak nie umiem calkiem tego wylaczyc.

Buziaki. Milego weekndu.

10 lata 11 miesiąc temu #835988 przez ete21
Ale mam akcję...od dobrych 30 minut boli mnie podbrzusze na całej szerokości, jakbym miała rozległą kolkę gdy się za szybko idzie to tak złapie... Nie jest to jakiś mega straszny ból, ale jednak denerwuje i nie chce ustąpić, nawet mam problem ze wstaniem i wyprostowaniem się, no a moze mnie jelitka bolą??? No i brzuch mam w sumie miękki jak siedze, ale jak wstaje robi sie twardy....mam nadzieję, ze zaraz przejdzie...

10 lata 11 miesiąc temu #835992 przez darmag21
Hej mamusie, ja juz wrocilam, a raczej dopiero. Po egzaminie jestem, ale nie ma co sie cieszyc za wczasu bo wyniki za tydzien i jeszcze jeden egzamin przede mna.

Plecy mnie bola...od siedzenia wciaz, wiec ide zaraz sie wykapac, pizamka i leze nie wstaje jak rano.

10 lata 11 miesiąc temu #835995 przez roma4
Darmag napewno będzie dobrze i egzamin będzie zdany :)
Ete a brałaś no-spę? moze to tylko takie bóle , będzie dziwnie jak tak narzekamy na te bóle ,ze to moze już a sie okaże ,że rodzimy po terminie nie?
Pala masz racje faktycznie coraz mniej nas piszę reszta albo zajęta albo ma inne powody
Domi będzie dobrze zobaczysz ja trzymam kciuki i dziewczyny napewno też :)

U nas nudna niedziela siedzimy w domu i tylko sie patrzy co tu zjeść

10 lata 11 miesiąc temu #836036 przez Loca
Porto coś rzadko się odzywa ostatnio, zresztą fakt, też zauważyłam że inne dziewczyny nam poznikały, Kasztanowa coś się nie odzywa, Agness też jak poszła do szpitala od tej pory nic nie napisał, baska też milczy...można by tak wymieniać i wymieniać.

A ja dzisiaj też na spacerze byłam i chyba przesadziłam, prawa pachwina mnie bardzo zaczęła boleć, a jak w aucie siadłam to brzuch zaczął mnie pobolewać, wpadłam do domu i profilaktyczne nospe wzięłam i chyba zaraz pójdę sobie kąpiel wziąć, żeby uspokoić te skurcze.
Nie ma co, trzeba się oszczędzać.

Darmag, no to razem z Tobą czekamy na wyniki :) mam nadzieję, że ocena będzie zadowalająca :)

Domi, wiem o czym mówisz i w pełni Cię rozumiem, ja mam tak z hipotrofią małego, ciągle mimo wszystko o tym myślę i mam nadzieję, że maluszek w każdym tygodniu przybrał te swoje 200 g.
Prawda jest taka, że każda z nas nie ma pewności, czy wszystko jest dobrze, dowiemy się w dzień porodu. Ja jestem zdania, że dobrze będzie u każdej, chce tak myśleć. Czekamy na informację we wtorek.

ja się ciągle schizuję, że urodzę wcześniej...nie wiem co to za durna obsesja, ale uczepiła się mnie ta myśl i wywalić jej z głowy nie mogę.

10 lata 11 miesiąc temu #836052 przez annlu
Hej mamusie ja tak na szybko wiadomosc od Moni :

" ja w szpitalu na obserwacji ze wzgledu na slabe ruchy malutkiej ale jest ok malutka wazy 2900 i jest zdrowa ale wola mnie przytrzymac usciskaj tam Mamusie:-*:-*:-*

Wazne ze u nich wszystko w porzadku. Trzymamy kciuki ! :)

10 lata 11 miesiąc temu #836113 przez MamaMikołaja
Hej Mamcie
Oglądałam właśnie skoki i wzruszyłam się, jak zdobyliśmy medal. Jak Wam minął dzień? My wreszcie złożyliśmy łóżeczko. Nie pokazuje zdjęcia, bo stoi jeszcze nie na swoim miejscu.

Marlena, ja też lubię rządzić w kuchni. Chociaż lubię, jak mój mi pomaga :)

Pala, jak po spacerze? Ja chciałam iść na spacer, ale mnie coś kłuje w dole brzucha jak chodzę. Ale była taka piękna pogoda, w domu gorąco, więc pootwierałam okna i wdychałam tak powietrze. Jak by to moja mama widziała, to by stwierdziła, że „to lizanie cukierka przez papierek” :)

Ete, mam właśnie to samo z tym kłuciem w dole brzucha. Ale Twoja szyjka jest pewnie najkrótsza ze wszystkich, więc pewnie odczuwasz te bóle najintensywniej. Igor ma niedaleką drogę do pokonania :) Ciekawe jak u mnie. Wizyta w czwartek.

Domi, oby do wtorku. Trzymamy kciuki. Myśl pozytywnie.

Darmag, na pewno zaliczysz. jeszcze jeden egzamin i masz z głowy?

Roma, dziś Ty masz apetyt? Mi o dziwo minęło. Trochę zmniejszył mi się apetyt. Jem, bo muszę. Ciekawe od czego to zależy. a z tymi terminami to pewnie jest tak, że teraz każda przeżywa, że może wcześniej urodzi, a wcale tak nie będzie i jak będzie mijał termin to będziemy przeżywać, że chcemy już urodzić :)

Loca, ja do pewnego momentu też się schizowałam, że urodzę wcześniej. Teraz mam myśli, że przenoszę ciąże. Nie wiem czasem, czy to nie jest reakcja obronna organizmu przed strachem porodowym :) Czas pokaże. Ale może akurat masz taki etap, że myślisz, że będzie wcześniej a im bliżej porodu, to myślenie będzie Ci się zmieniać...

Annlu, dzięki za wiadomośc od Moni. Dobrze, ze z małą wszystko dobrze :) a i śliczny masz brzuszek. Nie wiem jak wyglądał wcześniej, ale w mojej ocenie nie wydaję się, że jest nisko. Ale to moja ocena. Tak któraś pisała- najlepiej jak się kogoś widzi na co dzień.

To forum szwankuje najbardziej wieczorem. Pewnie dlatego, że wtedy jest najwięcej użytkowniczek i jest strasznie obciążone.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka