- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- roma4
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ete z tego jak Ty opisujesz swój poród to jakbym czytała o moim z Victorią , tez rodziłam 8godz też z nacinaniem + pęknięcie i też vacum czyli w 100% cię rozumiem ,masz rację się zapomina ale w danym momencie jest łatwo , mi jeszcze nie wyszło w całości łożysko wtedy czyszczą nie wiem czy któraś miała to drugi ból
Najważniejsze ,że mały
Igor jest i wszystko dobrze się skończyło
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Loca
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Porto, ja czekam na wieści co u Ciebie po wizycie.
Claudii, czyżbyś następna była w kolejce? no chyba, że któraś Cię wyprzedzi

Domi, może się okazać że urodzisz wcześniej niż my, które są w strefie zagrożenia przedwczesnym porodem :)natura lubi płatać figle

Roma, no strasznie się objadłam

powiem wam, że fakt wymiotowania do szpitalnego kibla "dupy nie urywa" jak to mawia mój mąż...nic przyjemnego i weź tu heftaj tak żeby tą wodą w twarz nie dostać...
eh to tak słowem wstępu, lecę do dentysty

- Kasztanowa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Roma, mówią że ma to 30-50% kobiet, z czego 90% o tym nie wie, bo nie robią tego badania. Podobno 1% rodzących się dzieci ma szansę się zarazic, a nie u wszystkich występują komplikacje z tym związane, więc może nie jest to takie straszne, jakie się wydaje na pierwszy rzut oka.
Pakujecie torby podróżne czy walizki? I ile pampersów bierzecie?
- MamaMikołaja
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
u mnie żadnych objawów jak na razie, więc będzie z zaskoczenia albo wywoływanie

Majeczka, dobra robota z tymi zdjęciami

Kasztanowa, ja mam torbę spakowaną na same ubrania, a rzeczy kosmetyczne oddzielnie, bo mi się nie zmieściły. Pampersów mam całą paczkę, tę mniejszą, nie wiem ile ich tam jest
Loca, powodzenia u dentysty. Tylko tam nie puść czegoś

Domi, sporo jest dziewczyn na koniec marca, także się nie przejmuj. Jak już pisałam będziemy z niecierpliwością czekać na do ostatniego urodzonego dzieciaczka

Marlena, ja też się dziś obżeram, w końcu to ostatnie chwile. Ja też jakiś czas temu miałam w moczu szczawiany i lekarz kazał mi więcej pić
Darmag, nie żałuj sobie pączków, potem będziesz mogła sobie o nich pomarzyć. Ja tam też jestem słoniem, czołgiem, ciągnikiem, wielorybem itp., ale się jakoś nie przejmuje i z dnia na dzień jem coraz więcej....słodyczy! no mam taką ochotę, ze nie mogę się powstrzymać!
Anita, mały kopie, bo mu pączków mało

Pietruszka, robota poczeka, odpocznij jak źle się czujesz. Teściowie zrozumieją...
a mi mój mąż odłączył dekoder, bo malował i nie mam dziś telewizji. on mądry poszedł do pracy a ja zwariuje z nudów. próbuje podłączyć sama, ale mi nie wychodzi, jakieś błędy wyskakują
- majeczka22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- moni91
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- baska007 2
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Szybko dzisiaj poszło, nawet długo nie czekałam

Kasztanowa nie przejmuj się na zapas i nie stresuj za wiele, będzie dobrze

Też bym chciała mieć 8kg na plusie

Ja mam spakowaną torbę podróżna, a pampersów całą paczkę 48sztuk tych małych new born Pampersa.
Pietruszka to zaciskaj nogi

Mama Mikołaja lekarz się śmiał że jak mały taki aktywny od 3 do 5 ze spać nie daje to może w tych godzinach się urodzi

Loca dobrze że Cię wypuścili, chociaż chwilę odpoczniesz od szpitala. Oszczędzaj się , współczuje dolegliwości wątrobowych. Może rumianek albo mięta pomogą?
Porto jak dużo chodziłaś to pewnie ululałaś do snu maleństwo

Domi ja pewnie też zostanę na koniec marca, termin mam na 31 także się boję żebym czasem ostatnia nie została

Roma dostaniesz antybiotyk i będzie dobrze

- Kasztanowa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
To co Ty tyle napakowałaśKasztanowa, ja mam torbę spakowaną na same ubrania, a rzeczy kosmetyczne oddzielnie, bo mi się nie zmieściły.

baska i prawidłowo, czekamy na koniec marca

Ja o ten ból stawów w dłoniach jeszcze pytałam i podobno to normalne jak dziecko coś przy kręgosłupie uciska.
- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Życie jest wielkim cudem
Marlena, moj dzis tez szalal zwlaszcza od rana do poludnia, moze faktycznie po dawce tylu paczkow.
Roma dobrze ze na wizycie oki a z paciorkowcem to nie czytajcie dziewczyny bo wujek google wcale dobrym doradca nie jest.To cie pociesze Roma, ja mam 19kg, ale wszyscy mowia ze tych kg nie widac... pewnie klamia. Myslalam ze teraz bedzie mniej na wadze ale widze ze mam tyle samo co z pierwszym, osobistym synem ...

Co do porodu Ete i twojego Roma, to ja rodzilam 10 godz, tez krocze nacinane i kleszcze nie vacum, wiec podobnie do was... Roma moze tym razem bedzie ci dany latwy porod.
Loca ty tez potrafisz rozbawic, nie moglam z tymi bakami...
kasztanowa ja mam torbe podrozna, rzeczy tylko dla siebie, ubranek nie musze brac, pampersy wzielam w razie co, mam te zielone pampersa 1 tam jest chyba 47 szt, jak bedzie za malo to dowioza.
MM u mnie tv gra nawet jak go nie ogladam, jakos tak mam ze bez niego taka glucha cisza wiec sie troszke ponudzisz ale dobrze ze masz neta to cos porobisz.
Moni pogoda wam sprzyja na spacerki wiec korzystajcie jak najwiecej.
Baska ja tez mam czasem takie cisnieie, ale pogoda taka jest ze niskocisnieniowca nie sprzyja.
- baska007 2
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Loca
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Wy tak o tym paciorkowcu piszecie, ja to podobno tam nic nie mam, ale boje się że w szpitalu mogłam coś złapać...
Darmag, no bo ja się zestresowałam że mi tam dziad jeden uciekł i że wszyscy słyszeli

Ja się do torby też nie zmieściłam i trzeba reklamówkami się wspomagać, swoją drogą od początku muszę się spakować część rzeczy już jest w torbie, mam przygotowaną jedną paczkę pieluch, kilka ciuszków dla małego...trzeba sił nabrać po szpitalu i przygotować się...no i przygotować rzeczy dla męża, coby z głodu i pragnienia na porodówce mi nie padł.
- Porto1987
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 17

Szyjki brak - Loca jesteśmy w jednym klubie

- Loca
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- roma4
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Kasztanowa wiesz aż tak sie nie przejmuje tylko sie dziwię ,ze mam bo w zyciu bym, na to nie wpadła
MM ja też nie umiem żyć bez telewizora , u mnie czy oglądam czy nie on gra aż idę spać
Baśka dobrze ,ze na wizycie wszystko ok i nie ma problemów
Darmag no właśnie nasze wcześniejsze porody nie byłe za "piękne" dlatego życze nam żeby te poszły innym torem
Porto c zyli jak po 5.03 odstawisz luteinę to możesz spokojnie rodzić ciekawe czy tak od razu pójdzie mimo,że nie masz prawie szyjki, pewnie z Locą będziecie rodzić w tym samym terminie
A ja na zebraniu byłam dla przyszły dzieci do zerówki , tak było ciepło w sali ,ze myślałam że zasnę jakoś mnie na spanie wzięło
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- Porto1987
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 17

Podobno ma nam lekko pójść, zobaczymy, nie?