BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #787187 przez Italia
Witaj Julka, fajnie, że dołączyłaś :) Masz termin dzień po mnie :)
Renata, a nie chcesz mieć parki? Parka też fajna sprawa :)
No i fajna fryzura :) Też mnie czasem korci, żeby dziabnąć sobie tak włosy ;)
Surenka, skąd jesteś, lub może lepiej gdzie jesteś zameldowana? Sprawdź dokładnie u siebie w powiecie lub gminie(jeśli to nie Warszawa), u mnie np. szkoła rodzenia jest darmowa dla osób zameldowanych w powiecie. W Warszawie wyczytałam, że na Karowej jest darmowa dla wszystkich, na Inflanckiej darmowa pod warunkiem, że jest się zameldowanym stale lub czasowo w Warszawie. Jak w innych szpitalach nie wiem.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #787277 przez 100krootka
Witaj Julka - opowiadaj :laugh: :laugh: :laugh:

My córeczkę nazwalibyśmy Zosia albo Marysia, a co do męskich imion to mamy dylemat, mi się baaaardzo podoba Borys, ale mężowi i nie wiemy pó
ki co ;)

11 lata 1 miesiąc temu #787324 przez tolad662
Witam i Ja nową Kwietnióweczkę :)

Zapomniałam sie przedstawić, Tola na mnie mówią więc i Wy możecie :laugh:

Surenka patrzyłam ile u mnie prywatnie by wyszło i powiem Ci że nie masz tak źle, ja musiała bym płacić 500 :angry:

Od godziny 7 rano mamy młodego CHOREGO!!! Z teściową grzecznościowe dzien dobry w kuchni i siedze jak pajac w pokoju zamknięta. Paranoja jakaś ;/

11 lata 1 miesiąc temu #787355 przez Italia
Tola, a Wy mieszkacie razem z teściową czy ona przychodzi do Was z chorym dzieckiem w odwiedziny? Bo to trochę zmienia postać rzeczy :) Niemniej jednak masakra, jak opiekuje się dzieckiem, a dziecko jest chore, to nawet jeśli mieszkacie razem, to może chyba iść do domu tego dziecka się nim zająć? Już nie mówiąc o tym, że Ciebie mały może zarazić, ale dziecko chore z domu wyprowadzać też chyba nie za bardzo mądrze...

11 lata 1 miesiąc temu #787358 przez julka87
Dzięki dziewczyny za ciepłe przyjęcie. Ja nazywam się Julia, jak w nicku.
U nas w 12 tc lekarz powiedział, że na 80% jest to chłopiec. Tak jakoś przeczuwałam od początku, że będzie to chłopiec, mąż do brzucha mówił synuś, a tu w 16 tc wyszło, że jednak dziewczynka :)
Co do imion nam się bardzo podobało Tymoteusz - Tymek, więc może którejś z Was się przyda. Dziewczynka to jeszcze myślimy, może Zosia albo Natasza....

11 lata 1 miesiąc temu #787372 przez megi23
hej laski ja dzielni walcze z chorobskiem ,ale jak do jutra polegne to jedziemy do lekarza ,bo jak angina sie rozwinei to sie pochlastam.... :( narazie nie jest zle ale widzialam biale naloty na migdalku , a to nie wrozy dobrze i chyba bez antybiotyku nie obejdzie... :(

witam nowa kwietniowke Tymoteusz mowisz tak ma moj synioooo na imie ten pierwszy nad drugim syniem mamy dylemat z mezem tzn on bo mu zadne imie nie pasi jak narazie :), ale mamy czas jeszcze ..

milego dnia jejku jak dzis zimno ... :/

11 lata 1 miesiąc temu #787384 przez tolad662
Italia mieszkamy z teściową, byla teraz 2 dni u nich i myślałam, że dzieciak pójdzie dziś do żłoba skoro ona wróciła, a oni go przywieźli z rana. Młody mnie w zeszłym tyg. zaraził ale już mi przeszło. Dlatego ulatniam się do koleżanki posiedzieć w spokoju.

11 lata 1 miesiąc temu #787406 przez julka87
Jeżeli chodzi o imiona dla chłopców to: Szymon, Bruno, Hubert, Leon też mi się podobają :)
Życzę zdrowia dziewczyny

11 lata 1 miesiąc temu #787409 przez Asia K
tolad662 napisał:

Witam i Ja nową Kwietnióweczkę :)

Zapomniałam sie przedstawić, Tola na mnie mówią więc i Wy możecie :laugh:

Surenka patrzyłam ile u mnie prywatnie by wyszło i powiem Ci że nie masz tak źle, ja musiała bym płacić 500 :angry:

Od godziny 7 rano mamy młodego CHOREGO!!! Z teściową grzecznościowe dzien dobry w kuchni i siedze jak pajac w pokoju zamknięta. Paranoja jakaś ;/

Zapytam sie grzecznie : - GDZIE DO CHOLER.....Y SĄ RODZICE TEGO CHOREGO DZIECKA?????????????????????

11 lata 1 miesiąc temu #787415 przez Asia K
julka87 napisał:

Dzięki dziewczyny za ciepłe przyjęcie. Ja nazywam się Julia, jak w nicku.
U nas w 12 tc lekarz powiedział, że na 80% jest to chłopiec. Tak jakoś przeczuwałam od początku, że będzie to chłopiec, mąż do brzucha mówił synuś, a tu w 16 tc wyszło, że jednak dziewczynka :)
Co do imion nam się bardzo podobało Tymoteusz - Tymek, więc może którejś z Was się przyda. Dziewczynka to jeszcze myślimy, może Zosia albo Natasza....

Megi juz sie to imie Tymek nie przyda bo ona ma juz jednego w domciu :D

11 lata 1 miesiąc temu #787416 przez Italia
Ale porażka, coś czuję, że Twój mąż znowu jej pośle ;) A może warto też byłoby pogadać z siostrą/bratem męża? No bo kurde oni też nie za bardzo odpowiedzialnie się zachowują, skoro nie posyłają dziecka do żłobka bo chore, to też nie powinni przywozić go do domu, w którym mieszka ciężarna. Tym bardziej, że wcześniej Cię już zaraził. Leć do tej koleżanki, ale to trochę nie fair, że Ty musisz wychodzić z mieszkania bo ktoś nie respektuje Waszych próśb. Trochę mi to przypomina ludzi, którzy palą fajki przy ciężarnych i to one muszą wychodzić, a nie palący.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #787420 przez Asia K
tolad662 napisał:

Italia mieszkamy z teściową, byla teraz 2 dni u nich i myślałam, że dzieciak pójdzie dziś do żłoba skoro ona wróciła, a oni go przywieźli z rana. Młody mnie w zeszłym tyg. zaraził ale już mi przeszło. Dlatego ulatniam się do koleżanki posiedzieć w spokoju.

A własciwie na co on choruje ? Zwykle przeziebienie czy co?
Teściówka tez nieodpowiedzialna - ja rozumiem jej wnuk itd ale ty tez nosisz jej wnuka i powinna równiez o ciebie dbac!!!
No ale mnie chyba nie warto wypowiadac sie na temat tesciowych bo ja mam taka ze hohohohoho
Która sie zamieni?? :silly:

11 lata 1 miesiąc temu #787556 przez Renata Anna
Julka witaj!!

julka87 napisał:

Jeżeli chodzi o imiona dla chłopców to: Szymon, Bruno, Hubert, Leon też mi się podobają :)

BARDZO ŁADNE IMIONA DLA CHŁOPCÓW... super!

11 lata 1 miesiąc temu #787685 przez Joasia B
Cześć Julka :-) witajcie dziewczyny, a ja mam na imię Joasia. Zaskoczone? ;-) Miło Was poznać.

11 lata 1 miesiąc temu #787730 przez tweety
jak to dibrze ze dzisiaj czwartek. jutro pt, jedziemy dodomu, w weekend bedzie troche pomocy od dziadkow a potem 2 tygpdnie zmoim tata. super. bedzie do kogo sie odezwac

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka