BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #788200 przez Asia K
dzien dobry :D

Ja juz z całą pewnością ruch czuję :D Ale jest to moje 2 dzieciątko wiec czekaj cierpliwie a sie doczekasz :)

100krotka - a kurier nie mógł zostawić tej paczki u sąsiadki lub cuś? Mój zawsze tak robi i nie musze nosic za niego bo w koncu placisz za kuriera bys miala pod sam nos do domu

Anulka - zaraz ide na fb cie przyjąć :D

Meggi - oblukałam juz wszystkie twoje foto - alez mieliscie zabawy z farbami :D Tylko sama nie wiem kto miał wiecej wy czy dorośli ? :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #788250 przez Italia
Julka, ja mam tak samo, jeszcze nic nie przytyłam, a wieczorem brzuch się robi 2 razy większy niż rano :D Ale to chyba normalne, moja koleżanka też tak ma.
Wczoraj przymierzyłam spodnie ciążowe w H&M bo chciałam sobie na allegro zamówić. Wyglądałam w nich jak pajac :D Nie dość, że mój rozmiar był za duży w tyłku, to w dodatku ten materiał na brzuch układał się jak worek na kartofle :P I teraz mam dylemat, czy zamawiać mniejsze(ale co jeśli mi później tyłek urośnie), czy się wstrzymać i nosić swoje stare na gumkę :D
Anulka, to u Was między dzieciakami też będzie niewielka różnica wieku :)

11 lata 1 miesiąc temu #788314 przez Anulka
Tak Italia :) . Julianek będzie miał 1,5 roczku gdy maluszek się urodzi. Nam się bardzo szybko udało począć drugie dzieciątko. Gdzieś w drugim tygodniu lipca ja powiedziałam mężowi, że jak mamy mieć drugiego maluszka to teraz musimy to zrobić i pod koniec lipca już na teście miałam 2 kreski :) . Zresztą z Juliankiem też było bardzo szybko, bo 1,5 mies. po ślubie już byłam w ciąży :) .

11 lata 1 miesiąc temu #788342 przez tolad662
julka :D widzę z tabelki że z Ol jesteś:D to tak jak ja, z tym że ja w Warszawie mieszkam już jakiś czas. Haaaa ale jaja:D a jak jeszcze powiesz że 87 to Twój rocznik to jesteśmy w tym samym wieku :D

11 lata 1 miesiąc temu #788358 przez tolad662
Italia jak mocno za duże to może póki co się wstrzymaj, nie ma co kupować na styk bo poźniej będa za małe i szkoda, a w za dużych na razie też nie bedziesz chodzić przecież :D
Leginsy zamów:P tylko uważaj! Ja zamówiłam niby ciążowe, a jak przyszły mi w tym tyg to się tylko wkurzyłam. Są chyba na ciąże do 2 miesiący :D taaakie obszerne na brzuszku.

Surenka ten sernik wygląda meeega! Lubie takie na zimno :D

Julka ja pierwsze ruchy miałam w ten wtorek :D i narazie cisza :( pójde do mojej gin dziś to zapytam jak to jest że z tymi ruchami, raz czujesz a raz nie.
W wymiotów nie miałam w ogóle, zemdliło mnie może łącznie z 5 razy ale to nic strasznego. Mdłości i hormony to ponoc reakcja organizmu na hormony więc nie każdy musi reagować tak samo.

11 lata 1 miesiąc temu #788362 przez tolad662
Ale się wykazałam błędami w tym wpisie :D Wybaczcie, ogólne sens chyba da się załapać :D

11 lata 1 miesiąc temu #788368 przez tolad662
julka Wejdz sobie w profil tak żebys mogła wpisać swoje dane i link do suwaczka wklej w miejsce podpis.
ja wklejałam link z pola "Kod dla forum z obsługą UBBCode lub BBCode" i wszytsko działało.

11 lata 1 miesiąc temu #788389 przez surenka
Anulka, szczęściara, ja o dziecko starałam się latami, i lekarze nie wiedzieli co ze mną nie tak, do tej pory nie wiem czemu się nie udawało, ale najważniejsze, że "natura" o mnie nie zapomniała :blink:
Julka no ja mam codziennie wieczorem uścisk w żołądku, jakby ważył dwa razy więcej niż rano, a brzuch wydęty, z rana znacznie zmniejsza mi się, ale i ważę z conajmniej kilogram mniej po nocy. Co do ruchów, to mąż bardziej nie może się ich doczekać ode mnie :laugh: przystawia dłoń do brzucha, a ja mu mówię, że jeszcze nie czuć jak kopie, ale on dalej swoje i nawet mówi, że "Coś tam się rusza" :lol:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #788430 przez Italia
Tolad, no właśnie jeszcze się wstrzymam z tymi spodniami bo sama nawet nie wiem jaki rozmiar powinnam wziąć. Może za 2 miesiące będę już wiedziała :) Teraz chodzę w rajstopach i sukienkach lub spódnicach sprzed ciąży(niektóre jeszcze nie piją), dziś mam stare jeansy z patentem na gumkę do włosów ;) A legginsy jak dla mnie najlepsze kupiłam sobie od Chińczyków na targu czy Marywilskiej(to dla mazowszanek), są z puszkiem w środki, a pas mają wysoki i nie opinają, jak dla mnie bomba, a są to zwykłe legginsy, nie ciążowe. A, i kupiłam dziś fajną tunikę, tylko bez mierzenia bo właśnie na targu.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Anulka, fajna różnica wieku, czyli rocznikowo 2 lata będzie? Ja bym chciała między dzieciakami mieć tak 2-3 lat. Ale zobaczymy jak to wyjdzie bo teraz to dopiero pierwszy siedzi w brzuchu ;)
Julka, ja też miałam problem z tym suwaczkiem, udało się dopiero jak skopiowałam ten link i wstawiłam je w pierwsze z tych 4 okienek. Wcześniej wstawiałam w inne i nie wychodziło, może tak spróbuj.

11 lata 1 miesiąc temu #788446 przez 100krootka
tolad662 no właśnie, a to 10 kg była przesyłka plus w 2 ręce zakupy ;/ ale dziś na szczęście jest Oki 
Asia K w sumie mógł, ale głupia byłam i sama się zgodziłam, że się pod sklepem spotkamy jak dzwonił

surenka ja też Ewa hehe ;)
julka87 ja też mam bardzo mało objawów ciążowych, mdłości nie było, czuję się świetnie, tylko brzuszek większy już :)

Spaaaaać.....

11 lata 1 miesiąc temu #788449 przez julka87
Tola, tak jestem rocznik 87 i powiem Ci, że mieszkałam w Warszawie do tego listopada przez okres 4 lat, ale mąż stracił pracę i zdecydowaliśmy się wrócić na stare śmieci czyli do Olsztyna :) Także dużo wspólnego mamy!
Czyli jednak to przypadłość u prawie każdej mamy z tym wielkim brzuchem wieczorem.
Jak już tak piszecie o poczęciu, to Wam powiem, że nasze maleństwo powstało w noc poślubna!!!
W życiu nie wiedziałam, że ot tak można zajść w ciążę, a jednak.
Jak piszecie o ubraniach ciążowych to ja polecam po prostu legginsy, teraz są takie fajne, grube, w środku z weluru, a na zewnątrz z fajnymi wzorami, zaopatrzyłam się już w kilka par.

11 lata 1 miesiąc temu #788454 przez julka87
Dzięki Tola, już mój podpis wygląda jak powinien :)

11 lata 1 miesiąc temu #788457 przez Asia K
ja tez popieram leginsy + tunika - jesli o mnie chodzi to najwygodniejsze i najłatwiej/najtaniej mozna dostac takie ciuchy a pochodzic mozna tez po ciazy :D

11 lata 1 miesiąc temu #788479 przez tolad662
julka kurde z ta Warszawą to już w ogólę mnie zaskoczyłaś :D U mnie za to mój jest rodowity Warszawiak więc musielibyśmy się rozstać żebym do rodziców wróciła :P

Leginsy to jo! :D Jak mi tylko bank odda łaskawię moją kasę to i ja zakupie kolejne zwykłe, już się nie nabiorę na ciążowe. Może i któraś z Was została ofiarą weekendowej awarii PKO?:D Mnie oskubali z połowy wypłaty :angry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #788510 przez megi23

a tak poza tym to hej

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka