- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Renata Anna
- Wylogowany
- rozmowna
Myślę nad imieniem, ale za cholerę nie mam pomysłu. Chyba zostawię tę decyzję mężowi. Pozdrawiam.
Aaaaa mam pytanie. Zapomniałam podpytać lekarza. Do tej pory tętno małego wynosiło 160, a teraz na USG wyszło 140. Powinnam się martwić? To raczej norma, ale czy powinno się to zmieniać?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Niestety nie mogę mówić z własnego doświadczenia ale jak napisała Anulka chłopcy są wpatrzeni w mamusie jak w obrazki
Tentno płodu jest prawidłowe jeśli jest w przedziale 110- 150. Mój też miał na poczatu 160 i mam nadzieję, że na połówkowym wyjdzie tyle co Twojemu mniej więcej.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Coś tu ciszej się zrobiło w tym tygodniu
Ja dziś wyruszam do rodziców, mam nadzieję że wysiedzę 3 godz w autokarze czekają już na mnie pierogi ruskie a wieczorem idę z niespodzianką do kumpeli, która ma ur a nie wie że przyjeżdzam.
Pochwale się, że odebrałam wczoraj wyniki i z moją tarczycą jest ok, TSH dalej wyższe niż powinno ale dopiero zaczełam łykac leki więc zobaczymy za 2 tyg. a cała reszta w normie więc na dzidzie nic nie wpływa źle Kamień z serca mi spadł! A no i glukoza też w normie ale mówiła że powtórzymy w standardowym terminie ;/ bleeee to najgorsze badanie jakie może być.
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Renata, zobaczysz za jakiś czas jak się oswoisz z myślą. Super sprawa mieć parkę. Ja nie mam jeszcze dzieci więc wymądrzać się nie będę, ale widzę po swoich znajomych, które mają synów, że to tacy synusie mamuś, chyba bardziej niż córcie. I nie martw się o kwestię "młodszego brata", między dziećmi będziesz miała niewielką różnicę wieku, na pewno będą się dogadywać :)Moja kumpela ma brata młodszego o 3 lata i żyją ze sobą super
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
- Joasia B
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja tu mam takie ceny, że czasami żałuje że w Olsztynie nie siedzę bo by mi taniej wyszło Jeden miesiąc przecierpicie, szkoda tylko że to akurat ten miesiąc świąteczny ale jeśli jest to zalecane myślę, że nie ma co się zastanawiać. Poczytaj na forum, może jednak jest ktoś z dobrym sprzętem gdzie kwota będzie mniejsza chociaż o te 50zł. A jak nie to może szpital?
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Joasia B
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- 100krootka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
tolad662 super że wyniki dobre, cieszę się
Kurcze, już znacie płeć Maluszków gratuluję Ja dzis się dowiem co z tym połówkowym moim wiec też będę mieć wkrótce świeże informacje. Szczerze mówiac płeć mi jest w tej chwili kompletnie obojętna, ale chciałabym poznać przed większymi zakupami dzidziusiowymi
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Mały w końcu wyrośnie i zacznie przesypiac noce. Aga pisała kiedyś, że gin jej powiedział, że w awaryjnych sytuacjach może zastosować czopki glicerynowe. Może spróbuj, ja uzywalam kilka razy przed ciąża i naprawdę potrafią zdziałać cuda
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja też jestem po badaniu połówkowym (w zasadzie było pobieżne bo 9 grudnia mam w klinice genetyki to ostatnie badanie także dowiem się dużo więcej) ale wyszło ok no i mogłam popatrzeć na maluszka cudowne uczucie
Joasia ja uważam że warto zrobić dokładne usg zwłaszcza jeśli lekarz proponuje. Na nim sprawdzają przepływy no i dokładniej maluszka pomierzą. W pierwszej ciąży robiłam odpłatnie teraz funduje mi NFZ bo jestem w grupie ryzyka ale gdyby nie to też bym się zdecydowała porozmawiaj o tym dokładniej ze swoim lekarzem.
tweety czopki glicerynowe naprawdę przynoszą ulgę sprawdzałam
Reneta gratuję chłopczyka mówię Ci synowie też są super bardzo podobnie zareagowałam jak dowiedziałam się że u nas też będzie drugi synuś ale teraz bardzo się cieszę
Wszystkim dziewczynom gratuluję pomyślnych badań
Ewelkaa wypoczywaj a będzie wszystko dobrze
Miłej i spokojnej nocki