BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #791139 przez Renata Anna
Anulka, Ewelka, Asia dzięki za podtrzymanie na duchu. Wiem, że będzie tak jak mówicie i ciągle szukam pozytywów w całej tej sytuacji. Jeszcze nie ochłonęłam, ale powoli dociera do mnie ten fakt.
Myślę nad imieniem, ale za cholerę nie mam pomysłu. Chyba zostawię tę decyzję mężowi. Pozdrawiam.

Aaaaa mam pytanie. Zapomniałam podpytać lekarza. Do tej pory tętno małego wynosiło 160, a teraz na USG wyszło 140. Powinnam się martwić? To raczej norma, ale czy powinno się to zmieniać?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #791159 przez tolad662
Renata Anna Gratuluję chłopaka, zobaczysz będziesz przeszczęsliwa jak go zobaczysz :D
Niestety nie mogę mówić z własnego doświadczenia ale jak napisała Anulka chłopcy są wpatrzeni w mamusie jak w obrazki :D
Tentno płodu jest prawidłowe jeśli jest w przedziale 110- 150. Mój też miał na poczatu 160 i mam nadzieję, że na połówkowym wyjdzie tyle co Twojemu mniej więcej.

11 lata 1 miesiąc temu #791167 przez tolad662
A tak w ogólę witam :)
Coś tu ciszej się zrobiło w tym tygodniu :(
Ja dziś wyruszam do rodziców, mam nadzieję że wysiedzę 3 godz w autokarze :D czekają już na mnie pierogi ruskie :D a wieczorem idę z niespodzianką do kumpeli, która ma ur a nie wie że przyjeżdzam.

Pochwale się, że odebrałam wczoraj wyniki i z moją tarczycą jest ok, TSH dalej wyższe niż powinno ale dopiero zaczełam łykac leki więc zobaczymy za 2 tyg. a cała reszta w normie więc na dzidzie nic nie wpływa źle :D Kamień z serca mi spadł! A no i glukoza też w normie ale mówiła że powtórzymy w standardowym terminie ;/ bleeee to najgorsze badanie jakie może być.

11 lata 1 miesiąc temu #791197 przez Italia
Ewelka, ja też przyłączam się do życzeń. Dużo radości i spokojnych najbliższych miesięcy :)
Renata, zobaczysz za jakiś czas jak się oswoisz z myślą. Super sprawa mieć parkę. Ja nie mam jeszcze dzieci więc wymądrzać się nie będę, ale widzę po swoich znajomych, które mają synów, że to tacy synusie mamuś, chyba bardziej niż córcie. I nie martw się o kwestię "młodszego brata", między dziećmi będziesz miała niewielką różnicę wieku, na pewno będą się dogadywać :)Moja kumpela ma brata młodszego o 3 lata i żyją ze sobą super :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #791343 przez megi23
hej laski u mnei srednia noc maly chrapal i sie budzil :/ i ja mialam w nocy skurcze wstawalam i nospe bralam .... mam zakaz dzwigania go jak cos szwagierke wolac bo ten moj Renata nie masz co sie przejmowac moj to synus mamusi i tatusia caly dzien ze mna jest i bawimy sie ja uwielbiam auta klocki teraz faza ciastoliny , masy solnej jest duzo rzeczy jakei mozna robic aa i jazda na rowerze, plywanie , wszystkiego ja go ucze doslownei bo S pracuje do wieczora , za to weekend to tak jak mowisz dzien taty i syna alem i to nie przeszkadza , Tymek chce tlyko tate i ostatnio przychodze do pokoju a ten namiot z koca mu zbudowal i w nim siedzieli i bawili sie hehe a ja mam chwile oddechu :blink:

11 lata 1 miesiąc temu #791344 przez Joasia B
Witajcie dziewczyny :-) Wczoraj miałam wizytę u gina, wszystko z nami w porządku, nawet łożysko się przesunęło wec kamień z serca. Gin zaproponował nam wczoraj,żeby oprócz polowkowego u niego, udać się do Olsztyna i zrobić dodatkowe w szczególności na serduszko, takim super hiper sprzetem. Koszt 200 zł. Myślimy z mężem intensywnie nad tym i sama nie wiem co robić. Chodzimy prywatnie do gina, każda wizyta 100 zł, wygląda na to,że w grudniu zaliczymy aż 3 wizyty no i jeszcze ta dodatkowa nad którą się zastanawiamy. Nie wiem już sama. Może coś podpowiecie? Jak to widzicie? Ewelka najelpsze życzenia urodzinowe! Renata grtauluje synka :-) My jeszcze nie znamy płci, nasze malenstwo niechętnie pokazuje to co ma między nozkami. Wczoraj się ułożyło posladkami w dół i mimo starań nie udało się nic dojrzeć.

11 lata 1 miesiąc temu #791358 przez tolad662
Joasia myślę, że jeśli Cie na to namawia to nie zaszkodzi zrobić. Nie namawia Cię jak to czasem bywa na jakieś kosztowne, niepotrzebne badania skoro kasa za nie nie wpłynie do niego.
Ja tu mam takie ceny, że czasami żałuje że w Olsztynie nie siedzę bo by mi taniej wyszło :D Jeden miesiąc przecierpicie, szkoda tylko że to akurat ten miesiąc świąteczny ale jeśli jest to zalecane myślę, że nie ma co się zastanawiać. Poczytaj na forum, może jednak jest ktoś z dobrym sprzętem gdzie kwota będzie mniejsza chociaż o te 50zł. A jak nie to może szpital?

11 lata 1 miesiąc temu #791361 przez megi23
Joasia super ze wizyta ok ach wstydnis - sia rosnie wam hehe ja bym zrobila na serduszko ja za wizyte place 130 zl tez prywanite i moj gin to fachowiec od serduszka i zawsze sprawdza malenstwu jak jestesmy, dodam ze jedziemy 150 km do niego ale co tam nie zamienilabym go na innego lekarza za zadne skarby swiata :lol: dodam ze przystojny hehe :silly:

11 lata 1 miesiąc temu #791380 przez Italia
Joasia, ja sama zapytałam czy połówkowego nie zrobić gdzieś prywatnie na porządnym sprzęcie. Niby ten w przychodni wygląda na nowy, ale to jednak zwykła przychodnia. I moja gin poleciła mi przychodnię ultrasonograficzną, gdzie wykonują szczegółowe badania, mówiła, że sama sobie tam w ciąży usg robiła. A, no i poleciła, żeby zapisać się do konkretnej specjalistki właśnie od serduszka. Ale tym samym powiedziała, że bez sensu jest robić drugie badanie w przychodni gdzie chodzę, to jedno szczegółowe w zupełności jej wystarczy. Więc ja chyba bym na Twoim miejscu dyskretnie zapytała gina, czy może nie zrobić połówkowego właśnie tam, gdzie mają super sprzęt, przecież dadzą Ci i zdjęcia i opis, więc gin z tego bez problemu wyczyta.

11 lata 1 miesiąc temu #791415 przez Joasia B
O widzicie! I to jest myśl :-) Wiedziałam,że pomozecie :laugh: Dziękuję dziewczyny za podpowiedzi :)

11 lata 1 miesiąc temu #791524 przez 100krootka
Italia ma rację co do badań, ja robiłam obie klasy IgG i IgM
tolad662 super że wyniki dobre, cieszę się :)

Kurcze, już znacie płeć Maluszków :laugh: :laugh: :laugh: gratuluję :) Ja dzis się dowiem co z tym połówkowym moim wiec też będę mieć wkrótce świeże informacje. Szczerze mówiac płeć mi jest w tej chwili kompletnie obojętna, ale chciałabym poznać przed większymi zakupami dzidziusiowymi ;)

11 lata 1 miesiąc temu #791624 przez tweety
mnie jeszcze na plec przyjdzie poczekać. ale teraz syn tak daje popalic, zwlaszcza w nocy,ze chyba chce dziewczynke. matko, dziewczyny, jak ja marze o przespanej nocy. niemusi byc cala, ale teraz budzimy sie co godzine, kolo 12 i kolo 4 rano nawet co 30 min, z krzykiem, no juz nie mam sily. do tego dzisiaj mnie boli brzuch bo nie , oge sie wys.ac. ratunku!!!!

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #791674 przez Ewelkaa
tweety trzymak się, Ty jesteś najdzielniejsza z nas wszystkich :)
Mały w końcu wyrośnie i zacznie przesypiac noce. Aga pisała kiedyś, że gin jej powiedział, że w awaryjnych sytuacjach może zastosować czopki glicerynowe. Może spróbuj, ja uzywalam kilka razy przed ciąża i naprawdę potrafią zdziałać cuda :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu #791714 przez megi23
Tweety ja tez dlugo nocy nie przespalam teraz duzy i nie sypiam bo zeby dalej mu ida .. moze do 18 jego sie wyspie :silly: oby drugiemu tak ciezko nei szly jak Tymkowi ida :dry:

11 lata 1 miesiąc temu #791814 przez Aga77
Cześć dziewczyny
Ja też jestem po badaniu połówkowym (w zasadzie było pobieżne bo 9 grudnia mam w klinice genetyki to ostatnie badanie także dowiem się dużo więcej) ale wyszło ok no i mogłam popatrzeć na maluszka cudowne uczucie :laugh:
Joasia ja uważam że warto zrobić dokładne usg zwłaszcza jeśli lekarz proponuje. Na nim sprawdzają przepływy no i dokładniej maluszka pomierzą. W pierwszej ciąży robiłam odpłatnie teraz funduje mi NFZ bo jestem w grupie ryzyka ale gdyby nie to też bym się zdecydowała porozmawiaj o tym dokładniej ze swoim lekarzem.
tweety czopki glicerynowe naprawdę przynoszą ulgę sprawdzałam :)
Reneta gratuję chłopczyka :) mówię Ci synowie też są super :) bardzo podobnie zareagowałam jak dowiedziałam się że u nas też będzie drugi synuś ale teraz bardzo się cieszę :kiss:
Wszystkim dziewczynom gratuluję pomyślnych badań :)
Ewelkaa wypoczywaj a będzie wszystko dobrze
Miłej i spokojnej nocki

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka