BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #793155 przez Asia K
Kasztanowa - dziekuje bardzo za odpowiedz . Mam takie same zdanie jak ty , ale czego to sie nie robi dla wlasnego dziecka :blush:

Ja równiez wyprawiam imieninki Małemu , ale z prezentami to bez przesady - zawsze mówie ze drobnostka wystarczy - nie trzeba sie wystawiac i jakos to funcjonuje u nas a Mały
cieszy sie nawet z "pisaków i bloku do rysowania" :D

Anulka - ja tez tak zrobilam bo wg urodzin synka to mialby tak: 6 grudnia - urodzinowe prezenty + slodycze od Mikolaja , jakos po 2 tygodniach mialby imienyny a po tygodniu świeta i Gwiazdor , a przez reszte roku co? :dry:
Dlatego zrobilam - urodziny wiadomo nieprzestawie :silly: potem czeka na Gwiazdora , 1 marca ma imieniny a 1 czerwca Dzien Dziecka :D
My sami jako dorosli obchodzimy imieniny :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #793228 przez Asia K
Dziewczyny - jak czujecie swoje Maluszki to gdzie je czujecie najczesciej , bo ja tak baaaaaaaaaaaaaaaardzo nisko , jakby nawet pod brzuchem i niewiem czy to ok ;)

11 lata 1 miesiąc temu #793246 przez Kasztanowa
Asia K napisał:

Dziewczyny - jak czujecie swoje Maluszki to gdzie je czujecie najczesciej , bo ja tak baaaaaaaaaaaaaaaardzo nisko , jakby nawet pod brzuchem i niewiem czy to ok ;)

Ja też nisko czuję :) W 20 tc macica sięga dopiero do pępka, także skumulowane ruchy czuć dołem :) A jak masz maleństwo ułożone? Moje nóżkami do dołu na razie i chyba dlatego najbardziej czuć dołem, bo wierzga sobie :P
Jeśli lekarz nie widział na usg, że jest za nisko, to na pewno jest dobrze :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #793250 przez Aga77
Ja wyprawiam małemu huczne urodziny a na imieniny dostaje życzenia i np czekoladę lub naprawdę jakiś drobiazg
My dorośli z reguły na każde święto musimy mieć coś przyszykowane bo rodzinka wpada z życzeniami ale jeśli na imieniny jest robiona większa impreza to na urodziny już nie

Asia ja pierwsze ruchy maluszka poczułam poniżej pępka a teraz już zdarza mu się zadać kopniaczka troszkę wyżej :blink:

11 lata 1 miesiąc temu #793255 przez Kasztanowa
Aga77 , to pewnie nóżkami do góry jest ustawiony Maluch :) Mój Złośnik sobie upodobał okolice pęcherza :angry: W okolicach pępka czasem widać ruchy, ale wyżej jeszcze nie sięgnął :)

11 lata 1 miesiąc temu #793258 przez Asia K
ale ja czuje naprawde nisko i zaczynam sie zastanawiac czy ja dobrze czuje to co mysle :huh:

Kasztanowa - nie wiem jak jest ulozona bo tak sie rusza na usg ze w kazdej pozycji byla :blush:

11 lata 1 miesiąc temu #793270 przez megi23
a moje dziecie kocha moja watrobeee :silly: tak smao jak jego starszy brat , rozumialabym jakbym pila no alkohol ale ja abstynent to po co mnie tam uwiera lub zoladek no tam pewnie ciagnie papu hehe , na dole tez naciska przez co w nocy latam do wc takze wszedzie go pelno :P :blink:
tymek obchodzi urodziny i inne swieta imienin nie , ja urodziny i imieniny :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #793291 przez Italia

11 lata 1 miesiąc temu #793304 przez tolad662
Ja czuje go minimalnie ponizej pepka, jak leze na boku wydaje mi sie ze moze nieco wyzej. I w 90% po lewej stronie, a rusza sie juz codziennie.
Wsrod dzieci, ktore znam zadne nie obchodzi imienin.

11 lata 1 miesiąc temu #793305 przez megi23
moim zdaniem dorosli powinni imieniny, i u nas sie wyprawia imieniny doroslym w gronie rodziny a urodziny maluchom nam wypada mikolaj 6 grudnia a chrzesniak S ma 9 grudnia urodziny to nie robimy 2 prezentow tlyko on dostaje wiecej lub wiekszy 6 grudnia od razu od nas :) i tez mamy z tym problem bo maja wszystko ale juz podpytalam co by chcial i mam go z glowy :) w ogole maluchy nie sa tu wymagajace jak dzieci z miasta :P

11 lata 1 miesiąc temu #793316 przez Kasztanowa
Można ustalic datę imienin, ale żeby prezentów od reszty rodziny i chrzestnych się domagac? Dla mnie to trochę dziwne ;) Samemu można dziecku coś dać, ale bez przesady :)
Pamiętam, że dla mnie imieniny nie miały nigdy większego znaczenia, nie podchodziłam do nich emocjonalnie, dopiero w pracy się przyzwyczaiłam, że obchodzi się imieniny ;)
Jako dziecko czekałam zawsze na urodziny i to one były ważne :) I tak do 18-tki, potem mniej :P Jeszcze 25 urodziny robiłam, ale tak co roku jakoś mi mniej zależy ;)
Rodzice czy dziadkowie też zawsze urządzali imprezę na imieniny, nie urodziny, imieniny to domena dorosłych osób moim zdaniem :)

11 lata 1 miesiąc temu #793326 przez Asia K
No wlasnie co rodzina to inny zwyczaj
Italia a moze poprostu powiedzcie wprost co wam lezy na serduchu bo to cos nietegez z tymi rodzicami ;)

Mój mały dostaje prezenty i w dniu urodzin i dniu imienin ale jak juz pisalam same drobnostki :D

11 lata 1 miesiąc temu #793335 przez megi23
ja nawet nie wiem kiedy Tymek ma imieniny hehe :blink:

11 lata 1 miesiąc temu #793411 przez Barbara
Cześć dziewczyny i moja córa w Kwietniu ma przyjść na świat :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu #793427 przez Ewelkaa
U nas młody obchodzi urodziny i wtedy ma imprezę. A na imieniny dostaje jakąś drobnostkę czekoladki, mazaki itp. Mamy imieniny tego samego dnia i kiedyś powiedział, że to nie fair, że mi wszyscy składają życzenia, a jemu nie, :) a że jest to akurat w wigilię, więc jest tylko najbliższa rodzina.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka