BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #792679 przez megi23

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #792849 przez Ewelkaa
Meggi
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #792980 przez tolad662
Kurde :-D akurat jak przyszlo mi czytac na tel. to sie tak rozpisalyscie.
Porod rodzinny- jestesmy ZA.
Badania- podstawowe koniecznie. Reszta to sprawa indywidualna, kazda ma zalecane inne wiec nie ma co sie wypowiadac.

100krotka tez mam polowkowe w mikolajki :-D

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #793032 przez Ewelkaa
dzień dobry, cisza tu dziś od rana :) spicie pewnie ;) w takim razie ja tez wracam do łóżka. Może uda mi się wyspac na zapas i jak się mała urodzi, to będę pełna energii :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu #793038 przez tweety
hej z rana. u nas bez zmain. cioazowo czuje sie doskonale choc brzuszek rosnie i zaczynam go odczuwac a dzidzius coraz mocniej wieczorami kopie. za to Kacper ma klopoty z nocnym snem, chodze jak zombi bo co usne on od nowa sie budzi. dobrze ze mam gratis rano 1,5 godziny snu bo dziadek zabiera dziecko. jak bym byla w wawie tp chybajuz by po scianach chodzila.

a u nas dzis ruskie pierogi, mialam zachcianke a odwiedza mnie kolezanka w ciazy 8 tydzień wiec mowie jej tez dogodzimy ;) takze dzisj uczta ciezarnych.

pozdrawiam dziewczyny, ah fajny prezent na mikolajki poznac plec i dpwiedziec sie ze dzidzia zdrowa. jamam 9tego

11 lata 1 miesiąc temu #793050 przez Asia K
Jestem i ja :D

Ja mam połówkowe 4 - tego wiec chyba nam sie tabelka zapełni bo juz prawie wszystkie bedziemy na 100 % znały plec :D

Ewelka - ja nie śpie juz od 4,45 bo o tej wstaje do pracy :(
Ale są tez zalety - organizm sie przyzwyczai do wstawania :D

U mnie w domu sajgon :ohmy:

11 lata 1 miesiąc temu #793060 przez megi23
juz nie mam skurczy byly jak podzwigalam malego teraz go nie dzwigam jak placze tylko sadzam i przytulam i tez dziala :)

ja mialam w dziecinstwie wodno - ;adowego mial akwarium z woda jadl suszone robaki :silly:
ja wczoraj tylko czesc ubran Tymka posegregowalam wiekszosc mamy , musze nowe lozeczko kupic,b to Tymek zdewastowal ze nie chce, by dzidziol w nim spal :P no i oczywiscie wozek i S moze pokoj odswiezy , ale to w kwietniu jak bede z tobolami i malymi u mamy :)
ja wstaje o 4 do wc hehe potem przed 7 juz Tymek na mleko wstaje :dry:

11 lata 1 miesiąc temu #793073 przez Asia K
Megi z nieba mi spadłaś :)

Mów wszystko co wiesz o żółwiu
1, - jak długo go mialas?
2, - jakie podloze w akwarium musi miec?
3, - jakie duze akwarium musi miec?
4, - czy baaaaaaaaaaardzo ciepło mu rozbilas?
5, - karmilas tylko tymi suszonymi robakami?
6, - mów wsio nawet to co nipytalam

Mój mały sobie zazyczyl na urodziny wlasnie takiego żółwia i jego chrzestna tego żółwia mu kupi ale ja musze kupic całą reszte :dry:

Z góry dziekuje za odpowiedz - dodam jeszcze ze urodzinki ma 6 grudnia w mikołajki :D

11 lata 1 miesiąc temu #793090 przez megi23
ja juz duzo nie pamietam on mial podloze jak do akwarium poza tym podejdz do zoologicznego tam sie beda znali lepiej niz ja no nie najpierw plywal w akwarium i mi rybki mordowal , potem dostal eksmisje do swojego akwarium mial kamien duzy by mogl wylazic bo on calkiem w wodzie nie zyje .. no jadl robaki i surowa wolowine mu moja mama mrozona scierala : no troche zyje taki zolw :) akwarium nie mial duzego bo byl 1 , wode mu co tydzien wymienialismy wiecej nie pamietam bo to bylo jak bylam w 7 klasie podstawowki dostalam na urodziny najpierw wielkie akwarium z rybkami potem zolwia do kolekcji :)

11 lata 1 miesiąc temu #793103 przez Anulka

Ja wczoraj zupkę ugotowała i do niej zrobiłam paszteciki, chciałam trochę wątrobianej wykorzystać, bo tym razem zrobiono nam jej tak dużo, że mąż powiedział, że mu pewnie ona będzie przez uszy wychodziła. A w pasztecikach jest przepyszna. Wieczorem nagle poczułam, że mam ochotę coś upiec na szybko i upiekłam drożdżowca z dżemem, pianą z białek i kruszonką, i wyszedł nawet bardzo dobry :laugh: . Więc dziś mam wolne od gotowania :blink:.

11 lata 1 miesiąc temu #793114 przez megi23
u mnie obiad tesciowa dzis gotuje bedzie barszcz czerwony mniam :) a na drugie makaron z sosem zrobie :)

11 lata 1 miesiąc temu #793118 przez Asia K
Megi dzieki za odpowiedz :)

Nie bardzo chce pytac w sklepie bo oni tylko patrza sprzedac nawet to co niepotrzebne ;)
Dlatego chcialam rad osób które mialy i to przezyły :blink:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #793121 przez Italia
Asia, też mam połówkowe 4 grudnia :) Przyspieszyłam sobie trochę bo miałam mieć 11-go. To już za 2 tygodnie :)
Dziewczyny, Wasze dzieci/siostrzeńce/bratanki itd obchodzą imieniny? W sensie takim stricte prezentowym.

11 lata 1 miesiąc temu #793143 przez Kasztanowa
Cześć dziewczyny :) Jestem co prawda marcowa, ale z końca miesiąca (termin mam na 28-30.03), więc i do Was mi blisko :)
Miałam żółwia jak byłam dzieckiem, odpowiem co pamiętam :)

Asia K napisał:

Megi z nieba mi spadłaś :)

Mów wszystko co wiesz o żółwiu
1, - jak długo go mialas?
2, - jakie podloze w akwarium musi miec?
3, - jakie duze akwarium musi miec?
4, - czy baaaaaaaaaaardzo ciepło mu rozbilas?
5, - karmilas tylko tymi suszonymi robakami?
6, - mów wsio nawet to co nipytalam

Mój mały sobie zazyczyl na urodziny wlasnie takiego żółwia i jego chrzestna tego żółwia mu kupi ale ja musze kupic całą reszte :dry:

Z góry dziekuje za odpowiedz - dodam jeszcze ze urodzinki ma 6 grudnia w mikołajki :D

Żółwia mieliśmy kilka lat, bo koniecznie chciałam go na pieska zamienić i został oddany znajomym. Ogólnie mało wdzięczne zwierzę, nie da się przytulic, żadna frajda z głaskania, można patrzeć na niego, ale to już na rybki przyjemniej :)
W akwarium miał kamienie takie rzeczne. Trochę drobnych i koniecznie większe, ułożone w taką "skałę" ponad wodę, bo on często wychodzi z wody, wyciąga szyję i wygrzewa się do słoneczka :) Akwarium musi mieć takie, żeby popływał trochę, nie za małe, bo tak smutno by się w kółko kręcił tylko. Wody nie miał w ogóle podgrzewanej, także taka pokojowa temperatura. Jadł głównie te robaki, ale uwielbiał koniki polne, które jako dzieci mu przynosiłyśmy :) Można go w lecie do piasku zabierać albo na trawę, tylko trzeba pilnować, bo wbrew pozorom powolny to on nie jest ;)
Podsumowując żółw to taki średni pomysł dla dziecka, opieka nad nim na mamę spadnie. Lepsza chyba świnka morska, chomik, szynszyl, zawsze to futerkowe i bardziej kontaktowe :)

11 lata 1 miesiąc temu #793145 przez Anulka
My połówkowe mamy za 4 dni , w ten poniedziałek 25 listopada :laugh: .

Ja Juliankowi robię imieniny, ale wybrałam je w styczniu, aby synuś miał je nie za blisko z urodzinami, tak wg mnie fajniej jak są uroczystości rozłożone w różnych porach roku. Zresztą ja zawsze odchodzę urodziny i imieniny swoje i teraz męża też, bo dla mnie uroczystości i prezentów nigdy za dużo. :laugh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka