BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #788520 przez Ewelkaa
Dzień dobry jak tu gwarno od rana :)
Ja niestety trzeci dzień na nospie poleguję w łóżku i miałam co poczytać :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Meggito Ty masz szpital w domu :( trzymaj się

A z tymi legginsami to mam problem, też lubię taki zestaw, ale gumki maą ciasnę chyba muszę poszukać takich z wysokim stanem.

surenkawłaśnie robię serniczek, ciekawa jestem co mi wyjdzie :) Pierogi zlecę lepiej mojej babci, bo kiedyś próbowałam sama zrobić, ale ciasto było byle jakie, tylko się narobiłam, a efekt był mizerny.

Anulkamasz rację z tymi pamiątkami na przyszłość. Ja jak oglądam zdjęcia młodego z niemowlęctwa, czy jakieś krótkie filmiki jak zaczął mówić czy chodzić, to strasznie się rozczulam :)

100krotkaa Ty babo nie dźwigaj!! dobrze, że Ci przeszedł ból brzucha, ale masz chyba nauczkę na przyszłość :)

No chyba nadrobiłam :) Miłego popołudnia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #788648 przez tolad662
Właśnie wróciłam od lekarza. Kurde jednak się przeliczyłam i połówkowe zrobi mi 6 rudnia ;/ a tak się nastawiliśmy na podglądanie małego. Chociaż ja go widziałam :P sprawdzałyśmy serduszko także chwilkę mi się udało. Widziałam siusiora :lol: :lol: jakiś taki duży :D
Moja chora tarczyca nie wydaje się być chora :D prawdopodobnie "zachorowałam" w ciąy i po porodzie będzie ok ale póki co mam na jutro kilka badań do zrobienia i kolejne tabsy do łykania. Używajcie soli dziewczyny! :laugh: ja nie lubie i jodu mi brak haha.
Lecę po mandarynki :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #788725 przez surenka
Dobrze, że nie kupiłam spodni ciążowych przez internet :) Według standardowej tabeli z wymiarami zamieszczanej czasem przy ofertach w sklepach internetowym noszę rozmiar XS. A tu niespodzianka, spodnie ciążowe zakupione w szmateksie w rozmiarze S są na styk, ale spoko, więc trochę pochodzę, ale XS to nie dla mnie!
Ewelkaa, mam nadzieję, że sernik wyjdzie ;)
Sama noszę legginsy po domu i je sobie bardzo chwalę za wygodę, seksapil i to, że można włożyć praktycznie do wszystkiego :lol:
Dzisiaj zapisałam się do gin. Nie mogę się doczekać widoku maleństwa, tej pewności, że wszystko z nią ok... To już za 10 dni! :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #788739 przez Aga77
hej Dziewczyny ;-)
Dziś moje chłopaki na stadionie kibicują mecz a ja odpoczywam po wyczerpującym tygodniu :side:
Anulka dobrze mówisz żeby gromadzić pamiątki po dziecku z czasów dzieciństwa czasem oglądam zdjęcia, filmiki i mam ubaw po pachy i łapię się na tym że dużo rzeczy nie pamiętam
Meggi dużo zdrówka dla Was :)
Ja też noszę leginsy i bardzo sobie chwalę kupiłam sobie też rajstopy ciążowe to mogę chodzić w sukienkach i spódnicach w planach mam jeszcze zakupić spodnie i jakoś oblatam w tym do kwietnia. Muszę coś wymyślić do ubrania na chrzciny w drugi dzień świąt z tym może być więcej problemu ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

tolad na pewno będzie wszystko dobrze po porodzie aaaa i gratuluję syneczka :laugh:
Miłego i spokojnego wieczoru i weekendu życzę :) :) :)

11 lata 1 miesiąc temu #788826 przez Ewelkaa
surenka sernik pychotka, zjadlam cwiartke sama :) A czy leginsy = sexapil hmmm, może zależy od tego jakie o co się do nich włoży, ja jakoś nie czuje się w moich sexi :laugh:

tolad ja tez uwielbiam podgladac moja mała, uspokajam się jak widzę jak mach raczkami i nóżkami, a teraz jak juz ja czuje, to każdy kopniak mnie uspokaja :) a z tym zachorowaniem w związku z ciąża to chyba dobrze, miejmy nadzieje, ze po porodzie Twoje problemy znikną.

Aga ja tez nie zamierzam szalec z zakupami ubrań ciazowych tym bardziej, ze do lekarz powiedział, ze do pracy juz nie wrócę, wiec przelatam jakos. Może takie rajstopy ciazowe to dobry pomysł, bo te zwykle mnie gniota a w sukience zawsze się lepiej wygląda no i czuje. Na pewno na święta muszę kupić jakaś ladniejsza jedna, bo po świętach mamy duża imprezę rodzinna i chciałabym wyglądać dobrze.

A jakie macie plany na andrzejki?

11 lata 1 miesiąc temu #788997 przez julka87
Ewelkaa, mi się podoba przebranie za zakonnice, zależy czy masz poczucie humoru jak ja :)
Zawsze mogłabyś stworzyć bluzkę, że niby coś masz w brzuszku, np. czereśnie :)

11 lata 1 miesiąc temu #789136 przez Asia K
Czesc dziewczyny :)

Dzisiaj brak checi na cokolwiek :dry:

Milej soboty wam życze :)

11 lata 1 miesiąc temu #789213 przez Anulka
Witam Mamuśki :laugh:

Aga77 dzięki za podpowiedź co do chrzcin, chociaż uczyniłaś to zupełnie nie świadomie :laugh: . To co napisałaś i nagle zdziwienie : Już zaplanowali chrzciny?? A potem korekta : Kurcze, pewne idą do kogoś na chrzciny teraz w drugi dzień Bożonarodzeniowych świąt !! :laugh: :laugh: :laugh: Aaaahaa. A potem pomyślałam, że ja mam termin na początku kwietnia, a święta 20 kwietnia są, więc możemy zrobić chrzciny w wielką sobotę !!! :lol: . Mi to bardzo by pasowało, ponieważ byliby wtedy obecni moi rodzice. Przyjeżdżają na samym początku kwietnia, aby być ze mną gdy urodzę. Byli u nas też gdy JUlianek się urodził i też chrzciny zrobiliśmy 2 tygodnie po wyjćiu naszym ze szpitala.

11 lata 1 miesiąc temu #789234 przez Anulka
Szczerze mówiąc, nie chce ,mi się dziś nic robić :laugh: , a muszę troszeczkę przynajmniej posprzątać. Wczoraj wieczorem po kolacji nie chciało mi się zmywać odrazu okładałam na później a potem mąż wpadł na pomysł, że upiecze baki, bo słodkiego nam się zachciało. No i o zmywania liczba się zwiększyła :laugh:, ani jemu nie chciało się już ani mi. Ale w końcu mąż mówi: Ależ my tu mamy , jakby tornado przeszło !!! A ja : Pffff, nie warto przejmować się takimi bzdurami, jutro pozmywam. Ludzie mają większe problemy niż brudne naczynia. :laugh:
Ja zauważyłam, że z czasem staje się coraz większą hedonistką. Ja muszę mieć chwilę, aby napić się w spokoju rano kawy i JUlek o tym już wie i spokonie moje dziecię bawi się w tym czasie, a ja rozkoszuje się swoim espresso :laugh: :laugh: . Nie wiem czy to wiek na mnie tak wpływa, czy co innego ?? :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #789274 przez tolad662
Ewelka pomysl z zakonnica wymiata :D !
My planów jeszcze nie mamy, jak nic nie wymyslimy to pójdziemy do kina :P

Byłam dziś na glukozie na czczo, bleeeee strasznie, jak pomyślę ze czeka mnie to jeszcze raz w prawidłowym terminie to juz mnie mdli. Na dodatek mam żyły, których nigdy nie można znaleźć więć pokuły mnie w miejsca najbardziej bolące i o raz za dużo :ohmy: mam nadzieję, że chociaż wyniki będą dobre bo nie chcę tego powtarzać :(

A mały od wtorkowego kopania ani drgnie, myślałam że po tej glukozie może da znać o sobie ale cisza... też miałyście takie przerwy kilku dniowe?

11 lata 1 miesiąc temu #789289 przez Anulka
tolad662 lekarz Ci kazał robić glukozę dwa razy?? Czemu??

11 lata 1 miesiąc temu #789299 przez 100krootka
Ewelkaa napisał:

100krotkaa Ty babo nie dźwigaj!! dobrze, że Ci przeszedł ból brzucha, ale masz chyba nauczkę na przyszłość :)
[/quote] masz 100% rację, już nie będę!
Anulka oj my też tak mamy ze zmywaniem, a jak się nazbiera to masakra.... :silly: w kolejnym mieszkaniu chcę bezwzględnie zmywarkę!!! :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu #789324 przez tolad662
W sumie nie wiem, no teraz muszę bo z racji pewniej dolegliwości skórnej jest większa szansa posiadania chorób autoimmunologicznych, jeśli wyniki pokaża cukrzycę ciążową to zacznie leczyć ją już teraz. Zrozumiałam to tak, że później trzeba będzie jeszcze raz sprawdzić czyli ten 24- 26 tydzień jeśli teraz wyjdzie że nie. Chyba że coś pomieszałam.

11 lata 1 miesiąc temu #789386 przez julka87
A ja właśnie wróciłam ze sklepu, gdzie kupiłam zmywarkę :) powoli się wprowadzamy do naszego mieszkanka i nie wyobrażałam sobie kuchni bez zmywarki!!!! Nie cierpię zmywać ręcznie ;)
Tola, ja też miałam wrażenie dwa dni temu, że ktoś do mnie puka od środka i od tamtej pory tak samo cisza. Eh, nie doczekam się!!!

11 lata 1 miesiąc temu #789392 przez tweety
tolad, fuj. juz sobie przypomnialam jakie to niedobre a tu kaza mi powtarzac.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka