BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #787794 przez 100krootka
tolad662 trzeba kobiecie do rozumu przemówić!!! mnie też wkurza, że w rodzinie nie mówią że ktoś chory i chcą się spotykać mimo wszystko, prawie podstępem muszę się dowiadywać :dry: aaa i jeszcze buzi w policzek, i kurcze zestaw wirusów w pakiecie... masakra jakaś!

a co do teściowej to się nie zamienię, bo dobra z niej kobieta :) nooo ale my razem nie mieszkamy, więc może dobra na odległość? :P

Byłam na zakupach i kurier do mnie zadzwonił, że ma paczkę, przyniósł mi pod sklep i tachałam ciężary do domu :( niby 10kg pakiet plus drobne zakupy - rozlożone na 2 ręce, ale czuję, jakby mnie brzuch bolał od tego :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #787818 przez tolad662
Rodzice zapracowani bardzoooo, jest po 18 a nikt go dalej nie odebrał. Teściowa tlumaczy ze młody do mnie nie wchodzi ale zarazki nie mają w zwyczaju osiadać w jednym miejscu, tym bardziej że po kuchni młody lata i szlak mnie bierze jak słyszę że kicha. Przeziębiony jest ale te przeziębienie trwa i trwa.
Za tydzień jadę do rodziców :D może atmosfera się oczyści ale dobrze że się Wam wyżalić można :)

11 lata 1 miesiąc temu #787820 przez tolad662
julka87 Hubert! :D u mnie będzie Hubert :D Chyba że naglę się płeć zmieni :P

100krotka 10 kg to dużo, szkoda że gościu Ci nie pomógł ;/ odpocznij a na pewno przejdzie.

11 lata 1 miesiąc temu #787831 przez surenka
Jestem Ewa :) Dziewczyny, sprawdzałam te szkoły rodzenia w Ełku i w 2012 roku były organizowane darmowe zajęcia dla 50 kobiet w ciąży. Od tamtej pory miasto nie pokrywa kosztów szkół rodzenia, tzn może to się zmienić od nowego roku. Liczę na to :)
Jak słucham, jakie zdarzają się wam niekomfortowe sytuacje, to cieszę się, że ostatnio u mnie ok. Ale na początku ciąży miałam takie stresy, że pewnie starczyło ich na całą ciążę :)
Dzisiaj narobiłam pierogów ruskich i zjadłam ich więcej niż mój mąż, a kawał chłopa z niego :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #787866 przez Joasia B
Surenka daj trochę :cheer: :woohoo: :lol: :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu #787925 przez julka87
Tola u mnie też był Tymoteusz, a od tygodnia wyszło, że dziewczynka :) Ale nie straszę, Hubert ślicznie.
Nie wiem czy będę powtarzać tematy, jak tak to uciszcie mnie, ale chciałam zapytać pierwiastki czy czują już ruchy. Ja jestem 17t3d i bardzo niecierpliwie cierpię z powodu ich braku... :( Dodam, że jestem raczej szczupła. Brzuszek też mi praktycznie nic nie urósł. Od początku ciąży nie miałam żadnych mdłości czyli w ogóle nie czuć ani widać mojej ciąży. Czy też tak macie?

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #787950 przez majeczka22
AKTUALNA TABELKA NA DZIEŃ 14 LISTOPAD 2013

11 lata 1 miesiąc temu #787978 przez surenka
julka, ja też nie czuję ruchów, a jak wychodzę w płaszczu to nic zupełnie nie widać, jestem płaska jak deska :laugh: Jeszcze nie wróciłam do wagi sprzed ciąży. Ważę mniej niż przed ciążą, bo w pierwszym trymestrze wymioty zmiotły kilka kilogramów. Teraz jem co prawda więcej, ale ciężkość w żołądku na co dzień mnie ogranicza :( Ciesz się, jeśli możesz jeść bez przeszkód, nawet jeśli nie masz ochoty, ja też często zmuszam się do jedzenia :)

11 lata 1 miesiąc temu #788012 przez julka87
Ja "przytyłam" 1 kg od początku :P ale wieczorami mam takie wzdęcia czasami, że brzuch mi się robi tak wielki, że się z mężem śmiejemy o co chodzi?! Rano wstaje, nic - znowu płasko. Ehh z tymi ruchami to jestem taki niecierpliwus, że masakra. Zresztą jak do wielu rzeczy. Też tak masz surenka?

11 lata 1 miesiąc temu #788017 przez julka87
Chciałam dodać suwaczek, ale tylko link na dole się wyświetla :P jakby któraś chciała mi wytłumaczyć chętnie skorzystam, bo szukałam po całym forum odpowiedzi i nie mogę znaleźć.

11 lata 1 miesiąc temu #788037 przez Joasia B
Dzięki, przepis mam, robię w thermomixie. I pewnie niedługo będę zmuszona zrobić, narobilas mi smaka :P :) A serniczek fiuuu fiuuu wszmalabym, nie powiem. Masz pomysły :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #788064 przez Anulka
Witaj Julka :)
W pierwszej ciąży dzieciątko mamusie generalnie czują ok. 20tc. więc nie martw się. Poczujesz już nie długo :). W kolejnych ciążach dziecko się czuje wcześniej, ja np. poczułam już w 14 tc, ale to moja już druga ciąża :). W pierwszej ciąży Julianka poczułam ok.21 tc :)

Renata Anna
, jesteś bardzo, bardzo ładna i nie jest to słodzenie nic z tych rzeczy. Po prostu tak jest i tylko stwierdzam fakt. A to, że masz kompleks na kompleksie, to nie Ty pierwsza i nie ostatnia z ładnych, która tam mają. W ogóle, kobiety generalnie, mają więcej zastrzeżeń co do siebie niż te nie urodziwe. :)

Tweety, wiesz ja właśnie zawsze gdy patrzyłam na twoje zdjęcie, widziałam Olkę-Fasolkę na nim :laugh: , czyli z tego wynika, że rodzice trafili w 10 -kę z imieniem :laugh: .

No ja Was nie zaskoczę gdy przedstawie się :laugh: Jestem Ania :).

Asia K wysłałam Ci zaproszenie do znajomych na FB :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu #788081 przez Anulka
Dziś Nasz Julianek Piotruś skończył 14 miesięcy. Jejku, wydaje się że dopiero wczoraj Juluś się urodził, a dziś już jest taki duży, taki dorosły i każdego dnia nas rodziców czymś zaskakuje. To jest coś niesamowitego. Dziś już wiem, że w chwili narodzin pozbywamy się dużej dawki egoizmu i zastępujemy ją miłością bezwarunkową i bez granic :). Ta miłość do dziecka jest wyjątkowa, jedyna w swoim rodzaju.

Dziewczyny, szczególnie te w pierwszej ciąży, róbcie dzieciaczkom jak najwięcej zdjęć, nagrywajcie jak ktoś ma ochotę, notujcie wydarzenia, bo czas tak szybko przelatuje, że potem wiele zapomina się, a dzięki tym zdjęciom, filmików, notatkom masie potem tyle radości gdy się to czyta, ogłada

11 lata 1 miesiąc temu #788087 przez Anulka
Julianek dostał imię po moim ukochanym dziadku, na drugie postanowiliśmy, że będzie miał po mężu, dlatego ma Julian Piotr. Córeczka dostanie imię po mojej ukochanej babci i na drugie po mnie.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka