BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #794573 przez surenka
możliwe, że masz rację, takie to uroki ciąży, mimo to warto się poświęcić, żeby po porodzie cieszyć się z maleństwa :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #794581 przez Kasztanowa
A w jakiej pozycji śpisz? Podobno najmniej obciążającą pozycją dla kręgosłupa i krwioobiegu jest spanie na lewym boku.

11 lata 1 miesiąc temu #794773 przez surenka
No śpię na lewym :) Czasem samo przechodzi, może zależy też jak dzidzia się ułoży...

11 lata 1 miesiąc temu #794819 przez Ewelkaa
Ja zasypiam na lewym boku, ale czasami jak się w nocy przebudze to jestem na plecach. Wkladam jeszcze poduszkę pomiędzy kolana, bo to podobno pomaga.

11 lata 1 miesiąc temu #794866 przez megi23
u mnie doopa spie na lewym boku a biodro lewe mi odpada nieraz kuleje ... :S podkladam juz poduszke by mniej bolalo ...

11 lata 1 miesiąc temu #794869 przez Anulka
Najlepiej to kupić poduszkę specjalną dla ciężarnych i potem karmiących mam. Jest rewelacyjna, w pierwszej ciąży, bardzo mi pomogła szczególnie w III trymestrze, a potem gdy karmiłam tez była bardzo przydatna.
allegro.pl/motherhood-poduszka-kojec-dla...azy-i3724174627.html

11 lata 1 miesiąc temu #794879 przez megi23
mam poduszke , zycie mi w szpitalu przy karmieniu uratowala jutro ja zniose i wypiore i bede klasc miedzy kolana :)

11 lata 1 miesiąc temu #794921 przez Asia K
Dzien dobry z rana :)

zabieram sie za ogarniecie chałupki :laugh:

Milego dnia :)

11 lata 1 miesiąc temu #794996 przez tweety
u nas nocka dobra, znowu, wiec dzien dobry ciezaroweczki :)
troche boli mnie glowa, bylam tez u dentysty bez znieczulenia, wiec dzisiaj dziem pelen wrazen a to dopiero 10:30
milej soboty, pewnie weekendowo bedzie tu cicho.

11 lata 1 miesiąc temu #795152 przez megi23
hej laski ja sie dzis doczolgalam do targu po zakupy , ale prawie nic nie dzwigalam wzielam plecak bulki i wedlina haha co by za duzo nie przyniesc :silly: na zapierdzielalam sie dzis pozmywalam podlogi , poodkurzalam i korytarz ze schodami zmylam ledwo oddychalam , S wrocil z pracy ma naczynie pomyc, :blink: narazie maly spi to zrobi jak wstanie i weekend tatusiowy bedzie :lol: , pisze rano do S ze maly spal do prawie 8 , a on ta jak ja bede to o 6 wstanie , ja mowie pomacal ze ciebie nie ma wtulil sie we meni i poszedl spac :)
milego weekendu :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu #795155 przez Aga77
Wpadłam się tylko przywitać :) i uciekam dalej do sprzątania a wieczorkiem imprezka imieninowa siostry i szwagra :laugh:
Miłego weekendu :) :side: :)

11 lata 1 miesiąc temu #795203 przez surenka
No ja dzisiaj też trochę porobiłam, bo zakupy, pranie, szorowanie, ale i sprawność fizyczna mi wróciła :) A jutro będę się lenić, do rodziców na obiad się wybieramy :P

11 lata 1 miesiąc temu #795207 przez tweety
Anulka napisał:

Najlepiej to kupić poduszkę specjalną dla ciężarnych i potem karmiących mam. Jest rewelacyjna, w pierwszej ciąży, bardzo mi pomogła szczególnie w III trymestrze, a potem gdy karmiłam tez była bardzo przydatna.
allegro.pl/motherhood-poduszka-kojec-dla...azy-i3724174627.html

pamietaajcie dzuewczyny zeby kupic ta oryginalna motherhood. mam podrobke bo oszczedzalam i sie nie umywa, teraz siostra podrzucila mi swoja motherhood wlasnir i jest blogo

ja leze na dowolnym boku, jak syn nie spi w nocy i maruda jest to na prawym bo do niego wstaje, jak lepiej jest to na lewym ale koniecznie z poduszka

11 lata 1 miesiąc temu #795258 przez Ewelkaa
Hej. U nas bardzo leniwie. Spędzamy weekend u teściów i tylko sobie odpoczywam i podjadam. :laugh: Właśnie zastanawiałam się czy ta poduszka nnie może być trochę tańsza, ale już teraz wiem. Dzięki tweety :)

11 lata 1 miesiąc temu #795276 przez surenka
Ja mam poduszkę profilowaną, taką z wgłębieniem na głowę, dzięki której utrzymuje się prawidłową postawę podczas snu. Zakupiłam w sklepie medycznym ponad rok temu, a wcześniej też miałam taką samą, zanim mi się zużyła i służyła przez 2-3 lata. Pomogła mi na bóle kręgosłupa, co prawda w czasie ciąży znowu miewam problemy, ale obawiam się, że bez niej to bym nawet nie wstała z łóżka. Tu są tego typu, które ja stosuje dbamokregoslup.pl/poduszki-ortopedyczne,105.html
Od tych paru lat, spałam tylko raz na zwykłej poduszce, i czułam się fatalnie, obolała i ze zdrętwiałym karkiem. Niedługo kupię sobie następną, bo ta trochę się zużyła :blink:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka