BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #797074 przez tolad662
Powiedzcie dziewczyny czy Wam też zmienia się samopoczucie w okresie poprzedzającym dotychczasową miesiączke ?
U mnie właśnie ten czas, kiedy powinnam być przed okresem. Czuje się źle, jakaś zdołowana chodze. Jajniki, a przynajmniej tamte rejony mnie bolą. Brzuch mam napuchnięty ale tu akurat nie wiem czy to poprostu efekt postępującej ciąży czy efekt przejściowy.
Uspokójcie mnie bo już zaczynam mieć głupie wkrętki ( jak co miesiąc)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #797079 przez Asia K
Tolad - ja odkąd nie dostałam ostatnio @ to przestałam liczyc kiedy powinna sie pojawic wiec nie wiem czy akurat w tym momencie jak sie czuje ;) ale faktem jest ze ostatnio chodze zdołowana , bardziej niz zwykle zmęczona, nic mi sie nie chce i wszystko mnie denerwuje :dry:
Moze to z okresem ciazy jest zwiazane , a moze poprostu z hormonami - nie martw sie - to nasz przywilej teraz by FOCHOWAC TROSZECZKE :blink:

11 lata 1 miesiąc temu #797097 przez Italia
Anulka, zabiję Cię za te spoilery! Otwierałam to na telefonie i myślałam, że jajko zniosę :D Ale ogromne GRATULACJE :) Super, teraz tylko imię wybrać :) Ale chyba kalendarz chiński Ci się nie sprawdził? ;) Chociaż ja też niby wierzę w te "przepowiednie" lekarskie, ale i tak na 100 % się utwierdzam jak już dziecko się urodzi.
Ostatnio była u nas znajoma z roczną córeczką, opowiadała, że usg w 12 tyg miała robione 2 razy przez dwóch różnych lekarzy(wieczorem coś jej się stało i pojechała drugi raz do lekarza). I uwaga, dwóch różnych lekarzy tego samego dnia potwierdziło, że będzie chłopczyk, mówili już do brzucha po imieniu itd. I co, mają dziewczynkę :D Tylko to już na połówkowym wyszło więc przeżyli niezły szok ;)
Tolad, ja już też pogubiłam się kiedy powinnam mieć miesiączkę. Zresztą ja o dziwo nigdy nie przeżywałam pms, miałam czasem mega bóle, ale leżałam sobie wtedy grzecznie i nikogo nie drażniłam. Teraz w ciąży też się ze mnie śmieją, że po humorku wcale nie widać, że jestem w ciąży :P Więc może to po prostu organizm tak u Ciebie reaguje, ale patrząc realnie, to Twój organizm raczej zapomniał już kiedy powinnaś przechodzić te dni ;)
Megi, ja mam jeden stanik, w którym normalnie wychodzę z domu plus dwa sportowe. Jadę jutro coś kupić bo już z tego jedynego zaczynają mi się cycki wylewać :(

11 lata 1 miesiąc temu #797124 przez Ewelkaa
Hej dziewczyny. Ja juz tez dawno przestalam kontrolować, kiedy mialabym @, ale tez jakoś ostatnio mam obniżony nastrój. Tak mi jakiś smutno i źle bez najmniejszego powodu. Ale to pewnie taka ciazowa depresja, plus to ze juz minął miesiąc jak jestem na zwolnieniu, mam prowadzić oszczędny tryb życia i dużo odpoczywać, co w praktyce wygląda tak, ze się po prostu nudze jak młody w szkole a małż w pracy. A przez takie zasiedzenie nic mi się nie chce. Zbierał się, zeby w szafach posprzatac i powyrzucac niepotrzebne rzeczy.
A dziś miałam straszna noc. Młody co chwila wędrował do toalety na zmianę sr..aczka i wymioty. Teraz juz mu lepiej, został w domu i mam nadzieje, ze to nic zarazliwego i ze mnie nie dopadnie.

11 lata 1 miesiąc temu #797127 przez megi23
laski ja tez nie licze kiedy okres mial przyjsc hahah
a odnosnie plci u mnie widac jajka i siusiaka wiec sie napewno nei zmieni jak znajde to wkleje wam widac wszystko wyraznie ze ma to po tatusiu :P

Eweelka wspolczuje mysmy to niedawno przerabiali jelitowke bleee zdrowka dla mlodego , ja w sobote pojade na szukanie stanika tu na targu babka umie dobrac jak tylko patrzy na ciebie :)

11 lata 1 miesiąc temu #797154 przez tolad662
Ja nie liczę :P ja wiem kiedy mniej więcej by była i teraz jestem zdziwiona że Wy nie wiecie :D :D :D
A z zachowaniem organizmu to nie do końca tak, że on zapomina. Poczytałam trochę w necie i wychodzi na to, że jest to zupełnie normalne. Nie jedna pewnie sprawdzała co oznacza ból podbrzusza, ja w ten sposób kiedyś na to natrafiłam i np. w dniach kiedy powinien pojawić się okres ból jest normalnym zjawiskiem. Reszta też ale to już zależy od kobiety, ja u siebie to widzę chociaż na czas ciąży myślałam że będzie spokój a tu dupa.
Oczywiście internet nie jest do końca dobrym zródłem wiedzy :P ale coś w tym musi być.

11 lata 1 miesiąc temu #797193 przez Domiśśś
Cześć Kobietki :)

U nas w sumie bez zmian więc nawet nie mam co pisać. Czytam Was codziennie więc jestem na bieżąco :)
Anulka gratki za synusia :)

Ja dziś kolejne TSH robiłam chyba już ponad 10 z moich wyliczeń no ale coż :)
Jutro mam dzwonić do lekarza i umawiać się na połówkowe już nie mogę się doczekać :)

No u mnie też już wszyscy mówią jak tam Radzio a tu by był niezły numer jakby bojawiła się Radzinka ;) hehe Ja to pewnie i tak bym była w siódmym niebie bo ja cały czas żartuje że jeszcze mam 20 % szans że dziewczynka gorzej z mężem bo on już dumny że synuś ;)

Powiedzcie dziewczyny dużo pijecie ? Bo ja strasznie mało wogóle nie mam ochoty i muszę się zmuszać...

Buziaki dla brzuszków :*

11 lata 1 miesiąc temu #797230 przez surenka
Domiśśś, ja wczoraj dostałam ochrzan od lekarza, że za mało piję, bo tylko 1 - 1,5 litra wody dziennie + do tego 2-3 kubki herbaty, i to wszystko. Powiedział, że trzeba pić 3 litry wody niegazowanej dziennie, oprócz tego inne płyny typu soki, herbaty itp. Przecież ja nie dam rady, bo woda 3 litry + pozostałe napoje ( z herbat nie zrezygnuję, bo rozgrzewają mnie jak zmarznę poza domem) to wyjdzie ze cztery litry :S Co ja krowa jakaś jestem, może zacznę pić z wiadra? :P

11 lata 1 miesiąc temu #797243 przez Ewelkaa
Ja myslalam, ze dużo pije, bo tak ok. 1,5 l wody plus jakaś herbata, sok, inka. A Ty mnie Syrenka zastrzelilas. Tez się zastanawiał jak można w siebie tyle litrów wody wlac :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #797270 przez surenka
Najlepsza była reakcja męża w domu, mówi: Lekarz gada głupoty :laugh: Postaram się trochę więcej pić, ale bez przesady. Dzidzia rozwija się dobrze, więc spoko. Poza tym piszą w necie, że zbyt duża ilość wody może wypłukiwać witaminy i minerały z organizmu. Myślę, że zawsze, ale to zawsze trzeba choć odrobinę kierować się własnym rozsądkiem i niekiedy wspomagać intuicją :blink:

11 lata 1 miesiąc temu #797299 przez megi23
laski ale plyn to i zupa ja nie pije wypijam 2 kawy inki i herbate , na noc jak pije to latam 3 razy w ciagu nocy :P .. za to sikam jak krowa hahaha

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #797347 przez Aga77
Hej dziewczyny ;)

Ja w tej ciąży jestem w ogóle jakaś pobudzona szybko się denerwuję złoszczę a do tego płaczę jak dziecko i to nie koniecznie wtedy kiedy powinnam mieć @ :(
Ja też nie pije dużo w ciągu dnia 1 lub 2 kawy ze 3 herbaty i wodę ale nie dużo i jak na razie wyniki mam dobre :)
Ewelkaa zdrówka dla synusia :-) :-) :-)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #797373 przez Ewelkaa
To my wszystkie takie drażliwe jesteśmy :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #797407 przez surenka
mnie też czasami dopada ponury nastrój, na szczęście nie codziennie, bo miałabym depresję. Dzieje się tak nawet wtedy, gdy nikt mnie nie zdenerwuje, a ja zastanawiam się czemu jestem przybita i dochodzę do wniosku, że nie wiem i zajmuję czymś umysł, najlepiej komedią. Już przed ciążą byłam wrażliwa, ale teraz to wzruszam się nawet na reklamie, masakra :huh: Wystarczy mi max do kilkunastu sekund, żeby mieć mokre oczy jak coś mnie mocno poruszy w telewizji, to znaczy że nie kontroluję tego zupełnie :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu #797426 przez tolad662
Ewelkaa nie denerwuj się! Pogada, pogada i na tym koniec. Nie ma co sie tak się wszystkim przejmować... wiem łatwo mówić :p ale nie ma co dzidzi denerwować nie potrzebnie.

Ja wody mało piję w takim razie, ale zauważyłam że jak do kogoś pójdę czy wyjdę w ogólę z domu to idzie tego więcej.

Kupiliśmy wózek, tamta super oferta przepadła ale dziś dorwałam jeszcze bardziej super :D za 800zł wszystko co tylko możliwe :D gondola, spacerówka, fotelik i wszystkie gadzety, do tego w Warszawie i nawet taki kolor jak chciałam. Boje się tylko czy oby nie za szybko ale już po fakcie, co ma być to będzie. Najwyżej może któraś z Was odkupi :D odpukać :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka