BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #797824 przez Anulka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #797838 przez tolad662
Asia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dodam fotę wózka z aukcji
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #797891 przez surenka
jejku, ale mega wypasiony wózek, czego tam nie ma:cheer:

11 lata 1 miesiąc temu #797943 przez megi23
hej laski mlody nareszcie poszedl spac , nieraz on ma fazy i na lozku musze lezec by mnie dotkal i tak zasypia , a nieraz normalnie zje , wypije i idzie do lozeczka spac .. no ale zamowione ma lozeee swoje to sie eksmituje od nas , mnei dzis strasznie biodra bola.. w sumie to lewe najbardziej , i niby na lewym mam spac tylko jak ?? :angry:

tolad662 wozek wypasiony nasz tez ma wszystko wlacznie z parasolka , musze zamowic u x - landera opone i detke bo mi poszla jeszcze jak u mamy bylam... a ze kupilam mu spacerowke sama by lekko mi bylo to nie kupowalam a na zime sie przyda jak nie bedzie chcial isc na nogach :)

11 lata 1 miesiąc temu #797952 przez Ewelkaa

A mnie od wczoraj znowu brzuch boli, ale biorę nospę i staram się nie panikować, może taki urok tej mojej ciąży ;) Mała szaleje, więc mam nadzieję, że wszystko jest ok. Młody opanował swoje dolegliwości żołądkowe i poszedł dziś do szkoły, na szczęście nie był to żaden wirus, który opanował cały dom.

11 lata 1 miesiąc temu #798017 przez Anulka
surenka Ty też będziesz to wszystko miała jeśli kupisz wózek wielofunkcyjny, bo każdy taki wózek składa się ze stelażu, gondoli, spacerówki, fotelika, torby no i reszty dodatków jak folia przeciwdeszczowa, osłonek do gondoli i spacerówki, parasolki ( ale to opcjonalnie). Tylko warto poszukać dłużej i można to wszytko kupić taniej, bo tego jest teraz tyle, że czasem ludzie sprzedają wózki dobrych firm w bardzo dobrym stanie za 400-500 zł,a czasem nawet takiej ( tu piszę oczywiście o wózkach z drugiej ręki). Nas wszystko kosztowało 400 zł, stan wszystkiego był bardzo dobry, koła były jak nowe, podejrzewam, że wózek był bardzo mało używany.

11 lata 1 miesiąc temu #798032 przez tolad662
Surenka Anulka dobrze pisze, tylko trzeba szukać bo nie zawsze dają wszystko jeśli mówimy o używanym. W mojej poprzedniej "super" ofercie nie było np. toreb i parasolki a był o 200 zł droższy, koszt by wzrósł pewnie o jakieś 100 bo bym chciała te gadzety dokupić, tak więc nad tym się nie zastanawiałam. Zależało mi też na tym by był z Wawy żebym mogła go sobie obejrzeć zanim kasę dam. Jest tego od cholery :D każdy znajdzie coś dla siebie.

Jenyyyy ja chce połówkowe już! Jakaś pełna obaw jestem, doszukuje się dziwnych dolegliwości :huh: a to jeszcze ponad tydzien. I czekają mnie dwa pobrania krwi, znów pokują mnie gdzie się da.

11 lata 1 miesiąc temu #798077 przez surenka
Ewelkaa, melisa bardzo pomaga na skurcze brzucha, wiem, bo sama przetestowałam, no i jeszcze dorzuć magnez, a na pewno to minie. Ja do tej pory łykam magnez i od czasu do czasu piję te ziółka i nie mam już żadnych problemów z bólem brzucha :)
Co do wózka to nie mogę się nadziwić, że takie wypasione wózki sprzedają. Wcześniej nie interesowałam się tym tematem, bo nie było dzidzi w drodze :blink: i nie mogę się doczekać zakupu, ale raczej kupimy nowy, bo mąż nie chce używanego. On planuje postarać się o kolejne dziecko jak Pati się urodzi :silly:

11 lata 1 miesiąc temu #798133 przez Ewelkaa
Surenka ja biorę magnez od miesiąca w dawce 320mg na dobę, a skurcze i tak się pojawiają :( ale mam melisa zaraz sobie zaparze i może to cos da. Dzięki.

A wózki są naprawdę cudne ja żałuje ze ominie mnie ta przyjemność wybierania, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, ominie mnie największy wydatek.

11 lata 1 miesiąc temu #798390 przez tolad662
Pierwsza! :D Witam się dzisiaj z rańca :)
Wstałam tak wcześnie :P żeby się wybrac do biedronki po mój puder, który dziś w promocji no ale jak to Biedronka bez emocji się nie obeszło:D Puder jeden na sklep, szczelnie zapakowany w gablocie, Pan poszedł mi wyszperać z zaplecza drugi i jak się okazało... nie ma :D Na sklep jedną sztukę dostali i to jeszcze nie ten kolor;/ Dobrze, że mam Biedre pod nosem :D
A wczoraj za to wyciągnełam mego po farbę żeby przemalować główna ścianę, którą mamy jak na razie czerwoną. Wyczytałam, że dla dziecka jest to naj nieodpowiedniejszy kolor. W sobotę malowańsko :D

Łapią mnie dziwne bóle w podbrzuszu, jak bym miała palcem wskazać gdzie to był by to wzgórek łonowy :huh: Nie wiem o co chodzi, trochę mnie to nie pokoi bo to już 3 dzień, trwa to chwilę ale zawsze.

11 lata 1 miesiąc temu #798413 przez Anulka
tolad662 a jakie to bóle?? Jakiego rodzaju?? Bo może to po prostu rozciąga się wszytko u Ciebie, tak jak u mnie, organizm powoli przygotowuje się. Mnie boli czasem spojenie łonowe, częściej w pachwinach, ale to taki ból, nie wewnętrzny, a coś wrodzaju jak po mocnych ćwiczeniach poprzedniego dnia.

11 lata 1 miesiąc temu #798416 przez Anulka
Ja w pierwszej ciąży, jakiś tak od 5-6 miesiąca miałam zespół niespokojnych nóg, gdy kładłam się spać to nogi mi tak przeszkadzały, nie wiedziałam co z nimi zrobić jak je ułożyć. Ani to ból, ani swędzenie, tylko takie przeszkadzanie, że po nerwach bije i wykańcza. Ratowałam się właśnie melisą, piłam ją litrami przed snem.Mam nadzieję, że w tej ciąży już tego mieć nie będę, bo to mnie wykańczało.

11 lata 1 miesiąc temu #798491 przez tolad662
No właśnie nie wiem jak go określić, ogólnie od pon. boli mnie w pachwinach jakby jajniki ale to właśnie jest pewnie rozciąganie bo kojarzę taki ból z samego poczatku ciąży. Ten drugi jest inny, lekko pólsujący.
Wizyta za tydzień, dzidzia się rusza nieśmiało ale jednak. Zobaczymy czy dziś jeszcze zaboli.

11 lata 1 miesiąc temu #798531 przez tolad662
Wygooglowałam, że to ból spojenia łonowego, miednica się rozszerza i ma prawo boleć. W skrajnych przypadkach jest to mocny ból uniemożliwiający chodzenie, ja póki co chodzę o ile to to :) Zastanawiam się tylko czy 20 tc to nie za szybko na takie objawy, podpytam gin. Miałyście tak w poprzednich ciążach?

Mama oczywiście mówi, że durna jestem ze tak w necie wszystko czytam :D Czytacie ? :D

11 lata 1 miesiąc temu #798533 przez tolad662
Anulka dopiero załapałam że o spojeniu napisałaś :D mam nadzieję, że to to :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka