BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #800862 przez tolad662
Wróciłam, ale kupiłam tylko 2 bodziaki;/
Nie wiem jak u Was ale tu w pobliżu mnie szmateksy liczą sobie w najlepsze dni ponad 70zł za kg!!! :ohmy: Chciałam zakupić sobie sweterek/ narzutkę w sam raz na rosnący brzuszek ale wiadomo ile taki sweter waży.
A maleństwo rozbrajało mnie nawet poza domem, usiadłam w tramwaju- kopanie. Usiadłam u kumpeli w robocie- kopanie. No nie da tej matce odsapnąć nawet :laugh:
Teraz będę leeeeżeć, boli mnie wszystko od łażenia.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #800890 przez Asia K
100krootka napisał:

Ewelkaa niech plywa Malutka jak najwięcej
surenka może, ale nie musi, czekaj czy się powtórzy
Asia K to rob notatki na usg, ja ide w piątek hehe a chcę już! :laugh:

ja nie bede robic notatek tylko nagram go i wrzuce na "jutjub" :silly:
Ach juz bym kciala srode

11 lata 1 miesiąc temu #801111 przez julka87
Surenka ja jeszcze wciąż nie czuję ruchów. Skupiam się bardzo i tak mi zależy, a takim to chyba ostatnim jest dane coś poczuć.
Czasami czuję jakby trochę inną "pracę jelit" ale na tym się kończy. Aż jestem zła na cały świat. U mnie łożysko jest na przedniej ścianie i z tego co czytałam, działa jak poduszka, bo dzidzia kopie w łożysko i takie dziewczyny odczuwają ruchy później. A Ty surenka wiesz, gdzie masz łożysko? Czy ktoś z Was w ogóle jest w stanie potwierdzić/obalić tą teorię? Wybaczcie, nie chce przynudzać, ale nawet przez ostatni tydzień nic nie pisałam, bo czekałam na ruch malutkiej.

11 lata 1 miesiąc temu #801126 przez surenka
ja mam takie puknięcia w podbrzuszu ostatnio, jakby dzidzia skakała po macicy jak na trampolinie :) czasami też łaskoczą mnie okolice pępka :side:
Jutro wybieram się do ciuchlandu, muszę wcześnie wstać, bo z rana są kolejki, a wszystko będzie po 1 złotych i takiej okazji nie mogę przepuścić :P Dzisiaj kupiłam dwa swetry w rozmiarze xl na drugą połowę ciąży, oba po 2 złote :) Po urodzeniu nie będę miała żalu pozbyć się ich, bo mało kosztowały i chyba po prostu oddam na akcję dla ubogich :silly: Z innymi ciuszkami też tak zrobię, bo po co je trzymać po ciąży, zwłaszcza że maluszek będzie potrzebował trochę mojego miejsca w szafie :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #801129 przez surenka
Julka nie mam pojęcia :)

11 lata 1 miesiąc temu #801133 przez surenka
Nie wiem czy to w podbrzuszu to jest to, bo to trochę za nisko jak na dzidzię, ale lekarz powiedział, że łaskotanie, które też odczuwam to mogą być ruchy dziecka. Wciąż czekam na konkretne kopniaki :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu #801138 przez julka87
Czemu tylko ja wiem gdzie mam łożysko :P
Moje ciężarne koleżanki też nie mają pojęcia hehe

11 lata 1 miesiąc temu #801139 przez julka87
Dobrze, że masz więcej cierpliwości niż ja :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #801171 przez Ewelkaa
julka ja tez nie wiem gdzie mam lozysko :) lekarz powiedzial na usg tu mamy to, tu to itd, a tu jest lozysko i widzialam je, ale zeby je zlokalizowac, to nie jestem w stanie. To juz jest moja druga ciaza, a ruchy poczulam dopiero w 19 tyg, takze cierpliwosci, tez sje denerwowalam, bo niektore kwietniowki czuly juz od 14.

surenka a te twoje pukniecia jak skoki po trampolinie to moze byc czkawka malucha, ja ją odczuwam bardzo czesto :)

11 lata 1 miesiąc temu #801178 przez Joasia B
U mnie łożysko zachodzilo na przednią ścianę, ale w miarę jak dziecko rośnie cofnelo się do tylnej ściany. Podobno taka nasza rodzinna uroda. Co do ruchów, czuje je w różnych miejscach, dzidzia się przemieszcza, ale ma swoje ulubione miejsca :laugh: czasami łaskocze, czasami pływa a czasami dosyć mocno kopie :) Julka już niedługo poczujesz, na pewno :)

11 lata 1 miesiąc temu #801249 przez julka87
Dziekuje Joasia i Ewelkaa za slowa otuchy. Po prostu jestem chorobliwie niecierpliwa, chyba ciaza nauczy mnie pokory ;) dobrej nocki tymczasem :*

11 lata 1 miesiąc temu #801250 przez julka87
Dziekuje Joasia i Ewelkaa za slowa otuchy. Po prostu jestem chorobliwie niecierpliwa, chyba ciaza nauczy mnie pokory ;) dobrej nocki tymczasem :*

11 lata 1 miesiąc temu #801275 przez Asia K
Julka i ja sie dołanczam do dziewczyn ze niedługo napewno poczujesz Maluszka :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #801328 przez tolad662
Wydaje mi się, że nie wiemy gdzie mamy łożyska bo są usadowione, że tak powiem prawidłowo( o ile takiego określenia można w ogólę uzyć mówiąc o łożysku). A że masz przodujące to lekarz od razu Ci o tym powiedział z racji tego że jest to rzadziej spotykane, chociaż nie aż tak rzadko. Chyba wiecie co mam na myśli :D

Ale fakt, przy przodującym ruchy odczuwane są znacznie słabiej później. Przyjdzie i na Ciebie kolej :)

Szwagierka ostatnio mi opowiadała, że czuła nawet bączki swojego malucha w brzuchu:D Była z mężem nad morzem i najadła się wędzonych ryb, mały od tego puszczał bąki a ona je słyszała :D Zapomniałam tylko dopytać w którym miesiącu była.

11 lata 1 miesiąc temu #801483 przez megi23
hej ratunkuuuu cos mi sie stalo nie wiem czy mlody mi na nerw uciska boli z tylu nie moge siedziec cala noc mnie lewe biodro bolalo , jakas masakra ta ciaza ja zanim go urodze to przestane chodzic .. a dzis mam maluchy do pilnowania ,. bo ania do logopedy ze srendim jedzie jejku... i jak na zlosc szwagier poszedl na fuche

szwagierka byla z malym na spacerze bo nie dalam rade , natarlam sie amolem ciut przeszlo...

a ja wczoraj sie z S poprzytulalam, tylko mowilam uwazaj na brzuszek hehehe , i czulam pol wieczore mlodego ale on mocno nie kopie jak jego brat raczej brzuszek mi falowal jak fale na morzu raz na dole raz na gorze :) chyba mlodemu podoba sie sex :silly: a s do niego , synek jak cos to po 30 tce dopiero haha :blink:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka