BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #797456 przez Italia
Ewelka, nie przejmuj się tym, mnie też głupie gadanie innych strasznie wkurza, ale próbuję o tym nie myśleć.
Tolad, pochwal się :) No i fajnie, jedna rzecz mniej i to za przystępne pieniądze.
Dziewczyny, jak dotykacie brzucha to jaką on ma "konsystencję"? Ja się naczytałam o twardniejącym brzuchu, w większości jak go dotykam to jest on taki pół na pół, w porównaniu jakbym przed ciążą się najadła. Bardzo rzadko twardnieje i to twardnienie jest wyczuwalne, tak jakby przechodził skurcz na zewnątrz, ale to tak chwilowo. Tylko tak się zastanawiam jak bardzo twardy powinien być na codzień. Nie śmiejcie się, ale to pierwsza ciąża i sporo rzeczy nie wiem ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #797480 przez tolad662
Dołączam do pytania, mój też dziś własnie jakby twardszy ;/ Dam radę go nacisnąć itd ale czuję róznice.

Kupiliśmy x landera xa volcano cały komplet + fotelik sam. maxi cosi city. Postanowiłam, że odejdę od standardu i uniknę niebieskiego wózka :D

11 lata 1 miesiąc temu #797508 przez 100krootka
tolad662 ja też Ne wiem kiedy okres by mi wypadł, a nastroje to mam różne, ale chyba mniej nadpobudliwa jestem mimo wszystko niż przed ciążą, na pewno mniej prowokuje męża do kłótni
surenka mi też lekarz kazała więcej pić, a mi się wydawało ze piję duuuuużo, 1,5 l butle minimum dziennie, a dodatkowo kilka kubków herbaty, soki itd. Więc sama nie wiem, chyba non stop trzebaby „doić”
Italia u mnie brzuszek na środku twardszy, a bokami bardziej się ugina, cos jakby moooocno nasiąknięta gąbka, że aż ciężka :P

Już mówię co z tarczycą :) Chorobe Hasimoto czy jakoś tak wykluczyła p. doktor, stwierdziłą, że jakiejś choroby typowej nie ma, prawdopodobnie tarczyca jest wystarczająca dla mnie jednej , a dla dzidziusia ciuta za mało, prawdopodobnie po ciaży wszystko wróci do normy. Wyniki sa w normie, więc mam się nie obawiac, ale troszkę dawkę leku mi zwiększyla, bo mówi, że trzeba podnosić w miare wzrostu ciąży. Za 8 tygodni kontroja tj. pod koniec stycznia, do tego czasu lek + jod, a potem tylko TSH skontrolować. Także chyba jestem spokojna :)

Z przyjemniejszych kwestii to dzidzius sie wczorajruszał tak, że 3 razy czułam wyraźnie. Tak się ucieszyłam, że aż się plackiem położyłam, żeby się chwilą rozkoszować :) Dzisiaj cisza póki co, czekam, czekam...
AAA stara dziś jestem, tj kolejny roczek zleciał ;) Także troszke telefonów i gości miałam, teraz czekam na powrót męża i chyba się zdrzemnę :P

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #797513 przez Ewelkaa
Mój brzuch jest raczej miękki i taki powinien być. Jak twardnieje raz na jakiś czas i nie boli to jest ok. Mi takie twardnienie zdarza się często i czasami boli i wtedy mam brać nospe forte i leżeć. Ale ja mam z tego wzgledu zwolnienie lekarskie i zalecony oszczędny tryb życia. Tolad to ze brzuch jest dziś twardszy to chyba nic złego , mozw po prostu rosnie i sie naciaga, z biegiem czasu bedzie bardziej naciagniety i juz nie taki mieciutki, a skurcze powodują to, ze staje się twardy jak kamień, ale tak jak mowilam SA dobre i źle jak SA rzadkie i nie bola to jest ok :)

a wózek naprawdę fajny. moja kuzynka miała taki i była bardzo zadowolona

11 lata 1 miesiąc temu #797521 przez megi23
100krotka ja tez mam niedoczynnosc tarczycy i pod kontrola endokrynologa jestem.. z tymkiem zdrowa bylam jak ryba a z 2 mlodym cos wyszlo.. no ale biore eutyrox 50 i spadla, po nowym roku mam zrobic tsh jeszcze raz i na kontrol a po porodzie usg....mam nadzieje , ze po porodzie juz bedzie ok z nia,
apropo brzucham oj byl twardy mlody sie wypinal, teraz gdzie sobie polazl , pewnie na watrobie siedzi , ale dzis 1 raz poczulam go bardzo niskoooo , moze zabladzil haha :silly: , bo zawsze wysoko jest :blink:

tolad662 super ze wozek macie my mamy x xlandera x board x boy po mlodym ale choruje na x move :P albo inny by mial przekladana budke lub raczke :)

11 lata 1 miesiąc temu #797522 przez Ewelkaa
100krotka to same dobre wiadomości :) a ruchy dziecka to jak najbardziej powód, zęby się rozkoszowac chwila. I wszystkiego najlepszego. Przede wszystkim zdrowia dla Ciebie i dzidzi i dużo szczęścia i miłości :)

11 lata 1 miesiąc temu #797528 przez megi23
och i ja skladam zyczonka duzo zdrowka i szczesliwego rozwiazania i szybkiego porodu :)

11 lata 1 miesiąc temu #797551 przez tolad662
100krotka sto lat! Duuuużo zdrówka :) Mówiłam, że my podobnie z tą tarczycą mamy :D I oby tak dalej.

Mnie brzuch nie boli, tyle że twardy więc chyba ok, czasami mam za to napady takie że cały dzień boli z prawej strony coś jakby wątroba. Już to troche trwa ale ostatnio zapomniałam wspomnieć gin ;/

Megi to fakt te przekładane fajne są wszystkie :) ja dlatego chciałam najpierw używanego Mutsy ale z tego co wyczytałam wynika, że są kiepskie ;/ a x-lander'y no chyba każdy poleci :D i łatwiej później sprzedać.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #797570 przez Aga77
100krotka ja również przyłączam się do życzeń przede wszystkim wszystkiego co najlepsze :) :) :)
tolad gratuluję zakupu :) wybór wózka jeszcze przede mną :( Nie stresuj się i ciesz się wózkiem zobaczysz wszystko się ułoży trzymam kciuki :)
Ewelkaa ja też tak reaguję na wszystko ....no ale cóż z hormonami nie wygrasz

Miłego wieczoru życzę ;)

11 lata 1 miesiąc temu #797572 przez Ewelkaa
tolad - nie łam się. Ciesz się wózkiem i nadchodzącym macierzyństwem :)

11 lata 1 miesiąc temu #797714 przez Asia K
Italia – nie ma sie z czego śmiac bo to moja 2 ciąża a ja nadal zielona jestem :p
Sama nie wiem na ile twardy brzuch moze byc a na ile on jest najedzony ?!
Przyjmuje to że póki mnie nie boli to jest ok I staram sie odpocząć wtedy

Ewelka nieprzejmuj sie gadaniem , choc wiem ze łatwo sie mówi …
Mnie generalnie wsio wkurza ostatnio wiec to albo wina pogody , albo poporstu okresu w jakim teraz jestesmy :)

Tolad a foto gdzie ?

100krotka no I takie wiesci lubie :)
Spóźnione ale szczere WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :) I zobacz jaki piekny prezent ci dzidzia dała na urodziny :*

Tolad – ale co tej babie szkodzi? Przeciez nosisz jej wnuka – z drugiej strony ja po swojej teściowej tez bym sie tego spodziewała …

ja dzisiaj zaczynam 20 tydzien :D
Za tydzien połówkowe :) Juz zaczynam odliczac dni :)

11 lata 1 miesiąc temu #797725 przez Asia K

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #797753 przez Domiśśś

11 lata 1 miesiąc temu #797764 przez megi23
hej laski

11 lata 1 miesiąc temu #797791 przez Asia K

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka