BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #798943 przez 100krootka
surenka ja to odwrotnie mam niz Ty wtakim razie, bo jak popatrze co w internecie ludzie piszą to mnie dopiero stres łapie, juz się zdiagnozowałam u doktora Google, że mam cukrzycę, poważny problem z tarczycą i kwasicę ketonową :P mąż mi chce ograniczyć dostęp żebym w panike nie wpadła, ale często żeczywiście ludzie piszą o skrajnych bardzo przypadkach...

Co do włosów to czuję, że mam od Was przyzwolenie na pomalowanie, skoro tyyyyle wytrzymałam i na święta sobie pazurki pomaluje, ale to już po połówkowym w prezencie, że pół ciąży przetrwałam, o! :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #798949 przez Renata Anna
Hejka!

Melduję się!

Co do farbowania włosów. Zarówno w tej jak i w poprzedniej ciąży farbowałam farbą bez amoniaku. Za 3 tygodnie idę do fryzjerki zdjąć kolor z włosów i położyć inny.
Pazury też maluję.

Ciąża mnie ostatnio przytłacza. Mam mega doła, jestem strasznie rozkojarzona i poddenerwowana. Spojenie łonowe od 4 tygodni nawala mnie tak, że czasami nie mogę wstać na równe nogi.Do tego przyczepiła mi się zgaga, bóle kręgosłupa i strasznie drętwieją mi nogi. Czasami mam wrażenie, że za chwilę się przewrócę.

W tej ciąży czuję się kiepsko. W poprzedniej byłam bardzo aktywna, radosna, nic mnie nie bolało. Nie miałam żadnej zgagi, nie wymiotowałam... ZERO OBJAWÓW CIĄŻOWYCH...

Mam nadzieję, że jakoś wytrwam i w nagrodę będę miała szybki i mało bolesny poród :lol: :silly:

Pozdrawiam

11 lata 1 miesiąc temu #799026 przez Joasia B
Hej dziewczyny! Ja postanowiłam się wstrzymać w ciąży od farbowania, głównie przez to,że wpływ jest niewiadomy. Więc odrosty rosną. Od dziś leze w szpitalu, plamilam. Jestem już po badaniach i wszystko w porządku. Prawdopodobnie plamilam po gynalginie. Mam nadzieję,że jutro mnie wypisza. Aaa bym zapomniała...pani doktor twierdzi,że widziała córeczkę.

11 lata 1 miesiąc temu #799064 przez Asia K
Bry bry bry :)

100krotka – u mnie śniegu brak I nawet dodatnie tempki wróciły :) chociaz wietrzysko straszne I taka szaruga bleee :(
Z tym cytatem to ja dokladnie tak czuje
Z ruchami to ja tez najczesciej czuje w nocy :) Ale nadal baaaaaaaaaaaaaaaardzo nisko – pod brzucholkiem
Z farbowaniem wlosów to ja robilam sobie pasemka rano w dniu kiedy zaszłam wieczorem :D
Od tamtej pory do porodu sie wstrzymałam-wstrzymam – mam odrosty jak cholera ale jakos wole tak niz narazac. Wiem ze chodzi o jakis skladnik w farbach który wnika w organizm ale to juz pewnie DOŚWIADCZONA fryzjerka by doradzila

Paznokcie to ja tez maluje I nawet szczerze mówiac to nie pomyslałam ze to moze zaszkodzic

Surenka – dobrze ze info z neta wybierasz rozsądnie bo od idiotycznych porad to tam az sie roi niestety. Są tez dobre porady które skrupulatnie widze wybierasz :)

Ooooo Renatka – jestes ale za tak długą nieobecność to karny jezyk ci sie nalezy :p
No cuż – podobno każda ciąza jest inna – oby do porodu – wytrwamy wszystkie :*

Joasia – super wiesci ze córcia , ale szkoda ze w szpitalu jestes :(
Dobrze ze wsio oki I zaraz cie wypuszczą . Oszczedzaj sie kochana I zdawaj relacje na boerząco ;)

No to dobrnęlam do konca :)
Wczoraj bylam na zakupkach w “sekend hand” :) I kupilam sukienke na swieta za całe 2 zł !
Ale jak w domciu ją wyprałam I przymierzyłam to stweirdzialam ze do swiat sie w nia nie zmieszcze :D

11 lata 1 miesiąc temu #799146 przez tolad662
Renata Anna Wytrwałości życzę :) dasz radę.

Joasia ciesze się, że to nic poważnego. Odezwij się do Nas jak Cię wypiszą :) Aa i gratuluję małej księżniczki :D

Ja już się na ten śniego nastawiłam nawet :P Taki klimat świąteczny by był w końcu, a ja klimat świąteczny koooocham :D same święta już mniej :p

Asia mnie mój podkopuję teraz też nisko, wczoraj wydawało mi się nawet że za nisko ale ja ostatnio w ogóle jakąś paranoje mam :D

Powiedzcie coś o brzuszkach jeszcze :) Urosły od naszego wrzucania zdjęć? Ja chyba zrezygnuję z mierzenia bo źle się za to zabrałam, obwód na wysokości pępka, no a przecież macice niżej mam :D i dlatego tylko centymetr przez 2 miesiące urósł. Za to poniżej pępka już mam taki twardszy, bardziej wyczuwam że coś tam jest, Zwłaszcza rano jak położę się na wznak :) No i wydaje mi się że bardziej wystaje ta część brzuszka.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #799195 przez megi23
Hej laski Joasia odpoczywaj jak najwiecej i 3mam kciuki by Cie wypisali i gratki coruni :)

mnie jak zwykle musialo zlapac zapalenie pecherza i to oczywiscie nagle na noc jeszcze skonczylo sie na urofuraginum..

wczoraj juz mnie piec zaczelo , szwagierka ze szwagrem pojechali do apteki ale nie bylo , S jechal do Stalowej a ja zadzwonilam na pogotowie , rozmawialam z fajnym lekarzem mowil ze moge brac i powinnam przez 7 dni , nie wolno przez 1 trymestr i po 33 tyg ciazy ... jak do 7 dni nie przejdzie mam isc do lekarza po antybiotyk... ale juz jest o niebo lepiej nie boli tylko sikam ale nie po kropelce juz , pije duzo i na wieczor jak wzielam to raz mnei przegonilo tylko ...jeszcze wieczorem warczalam do S , bo mi leki poprzestawial i on pewnie wywalil urofuraginum , bo mialam , az sie poplakalam ze przez tesciowa , ze zmarzlam wczoraj to mnei zlapalo , dzis rano szwagier juz palil , S ma pogadac z tesciem , ona chce oszczedzac, a ja za to drewno i wegiel place do cholery !, ale za to nie zrobie moczu do gina , bo mialam we wtorek zrobic heh... bo wyniki w piatek tu sa dopiero , najwyzej na nastepny raz zrobie..

dzis juz lepiej czuje parcie ale mniejsze .. ...

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #799375 przez Aga77
megi wracaj szybko do zdrówka :)
Joasia najważniejsze że to nic poważnego :) wypoczywaj i odezwij się jak wyjdziesz ze szpitala no i oczywiście gratuluję córeczki :laugh:
makapaka dzięki za info.
tolad ja nie mierzę obwodu mojego brzucha ale widzę że cały czas się powiększa ale na szczęście kg nie idą tak szybko w górę. W ogóle to jak wam idzie depilacja bo mi już sprawia trudność i lusterko musi być bez tego nie dała bym rady chyba że po palach haha :blink:

Dziewczyny ja dziś ostatni dzień w pracy od poniedziałku będę zdalnie pracować w domu może uda mi się trochę odpocząć :woohoo:

11 lata 1 miesiąc temu #799391 przez 100krootka
Dzień dobry :) weekend z mężem przede mną :) :) :) Mieliśmy psisko szkolić, ale odwolane zajęcia, że wściekłam się że hej, ale mniejsza o to, muszę być spokojna, zeby dzidziuś moich nerwów nie przeją :silly:

Joasia 3maj się tam cieplutko i dobrzej :kiss:

Ja najczęściej czuję odrobinkę poniżej pępka i jak lekarz na badaniu szukał tętna dziecka to też udało mu się znaleźć dopiero jak przyłożył nieco po lewej od pępka, także chyba wysoko maluszek się usadawia ;)

11 lata 1 miesiąc temu #799496 przez tolad662
Haaa depilacja fakt nooo to cięzki temat :D system opracowany lata temu już się nie sprawdza :D

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #799515 przez Ewelkaa
Renata ja ta ciążę tez znoszą znacznie gorzej niż poprzednia, juz od ponad miesiąca jestem na zwolnieniu, bo nie jestem w stanie pracować :( , ale mój gin twierdzi, ze to normalnie, bo każda kolejna ciąża to większe obciążenie dla organizmu, ale za to kolejne porody są lżejsze mam nadzieje, ze tak będzie :laugh:

Joasia dobrze, że to nic poważnego. Uważaj na siebie i wracaj szybko do domu, bo szpitale są straaaaszne :)

Megi współczuje :( trzymaj się ja tylko raz w życiu chorowałam na pęcherz, ale pamiętam ten straszny ból.

100krotka ja też czuję moją małą najczęściej z prawej strony w okolicach pępka, ale zdarza się, że też bardzo nisko także moja mała pływa po całym brzuchu :)

Aga śmiać mi się chciało jak przeczytałam tej depilacji? od pewnego czasu mam z tym straszny problem, zwłaszcza okolice bikini, tez używam lusterka :laugh: a włosy odrastają jak szalone, pamiętam, że jak byłam w ciąży z młodym, to odrastały mi naprawdę powoli i miałam nadzieję, że tym razem też tak będzie.

11 lata 1 miesiąc temu #799662 przez megi23
bry wieczor mamcie juz mi duzooo lepiej :)
a odnosnie depilacji oj jakie ja wygibasy robie hahaha , i po palcu tez na wyczucie potem jest kontrola i poprawki hahaha :blink:

11 lata 1 miesiąc temu #799690 przez Anulka
Ja w tej ciąży czuje się coraz gorzej. Im dalej, tym częściej mam nagle napady osłabienia, nagle zawroty głowy, zawsze muszę wtedy położyć się, bo kilka razy już zemdlałam. Mówiła lekarzowi, mówi, to tak samo jak wasi lekarze, że więcej odpoczywać, że niestety to trzeba jakoś przejść, bo nie ma na to laku, tylko odpoczynek i spokój.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #799953 przez Joasia B
Hej dziewczęta :-):-) Jestem już w domu, dzięki za słowa wsparcia! :) Co do depilacji, u mnie podobnie jak u Anulki, pomaga mi mąż. Odpoczywajcie ile się da, to dla Waszego i dzieciątka zdrowia. Ja się tylko umeczylam w tym szpitalu i dziś zamierzam sobie poleniuchowac. Mąż przywiózł wózek i ciuszki od znajomej, już wiem co będę robić wieczorem :-D Trzymajcie się ciepło!

11 lata 1 miesiąc temu #799958 przez tolad662
Witam w weekend, pogoda straaaaaaszna ;/ !
Dziś śmigamy po odbiór wózka, wczoraj mała rundka po lumpach i zakupiłam 3 śpioszki wersja mini :D W poniedziałek mam zamiar obleciec kilka innych szmateksów w okolicy, tylko ja to dla siebie nie umiem szukać :P

Miłego weekendu dziewczyny :)

11 lata 1 miesiąc temu #800238 przez Asia K
Dzien dobry niedzielnie :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka