BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #796272 przez Asia K
Ja octu nie lubie wogóle dlatego tez nie jem nic co go ma ;)

Anulka - juz trzymam kciukasy ale przyznam sie ze trudno mi w klawisze klawiatury tak stukac :silly:
Bedzie dobrze ale czuje ze mimo wszystko bedziesz miala córcie :)
No bo równowaga w przyrodzie musi byc :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #796295 przez 100krootka
tolad662 napisał:

zacznę znosić wszytsko to co znajomi dla nas trzymają

. hehe to ja podobnie, ale mam ochotę juz na zakupy, płci nie znamy, ale butelki i inne akcesoria chyba juz mogę :laugh:
surenka napisał:

mam mocno napuchnięte, ale miękkie, tak jakby woda zebrała się pod skórą. Trochę mnie to przeraziło :S

ojoj... nie wiem co doradzić, ja wczoraj miałam twardy z prawej strony, ale "miziało" mnie w tym miejscu od środka więc to chyba był bobas :)
Anulka napisał:

ale jak gdy zobaczycie swojego ślubnego trzymającego w ramionach wasze maleństwo lub gdy zaśnie z nim przytulony w ramionach, to jest tak słodki, tak niesamowicie kochany, rozczulający widok, że aż łzy wzruszenia napływają do oczu :)

na pewno! już nie mogę się doczekać :) :) :)
No to uśmiechu podczas usg życzę, daj znać koniecznie!
Asia K Aga77 Italia Dzięki za gratulacje :kiss: baaardzo się cieszymy
Italia no to 3mam kciuki za tą 6 w totku :laugh:

Słońce słońce :) aż żyć się chce :) Tylko wkurw... mnie sąsiad, mam takiego matoła na przeciwko i pyta mnie przy windzie - czyj to pies? A czyj, mój (co on myślał, że z cudzym chodzę), a on, ze mu oczywiście nie przeszkadza, ale w bloku są ludzie co umierają i zaraz się zaczną donosy... (jakie? na co?) A ja mu na to, że pan gada, a pies szczeka tak to natura wymyśliła i ze na szczęście długo tu mieszkać nie zamierzamy... Ale szlag by go trafił, że humor psuje, mogę w swoim mieszkaniu nawet kangury hodować i nic mu do tego! :P :P :P
Przed 17 mam endokrynologa, ale wyniki wydają się ok, wiec mam nadzieję, że mnie w tym utwierdzi :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu #796384 przez tolad662
O następna przypadłość ;/
Łupież!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wcześniej troszkę go widziałam ale nie za dużo a teraz kiedy odpuściłam sobie w tym miesiącu farbowanie jest go co raz więcej ;/
Ponoć to kolejna przypadłośc ciężarnych. Na samym początku miałam remont łazienki no to myślałam, że może źle spłukuję szampon lejąc wodę z rondelka nie z prysznica, później pofarbowałam włosy i nic nie było jakoś mocno widać, myślałam że przechodzi, a teraz to już sypie się :(

Ja doceniam brak mdłości, wymiotów i innych standardowych objawów ale te mniej znane widocznie dla innych dopadają mnie po kolei :(

100 krotka pisz co tam z tą Twoją tarczycą jak tylko wrócisz :)

11 lata 1 miesiąc temu #796391 przez Aga77
Tak Italia jesteśmy bliźniaczkami jednojajowymi i powiem szczerzę że są sytuacje w których czujemy tą więź oczywiście nie odczuwamy bólu w tym samym czasie ale emocjonalnie przeżywamy bardzo podobnie. Bo mój tato jest z bliźniaków ale dwujajowych dlatego jak dowiedziałam się że jestem w ciąży za pierwszym jaki tym razem pierwsze co to spraszałam ile fasolek noszę :)
100krotka wytrzymaj jeszcze trochę z upierdliwym sąsiadem ;) i pisz jak po badaniach :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #796461 przez surenka
100krootka, czytałam, że jak są niepokojące obrzęki, to trzeba dużo wypoczywać, często nocy przechodzi i z rana prawie całkiem zniknęło to zgrubienie. Nawet kręgosłup mi nie dokucza już trzeci dzień, z samego rana tylko trochę pobolewał. Czułam się świetnie i śmigałam po sklepach z ciuchami, oglądałam też ubranka dla dzieci, takie cudne sukieneczki widziałam z końcówek kolekcji naprawdę tanio, oczywiście jeszcze nie kupowałam, ale miło było popatrzeć :) Mąż mówi, że ciuszki to sama mogę wybierać dla Patrycji, trochę szkoda, bo myślałam, że razem będziemy oglądać te cuda, ale z drugiej strony będę mogła wybrać to, co mi się spodoba :) No, ale to dopiero po Nowym Roku, a teraz skupiam się na przygotowaniu do gina. Jedziemy na 18:00 do niego i przyznam, że właśnie zaczęłam trochę się stresować wizytą.
I jeszcze coś, kupiłam sobie bawełniany kombinezon do spania, podobno mega wygodny w ciąży za 6 zł w lumpeksie. Wystarczy wyprać i nie będzie uciskać brzuszka żadna gumka, jak to w piżamie :lol:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #796566 przez Anulka
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

11 lata 1 miesiąc temu #796572 przez Ewelkaa
Anulka myslalam juz ze nie dotrwam do końca taka napięta akcja :laugh: gratuluje drugiego Synusia. Chyba większość chłopców będzie kwietniowych. To dobrze nasze dziewczynki będą miały więcej adoratorow ;)

11 lata 1 miesiąc temu #796580 przez majeczka22
AKTUALNA TABELKA NA DZIEŃ 25 LISTOPAD 2013

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #796619 przez Aga77
Anulka gratuluję synusia :) ja też odkrywałam z niecierpliwością :blink:
Majeczka już zapełnia nam się tabelka super i dzięki za wypełnianie jej :)

11 lata 1 miesiąc temu #796690 przez tweety
Anulka, takie numery... myslalam ze nie doczytam! GRATULACJE. to co wy teraz zrobicie z imieniem?

ja nic nie kupuje ale to chyba normalne, wszystko mam. jak bedzie dziewczyna to bedzie nosic rzeczy Kacpra, pewnie do 1 roku. przeciez tez moze chodzic w niebieskim, Kacper czasami nosil rozowy.

ja jutro mam wizyte i ide po zwolnienie. zostawiam syna z rodzicami i siostra, ktora bierze swojego miesiecznego synka i bedzie nocowac u rodzicow. a ja do Wawy do meza. caly wieczor i nocka dla nas. hmmmm mam nadzieje ze uda mi sie na cos go namowic bo libido moje w tej ciazy jest na bardzo wysokim poziomie.

11 lata 1 miesiąc temu #796827 przez Anulka
Tweety z imieniem poradzimy sobie :laugh: :laugh: . Moja mama powiedziała dziś: Tylko musicie wybrać też takie ładne jak Julianek ma :laugh:.
Ja na początku przez swoje nakręcenie się na córkę zaliczyłam lekką dezorientację 15 minutową. Największym mym zmartwieniem było, Co teraz z imieniem :laugh: . Bo to, że będzie drugi synuś ja akurat bardzo się cieszę, bo wiem jacy synkowie są kochani i słodcy :laugh:.
Ale powiem wam szczerze, że ja nie do końca wierzę, ze na 100% będzie chłopak, no nie wiem, jakieś tamie mam dziwne uczucie.... . Zresztą ja jeszcze przed połówkowym , w ogóle tak od września, gdy myślałam o tym badaniu, to jakoś miałam takie przeczucie, że nie uwierzę do końca lekarzowi i będę sceptycznie nastawiona. Nie wiem, czemu tak jest. Gdy byłam w pierwszej ciąży ( a byłam prowadzona przez innego lekarza), to gdy powiedział mi , że będzie chłopczyk, nie miałam żadnych ALE i odrazu przyjęłam to do wiadomości i świadomości. Teraz natomiast mam w głowie : Zobaczymy w dniu porodu. :laugh: Zresztą, tak jak Tweety, wszytko mam po Julianku, więc czy urodzi się chłopczyk czy dziewczynka, ciuszki i inne potrzebne rzeczy będzie miał/a. :woohoo:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #796898 przez Asia K
Anula ze spoilerami to jestes lepsza niz ja :p
Gratuluje chłopczyka i napewno wybierzecie równie śliczne imie co braciszkowi :)

A niech bedzie duzo chłopaków - nasze dziewczyny beda miały w czym wybierac :blink:

Majóweczka dziekujemy za tabelke ale dziewczyny zauwazyłyscie ze conajmniej połowa innych dziewczyn przestała sie odzywac? Ciekawe co u nich :huh:

11 lata 1 miesiąc temu #797005 przez tolad662
Anula super !!!!! :D

Jakiś taki dzień, że nie mam weny do pisania :(

11 lata 1 miesiąc temu #797011 przez megi23
czesc laski wczoraj nie mialam czasu nawet wsiasc na lapka a tak mnei wieczorem stawy bolaly i nogi i oczywiscie wiedzialam ze snieg zacznie padac to troszke pada , znioslam poduszke i lepiej mi sie spi chodz lewe biodro dalej boli ...

Anulka zatluke Cie i gratuluje 2 chopaaa jak u mnie jajka rzadza :lol: nastepny jakis spoiler i urodze wczesniej przez was wariatki :silly:

nic mi sie nie chce dzis , sajgon w pokoju , bo mlody sie bawil , teraz tesciowa go na dol wziela bo zazdrosna ze u szwagierki siedzi w pokoju tylko :silly:

w sobote jade na megaaaa zakupy kocham zakupy tzn nie kocham na siebie zakupy ale dla malego i dzieciakow uwielbiam :lol: tylko problem ze zdecydowaniem zawsze mam , dlatego na mikolaja i gwiazdke liste juz mam , wiec jade po gotoowce lub na all zamowie :p :laugh:

aaa wczoraj robilam remanent w bieliznie i mam cale 2 staniki tylko jeden sportowy drugi normalny omg :ohmy:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #797029 przez surenka
tolad, ja też tak podwijałam nogę za nogę dociskając brzuszek do łóżka, ale teraz wkładam poduszkę między nogi i wałek pod plecy. Czasem ucieka mi poducha w nocy, parę razy znalazła się na podłodze :laugh: ale jak zostaje na miejscu to pomaga zasnąć w prawidłowej pozycji :)
Anulka, ja miałam przeczucie na chłopaka, ale lekarz wczoraj ponownie potwierdził dziewczynkę :) Moja koleżanka całą ciążę przeczuwała chłopca, mimo że lekarz zapowiadał dziewczynkę, ale w jej przypadku lekarz miał w 100% rację, bo urodziła się dziewczyna, w sumie to teraz ona jest mamą trzech córek :woohoo:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka