- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Joasia B
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- 100krootka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
fajnietylko nagram go i wrzuce na "jutjub"
julka87 ja też się tak niecierpliwiłam, a dopiero od tygodnia czuję wyraźnie, choć delikatnie jak już będziesz pewna to rozkoszuj się chwilą, to niesamowite Co do łożyska to mi w 14 chyb a tygodniu lekarz mówił o przedniej części, ale że to sie jeszcze zmienia w 2 trymestrze właśnie, a teraz nie wiem jak mam ale poczułam ruchy późno, choć pierwsze odczucia w 15 tygodniu, tylko wtedy nie wiedziałam na 100% że to to. Najlepiej czuję jak leżę na plecach z prostymi nogami i po jakiejś aktywności większej jak odpoczywam
tolad662 uff to i mnie uspokoiłaś, bo też coś o przedniej części mi lekarz mowił, ale bez stresu... A faktycznie, miał problem żeby wsłuchać sie w tętno dzidziusia, sporo czasu mu to zajęło także chyba jest coś w tym co napisałać, no i ruchy chyba też późno czułam, więc Julka - witaj w klubie
Ja mam dziś fatalny dzień, wkurzam się na psa, niby chora arozrabia, że nie daje dziś rady, dopiero obiad zjadłam...
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Mój jak na razie nie zmienił się w ogolę.
- Joasia B
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Joasia B
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
Joasia mój pępek z tygodnia na tydzień jest bardziej wypukły.
Anulka mi też bardzo się podoba imię Kajetan i też chciałam dać ale ostatecznie wybraliśmy (w zasadzie mąż) Marcel
Ruchy mojego maluszka w minionym tygodniu były znikome i trochę się tym martwiłam ale w tym tygodniu nadrabia i czyje je bardzo dobrze.
Nadrobiłam Wasze wpisy i życzę miłej i spokojnej nocki
- Joasia B
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Anulka – Kajetan bardzo ładne I mało spotykane imie
Ooooo Megi doczytałam dalej I juz widze ze lepiej ci
Julka – ja słyszałam ze na Czarka nawet mówili Czarodziej
Joasia – mój pempol to pewnie nie bedzie wypukly bo po operacji mam tak go “powiazanego” ze nie ma co byc wypukłe
Powiedzcie mi dziewczyny po co ginkowi dokladnie wiedziec kiedy czujecie pierwsze ruchy?
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Julka, z tego co ja kiedyś czytałam, to przodujące łożysko jest niebezpieczne, szczególnie jak dochodzi do porodu i tego nie wykryją. Ty masz łożysko na przedniej ścianie, a to dwa różne pojęcia.
Co do pępka, mi się nie podobają te wystające i mam nadzieję, że tak mieć nie będę Chociaż widzę po swoim, że trochę się zmienił, ale to chyba bardziej się wydłużył, jest głęboki więc mam nadzieję, że mi nie "wypadnie" A właśnie, od czego to zależy jaki ma się pępek? Od podwiązania pępowiny czy później od dbania jak kikut odpada?
Ja dziś tak jak Asia mam połówkowe, trochę stres mnie dopada.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Może znajdzie się któraś, która zna odpowiedz
Dołączam się do pytania Itali, moje niektóre koleżanki mają od urodzenia bardziej wystające pępki i nikt nie wie dlaczego A ja bym chciała żeby mój mały miał wklęsły, wydaje mi się bardziej męski
- Joasia B
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
co do pępka, to mój jest strasznie śmieszny, raczej taki płaski po laparoskopii, którą miałam kilka lat temu, więc wystający mi nie grozi. Mój młody jest teraz na etapie problemów dot. pępka, bo jak zauważyła na wfie, tylko on ma wystający i mówi, że to pewnie dlatego, że urodził się w Anglii i odwrotnie mu go zawiązali i nie podoba mu się to, a tak naprawdę to nie mam pojęcia od czego zależy kształt pępka...
A co do odczuwania ruchów, to nie wiem po co ginom ta informacja, mój nie pytał, tylko jak ja pytałam kiedy poczuję, bo już się niecierpliwiłam, to mnie uspokajał, że to że ja nie czuję, to nie znaczy, że dziecko się nie rusza, bo przecież widać na usg, że się rusza
Trzymam kciuki za dzidziusie, które mają dzisiaj połówkowe
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tolad, to chyba Ty mnie kiedyś pytałaś o ten "bazar" w Warszawie, gdzie sprzedają rzeczy ciążowe, ciuszki i akcesoria dla dzieci? Miałam tam ostatnio jechać z koleżanką, ale strasznie zimno było i sobie darowałyśmy, w każdym razie dowiedziałam się, że jest to na Namysłowskiej(niestety nie znam dokładnego adresu, pewnie za jakiś czas się wybierzemy to mogę Ci wtedy dać znać).
Dzięki Ewelka, ja ciągle niby staram się o tym nie myśleć, ale stres łapie. Oby wszystko było dobrze.
- 100krootka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Stwierdzam, że w pępku moim póki co żadnych zmian, na szczęście mam plaski, a nawet wklesly, bo wypukłych nie lubię
Ja też słyszałam, że w oparciu o ruchy można lepiej termin porodu okreslić, ale czy to się sprawdza - pojęcia nie mam
U mnie dziś lepszy humorek, wyspałam się i świat jest piękniejszy. Muszę chyba poćwiczyć trochę, bo miałam lenia ostatnio.
Bierzecie jeszcze kwas foliowy, czy nie? Bo mi zostało kilka tabletek i może dołykam, co by nie wyrzucać...
3mam kciuki za połówkowe! Dawajcie znać koniecznie co i jak My nasze w piątek mamy