- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- majeczka22
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Witaj Zuza
Zauważyłyście zmiany w aktywności waszych maluchów?
Hubcio rusza się mniej, rzadziej. Co więcej mam wrażenie, że kopie inaczej, nie czuje wyraźnych kopniaków tylko takie stłumione. Czasami to nawrt jakby kopał po plecach ;/
- surenka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Witaj Zuza, miło że do nas dołączyłaś
Normalnie banan wykwitł mi na twarzy jak zobaczyłam tabelkę, znowu jest nas więcej, ale nie mogę się jeszcze nadziwić, że w kwietniu aż tyyyyle chłopaków przyjdzie na świat Nieliczne z nas się wyłamały z córkami
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- [email protected]
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- agulka901
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Kochana mama uszyła mi poduszkę do spania dla ciężarnej jutro uszyje pokrowiec i przetestuje spanie na takim wynalazku
Od wczoraj boli mnie brzuch po lewej i prawej stronie. To przez rozciaganie sie macicy? Jak myślicie?
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Agulka pewnie przez rozciąganie, poobserwuj
- kwietniowa_mama
- Wylogowany
- gaworzenie
Od wczoraj latam po Allegro usiłując skompletować wyprawkę dla Malenstwa...Na razie wybrałam wózek i łóżeczko.Z resztą jest mały problem i tu własnie mam do Was Kochane Mamy pytanie: po ile trzeba śpioszków, bodziaków, kaftaników i czapeczek na początek? Przyznam, że już zupełnie się w tym pogubiłam. Bardzo chętnie przyjmę jakieś linki z ciuszkami dla bobasów (ciuszki unisex, bo nie wiemy co się w brzuchu kryje) w korzystnych cenach z góry bardzo dziękuję
Co do ruchów moja mała Wiercipięta kilka dni była spokojna, po to by wczoraj w kościele dać mamuśce do wiwatu i dziś od 3 nad ranem a póżniej sukcesywnie co 2 godziny przypominając mi drogę do lodówki...
Co do spania, to już od około 2 tygodni ciężko jest mi znaleźć wygodną pozycję. Podkładanie poduszek pomiędzy kolana i spanie na lewym boku nie wystarcza.
Agulka- koniecznie zdaj relacje ze spania na takiej poduszce może ja też sobie taką uszyję. Odnośnie bóli to jestem prawie pewna, że to sprawka rozciągania się macicy, bo ja też kilka dni temu takie miałam.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja wiem jedynie ile dokładnie do szpitala:
" Dla Dziecka:
5 kaftaników dla noworodka np. typu body (rozmiar 56 lub 62);
trzy pary śpioszków lub 3 pajacyki;
dziesięć pieluszek tetrowych i paczkę jednorazowych;
dwie bawełniane czapeczki;
dwie pary skarpetek; "
Ile na co dzień będzie potrzeba nie mam pojęcia ;/
Dodam jeszcze coś do pytania, jak z bluzeczkami i spodniami? Kupować te małe?
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
no i takiego malca ja osobicie nie przebieralam do spania na noc tylko raz dziennie, no chyba ze ulal na siebie albo sie osral/osikal. dopiero jak mial jakies 3 miesiace zaczelam mu wprowadzac rytual pizamki. zalezy tezjak czesto robicie kapiel bo po kapieli jasne, mozna przebrac ale wtedy rano nie ma sensu. mowie wam, stawiajcie na wygode.
polecam zwrocic uwage na rozpinane pajace zeby mialy obie nogawki rozpinane. bo jak jesttylkojedna to trzeba dziecku wciskac noge i robi sie tez niewygodnie.
co do ilosci to zalezy jak czesto pierzecie. ja bym stawiala zeby miec jakies 6, 7 kompletow do zalozenia na poczatek, wystarczy w zupełności. dodatkowo cos cieplego na pierwsze spacerki, bo wiosna super zprawa ale dziecko trzeba dobrze ubrac. czapeczki nosi sie tylko w szpitalu i potem co najwyzej po kąpieli i na spacer. olecam body z wszytymi rekawiczkami, bo takie zwykłe rekawiczki to mój syn sciagal, wazne zeby , i ale mocny sciagacz, takiemiala siostra od ciotki ze stanów. moj szkrab byl niestety caly podrapany.
co do kapieli, ja nie polecam gabek i wkladow czy myjek. najlepiej dziecko myc reka w samej wanience, mozna uniesc troche wanienke od strony glowy i spokojnie dziecko polozyc w plytkiej wodzie. u mnie taka kapiel byla bardzo udana. ja wkladalam tylko pieluchy zeby sie nie slizgal ale za kazdym razem do prania bo przeciez potem sie tam bakteie gromadzą.
nic mi wiecej narazie do glowy nie przychodzi. mam madzieje ze to ma sens co napisalam.
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Ja mam wszystko po młodym i wtedy byłam ja i babcie w szale zakupowym i jak ostatnio to wasystko prałam to zdałam sobie sprawę, że jest tego za dużo, bylabym w stanie bliznieta na tym odchowac. Naprawdę nie ma co przesadzać z ilością. A wg mnie na pierwsze miesiace wystarczą spiochy i pajacyki, bo w tym dziecku najwygodniej. Nawet do lekarza tak z małym chodziłam, wkladalam go w kombinezon i szliśmy. Spodnie, bluzy itp to raczej na późniejsze miesiące.
- kwietniowa_mama
- Wylogowany
- gaworzenie
- [email protected]
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mnie też w ostatnich dniach pobolewa brzuch. Czytałam, że nie trzeba się martwić, bo macica się powiększa.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
olecam body z wszytymi rekawiczkami, bo takie zwykłe rekawiczki to mój syn sciagal,
[/quote]
czyli pajacyki całkiem zabudowane?
Robie listę ciuszków do kupienia i ciuszków jakie już mam. Poza wszelkimi body, pajacami, śpioszkami co jeszcze? Na pierwszy spacer?