- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- surenka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do laktatora, to stwierdziłam, że jeszcze się wstrzymam z kupnem, bo jednak innych wydatków będzie od groma
Pogoda faktycznie dobija i chce się spać, zwłaszcza, że obudził mnie ból biodra z samego rańca
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gobas
- Wylogowany
- gaworzenie
tolad662, pewnie będę chciała pociągnąć cię za język jak było po pierwszej próbie cukrowej i co z tego wyszło - chyba że już opisywałaś, to dokopię się do archiwum - daj cynka ( - trochę późno tu goszczę). A jeśli chodzi o aurę, to nie zachęca i u nas - choć moi chłopcy (Mikuś i mąż) zdecydowali się jednak na spacer, ja szykuję obiad.
W środę idę do gina, więc będę Was pewnie zanudzać moimi opowiastkami, bo jak do tej pory to każda wizyta coś przyniosła i dawała do myślenia ....
beaciaa, Ewelkaa, ja miałam laktator ręczny aventa, chwalę go sobie, choć rzeczywiście nie obyło się od bólu. Chyba nie ma opcji, żeby nie bolało. Choć znajoma b. zachwalała swój elektryczny. Fakt że przy obfitym pokarmie (ja tak miałam, a do tego czekałam jeszcze na Mikołaja przez 29 dni kiedy przebywał w inkubatorze) rączka nie raz bolała. Ale, avent - przynajmniej na "tamte czasy" był super.
Pozdrawiam was i życzę miłej niedzieli i radości z jutrzejszego wolnego dnia
p.s. ja wreszcie zerwałam pępowinę z pracą i raduję się tym ogromnie
Jedna prośba, podpowiedzcie jak ustawić, żeby suwaki pojawiały się na każdym moim poście???
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
laktator mialam lobi, tez zaczelam recznym ale ja wiecej sciagalam i dawala z butli niz maly jadl z piersi wiec elektryczny byl konieczny. i nie bolalo. w przeciwienstwie do medeli ktory probowalalm w szpitalu i bolalo.
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
- [email protected]
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Nazywam się Milena. Termin porodu przypada na 30.04.2014.
Będziemy mieli chłopca- narazie bez nadanego imienia
Jeszcze niecałe 4 m-ce do narodzin dziecka, a ja nadal mam przeczucie, że na zakupy jest za wcześnie. Widzę, że się chyba mylę, bo Wy macie już skompletowane rzeczy. Nie wiem od czego zacząć.
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Ja wlasnie piore posciel dla malej i tak sie zastanawiam po co, skoro na poczatku dziecko nie uzywa poduszki ani koldry Chcialam kupic jej jakas rozowa posciel, bo po mlodym ma zielona i niebieskie, ale jeszcze sie zastanawiam, bo mam 3 zmiany i przy mlodym to w zupelnosci wystarczylo i chyba mest to zbedny wydatek, kupie jej chyba tylko rozowy spiworek do spania, bo takiego nie mielismy.
Uruchomilismy juz elektroniczna nianie i we wtorek jak moi domownicy rozejda sie do swoich obowiazkow, to usiade i zrobie liste rzeczy, ktorych nam brakuje...
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Dobrze, że piszesz Ewelka o tym spaniu, ja kompletnie nie wiem w co małego pakować do spania :|
Liste zrobiłam wczoraj, została lista kosmetyków itp ale w tym ma mi pomóc przyjaciółka. Spiszemy nazwy, ilośći- tak żebym wiedziała co dokładnie kupić.
- agulka901
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Dziewczyny chyba mi się zaczynają robić rozstępy Smaruje się kremem rano i wieczorem a jednak mnie to nie ominęło...tzn zauważyłam pod światło, że mam gdzieniegdzie suche linie na skórze brzuszka... w sumie spodziewałam się tego bo całe życie brzuch płaski jak decha
- [email protected]
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Myślicie, że piersi mogą jeszcze urosnąć? Chodzi mi o zakup staników do karmienia i nie wiem, czy ten rozmiar, który mam się nie zwiększy. Pani w sklepie mówiła, że teoretyczne piersi nie powinny się zwiększyć, tylko opaść.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
- surenka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Gobas, urodzisz śliczne, zdrowe dziecko w wyznaczonym terminie
No właśnie, ja też jestem ciekawa czy piersi mi jeszcze urosną, to dobre pytanie
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nie zaglądałam tu przez jeden dzień i nie mogłam nadrobić Waszych postów
Witam serdecznie nowe mamuśki super że do nas dołączyłyście i jest nas więcej. Dużo od nas odpadło dziewczyn ale i sporo w ostatnim czasie do nas dołączyło
Ja też w zasadzie nie mam nic naszykowane ale od lutego chcę zacząć teraz tylko śledzę aukcje i czatuję na fajną promocję wózka
W pierwszej ciąży dbałam o to aby nie mieć roztopów a 2 tygodnie przed porodem i tak się pojawiły także też uważam, że jak mają się pojawić to się pojawią Na piersiach też mam
ewelkaa też zastanawiałam się nad śpiworkiem do spania ale zastanawiam się czy będzie mi potrzebny bo mały urodzi się na wiosnę zaraz potem lato i raczej maluszkowi będzie za ciepło spać w śpiworku chyba że pogoda nam spłata figla i w kwietniu zima będzie na całego
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Jako noworodek moj mlody byl przykrywany kocykiem, ale uwazam, ze taki spiworek to super rozwiazanie.