BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 5 dni temu #815789 przez nieanonimowa

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 dni temu #815792 przez beaciaa
Właśnie też oglądałam ten i jeszcze allegro.pl/wozek-x-lander-x-move-3w1-bes...rba-i3823453802.html , ale nie miałam okazji ich prowadzic więc mogę je tylko proównywac pod względem wyglądu, wagi i teoretycznie wymiarów :) U mnie też problem bo nie należę do wysokich więc nie każdy wózek będzie mi wygodnie prowadzic :)

11 lata 5 dni temu - 11 lata 5 dni temu #815797 przez Ewelkaa
Witam nowe mamusie :)

Joasia ja mam miec na czczo do 90, ostatnie 2 tyg mi sie to udawalo, wiec kazala odstawic insuline nocna, ale po odstawieniu cukry wzrosly do 96 przez 2 kolejne dni i musialam wrocic do insuliny. Dziwne, ze maja inne normy ...

agulka przyjdzie w Twoim zyciu dzien, kiedy bedziesz chciala byc najmlodsza :laugh: Ja w nowy rok pomyslalam sobie, ze doszlam w zyciu do takiego etapu, ze chcialabym byc 10 lat mlodsza ;)

A co do wyprawki to ja mam juz wszystko procz kosmetykowo, pieluch, butelek itp. W czwartek mam wizyte u gina jak mi powie, ze wszystko ok to poczekam z zakupami do lutego, a jak powie, ze sie szyjka skraca to zrobie zakupy w piatek :)

11 lata 5 dni temu #815803 przez tolad662
Ja mam x landera xa. Dużo naszych znajomych ma x landery i chwali, łatwo też go później sprzedać :) Sami kupiliśmy używany w dobrym stanie razem z fotelikiem, na allegro oczywiście :D
Prowadzi się dobrze, miała go moja niska przyjaciółka i to właśnie ona mnie na niego namówiła więc wzrost to nie problem.
Pod uwagę był brany jeszcze Mutsy ale są drogie i niestety mało praktyczne.

11 lata 5 dni temu #815808 przez nieanonimowa
Ewelkaa - teraz to ja jestem najmłodsza :) Zaszłam w ciążę dwa tygodnie po 18-tych urodzinach, więc bardzo bałam się powiedzieć o tym rodzicom. Wiadomo, że nie będzie mi łatwo, ale liczę na pomoc kochającego chłopaka i rodziców :)

11 lata 5 dni temu #815811 przez nieanonimowa
Dziewczyny, macie może jakiś sprawdzonych allegrowiczów lub sklepy internetowe u których coś kupowałyście dla swoich maluszków?
Gubię się już na tym allegro :D

11 lata 5 dni temu #815816 przez agulka901
Ewelkaa ja mam taki problem że nikt nie wierzy że mam 23 lata :) Ciągle pytają mnie o dowód :P No ale podobno teraz w ciąży trochę spoważniałam na twarzy :)

Co do wózka to ponieważ mieszkam na wsi to nie przykładam do niego aż takiej wagi bo szkoda mi nowego wózka na takie wiejskie drogi :) Ale wózek dostane od Cioci, więc mi powinien starczyć :) Zobaczymy czy Adaś nie będzie w nim wybrzydzał bo tak się podobno czasem zdarza :)

Chwilowo nic nie mogę polecić z allegrowiczów gdyż ponieważ mam zakaz od starszyzny :) Tzn oglądać mogę ale na zamawianie jest wg rodziców za wcześnie :P Ale pokoju maleństwa nie odpuszczę i jutro zamawiam pierwsze rzeczy do pokoiku :)

11 lata 5 dni temu #815818 przez nieanonimowa
agulka901 - ja też miałam zakaz kupowania czegokolwiek, podobno za wczesnie :)
Dlatego początkowo kupowałam wszystko po kryjomu :D
A co ciekawego już kupujesz do pokoju dziecięcego? :)

11 lata 5 dni temu #815821 przez tolad662
Oj tam za wcześnie :P Ale jeśli kto inny płaci to fakt nie ma co się kłócić :P

Ja nikogo nie polecę, kupuję konkretną rzecz u danej osoby jak ma coś jeszcze fajnego to biore, jak nie to trudno. Za to przyda się taki kontrahent na dalsze zakupy.

11 lata 5 dni temu #815826 przez nieanonimowa
Macie zamiar kupić kolorowe pieluchy tetrowe czy tylko białe?

11 lata 5 dni temu #815829 przez tolad662
Tetrowe- białe
Flanelka- kolorowa

11 lata 5 dni temu #815839 przez tolad662
To teraz ja zapytam, w sumie to do dotychczasowych mamusiek bardziej :) Używacie płynu do płukania prania dla dzieci? Kumpela mówiła, że nie potrzeba, sam proszek dziecięcy, co sądzicie?

11 lata 5 dni temu #815840 przez nieanonimowa
10 tetrowych i 3 flanelowe na początek powinny wystarczyć?

11 lata 5 dni temu #815841 przez tweety
5 sztuk? ja kupilam 10 imi brakowalo. wydawalo mi sieze flanelki sa nieprzydatne a tu maly ulewal, stosowalam jako podklad pod wszystko gdzie malego kladlam, wycieralam buzie itd, do odbijania, no wkoncu dokupilam 25. co prawda te 35 to juz za duzo ale mysle ze liczba 15 czy 20 nie jest za wysoka. przynajmniej jak dla mnie. moze inne mamusie sie wypowiedza?

co do wozkow to sie powtorze ale zwracajcie dziewczyny uwage na wielkosc gondoli. moja byla baaaaardzo krotka a synek rosl szybko, na tyle ze jak mial 4 miesiace to z niej wyrosl. a masakra bo gondola najlepsza na jesień. dalis,y rade ze spacerowka, dajemy nadal, ale bylabym bardziej zadowolona jakby Kacper nadal jezdzil w gondoli. no i jesli idzie o fotelik samochodowy to uwazajcie na wage bo potem z dzieckiem robi sie bardzo ciezkie. maly moj szybko zrobil sie baaaardzo ciezki a sam fotelik to jestpare kilo.

11 lata 5 dni temu #815842 przez tweety
sorki tolad, mowilam o tetrowych, flanelek 5 tez bylo mimalo i wkoncu chyba 3 dokupilam. bo flanela szla do wozka, na przewijak, pod dziecko na kanapie i takie tam. co troche cos zasikal stad 5 bylo malo. ale o 20 to mowilam o tetrowych

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka